Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita Teda to viedo je hustý, tak tohle bych dělala 10 let 😀
@crawler No, u dost hromadek právě se začne "to pravé" dít až tak 3 dny před uzávěrkou 😀 Já to taky nechávám až na konec - na konci pak kouknu, co tam je všechno a z toho si vyberu a něco ještě přeházím a změním. Já na to fakt teď neměla moc náladu ☹
Ale alespoň ušetřím 😀
Abych tu nedělala OT, tak dnešní zprávy o Šimonkovi jsou zde:http://ekozahrada.blog.cz/1109/pro-simonka (Příčina zní teda dost hrozně - krvácení do mozku, prý kdyby se toto stalo dospělému člověku, zemře!), více na blogu. Jinak laktační poradkyně bohužel je v Jablonci asi na baterky, nebere telefon, sice tam jsou dvě, tak nevím, proč pak nezkusili tu druhou ☹ Malá nemá sací reflex a z prsa už nechce a laktační poradkyně není. A zítra je sobota a většina z nich premává jen po - pá ☹
@caramilla tak asi jsem zavařila více šičkám...TÍMTO SE OMLOUVÁM...bohužel podle sebe soudím tebe - já na tabulku vlítla, naklikala a pak už jen soptila, že nikdo jinej tyrkys nechce 😀
jinak švagrové je mi líto, musí to být zoufalé...a to není laktační v porodce? já že když je to baby friendly, tak by tam měly být - chce ji to dotáhnout tam..ono, musí být hrozně vysílený a kojení by ho vysilovalo ještě víc, ale aspoň přes ten prst krmit a švagrové, aby poradila, jak si udržet mlíčko co nejdýl, jak předejít zápalu, apod....moc vás všechny lituju, prožíváte děs...a co Jasmí? ta to taky z Tebe musí cítit... 😔
@caramilla přečetla jsem si to a fakt mě mrazí - šimonek se podruhé narodil, ale modleme se dál za úplné uzdravení!...už je to moc let, kdy moje teta neměla to štěstí a to se jednalo o dcerušku /jinak má 4 syny/, ale to byla doba menších lékařských možností 😔 a tak už ho nečeká odběr z páteře? kéž by ne...
@crawler Krásný, když na to vrazíš nějaké oblečení, tak to může nosit i kluk. Ale do poradny k Dr. bych to asi netahala. 😀
K té tabulce, já nevím jak ostatní, ale já dělám většinou všechno až na poslední chvíli.
Holky, chceme ještě nějaký Finerib proužky? A jaké? Přimlouvám se za holčičí anebo obojetné. Osobně nejraději asi ty vínové.
@caramilla Tak tchýně vedle je záchrana. 😀 Když se se.e tak se se.e. Tak to vem tak, že látky potřebuješ k tomu, abys něco ušila i na prodej.
Šimonek měl teda velké štěstí, tak snad bude OK. A co ten suplementor, či jak se to volá, tím by se snad dalo rozkojit? Myslím, že to půjde, ale bude je to stát oba dost sil. Tak teď jde o to, jestli do toho půjdou nebo ne.
dnes jste se nějak rozjeli 🙂 jak s diskuzí, tak s hromadkama 😀
@crawler Jé, také jsem chtěla mtx ještě upravovat... 😉 Svrchňáčky k pomuchlání!!!
@caramilla Myslíme na Šimůnka. Je super, že je v Jbc nemocnici. JInak na novorozeneckém mají sestry, které by s kojením měli pomoci, nevím, jak to přesně je, ale jsou mezi nimi lakt. poradkyně a snad by neměl být problém se s nimi nějak sejít apod., minimálně by mohli něco zapůjčit. Ať zkouší třeba aspoň dávat stříkačkou, tu jí tam dají a po prstu dávat pomalu, třeba si zvykne na pomalejší přísun a až nabere sil bude pít brouček malý 😒
@mooncaa Jojo, dneska jsem byla u tchýně i pro máslo a brambory (fakt nefunguju - ale to i normálně🙂 a řekla mi, že ať tam rovnou Jasmínu nechám, že jí dají najís a nemusím vařit 😀
S kojením by to prostě chtělo tu poradkyni, co řekne, jestli je ten přístroj nutnej a nebo to jde zkusit jinak. Ale ona nepremává, trochu mě to štve 😠 Zkusím on-line poradnu na kojeni.net, já už fakt nevím, co mám dělat...
Kdybych byldela poblíž, tak naběhnu do lékárny a ten přístroj jim koupím a prostě jim to tam dám a našteluju...
@crawler Plenka parádní 😀 4% 😀 😀 😀
Oni neleží na porodnickém oddělení, jsou od toho úplně izolovaní. A jinak Benešov je taky Baby Friendly a podle mě je to nálepka k h.... V porodnici (Tady i tam) dávají hned na sále kloboučky, přikládají hrozně, bez citu a agresivně (jasmína se lekla a začala hystericky ječet - ta sestra ji prsotě prudce natlačila na bradavku, jak kus hardu), s kojením poradit vůbec neumí, říkají, že se kojit má jen jednou za 2 hodiny a víc ne, přikládají po porodu až na škemrání matky, laktační poradkyně tam není, to vím (v bene). Takže co je to za titul? Akorát tak na vytření pozadí bych řekla...
Tak ještě dvě ovečkové slíbené fotky rychloprdek.
Po 2 dnech jsem došila softshellku pro synovce Matěje, jsem z ní strašně odvázaná i manžel byl odvařený, už aby bylo denní světlo, zítra ukradnu modela a snad budou fotečky. Byla to strašná pakárna a nadávala jsem si do debilů, ale stálo to snad za to. Někdo se bojte a někdo se těšte, jak kdo chcete 😀
Ahoj holky, chodím sem k vám nakukovat a obdivuji vás, co všechno dokážete vytvořit. Sama jsem úplný začtečník, takže než se pochlubím s nějakými výtvory, bude to asi trvat... Dneska jsem vás ale chtěla poprosit o radu - předělávám si staré triko pro sebe a nevím, jak našít aplikaci vystřiženou z obyč. látky - zapošíváte nějak okraje? Nebo to vezmete nějakým cikcak stehem rovnou k tomu tričku, nebo jak se to dělá, aby se ta látka netřepila? Díky moc za radu.
Lama objednána. Látky budu posílat nejdřív po 17/10. Platba až potom, včetně poštovného. Pokud budete někdo potřebovat posečkat s platbou, nebo jakékoliv jiné dotazy poprosím přes IP, nebudu sem teď už moc chodit. Doplňte si adresu pro dodání a email. Díky
@rebelie viz obrázek výše 😀 Látku je třeba podžehlit vlizelínem (samonažehlovací vlizelín jde koupit např. v metráži nebo i v galanterii) - pak vystřihneš tvar, jaký potřebuješ, přišpendlíš si to na místo na látce, kde chceš našít a pak dáš cikcak nahusto (jen minimální posun látky) a šířku stehu, jak chceš - tak 4 - 5mm. A obšiješ.
Toto platí pro látky, které se třepí, látky, které se netřepí jako třeba softshell nebo flíz atp. tak ty lze našít třeba jen rovným stehem okolo. Samozřejmě flíz atp. se nedá podžehlit vlizelínem - to platí pro přírodní materiály...
Tak asi jsem to ještě víc zamotala 😀 Kdyžtak napiš, z jakého materiálu máš tu aplikaci, to bude rada konkrétnější 😀
@caramilla Mě to trochu dýl trvá, než mi něco dojde. Kdybych mohla nějak švagrové pomoc, tak mohu 😉 Sehnali nějakou lakt. poradkyni? nebo suplementor nebo něco? Snad se malému hlavně daří dobře. Jinak, ať si udržuje laktaci odsávačkou. Dokonce znám i případ, kdy jedna mamina odsávala své mléko a to dávala malému lahvičkou, takže měl 100% jen MM, sice to je záhul, ale ona to vydržela až do příkrmů a myslím, že i pak... tak jen tak naokraj, kdyby náhodou 😒
Mj. ovečka super!
ještě info k LAME...brala jsem nakonec všechny barvy. Pro opozdilce pak případné přebytky hodím sem na forum. 😉
@rebelie K aplikacím - ještě je fajn Kores lepidlo v tyčince místo špendlení (v pračce se pak vypere)... Je fajn i třeba když zahýbáš PUL atd. Necháš chvilku zaschnout a drží jak přibité 😉

@lillyzelvicka tak se mi to líbí - ať to sviští na bojišti 😉
jinak holky nenapadá mě, co dalšího přidat, co myslíte? ještě snad ten stř.šedý výplněk měl asi 4metry, tak ho tam lupnu😉