icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

medvi11
23. sep 2011

@maly_prcek https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?pli=1&k...

ale je to zamčené, takže až to někdo odemkne pro editaci...

medvi11
23. sep 2011

Jedeme si na nádraží pro tatínka, po 3 dnech se vrací ze služebky, budeme mít "výlet" , od nás to máme skoro hodinku cesty ...

maly_prcek
23. sep 2011

@crawler Tak já ten pružek vínovo-růžový doplním 😉 Akorát se nemůžu přidat, nemám tam místo. Prosím do hromadného balíku do Brna...

maly_prcek
23. sep 2011

@crawler Kdyby toho proužku došlo míň, tak mně klidně šmikni míň, stačil by mi i 1m...

mooncaa
23. sep 2011

Těch pruhovaných na mtx teda moc nezbylo. Možná se mohlo zahlásit zvyšte metry nebo je zrušíme, třeba by se toho naplnilo víc. A taky možná šlo rušit postupně, protože něco bylo hodně podobné, tak si třeba někdo zapsal jen jedno s toho, ale k jinému by se po zrušení toho jeho třeba přidal a bylo by toho víc.
Až bude možno editovat, tak si tam přihodím něco, co zbylo, když mi některé prožky zdrhly.

Jinak o ten pruhovaný finerib růžový, mám zájem, ten nerušit, určitě si zvýším metry - minimum bude.

No i tam jsem 1000 Kč překročila.

@caramilla Tak bez pračky bych asi asi zbláznila. Co malý jak je na tom? A co to kojení s laktační?

animal
23. sep 2011

nažehlovajdy jsem včera nestihla odeslat, takže jsem tam skákla až dneska, poštovné doplněno v tabulce, jen na číslo účtu musíte chvíli vyčkat, zná jej manža, který je v Budějovicích na hokeji 😎 takže do tabulky dopíšu č.ú. dnes večer či zítra ráno https://docs.google.com/a/bibu.cz/spreadsheet/c...

lillyzelvicka
23. sep 2011

@crawler jejda to mi nedělejte já si chci objednat ale doufala jsem že až toho 28. furt uvažuju.Tak já to promyslím a dopíšu se ještě během víkendu 😒

caramilla
23. sep 2011

@mooncaa
@medvi11
Já mám výhodu tchýně ve vedlejším baráku - výborná tchýně a výborná pračka (už jsem si objednala stejnou - tedy tu pračku 😀 , i když moje tchýně bych taky klidně brala dvě 🙂 ) Ač teda nejsou zastánci látkovek a vždycky mi tam malou vítězoslavně navlečou do jednorázovky, tak plenky tam peru už přes týden v pohodě🙂 V pondělí snad bude už nová. Nám se teda s.... teď úplně všechno - auto nejezdí, v servisu oprava za několik tisíc a závada je tam furt 😀, dneska zlobil vysavač, rychlovarka je na vyhození, můj klasickej šicí stroj už zase furt cuchá... Ale hlavně, že mám všude haldy látek za neskutečný peníze 😀 😀 😀

caramilla
23. sep 2011

@lillyzelvicka Já jsem právě taky počítala, že to nemusím řešit, že uzávěrka "je daleko", v podstatě byla asi uzávěrka jakoby dneska...

lillyzelvicka
23. sep 2011

@caramilla no to je ale totálně na prd to se mělo říct a upozornit tohle nee.Chtěla jsem různé výplňky i proužky patent 😢
@crawler dopíšeš mě ještě do tabulky??

sufik1
23. sep 2011

@crawler
chtěla jsem doplnit do tabulky MTX a je to nějaké zamčené. Hromadný balík určo Praha (Jam, Terezita, Baarca, Sufik) a nevím jestli je ještě někdo z Prahy....

Už tady mám na skladě soft, MTX3, flís ze šd, čekám na nažehlovajdy... takže další balík MTX se sem ještě vejde 😀 A u Jam zas visí VTC a bude Mylly, No ženský my to vedem, takových peněz 😕 😕 😕

crawler
23. sep 2011

Holky, né - jak to, že to nejde editovat??? vždyt je to normoš otevřený pro všechny...to je divný...:-/

Nebojte nebojte, uzávěrka bude až v ten čtvrtek napevno - případné instrukce mi pište na mail nebo sem, ale prostě, když tam několik dní jsou stále 2metry z 8,4m, tak to tam nemá smysl nechávat, protože jen naskakovaly další a další artikly a u každého byl většinou zapsaný jen ten zadavatel 😉 Pokud mi napíšete něco, co fakt chcete a já to smázla, tak není problém to tam znovu vložit ALE nechci zase tam mít 10 položek s 2metrama 😉 Pochopte, že jsem to zakládala kvůli Climayarnu 😀DD

crawler
23. sep 2011

@lillyzelvicka nebój 😉 ale víš jak - nevyplácí se vše nechávat na poslední chvíli 😉

terezita
23. sep 2011

@ivuska.h no neprovokuj s fialovou!! 😀 ja ji chtela a byla jsem desne zklamana, ze ji nemeli.. pak uz me nenapadlou znovu koukat.. ☹ no aspon jsem usetrila.. 😅
@caramilla no nejlepsi jsou na prisivani kolecka.. to obsiju nekolikrat krive kolem dokola a vypada to jako umysl 😀 😀 😀 a teda mam v umyslu naucit se malovat sicim strojem. pry to neni vubec tezke, jen nemuzu nikde najit, jak musim stroj prestelovat..

https://www.youtube.com/watch?v=-xvMBJhRk1k
crawler
23. sep 2011

@mooncaa víš, já jsem v týdnu upozorňovala na to, že tam je kupa artiklů s malým množstvím a ted se to snad 2-3dny vůbec nehlo, tak jsem si říkala, že všechny už to tak nějak mají a jen budou dolaďovat detaily😉
takže znovu píšu - pokud vymyslíme něco na čem se shodneme a naplníme, tak ano, ale osobně tomu nevěřím, ale no prosím...klidně navrhněte 1-2 proužky znovu a je to...tyrkys teda nee, protože tam jsem byla sama...docela úspěch na metry měl ten kiwi žlutý šedá nebo jak...tam se to dostalo lehce nad 50% minima...

crawler
23. sep 2011

holky fakt vám to nejde? já tam mám pořád share anyone with the link...zamykala jsem to jen na půl hodiny, když jsem upravovala tabulku...zkuste to a pokud to nejde, tak raďte, co mám kde poklikat 😝

terezita
23. sep 2011

@crawler teda ted na to koukam a taky se mi nelibi, ze se to smazlo.. ☹ spousta zenskych se jeste ani nevepsala a jine chtely dorovnavat do minima.. melas to tam nechat a mazat az pri uzaverce. takhle je to jen zmatek..

crawler
23. sep 2011

@maly_prcek ok, jsi tam 😉 kdybys chtěla ještě něco, tak písni 😉 a ke komu to bude do brna, co myslíš?

mehlo
23. sep 2011

@terezita tak to video je drsný! vůbec jsem z toho nepochopila jak to dělala.

crawler
23. sep 2011

@terezita no mě to ani ve snu nenapadlo, že by to někdo nechával a vyčkával...:-/...viděla jsem tam kde koho z diskuze :-/ tak to prosím Vás rozhlašte, že je ta uzávěrka už ve čtvrtek...je to tam sice v tabulce napsaný, ale tak pro jistotu...

tákže je to na posr... 😝

navrhuji např. vložit nějaký oboulíc, páč tam byly 4 a všechny u dna, ale kdybysme se domluvily, tak snad na 1 bysme se shodnout mohly...

ale u toho ostatního fakt pochybuju, ale jak myslíte, ale prosím uváženě -

terezita
23. sep 2011

@mehlo ona se prave nejak povoli dolni nit myslim a pak ten pritlak patky.. ale jak a co presne delaj, to fakt netusim.. co vim, tak v nemecku na to jsou normos kurzy malovani. ale snazim se na netu vykoumat jak na to, ale zatim bez uspechu.. 😀

animal
23. sep 2011

@crawler sdílení máš sice nastaveno pro všechny, ale editaci nemáš zaškrtlou, takže nemůžeme psát

crawler
23. sep 2011

@animal a kde se to mění? já se v ničem jiným nehrabala, tak to nechápu :-/

crawler
23. sep 2011

@animal už to jde? snad jo 😉

medvi11
23. sep 2011

@crawler jo, už to jede 🙂
tatínka máme doma, hurá...

crawler
23. sep 2011

@medvi11 se máte 😉...my měli tatínka na služebce v norsku od soboty do čtvrtka a od čtvrtka do zítřka je ve švédsku...už je nám mocinky smutno ☹((

animal
23. sep 2011

@crawler už by to mělo jít, spíše asi chyba googlu, koukla jsem na to a editace tam byla, tak jsem to dala znovu načíst a mě to fachá

terezita
23. sep 2011

a nas tatinek pari.. 😀

crawler
23. sep 2011

@animal super 😉

takže jsem přidala oboulíc bio krém+hnědý, který měl v tabulce z těch oboulíců nejvíc metrů, tak prosím všechny zájemkyně, aby se nezapomněly přidat😉

crawler
23. sep 2011

@terezita paří nebo páří? 😅 asi to první, že? 😀