Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Děkuju za přivítání 🙂
@caramilla myslím, že jde hlavně o tvůj pocit 😉 Osobně bych k ní zvolila jiný kalhoty, třeba k džínům by podle mně byla ještě hezčí, nebo softshelky jiný barvy. Fakt tě vyšla tak draho? To ten spešl materiál?
Odkud, holky, objednáváte softshell? Potřebuju letní, mám v plánu ze sijemdetem.cz 🙂
@blcha18 jestli můžu poradit, já šila podle toho: http://www.stilllearninglife.com/2008/01/diy-ho...
Trochu jsem to zvětšila a vejde se mi do toho i dítě 2,5roku, nosí se opravdu dobře. Dělala jsem i s kapuckou, ale pro takhle větší už to je zbytečný.
@svela jj, k riflím vypadá lépe 😉 Ale chtěla jsem všechno praktické barvy a to je šedá nebo černá 😀 Takto budu chodit jen sáňkovat a stavět sněhuláka, tam fakt paráda není asi na 1. místě, takže když se neuvidím, tak pohoda 😀
Soft byl hodně drahý metr vyjde cca 550 Kč. 4 tisíce za matroš bylo i s Jasmínky věcma, ale zase té práce, že....
@petkasv zavinky
zavinovačka pro miminka http://zuzkasim.blogspot.cz/2012/03/zavinovacka...
zavinka do autosedačky http://www.imperfecthomemaking.com/2012/01/tuto...
střihy ottobre, já už šiju jen podle asi 3 střihů, které mám vyzkoušené. U kalhot prodloužím nohavice.... u triček přeměřuju všechno podle trika, které sedí - šířku, dýlku, rukávy...
@caramilla no moc ti to nejde. Ale možná to dělají ty stejné kalhoty. první co mi napadlo, že je to hezké pyžámko 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 JInak k džínům bude podle mě super
@caramilla bunda je super, spíš to dělají ty kalhoty. Jsi v tom pak šedá celá. Jak už tu padlo, k džínům to určitě vypadá jinak, nebo i k jiné barvě softek (ty gatě na fotce jsou softky z toho samýho matroše?). Myslím, že šedou mít klidně můžeš, ale jen jeden kus a oživit to právě těma kalhotama, atd.
Jo a líbí se mi na bundě ségry ta kombinace se žlutýma zipama. Škoda, že se nedají voděodolné jen tak koupit i takhle barevné… :(
@svela vítám tě a ta taška je super! 🙂
@laela moc hezký obojí, a čím je vyztužená na krabice? Taky by se mi něco takového hodilo.
@kuna no, tak asi objednám růžovou na kalhoty nebo co 😀 A našiju si zdvojená kolena z šedé 😀 Ale je pravda, že takto celosoftová ven chodím fakt málo a že vypadám jak debil mi nějak nevadí, do města bych tak nevyrazila 😀 Jinak softy všechny na té MaM jsou ten samý materiál.
A ty vodoodpudivé zipy jdou objednat i žluté, ale 25ks/délka 😠
Zipy jsou fakt super, ale bohužel to asi moc lidí neocení. Zákaznice chtějí ty nejlevnější zipy ☹ Až na jednu, ta když zjistila, že nabízím YKK, tak řekla, že chce jen u mě, protože dělala před RD u YKK a ty zipy jsou prostě přece nejlepší a že si připlatí 😀
@komisakpd vlastní... OT jsem bohužel v životě neměla v ruce 😒
@rina76 @ucitelka70 @palosek - střihy ottobre - některé sedí a některé ne. A to jsem si Ottobre koupila na základě chvály všech švadlenek v diskuzích 🙂 🙂 🙂 . Až jsem je koupila, tak pak občas někdo řekl, že ne vždy sedí. Mě připadne, že střihy burda jsou daleko lepší. Teď jsem šila vestičku Andrejovi a jen letmo jsem zkusila, pak jsem v noci před oslavou zkusila a seděla super 🙂
@sufik1 děkuju moc 🙂
@jam3 no to mě taky napadlo, jenže dneska jsem tu našla jednolíc z wendy a normálně se mi v něm zpotila, je teda pravda, že tu máme teplo, ale v tetra osušce by byla durch 😖 já jí udělám z toho jednolíce, to bude dobré 🙂 děkuju
@bordino kocour v botách je krásnej, jaký dáváš homeopatika, že na to má bouřlivou reakci chudák ☹
@kuna Jó, výztuhy, kapitola sama o sobě, teď jsem to znovu študovala, páč prvně jsem objednávala z netu na blind.
Boky jsou jednostranně zažehlovacím ronopastem, který jsem dala dvojitě (přižehlila jsem k vnější i k vnitřní látce) a do dna jsem šupla Penefol, co jsem koupila na jednu spešl tašku.
Nakonec po prošití jsem šupla nastříhané části Penefolu i dvou stěn krabičky (po prošití stran tam byly takové kapsy, podle originál návodu se tam dává plastová kanava, ale nevyzbylo mi na všechny.
Tu kanavu si chci objednat, Penefol je podle mě zbytečně silnej.
Taky si asi objednám Ronar, ten by měl být pevnější a silnější než Ronopast.
V košíkách, krabicích chci pokračovat, tady jsou odkazy na různé návody:
http://www.skiptomylou.org/2011/02/22/how-to-ma...
@bordino a proč mu je předepsal, to má na ekzém? Hemouš mizí, ale je to na dlouho, kardioložce se nelíbilo, že lék způsobuje pomalejší tlukot srdce, takže lék zvýšili minimálně a musim jí častěji kontrolovat a vlastně nám bylo řečeno, že se tím jenom pozastavuje růst, který trvá do 9měsíců věku dítěte, a lék se může užívat jenom půlroku, tak uvidíme jak to bude dál 🙂 hlavní je že pije 🙂
pardon z avelká písmena, migruje mi tu kocoir po klávesnici 😅
@caramilla a k šedým kalhotám si pak můžeš ušít ještě růžovou bundu 😉
Zipy YKK na kupovaných věcech oceňuju, když na něčem jsou, říkám si, že je to určitě kvalitní! Na šití nevím, jestli bych si ho koupila, bála bych se, že ho zkazím 😅 I když na tu šitou tašku jsem koupila obyč a hned mi u něj upadlo plastový tahátko, takže kvalita fakt nic moc. Naštěstí šlo snadno přimáčknout kleštičkama 🙂
@kuna i ostatní, díky za pochvalu a za přivítání!
holky, kde se v Praze dají koupit polystyrenový kuličky do vaku? Potřebuju jen doplnit sesednutý a nechce se mi dávat víc za poštovné než za kuličky...
@sinala no, asi jsou ty zuby tak kvalitní, že se dřív orve ta látka, což se u běžného zipu nestane, protože se dřív rozjede 😀 Ale třeba najdeme ještě lepší firmu na zipy, kde bude držet vše 😀 Jinak kamarádka zip takze dole vytržený z toho plastového spravila lakem na nehty, zalakovala to, vyztužila a zase to šlo, ale nevím, jak moc to vyrvané máš.
A ty voděodolné se podle mě ale nevyrvou, to si nějak neumím představit 😀
@svela jj s tou bundou 😀
Zipu bych se nebála, ten právě nezkazíš, můžeš zkazit bundu, ale zip ne, když ho všiješ blbě, tak ho vypářeš. Naopak mi přijde, že když šiju 10 hodin bundu a našiju tam zip, co se po 5 dnech rozpadne, tak je to na palici totálně 😀 A taky jsou fakt příjemný a neškrábou, takže ubude práce s překryvem u krku, ač teda firmy to stejně dávají, ale já teď testuju bez a neškrábe to 😀
@a_lexa díky 🙂, také jsem měla teplákovinu z batani, tu o odstín tmavší zelenou a mám z ní legíny a taky tepláčky (v albu), ale mě teda přišla ta moje taková silnější, že bych to na body nedala, tak nevím, ale je pravda, že už jsem to objednávala, když to ještě spadalo pod pattis...

@daisyr Děkuji, je to teplákovina elastická limetková od Batani. Je slabší než klasický výplněk, takže spíš na tričko (nebo body) pro chladnější dny nebo večery, nebo na letní tepláčky. 🙂