icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
24. nov 2012

malé semínko od nás, večer jsem zjistila, že všechny kalhoty zůstaly u babičky, takže jedna rychlovka. A ještě softový botky a rukavice. Rukavice nakonec vlastní střih a světe, div se, hned na druhý pokus 😀

briuska
25. nov 2012

ahoj holky, prosím pěkně, kdo umí plést, poradíte mi, jak se ujímá? snažím se uplést svoje první vlňáčky (nejprve jsem chtěla dle návodu na MMB bezešvé, ale ty jsem nezvládla), tak teď zkouším podle tohoto návodu http://www.latkovepleny.cz/pleteni-vlnacku-2. Zatím mám jen 14 řad patentem a 10 řad žerzejem a pak se mají ujímat oka a to nevím jak. Snažila jsem se to vykoukat podle obrázků, ale nějak si to neumím představit a mám strach že to pokazím a když to budu rozplétat/opravovat, tak mi utečou oka a už to nedám dohormady. děkuji jestli někdo poradí 😉

komisakpd
25. nov 2012

@jemi dakujem, uz som to nasla ze vtc lebo som vedela ze som nieco take postrehla v hromadkach, len skoda,lebo tato jedna vec sa mi neoplati kupovat z vtc a z cz jednu vec ☹
Skoda ze na SK to nemozem zohnat

piecee
25. nov 2012

@komisakpd krásný capáčky může se zeptat odkud je střih?já jsem hledala po netu a našla jsem vše malé velikosti :( potřebovala bych na 1,5roku a 3roky kluky :(

petkasv
25. nov 2012

@bordino ty jsi neskutečná 🙂

piecee
25. nov 2012

@komisakpd a jak se to přesně jmenuje u stoklasy?přemýšlím,že bych to taky vzala na capky..tak bych to mohla koupit a poslat ti to..pokud nebude nějaké extra velké balení🙂)

briuska
25. nov 2012

@lucijan děkujiiii !!! přesně to jsem potřebovala, moc díky 🙂

caramilla
25. nov 2012

Včerejší dopolední počiny🙂 Caramillí zimní novinky v sukních... 😉
A superromantické fotky v západu slunce, já si připadala tak krásně, ale když jsem ty fotky viděla 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Ty lezoucí desigual šatičky, co byly zastrkané v té sukni, no mazec 😀 😀 😀

caramilla
25. nov 2012

A ještě homephoto 😎 Dvě sladké dětičky...

Btw. jsem se včera asi půl hodiny hádala se švagrovou o plochých nohou a bačkorkách s pevnou podrážkou. Bohužel jsem ji nepřesvědčila, protože je přece evidentní, že když chodí po rovné podlaze, tak čím víc chodí po té podlaze, tím víc má ty nohy ploché jako ta podlaha. Jako by byla noha z modelíny 😀 Nevysvětlila jsem jí, že svaly tam prostě pracují, ať je to polochá nebo není plochá podlala a tím, že dá dítěti tlustou porážku, mu ploché nohy nevyléčí. Jenže je to problém toho, že co řekně nějaká pipka u vína a co řekne pan doktor v ordinaci, to je nebetyčný rozdíl 😝

A ještě fotka z pátka "domácí otrocká práce". Ale chtěla pomáhat sama 😀

mamata
25. nov 2012

@mooncaa no, bohužel, jsou to Amann Group ASPO 120 návin 500m a je jedno, která barva, mám je v obou jehlách a ve vrchním podavači, jen v tom spodním mám nově unipol 14x3, jinak nedá ani steh,

sinala
25. nov 2012

@mamata já jsem měla problém s menšíma špulkama, když se odvíjela každá jinak a pak mi tady holky poradily, že se musí otáčet všechny stejným směrem a bylo po problému a OL mám brother 3034D

papajka7
25. nov 2012

@komisakpd vnutorna strana capiek 😉 uz sa tesim na tie tvoje,som zvedava co vymyslis 😉 🙂

papajka7
25. nov 2012

@caramilla ju zlate to deti 😵 ,ale predca svagrina asi troska na teba dala,lebo u vas je naboso,moja svagrina aj do nas donesie korkove prezuvky,chodia v tom ako sloni 😝

papajka7
25. nov 2012

@bordino na tie soft papucky mas strih z ottobre?sedi dobre?by som tiez malej skusila

sinala
25. nov 2012

@caramilla vůbec se jí nediv, že nechápe co jí říkáš 😀 😀 😀. Mě by kdysi taky nikdo nepřesvědčil... 😉

Mě diskuze tady úplně nabourala 😀 😀 😀 představu, že dětem kupuju nejlepší boty pro jejich zdravý vývoj nohy.
Od prvního dítěte jsem to studovala ( takže teď už vím jakou botu koupit 😀 😀 😀 ), pro boty jezdila do Ostravy do Bati, protože před 13ti lety dopadly v testu nejlépe boty bubble gummers ( jeden nedostatek byl trochu tvrdá podrážka) 😀 😀 😀 . V té době stály 500 Kč a byli jsme skoro za exoty, že jezdíme tak daleko pro boty a tak drahé 😀 .

Teď jsem dostala pouze nošené ( nechozené) tenisky pumy - měkkoučká podrážka, ale nejsou kotníkové, tak jsem hned řekla, že si je vezmu do zásoby, ale dávat je nebudu, protože nemají zpevněný kotník 😀 😀 😀.

A taky jsem si myslela, že superfity Andrejovi nedopřeju, protože jsou drahé, ale podrážka mě přesvědčila - nikdy jsem neměla zimní boty pro děti s tak měkkou podrážkou a už je má 😀

sinala
25. nov 2012

@papajka7 ty jsou z ottobre a měla jsem je taky a seděly nám dobře a vleze se tam i tlustá ponožka

beky52
25. nov 2012

tak pridávam nejaké fotečky..staré..ale nestiala som..supravku som šila kamoškinej malej na krstiny..koncom oktobra 😀

caramilla
25. nov 2012

@sinala Hele, přesně. Já jí to říkala - já tě chápu, j ábych tě ještě před měsícem s takovým názorem vyhodila, že je to blbost. Já jsem jí totiž ješt v září ríkala, že by měla koupit malému už normální boty, že není normální, aby dítě chodilo v lese v capáčkách a měkkou podrážkou a bez opatku 😀 😀 😀 A tenkrát se na mě dívala, že jsem trochu hysterka a vidiš, asi se poučila špatně ode mě! 😀 😀 😀 Ne, spíš ten doktor jí prostě udělal díru do hlavy a je to strašné v tom, že těm doktorům tak moc věříme. On to určitě myslel dobře a byl přesvědčen, že jí radí dobře. Pak jsem vytáhla do boje s argumenty, že toto se drží jen u nás a ať si zjistí něco o obouvání ve světě, ale nevěřila mi to... a btw. na to konto vytáhla bačkorky a šup bačkorky🙂
Jinak ale ještě včera mě napadlo - jak je to s podlahovým vytápěním a chozením na boso? Kdysi, když jsme měli v ekocentru nově podlahovku, tak nám říkali, že to pro chození vůbec není zdravé takhle teplo od nohou. Jak to je? Když je to jen mírně a není cítit vysloveně to sálající teplo, je to zdravé? Víte někdo? My ho nemáme, tak jsem o tom nepřemýšlela, ale brácha právě říkal, jak oni vůbec nemají bačkory, mají všude podlahu a chodí všude bosy, tak jsem jen udělala "Ach" 😀 😀 😀 Teď tu mám na nohou péřové botičky a stejně mě studí nožičky 😀 😀 😀 😀
A jinak superfitky na zimu jsou fakt nepřekonatelné 😎
@beky52 ta je slaďoučká!

tygrova
25. nov 2012

@caramilla Děti jsou nádherný a moc se těším, až objekt Jasmínčina zájmu (štítky) budou předmětem zájmu našeho tygříka 😀 😀 😀

K těm bačkůrkám - ono je to těžké, když ani ortopedové nejsou všichni za jedno, Jedni by šněrovali i doma do botiček, jiní preferují chození na boso co nejvíc. My teda jedeme na boso 🙂

komisakpd
25. nov 2012

@piecee no ta hmota na protišmycky je z VTC a to asi iba na ZL sa moze kupovat
http://www.vtc.cz/sk/vyrobek/87125/abs-protiskl...

neviem ako?

beky52
25. nov 2012

pre moje baby..mikinká

komisakpd
25. nov 2012

@papajka7 dakujem za foto...presne taks om myslela takze som pochopila spravne..no uvidime ako to vymyslime 🙂

vdaka...

inac tie soft boty chceeeem aj ja pre malu do kociara... 😀 😀

komisakpd
25. nov 2012

@caramilla bajecne sukne...ta seda je super..co je to za latka..paradna je 🙂

ucitelka70
25. nov 2012

@caramilla fuuha, o zábavu postarané, mala by si aj susedy zavolať ako dakedy na páračky páperia

caramilla
25. nov 2012

@beky52 bomba!
@ucitelka70 hele, sousedi, naši dva kluci draci? 😀 Wow, to by byla ze štítků jedna velká hromada, možná by vymysleli, že se z toho dá dělat "sněží" 😀 😀 😀 😀
@komisakpd bavlněný velur

piecee
25. nov 2012

@komisakpd jo tak..to je blbý ZL nemám:( ale zkusím pohledat někde po netu ještě jestli by se nedalo sehnat

risolino
25. nov 2012

@caramilla veľmi krásne sukne... zbožňujem dlhé 🙂

mooncaa
25. nov 2012

Prosí, prosím pomoc. Nějak mi blbne napění niťe u Brothera NV 10, je nový, úplně na začátku jsem musela napětí nitě hodně utahovat, pak jsem šila z plavkoviny a měla napětí horní nitě na 0 a ještě by to chtělo víc povolit, ale přikládala jsem to té plavkovině a teď šiji soft kalhotovinu a pořád bych potřebovala to napětí povolit. Nebo spíš utáhnout tu spodní niť. Horní ještě vyreguluji na tu nulu, ale to se pak ještě víc povolí i ta spodní. Už nevím, co dělám blbě. Vyměnila jsem úplně nitě (za jinou značku), převinula spodní cívky a chyba pořád úplně stejná. Přečetla znovu návod. Jdu ještě měnit nitě zase za další značku a tentokrát i barvu a uvidím. Šiji růžovou, tak že by byla chyba v tom? 😀