icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
2. feb 2013

@lilly2711 leda na šráky 😀 nebo bokovky 😀 Naše D přestala čúrat do plenek, když jsme oblékli obyč. kalhotky, bavlna, bez vkládačky....tréninkáče pak šly hned stranou.... První měla s kachničkou...a tu by přece nemohla počúrat 😀 😀 😀 😀 Ale nehody se nám stávaly, to jo....ale jí to bylo vždycky tak líto 😔 Ale hlídáme ji pořád. Před chvílí se vzbudila...už vím, že jak tak poplakává, že se jí chce čúrat...pak spí hned dál.... Tak možná tréninkáče taky přeskočíte.... 😀 😀 😀 A na cestování už nesnese kapsovku?

petule55
2. feb 2013

@palosek @a_lexa @ucitelka70 holky, díky! udělám tam nějaké to prošití... jak kdyby to nebyl dárek, tak se s tím zas tak nepářu, ale takhle... a nové šít nechci, už tak mi to zabralo času strašně..

lubiduch
2. feb 2013

Dievcata, dlhsie sledujem vasu diskusiu a obdivujem vase vytvory! chcela som sa spytat, sijete niekto aj na zakazku?

potrebovala by som usit navlecku na vankusik. syn od niekoho dostal vankus zvlastneho tvaru a este zvlastnejsieho motivu (dlhy je cca 30cm) a kedze miluje vankuse (prikryva si s nimi hlavu alebo na ne slinta) rada by som mu nan dala nejaku navliecku, co by sa dalo aj prat. standardne rozmery mi na nu ale nepasuju....

lilly2711
2. feb 2013

@palosek ona s plienkami problem nema, len on i s nou 😀 😀 , lieta kade tade a nedrzia jej dobre ani kapsovky. Klasicke bavlnene gatky jej sedia ako uliate, ale tie jej dat nemozem, lebo teraz ma zaneprazdnene obdobie 😀 😀 cize nocnik nesleduje, musim sledovat ja ju a to sa vzdy neda. Mala asi tri mesiace take, ze nehoda raz za par dni, to nosila gatky, ale to preslo, ked sa zhorsila zdravotne a teraz ked beha. Nejdem to silit, tak som chcela treningace, len nech jej to proste dobre sedi, ale uz fakt neviem. 😖

petkasv
2. feb 2013

Holky zdravím 🙂 přidávám své počiny,
@caramilla Caramilíí bombarďáky pro Betouška 🙂 úžasně jí sedí 🙂
triko k narozeninám pro Bětku pro OT a velikost jsem maximálně netrefila 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 nechápu, přitom to byla 92, tak zkrátím rukávy a spodní lem a budou to šatičky pro Rozárku 😉 😉 😉 😉
a Kojo triko pro mě 🙂
a pár fotek navíc 🙂 s Rozárkou začíná být veselo 🙂 nádherně se směje, nejvíc teda na tatínka, ale to je normoš, krásně pase, sice jí jsou příští týden 3m, ale u ní to chce všechno čas 🙂 Kontrola v pátek byla vyčerpávající, ale snad úspěšná, na další jdeme v květnu 🙂 sice se kardioložce nezdála srdeční akce, a tak nám dávku léků zvýšili jenom nepatrně a k tomu jí musim ještě zvyšovat velmi pozvolna a kontrolovat každý tři hodiny tep, ale oni snad vědí co dělají 🙂 musim jim důvěřovat, že, oni jsou experti 🙂 prý je důležitý že ten zmetek neroste, protože růstová aktivita je až do 9m a tak nemůžeme počítat s tím, že se do tý doby ztratí, hlavě že konečně pořádně jí a je snad v pohodě 🙂

Holky prosím nešila jste některá zavinovačku na zavinování dětí? Rozárka si v nemocnici zvykla na mě a uklidní jí jenom šátek, nebo zavinutí, ale já jí buď zavinuju do deky, v který se zpotí, a nebo do merina z Mylly, jenže to se hrozně vytahuje a ona v něm může hýbat ručkama a vadí jí to 😖 tak nevim z čeho jí ušít 🙂

petule55
2. feb 2013

@petkasv my jsme ze začátku zavinovali dítko do zavinovačky Swaddleme - je to v podstatě jenom kus úpletu, takže je to jenom jedna vrstva oblečení navíc... a drží to celkem dobře - občas tedy dokázala za noc vyndat ruce, ale nebylo to pravidlem
na ušití to bude myslím celkem jednoduché - kdybys chtěla, můžu ti jí zítra vyfotit...
http://www.summerinfant.com/Products/Nursery/Sw...

stassy
2. feb 2013

taky máme SwaddleMe, ale z jakési chlupatiny, vypadá to jako lama, ale s nižším chlupem. 😀 Nevím, jaká je to velikost, ale od cca čtyř měsíců už se mi tam Makule nevejde, hodila by se větší, neb má zavinutí taky ráda. 🙂 Taky máme merino zavinovačku Love Me Merino nebo tak nějak, z té si ale vždycky vyhrabe jednu ruku. 😀

a_lexa
2. feb 2013

@petkasv Na zavinovačku bych volila něco s elastanem. Nejlépe asi bavlna v poměru 95% bavlny a 5% elastan. Cokoliv s nižším obsahem elastanu, aby trochu pružila a dala se lépe stáhnout (zavinout) a netlačila.

zabza40
2. feb 2013

@petkasv triko bych jen upravila ,na šířku vypadá, že je dobře, jestli máš ještě látku s jahodama tak ten spodní lem udělej delší 😉 😉 😉 Kalhotky jsou skvělé 🙂 🙂

caramilla
2. feb 2013

@petkasv jé, krásný. A malá jak je hezky "čistá"! Super!
A ty bombase si šila z interlocku?

Já přikládám konečně svoje softovky, na mě se mi ta bunda prostě nelíbí 😠
A pak fotky jak se dnes Jasmínka setkala s Krtečkem, co byl s Andrew Feustlem na vesmírné misi. Tady moc spamovat nebudu, kdo se chce pobavit fotkama z kosmické lodi a taky detailama mé bundy a Jasmí kalhot, tak na blogu 😉

Bohužel jsem to dopředu nevěděla, tak neměla Jasmínka krtečkovou bundu, což je veliká škoda, ale zase důvod Krtečka v Ondřejově zase někdy navštívit. Bydlí teda na americké ambasádě v Praze, ale do Ondřejova celkem často jezdí 😎

anastazieb
2. feb 2013

@caramilla bunda krásná, ta aplikace 😉 Ale je fakt, že tahle barva ti vážně nesedne ☹ Ta fuchsiová by byla mnohem lepší 😉 Nebo tyrkysová 😉

Add velikosti Ottobre, donedáva jsem nešila moc vršků, ale už mám zkušenost, že kalhoty jsou obří (dlouhé i poměrně dost široké) a trička naopak malá... Mám teda malé a hubené dítě (aktuálně velikost 86) a nepřidávám na švy. Takže kalhoty zužuju a zkracuju a trička šiju větší velikosti 😉 Teď tu softshellku jsem šila podle střihu na bundičku velikosti 104 (!!!) a že by byla nějaké extrémně veliká se říct nedá.

caramilla
2. feb 2013

@anastazieb jj, tyrkysovou jsem původně chtěla, ale ta nesluší moc Jasmíně, hází jí šíleně do zelena obličej a navíc máme ty stojen crocs a k tomu by ta tyrkysová nešla, musela bych si ještě koupit sněhule. Ale asi jsem to měla udělat, takhle mám bundu, co je sice super, ale nesluší mi 😝

petkasv
3. feb 2013

@caramilla krásný 🙂 ta šedá je nevýrazná, ale ta aplikace je boží 🙂

jj Betouš byla krásně čistá, díky dortu 🙂 úžasně ho rozpatlala 🙂 jj jablíčkový jsou z interlocku a nebyla to vhodná volba, sice se nekroutí ale nedrží tak dobře jako z úpletu ;) ale jinak to je fakt nádhera, vymyslela si je úžasně, musim nakoupit na ŠD 🙂 protože to jsou první kaťata ze kterých nemá otlačeniny, a může nosit prdeláčky, nebo punčocháče, tam jí vadily švy a po chvilce nošení z nich měla odřenou prdelku 🙂 prostě jsou opravdu nádherný 🙂

S tou zavinkou, nechce se mi nic kupovat, když tu mám látek jak na seto 🙂 musim to nějak vymyslet, protože to merino je fakt nevhodný, ona se z toho vykroutí po dvou minutách 😖

petkasv
3. feb 2013

@zabza40 triko jí nesedí na ramínkách, bude asi fakt vhodnější na Rozárku 🙂

svela
3. feb 2013

Ahoj holky,

musím se přiznat, že sem občas nakukuju a chodím si pro inspiraci. Díky vám všem!

Dneska mi to nedá nenapsat, abych nepochválila @caramilla bundu! Je moc pěkná a i na tobě se mi líbí! Jasmínky souprava je nádherná! Navíc bych chtěla poděkovat za nášivky z Fleru, přišly mi tento týden. Mám zrovna chřipku, tak jen přemýšlím, na co je našiju. Jednu jsem chtěla ručně došít na tašku, kterou jsem ušila minulý týden, ale spíš je schovám na něco pro děti. Zase tolik jich nemám! 😀

Přidávám foto tašky, snad mě s ní nevyhodíte, když to není obleček! 😉 Ráda bych se k vám přidala.

laeela
3. feb 2013

@svela moc hezký. Taky mám tašku v plánu, jen se furt nemůžu rozhodnout, z které látky. 😀
Já přidávám předvčerejší tričko a včerejší látkovou krabici do skříňky, šila s mou pomocí jedenáctiletá dcerka:

mahafi
3. feb 2013

Něco málo jsem stihla pošít, tak se jdu pochlubit 😀. Kapsu na nosítko/šátek dle střihu @zojec , zatím testovací prototyp ze 2 vrstev flísu (deka irma a bílý flís taky z ikey), co jsem měla zrovna doma (než seženu nějaký hezký flís nebo si troufnu ušít to ze softu).
moje první polodupky a zároveň první věc podle střihu ottobre (2011/4) a dost mě potrápilo našívání těch tlapiček, nějak mi přišlo, že mi tam nesedí oblouček u předního dílu k pobloučku vrchního dílu tlapičky ☹ ), navíc jí to je dlouhý, tak budu muset udělat kratší nebo s těmihle něco provést, ale nevím co 😀.
A sukně pro mě (konečně jsem si ušila taky něco pro sebe 😅)

mahafi
3. feb 2013

ještě jedna fotka nosítka, se mi to tam nějak nepřidalo či co

ucitelka70
3. feb 2013

kočky, robili ste už takýto syr? http://zivotvnasadam.blog.cz/1107/cerstvy-syr

palosek
3. feb 2013

@lilly2711 tak zkus ušít treninkáče podle bavl.kalhotek... 😉

lucijan
3. feb 2013

@laeela krásnej kluk v krásným triku 😵 A koukám se taky rád fotí, jak ten můj 😀

laeela
3. feb 2013

@lucijan děkuji, no byla to jediná použitelná, kde nebyla jen ruka, nebyla mázlá a podobně. 😀 Ale triko se mu líbí, to je nejdůležitější. Dokonce v něm spal. 🙂

laeela
3. feb 2013

@ucitelka70 Já sýry dělala, není na tom nic zas tak složitého, akorát dodržet teploty, kvalitní syřidlo a kvalitní mléko, čím čerstvější, tím lahodnější sýr, teda zvlášť kozí, které delším skladováním získáva tu klasickou kozí chuť a smrádek. 😉

anastazieb
3. feb 2013

@lilly2711 já jsem šila tréningáče jako slipy, akorát z PULu. A po stranách úplet. Dávám do nich úzké krátké vkládačky.

ucitelka70
3. feb 2013

@laeela no tu v meste kozie mlieko isto nedostanem, akurát tak mlieko z automatu.... a aj syridlo predávajú, no či kvalitné, uvidíme?

daisyr
3. feb 2013

@a_lexa moc se mi líbí tvé body a tepláčky, odkud je prosím ta zelená látka? taková by se mi také hodila 😉

palosek
3. feb 2013

@caramilla ta bunda je decentní, praktická, nešpinivá, kytka úžasná...a to, že ji máš kapánek větší...má své výhody.... 😀 😀 třeba další těhu....nebo na zimu ji můžeš více podvlíct...na všem je třeba hledat nějaká pozitiva 😉 😀 😀 😀 😀 😀
Ale všem vám to, holky, sluší.... 😉 😉 😉

palosek
3. feb 2013

Holky, dělám obj. W a MTX...kdo chcete, potřebujete písněte IP. 😉

caramilla
3. feb 2013

@svela ahoj, vítej 😉 Těšíme se na výtvory a nemusí to být oblečky, však tu je ve stejném poměru i tvoření jiného rázu, objevují se tu třeba i dorty 😀
@laeela to triko je boží! 😀
@palosek Střihem mi je akorát, pod ní mám jen triko a je šitá tak, aby se tam vešel tlustý vlněný svetr, to nosím v mrazu, softku mám celoročně, tak musí být větší na ten svetr. Střih je právě super, ale ta barva je hrozná, teda je hezká, ale né na mě. Já jsem šedou nesnášela a nesměla mi přes práh, ale Jasmíně hrozně sluší, takže jsem si ji zamilovala až tak, že jsem asi zapomněla, jak moc mi tahle barva nejde 😠 No, tak jsem si to za 4 tisíce připomněla a jede se dál 😀 😀 😀

palosek
3. feb 2013

@caramilla marně hledám, kde je chyba 😀 😀 😀 Vypadáš v ní dobře 😉 Asi to bude hlubšího rázu 😅 Jsi zvyklejší na pestrost, že?... 😀