icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
3. feb 2013

@caramilla také si myslím, že bunda super a k džínám to bude zase o něčem jiném, než, když jsi celá v šedé jako myška
a díky za tip, co se zipem, ten lak mě nenapadl, přemýšlela jsem, čím to zalepit 😉

daisyr
3. feb 2013

@caramilla jinak ještě k tomu softu, co jsem viděla vzorník, tak já ani nevím, jakou barvu bych si vybrala, antracit by mě také lákal, ale také moc neslušel a ostatní je na mě moc jasné 😒

janette1972
3. feb 2013

@bordino aku ste dostali potenciu? Na homeopatika by nemali byt velmi burlive reakcie pokial je spravne zvolena potencia. Pokial liek nie je zvoleny spravne moze sa prejavit jeho obraz na pacientovi. Calcarea Carbonica je casty liek u detskych pacientov, niekedy sa vsak predpisuje rutinne. Pre calcareu carbonicu je typicky silny strach, silne strhnutie sa pri vpichu injekcie napr. ak je liek nespravny moze sa u pacienta prejavit prave zvyseny strach hlavne v noci-deti Calcarea carbonica su casto tie, ktore si pri zaspavani vyzaduju zasvietenu lampicku. To je len velmi vseobecne vysvetlenie samozrejme.

daisyr
3. feb 2013

Konečně jsem se dostala k tomu, abych také ušila něco pro sebe, jedno kojotriko, ještě musím vypilovat střih - mám dle trička + noční kojokošile, aneb stále je co zlepšovat 😉, zkoušela jsem i aplikaci, nevím, přijde mi to takový divný... jo a kde je má velikost M... 😀

daisyr
3. feb 2013

A jedno tríčo pro prcka 😉 Recy triko + wendy úplet... přemýšlím, zda udělat ještě gaťky a mít to jako pýžo nebo to může nosit i jen tak 😉 😀

macin73
3. feb 2013

@daisyr kojo triko super, krásná barvička i aplikace... Hned poté, co spichnu nějaké spodarky pro starší cacorku, mám také jedno v plánu...

Jo, jinak tuniky Amelie měly u neteří úspěch, jen to mají holky spíš jako šaty než tuniku. Ty šaty by měly určitě pod kolena... No tak aspoň jim to chvilku vydrží.

a_lexa
3. feb 2013

@daisyr Krásný kojotriko a i aplikace je vydařená - hezky sladěno s vsadkou ve výstřihu a druhou na rukávu.

a_lexa
3. feb 2013

@daisyr Souhlas, jenže prcek zatím jen leze po zemi a nejsem schopná mu vysvětlit aby si nelehal mimo deku (2x2m) - nejraději má dlažbu u našich 😀 (u nás je mi to fuk - tam je podlahové topení, ale u našich 🙄 je to děs), tak se mi něco teplejšího hodilo. A taky musím přiznat, že to bylo testování střihu a šikovnosti/nešikovnosti rukou - bála jsem se rovnou střihnout do merina. Ale koukala jsem, že Batani má i krásnej jednolíc v barvě kiwi a barva je téměř totožná. 😀

caramilla
4. feb 2013

@daisyr téda, tričko super 😉 A s těma softama přesně, mě se líbil ten tyrkysový a pak antracit. Ale jinak červená, zelená a růžová jsou fakt moc živé odstíny... Ta světle modrá z Čiperky mi sluší, ale zase je moc světlá 😀

lenasss
4. feb 2013

tak jsem vás po víkendu dočetla,jsem už celkem zoufalá po čtvrté se mi vrátila angína od včera mě bolí v krku a přemýším zda dnes vyrazit k doktorovi nebo počkat do zítra poctivě kloktám ale mám pocit že to nezabírá ale že se to ani nezhoršuje,nechci dopadnout jak posledně s těma otokama a nemáte někdo nějaký nápad jak se toho zbavit?

palosek
4. feb 2013

@lenasss zkousela jsi šalvěj? Florsamin se jmenuje ten koncentrátu. U nás se teď taky rozjíždí nejaká viróza. Tchýně, manžel, a malá už měla ráno leskle oči. To jsou vyhlídky. V nemocnici už jsou lidi s pras.chřipkou..... 😖 😖

rina76
4. feb 2013

@sinala @palosek @ucitelka70 tak nějak jsem si ottobre pořídila i já. Myslím, že hlavně je třeba koukat na to jaké materiály použili oni na šití, jestli je model z úpletu nebo plátna a nebo jestli jde o tričko nebo mikinu, podle toho je střih uzpůsobený, ale i přesto se mi stalo, že ty rukávy byly užší. Takže přeměřuju. Jinak burdy znám taky dobře, spoustu let jsem nic jiného neznala, u nich se mi často stávalo, že střihy dětské byly širší (v ramenou a zádech, rukávy krátké), ale už dlouho jsem dětskou burdu neviděla, tak momentálně posoudit nemůžu. Ale každopádně je jednodušší hotový střih přeměřit než počítat a kreslit nový 😉

kalman
4. feb 2013

@daisyr super tričko 🙂

kalman
4. feb 2013

@caramilla bunda úžasná , hned bych ji brala 😀

bordino
4. feb 2013

Tak děvčata, myslím, že už vám tu přestanu spamovat, Jáchym dneska začal lézt. 😀 😀

lenasss
4. feb 2013

@bordino mi začali minulou sobotu chodit,pořád nechtěl a nakonec se pustil a šel sám nikoho nepotřeboval tak dneska už běhá normálně fofruje jak blázen mu občas nestačím 😀 😀 jsem se zakecala s kámoškou u školky a on byl během chvíle v čudu normálně běžel k autu 😀 😀

lenasss
4. feb 2013

@palosek jj zkoušela i propolis i cosi co mi napsal doktor při minulé angíně zatím se to nezhoršuje tak snad to bude dobré dnes jsem si koupila bioparox tak třeba to pomůže

petkasv
4. feb 2013

@daisyr je krásný 🙂 mimochodem kde je má velikost S, taky buh ví kde 😖

kuna
4. feb 2013

Tak jsem tu philippu pokořila. Samozřejmě, že chyba byla na mé straně. Chybami se člověk učí, já se po této mikině cítím, jakobych absolvovala VŠ, jak jsem teď vzdělaná 😀 😀 😀

Takže, když to shrnu, naučila jsem se:

- na švy přidáváme pořádně
- všívat zip a začišťovat jinak, než jsem zvyklá
- procvičování párání
- nezapomenout na matematiku. Mikina je vepředu ze 4 dílů, vzadu ze 3. Když na každém dílu ošulím na švech 1cm, tak to máme na celkovém objemu 14cm. Pak se divím, že je to úzké 🙂
- to, že je ke střihu super fotonávod, ještě neznamená, že nebudu číst psaný, kde vyloženě píšou, kolik kde přidat na švy a lemy 😀

Myslím, že bunda bude super a můžu směle střihnout do softu. Mikina má teď širší rukávy kvůli bočnímu klínku navíc, ale na písek bude dobrá.

zabza40
4. feb 2013

@lenasss Já mám vyzkoušený GREPOSEPT je to přírodní antibiotikum ,je sice ukrutně hořké ,ale fakt zabírá a má širokou škálu užití . Když mě začne bolet v krku tak si kapu 10kapek každou hoďku , další den už 3x denně 20kapek. Koupíš ve zdravé výživě či podobných krámcích.

laeela
4. feb 2013

@kuna Je krásná a precizně vypracovaná. 😉
Já se třeba dost těším, že budu šít softové lacláče podruhé, že už vím líp, co a jak a nebude tam tolik chyb.
No ale jak se znám, staré sice nezopakuju, ale udělám nové. 😀

snowwitch
4. feb 2013

@bordino si to nadělil k měsíčninám, jo😀 to je ale šikula...

kajalka
4. feb 2013

Ahojda holky! Jsem totální začátečník, napadlo mě první začít třebas vkládačkama. Líbily by se mi bambusový. Jaká látka je ideální? Koukala jsem na šijemdětem na bambusový flís český. Šlo by? A šijou se asi dvouvrstvý, že jo?

caramilla
4. feb 2013

@lenasss taky jsem chtěla napsat tu šalvěj. Já měla teda bylinky, uvařit silný odvar a kloktat. Ty bílé povlaky jsem kdysi fakt vykloktala 😀 Jestli chceš, natrhám ti na zahrádce a pošlu, mám šalvěje hafo 😀 😀 😀

ucitelka70
4. feb 2013

@lenasss práve včera mi poslali link - kloktať soda bicarbonou, pohľadám odkaz a dám ti...

piecee
4. feb 2013

holky prosím mám OT...JAK UDĚLAT STŘIH NA PLENKU podle jedné co mám doma?nejlíp synovi sedí kalhotky bambino mio chtela bych podle nich ušít další ..tenkrát jsem někde četl anávod natáhnout plenku na matraci a obkreslit ale mě to na té madraci vůbec nedrželo přišpendlený 😕 jak to řešíte?děkuji moc za odpověď🙂

alinn
4. feb 2013

@lenasss hele já jsem někde četla, že si člověk má dát na bolení v krku každou hodinu jednu ledovou kuličku. Jelikož nemáme formičky na led (nebo jak se to jmenuje) tak jsme cumlali mražený jahody a přešlo to do večera 🙂 Ale nevím jak moc dobrý testovací vzorek jsme...když na nás něco leze, tak to do dvou dnů vyženeme. Jo a ještě... teď nedávno jsem četla, vyzkoušela a zjistila, že dobrý jsou i rozinky s citronem (rozinky zaliješ šťávou z citronu, necháš je nasáknout a potom uzobáváš). No jinak máme takovou léčitelskou tradici, že nemoc vyženeš k lesu nebo ven do zimy a ona se tam ztratí nebo zmrzne 😀 - teda nikam při tom nechodíme..většinou ležíme v posteli 😀 to dle potřeby nemocného) a potom různé čajíčky, polívčičky, cibule a česnek (nejlépe tepelně neupravené) nebo echinaceu. No jak tak o tom přemýšlím, jestli na té naší léčbě není nejúčinnější to rozhodnutí tu nemoc zahnat 😀 😀 no ať je to co je to tak to funguje.. 🙂 Tak přeji ať najdeš to pravé co ti pomůže a je brzy lépe 🙂

bulinka
4. feb 2013

holky kde kupujete ten časopis Ottobre? Nebo není tu někdo z Plzně a okolí, kdo by ho měl k zapůjčení? Já znám jen Burdu a tam mi ty modely moc nesedí ☹. A dle vašich fotek mě láká se do toho Ottobre kouknout 😀