icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
23. sep 2011

@1riki Nášivku myslíš kupovanou? Tak tu buď rovným nebo cikcakem na husto. Jestli chceš našívat aplikaci, záleží z čeho - tenké materiály, co jsou z bavlny, tak předem podžehli vlizelínem (dá se koupit v každé metráži) Jestli bude z flízu stačí jen vystřihnout tvar a rovně 😀
@esteruska ó, saténový proužek... to mi nedělej 😀 😀 😀
@medvi11 😉 😀

Včera do 1:30 v noci jsem šila synovc. softshellku a furt to neni hotový, bude to můj pomník!

palosek
23. sep 2011

@caramilla ...to neříkej 😎 Ty to dáš a on taky. 😉

palosek
23. sep 2011

@esteruska ...pořád váhám nad tou hnědou lamou...není to moc moje barva, ale když ono to vypadá, že krom ní a zelené nic jiného nebude 😒 . Chtěla bych právě jiné barvičky, aby to ladilo holkám do pokojů...nepřidá se ještě někdo???

esteruska
23. sep 2011

@palosek LAMA budou barvy: hnědá (na tu se konkrétně já hodně těším), zelená, červená, modrá, růžovou si já sama nebudu brát, takže pokud se poskládá minimum v tabulce, bude i ta

tunylyk
23. sep 2011

@monikajan dakujem 😉

caramilla
23. sep 2011

Tak teda to je síla - OT: v ústí v té nemocnici, co leží Šimonek nejen, že nemají nic na sterilizaci, ale oni tam nemají ani lahvičky na krmení - jediné, co tam mají jsou kojenecký (pro dítě, kterýmu není ani 14 dní!!), a o vymoženostech nelahvových ani nemluvě. Prý vybavení nemocnice za miliardy, ale tohle nemaj. Osobně si myslím, že asi na tom oddělení takhle malé děti možná nemívaj, ale já být teda normální sestra, tak to jdu půjčit ke kolegyním z porodnice do vedlejšího pavilonu, tam to mít přece musej ☹
Šimonek z prsa pít nechce, jen lahvička, ani se nedivím... Takže konečně jsem přesvědčila bráchu, že té poradkyni zavolá, snad ještě není úplně pozdě ☹

palosek
23. sep 2011

@caramilla asi je hodně slabý a nemá na to sílu... chjo... držíme pěstičky

zhrkz
23. sep 2011

Ahoj kocky, usila som malemu tu kuklu z Ottobre, vel. 52. Ale asi som to nejako zle obkreslila a presila... Neviem ci a ake skusenosti mate vy s tymto strihom, Na tom strednom diele som musela vpredu nadsivat a dost tazko sa kukla prevlieka cez hlavu. Asi usijem este jednu, ale tak, ze stredny diel si strihnen vpredu dlhsi asi o 2-3 cm a tiez ho rozsirim vzadu na krku a nariasim gumickou. Inak postup bol pekne napisany a zrozumitelny ;)

nika
23. sep 2011

@caramilla teda nechápu ten jejich příštup, opravdu, vždyť je tam porodnické oddělení a mají Baby Friendly označení, sakra kde to jsme, to je děs.
myslím na malého aby byl brzo ok a doma v klidu a mohli si to se švagrovkoku užívat, a taky věřím že se kojo povede a vrátí se k němu, určitě LP a fakt zamakat, v klidu doma. hlavně aby byl v pořádku 🙂

esteruska
23. sep 2011

LAMA, prosím všechny přihlášené o kontrolu položek, myslím že se mi podařilo to nějak posunout, opera tady ty tabulky fakt nedává:( omlouvám se a děkuji Ester

caramilla
23. sep 2011

@nika no, taky nevěřím vlastním uším... Blbý je, že se odstěhovali od nás daleko, kdyby ležela v Praze nebo Táboře nebo někde poblíž, tak tam zajedu a hned zasáhnu🙂 Já je před lahvičkou varovala ještě, když byly doma a problémy nebyly. Ale brácha řekl "prosím tě, ty naděláš" a pak zase byla priorita, aby byl zdravý a neměl hlad. Člověk to vidí z dálky a je mu jasné, že se zadělává na problémy, ale vysílené rodiče chápu, že byli rádi, že přepraly sestry, aby mohly dávat vůbec alespoň odstříkané mlíčko, na tohle už prostě asi síla nebyla, nepřišlo jim to důležité, mysleli aktuálně a ne do budoucna. Jinak teda nevím jak dlouho po narkose by měl být slabý, už je to skoro 48h:(

maly_prcek
23. sep 2011

Kdyby se dělala Wendy, taky bych něco nutně potřebovala 😉

nika
23. sep 2011

@caramilla ještě OT jj jasně, hlavně aby byl zdravý a pak bude jedno čím je živen a jak, samoMM je nej, ale .... sama vím jaké je to někdy složité.
myslím na vás.

nika
23. sep 2011

@maly_prcek 🙂 aj JÁ

medvi11
23. sep 2011

@maly_prcek já z wendy taky něco NUTNĚ potřebuju, mj.tu fialovou lamu 🙂

caramilla
23. sep 2011

@nika jj, na druhou stranu je dobré myslet do předu. Podle mě díky laxnímu přístupu sestřiček je ohroženo kojení, které by jinak bylo v pohodě a to miminko ho naopak po tomhle všem potřebuje. Kdyby sestry nebyly krávy a trochu se snažily, tak by to byl mnohem menší problém. To mě na tom mrzí, že se dnes stále tolik podceňuje kojení a kontakt dítěte s matkou ☹ A pardon zase za OT, já jsem si jen musela postěžovat🙂

@maly_prcek
@nika
@medvi11
Ha, tak čím více se tady projevuje úchylka na wendy a "nutné potřeby", tím více mě to odrazuje, to dělat 😀 Kdyby toho byl trošek, tak dobře, ale to zase bude tisíc kilo... Tak jedině s tím, že to bude v říjnu a že to bude omezený na to, co fakt potřebujete nutně!!! 😠 😠 😠 😀 😀 😀
Jo, a taky jsem vymyslela kolonku střižný, tak třeba to odradí🙂))

lillyzelvicka
23. sep 2011

hele někdo mi upravil metry v tabulce na lamu
😠

caramilla
23. sep 2011

@lillyzelvicka Lilly, jo jo Ester psala, že to nějak povrtala a že si to máme zkontrolovat, tak šup, uprav to zpět🙂

Tak OPRAVDU JEN TO, CO POTŘEBUJETE NUTNĚ A NEMŮŽETE BEZ TOHO Ž(Š)ÍT!!! 😠 😀
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...

Uzáverku navrhněte, mě je to šumák, prachy nejsou tak jako tak. Navíc se mi pos... pračka (a manžel říká "opravdu si ještě myslíš, že ty látkové pleny jsou ekonomické? 😀 ), takže 13 tisíc v pr.. za pračku... Samozřejmě po 10. říjnu určitě...

Ještě by to chtělo tu table na reflex z VTC 😀

caramilla
23. sep 2011

A uvědomte si, že brzo bude muset taky přijít Ježíšek - teď jsem to myslela, abyste jako šetřily, ale teď si zase nadávám do krav, že to vezmete tak, že byste měly nakoupit hodně látek 😀

nika
23. sep 2011

@caramilla to určitě, je to těžké takto bojovat, jak s větrnými mlýny.

ad Wendy, uspěšně jsem zjistila že to co jsem chtěla je vyprodané ☹ safra

lillyzelvicka
23. sep 2011

@caramilla ježiš já za chvilku můžu vyhlásit bankrot a rozvod k tomu s takovou 😀

nika
23. sep 2011

@caramilla právě ty tmavěfialové květy nejsou jen ty světle ☹

maly_prcek
23. sep 2011

@caramilla Já potřebuju tak metřík max. 2m (asi jen na přebal. podložky... Mám tu to bamb. prostěradlo z sijem, tak k tomu...)
Mně se z toho Wendy teda zas tak dobře nešije, jak je to takový tekoš, všecko je šišaté, radši šiju z mtx-ového fineribu. ale zas ty dekóry, že 😀

S tou únavou u tak malého miminka - úplně klidně může být, vidím to na Elle - stačí aby byla přetaženější a nevypije skoro nic (a po hodině chce pít zas), je z toho kojení nadřená, orosená a to je zdravé odpočinuté dítko... Vůbec se malému nedivim, že preferuje flašku, ze které to teče... Hlavně ať si švagrina udží laktaci a ostatní si pak doladí v klidu doma. Ty nemocnice opravdu pro-kojící nejsou... 😒 Davi byl kvůli žloutence na JIPce, 2 dny po narození ho tam brali (nějak mu to hodně vyletělo) - nemohla jsem kojit, jen odstříkávat a klidně mu dali příkrm, přestože já jsem měla mlíka habaděj a lila to do umyvadla, abych neměla plné prsa, kojo striktně po 4h... A to bylo novorozenozecké odd. největší moravské nemocnice! 😔

lillyzelvicka
23. sep 2011

@caramilla ježiš já bych ráda nejdřív první wendy 😎 a pak kuknu co nutně potřebuju 😀 😕

caramilla
23. sep 2011

Tak table na VTC je tad:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av... , ale už zase nevím, kdo je ten "blbec", kdo to bude dělat 😀
Ale klidně to s ním vyměním na wendy 😀

Jinak u wendy ještě nabízím, že to objednám na sebe a své IČ a někdo to může nastříhat 😀 😀 😀

animal
23. sep 2011

@caramilla pro mě jakožto zdrav.sestru by bylo naprosto normální zvednou prdel a zajít na porodnici. Podle mě jsou nejčastěji nejhorší sestry staršího data a pak velmi mladé sestry a pak jsou setsry, které tyto moresy prostě převezmou od kolegyň, byť by takové jinak nebyly. Kdybys viděla jakým způsobem se teď na zdrávkách vyučuje a co jsem se musela učit já a že nás učili doktoři a teď doktoři učí jen vyjímečně....... škoda povídat a hlavně ta drzost žákyněk - takže se ani nebudu divit, když zhlediska personálu půjde naše zdravotní péče do pr----

lillyzelvicka
23. sep 2011

@caramilla prosím tě a cca cenu u té lamy?

animal
23. sep 2011

@caramilla to VTCčko případně udělám, taky bych si tam možná ještě něco přikoupila

caramilla
23. sep 2011

@nika Cože, fakt? Vždyť je to novinka. Já jsem tu tabulku připravovala už před 14 dny, ale pak jsem si tu hromadu rozmyslela, že jí odložím, takže teď aktuálně nevím:( Ach jo, do prkna...
@maly_prcek No, to je tteda taky hustý. Navíc by proti tvojí vůli mu příkrm teda dát neměli...
A s tou únavou - díky za uklidnění. Já jsem taky doporučovala, aby kojila klidne co hodinu, co půlhodinu, ale aby nedávala flašku, že si zvykne zase na prso. Ale ona se hystericky bojí, že bude mít hlad, že bude mít "jen přední mlíko". Ono je to těžké, kdyby byla zkušená matka, tak to je o 1100000% lepší, takhle prostě neví a bojí se dát na mé rady...

caramilla
23. sep 2011

@animal Už někdo tu psal, že to udělá, ale nechce se mi to hledat
@lillyzelvicka Prosím tě, napiš si tam, co bys ráda a já tam pak ceny někdy mezi 3 a 4. ráno doplním 😀 Teď mi přijde opravář na pračku a nemá kudy projít, kdu mnaházet bordel do pokoje, co pak zamknu 😀