icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

beky52
11. dec 2012

@wzorcek krásne si pošila..

sinala
11. dec 2012

@mahafi @jitu22 já jsem z věřící rodiny a když jsem začala jezdit s mládeží na různé křesťanské akce a chodit do kostela i v jiný den než v neděli , tak taky se s tím museli srovnat 😀 😀 😀 , i když mi nic neříkali...... 😉

mahafi
11. dec 2012

@sinala a já si myslela, že věřící rodiny jsou nadšený, když k tomu jejich dítě přistupuje takhle zodpovědně 🙂. ale utěšuje mě, že je to teda všude stejný 😀

wzorcek
11. dec 2012

@karchinka ja si tu citam o vychove deti k bohu a ty takyto offtopic na mna :D mne tiez casto treba uz len zopar veci dotiahnut a matko to uz zacne nosit a potom to uz nikdy nedokoncim... tak odporucam dokoncit hned 😉

sinala
11. dec 2012

@mahafi to bylo po revoluci...takže nezvyklé a kdo chodil do kostela více, tak už ho viděli v klášteře 😀 😀 😀 ...ale samozřejmě já bych nadšená byla 😀 😀 😀

mahafi
11. dec 2012

@sinala Jo, to se mě taky ptali, jestli vstoupím do kláštera 😀

sinala
11. dec 2012

@wzorcek to je rada k nezaplacení 😀 😀 😀 taky musím vše dokončit hned, jinak to zůstane tak 🙂

caramilla
11. dec 2012

Včerejší linecké a zástěrka z odkazu, co sem dávala terezita 😉
Jasmí to bavilo asi 2 minuty. Jsem si říkala, že hodinu šiju zástěrku, ona vykrojí (= zm*ví) 4 srdíčka a že jí to nebaví, sundá zástěrku a udělá z ní zavinovačku pro miminko... hotovej kocourkov...

Jako ten sníh je hezkej, ale ten advent, no nehodí se to, člověk potřebuje pracovat, péct a hodinu i dvě denně stráví s kamarádkou lopatou. Heč, dostala jsem od Ježíška předčasně plastové hrablo, my do loňské zimy házeli starým dřeněným. Ale letos jsem si postavila hlavu, že se zablokovanými zády sníh dřevěným nehážu, že ho ani neuzvednu samotné natož se sněhem 😀

mehlo
11. dec 2012

čauky děvčata! gratuluju ke krásným výtvorům, já taky nezahálím, občas něco ušiju, ale do nedávna nebyl vůbec čas. Ted jsem teda nedávno skončila v práci a budu se vracet ke klasickému prodávání v obchodě, aspon doufám, že hodně rychle něco najdu. Mějte se všechny moc hezky!

katka82
11. dec 2012

@karchinka 😲 bunda úúúúplně úžásnááááá 😵 😵 a až ji domazlíš tak bude bomba 😉

katka82
11. dec 2012

@mehlo ty ještě žiješ??? 😀 😀 doraz častěji 😉

mehlo
11. dec 2012

@katka82 jo i když od té doby, co jsem tu byla naposled jsem zhubla pár kilo, tak ted už chrastím kostma a jestli budu hubnout dál, tak za chvilku už asi nebudu.

kuna
11. dec 2012

@caramilla hehe, u nás se peklo podobně - poté, co J. tři minuty válela a podsypávala moukou těsto, se rozhodla, že ji to neba a nezachránily to ani vykrajovátka. Takže jsem si to hezky musela dopéct sama 😀

caramilla
11. dec 2012

@mehlo jú, ahoj, na tebe jsem nedavno myslela, kde je ti konec. To nám musíš napsat častěji, jak se máš. 😉

caramilla
11. dec 2012

Jak Jasmí dneska fotila jarní oblečení pro jednu zákaznici 😀 😀 😀 Mikina je vel. 110, tak jí je maličkato větší 😀 😀 😀

caramilla
11. dec 2012

Jo a konečně jsem nafotila - moje druhá upletená věc v životě po šále - Jasmí rukavičky. A to jsem tu druhou trefovala napodruhé. Celou jsem ji párala, protože jsem málo utahovala a rukavice byla asi tak o 10 cm větší 😀 😀 😀

mehlo
11. dec 2012

@caramilla já se už polepším.

mooncaa
11. dec 2012

@caramilla @kuna Možná lepší péct takto, tu mojí to zase docela bavilo, ale v půlce prohlásila, "neci krájet, papat" a od té doby mi užírala pořád nepozorovaně těsto. Jsem to těsto bránila, co to šlo, ale moc mi to teda nešlo.

@mehlo Držím palce, ať něco najdeš.

ruskea
11. dec 2012

@caramilla Car, ty žabičky jsou ten cord (neboli po staru manšestr)? moc děkuji 😀

jieff
11. dec 2012

🙂) tak to musim říct, že Tonda pekl rád a vykrajoval by snad pořád, dokonce se mi podařilo naučit ho netiskat přes sebe🙂 Ale válet rohlíčky nedokázal, to jenom ochutnal a pak nastal boj o těsto 😉

lillyzelvicka
11. dec 2012

přihazuju poslední počin. fotky nic moc ale drbačka pořádná.
Závidím že už pečete já se k tomu dostanu o víkendu nejdřív Ale už se těším na tu vánoční vůni 🙂

caramilla
11. dec 2012

@lillyzelvicka vidim, že se můžu jít klidně vesele zahrabat 😀

caramilla
11. dec 2012

@ruskea kord

ucitelka70
11. dec 2012

@lillyzelvicka krásne, a cítiť aj vidieť tam perfektnú prácu, to ked vidím zvnútra zapracovaný krásny golier, k tomu by som potrebovala návod.... môj nikdy nie je taký kkrásny, bárs ako sa snažím, ale zrejme škola chýba.... ale po dobre napísanom návode túžim už odkedy

lenavos
11. dec 2012

Ahoj ženy, můžu se přidat, tzn. občas otravovat s dotazem? 🙂 Hned bych jeden měla - mám nový stroj janome 603, chtěla jsem dělat aplikace na trička - obšít to cikcakem a pak ručně přišít na tričko (kupovaný). Nějak se mi to ale nedaří, ty stehy se strašně utahujou a látku to krabatí, vůbec nevím co s tím, zkoušela jsem hýbat s napětím, převinula jsem cívku, prozkoumala, vyčistila stroj a stejně to furt šije takhle blbě, v rozích mi to i "žere" látku dovnitř 😠 Přitom rovný steh je pěknej, dobře utaženej...když to zkusím na pevnější látce, tak to jakžtakž jde. Chtěla jsem tu udělat jako vánoční dárek a už druhej den s tím bojuju 😖 Vytáhla jsem i starou veritasku a zkusila to na ní, na ní mi to jde hezky. Už fakt nevím. nemáte nějakou radu??
Předem děkuju...

caramilla
11. dec 2012

@lenavos a máš to na vlizelinu??? Někdo sem dával super návody, jak našívat aplikace z MMB, zkusím pohledat. Bez vlizelinu to neušiješ!

caramilla
11. dec 2012

@lenavos tady http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=402
tady je vliesofix:
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=10635

Vliselin seženeš v metráži nebo galanterii, vliesofix asi jen po internetu.

lenavos
11. dec 2012

mám to na vliselinu, dělám to právě podle toho prvního návodu

ucitelka70
11. dec 2012

no ja ešte nepečiem, po vlanajších skúsenostiach, ked som musela medovníky 5x piecť, tak som sa zaprisahala, skôr ako 17 eho sa ničoho nedotknem..... lebo všetci 4 dospelí, čo tu bývame, milujeme sladké, a hlavne svoje žalúdky, xixixi.....
a už aj drobec bude môcť papať z medovníčkov.... takže mám ešte stop stav týžden... a ušila som aj ja zásterku,

caramilla
11. dec 2012

ještě by to v krajní nouzi možná šlo nalepit lepidlem na pečící papír, obšít a odtrhnout. ALe nezkoušela jsem. Musíš to prostě vyztužit 😉