icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
11. dec 2012

@lenavos aha 😎 Tak to pak asi nevím. Asi jsem nepochopila přesně v čem je problém. Zkus to vyfotit 😀

lillyzelvicka
11. dec 2012

@caramilla na tebe nemám víš jak už mi z toho našívání hrabalo 😝
@ucitelka70 to ani není o škole jako o odšitém. 😉
@lenavos zkus si to podložit obyč papírem,pak ho vytrhneš

bordino
11. dec 2012

@lillyzelvicka už nikdy nebudu prodávat žádnou bundu. Naprostá špice, tleskám, klaním se a jdu se zahrabat.

lenavos
11. dec 2012

@caramilla zkusím to vyfotit, ještě popíšu - vypadá to jakoby ty stehy byly na tu látku moc pevný, prostě se utahujou, tak že místo třeba 5mm výšky stehu je to 2 a zkrabatí to pod sebou tu látku...
jinak jsem to já s těma mašinkovýma kalhotama 😉

zkusím to ještě s tím papírem a příště ten vliselin nechat přečuhovat, nebo to udělám na tý veritasce 😠

edit: teď koukám, že ani v tom návodu to předem neodstřihuje ten vliselin, tak to je asi ono

wzorcek
11. dec 2012

@beky52 dakujem 🙂

caramilla
11. dec 2012

@lenavos jj, určitě neodstřihovat, nažehlit nebo nalepit a obšít a pak odstřihnout. Jinak se to žvejká.
Mašinkové kalhoty nějak se nechytám, kopni víc 😀

caramilla
11. dec 2012

@lenavos jo aha, už jsem se dovtípila, Lenavosi z Fleru, aha 😀 Vítej 😎

lenavos
11. dec 2012

@caramilla Díky, kalhoty nám všichni závidí 😎

Jinak teď už chápu, že to že jsem to odstříhla, byla zásadní chyba, no jo to jsem já a moje "četba" návodů 😅

kuna
11. dec 2012

@lenavos chce to podložit i to tričko, nějaký odtrhávací nebo odstřihávací vlizelín. Mrkni na kupované trička, ty to pod aplikacema mají taky.

@lillyzelvicka nemám slov, nádhera! Ta paspulka okolo je super!

kofinek
11. dec 2012

@bordino A aku velkost mas volnu? 😉

sufik1
11. dec 2012

@caramilla koukám, že jsme měly v ruce stejnou látku. Tohle jsem došila minulý týden a akorát to na horách o víkendu vyzkoušel...

caramilla
11. dec 2012

@lenavos i Jasmínka 😀 😀 😀
@sufik1 hi hi. Já šila žabí soupravu už podruhé, poprvé už letos na jaře a právě paní na Fleru se to líbilo a chtěla taky. Šila jsem 2 tepláky, tričko a mikinu se žábama a nemůžu vidět tak 10 let žáby, bléééééééééééééééééééééé

mitape
11. dec 2012

večerná rychlovka pre kamarátkinho fešáka z látok čo dom dal 😀
flís tehlovej farby podšité červeným fineribom

caramilla
11. dec 2012

@mitape hezká cedulka 😀 😀 😀

macin73
11. dec 2012

Holky, co se dá celé ušít na OL? Rovnosteh mám pořád v servisu a minimálně do ledna jsem bez něj a já bych tak moc chtěla něco ušít těm mým cácorkám... 😝

mitape
11. dec 2012

@caramilla že naparádu 😀 sadla tam jak riť na šerbel 😀

terezita
11. dec 2012

@macin73 tricka, tuniky, leginy (jen teda gumu musis sesit v ruce..), mikiny, cepice.. staci? 😅

macin73
11. dec 2012

@terezita aha... a co třeba lemování? začala jsem šít tepláčky s nápletem a tam je to dle návodu půl na půl 😕

caramilla
11. dec 2012

@macin73 čtvercová plena 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 sorry, lámu do sebe činzánko 😀 😀 😀 😀 😀 😀

terezita
11. dec 2012

@macin73 naplety nasijes taky na OL..
@caramilla hehe, to cukrovi bude vypadat! 😀 😀 😀
tak ja se lepsim, uz jsem si opsala 4 recepty na cukrovi 😅

caramilla
11. dec 2012

@terezita 😀 😀 😀 😀 😀 😀 jako kucharka je taky hezky vanocni darek, pak na stul das jen karticky s receptama, kazdy si to predstavi a nikdo nepribere, za to bys mela dostat Nobelovku!!!!

terezita
11. dec 2012

@caramilla myslis, ze bych byla rok od roku originalnejsi, jo? 😀 😀 😀 loni jsem davala darem nachystane smesi na vanocni muffinkym, neco podobneho tomuto.. http://www.apetitonline.cz/recepty/5755-smes-na...
hehe a letos bych mohla davat rovnou jen ty recepty.. 😅 no jeste ze te mam! nahodou uz mam tri dary.. budou ty fotokalendare, cokolady na miru z cokoloko a pak jsem zaramovala em. umelecke vytvory, co jsme tu delaly minuly tyden. jo jeste jsem ulovila pivni kosmetiku a musim nasit ty boxerky.. jen netusim, jak je doma olemovat, kdyz nemam ten COL.. ten plochy sev nepruzi a trojcikcak tam bude asi moc videt..

caramilla
11. dec 2012

@terezita fotky musim taky poresit na vytisknuti 😝 Jenze ja tech krasnych mam tolik...
hele, ja rada poradim blbost 😀
Jasmi dneska nakreslila uplne dokonalyho sneka, tak ze bych ho zarámovala? 😀
Jinak dárky od tebe zní docela vtipně!
A trencle musím šít taky, tak vem činzo, trenky a přijeď olemovat na COL. Když to neuvidí Mína... (to je její stroj) 😀

terezita
12. dec 2012

@caramilla my davame jen blbosti.. normalni darky dostavaj jen decka 😅
zaramuj, babky oceni! (teda ta vase mozna ne.. nase budou ochat jeste na velikonoce.. 😀 )
joo, bych prijela hnedka.. ale cas je nedostatkove zbozi!! cinzo ja nerada.. ale asi bych si taky mela neco nalit.. jdu na medovinku..

caramilla
12. dec 2012

@terezita medovina je na mě u těch medových perníků moc sladká, ale taky jsem na ni koukala. My doma nemáme víno, to jsem vychlastala, takže už jen činzo... a s ledem dobrý. Sakra, proč je to těsto na plněný perník tak tuhé, au...

Děcka dostávají normální dary jako třeba hello kitty? 😀 😀 😀

Jú, je 12. 12. 2012, kdo se dneska vdáváte, rodíte? 😀

terezita
12. dec 2012

@caramilla joo, normalni dary.. helunketa nebude.. i kdyz otec me dcery zacina sabotovat sva vlastni predsevzeti tykajici se ruzove a helunkety a em. uz ma oboji.. vzdycky cekam, az na to zapomene a pak vyhazuju.. 😀
a emmajzlice dostane dalekohled, bo se chce koukat na oblohu.. a pak chce jeste kolicek na pradlo, ktery se neda otvirat.. mam skromne ditko! 😀
no vinko bych si taky dala, ale taky dopito.. 😝 zrada! jsem nebyla nakupovat ani nepamatuju.. 😀 😀 😀 mam tu jen kvanta kubanskeho rumu, ale k tomu mi chybi mata.. 😀 takze mi nic jineho nez medovinka nezbyva.. teda jeste abstinence, ale na to jsem az moc k.o..
ja nerodim ani se nevdavam.. nejsem originalni 😀 😀 😀

caramilla
12. dec 2012

@terezita kolicek, ktery se neda otvirat? 😀 Po mamince kreativni ditko 😀
Jasmi dostane nadobi, protoze mi furt krade to moje nerezove a nemuzu nikdy najit poklicku a kdyz ji ji beru, tak jeci, ze je to Miny 😀 😀 😀
Já tu mám ještě tuzemák, ale nezkontrolovaný 😝

terezita
12. dec 2012

@caramilla mno tak nejak.. dostala kolicek s vetrnikem, pak kolicek s krteckem a magnetem, ale ani jedno nebylo dost dobry.. 😀 😀 😀
hehe, nadobi em. zajima zasadne to moje. i kdyz ma svoje.. to totiz neni opravdicky! hraje si s nim akorat u sousedu, kdyz rotujeme hracky.. ale jak ho ma doma tak nezajem 😀 😀 😀
no vidis, tuzemak nemam! potrebuju do cukrovi..
tak pro dnesek padla, jdu padnou za vlast.. a zitra zas nanovo.. uz se tesim na patek, pokud do te doby neodumru.. dobrou!

zojec
12. dec 2012

@terezita
@caramilla vy co nemozete spavat? 🙂 terezita, ked prides na to, ako na tie boxerky, tak daj vediet, lebo tiez nemam COL, a na plochy sev som zanevrela, on vazne nepruzi? trosku hadam ano, nie? 🙂 rozmyslaal som, ze by som tam nasila normalne uzke naplety.. ved aj take boxerky som uz videla 😀
car.. b. dostala svoje nadobicko z ikea na meniny, ale zeby ju prestali bavit moje hrnce nemozem povedat 😝

piecee
12. dec 2012

zdravím holky nechtěla by jste některá manšestr?mdrý s kytkama ...je toho cca 1 x 2m (změřím přesně), nepruží já na kluky nevyužiju je mi líto ho vyhodit, dala mi tu látku babča