Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@daisyr Jé, ty jsi hodná!🙂)) Bohužel, laktační poradkyni fakt nesehnala, a i on-line poradna nic moc. Poradila mi nějaká maminka tam nějaké cviky, co se používají pro děti s dow. syndromem. Ale jinak nevím. Ale já si myslím, že je to na dobré cestě. Malý jí sice hodinu, ale vypil teď večer 60-70ml sám, lahvičku nedává. Tak to si myslím, že už je úplně standartní dávka. Prý teda hrozně dlouho trvá, než se chytí a tak, ale to si zvykne. Takže třeba to zvládne i bez "zaneprázdněných a nedostupných" LP 😀 Musím teď jen sehnat někoho v okolí Jablonce, kdo odprodá kojící polštář, už nedává bolest zad🙂 Kdybys měla tip 😀
Jinak jsem se dneska dozvěděla další jobovku, že odvezli RZtkou mého kolegu z práce, je mu 30, má 3 malinký děti a totálně zkolaboval, zřejmě totální kolabs organismu způsobený přepracováním (NNO), no, tak mám další téma na modlitby... Ale nebojte, OT tady nebudu 😉
Tak modela jsem přes den vzhůru nenahnala, tak alespoň výcvaky hlavně detailů, co jsem si udělala.
Interaktivní softshellová bunda. Vláček jezdí 😀 Další nápady mám už v hlavě. Akorát teda fakt strááááááááááááááááášně práce, fakt strašný 😝 😝 😝 Ty koleje 😝 Našívání těch koleček... Hrůza a děs. Řekla jsem, že jestli Matěj jedinou tu mašinku nebo vagonek ztratí, tak ho přizabiju 😀 Jo, a našívat stromy, to jsem si říkala, že už taky nikdy dělat nebudu 😀
Švagrová nadšená, hned si s vláčkem jezdila. Kombinace barev jí uchvátila a hned vytahovala čepičky v přesně stejné zelené. K té zelené celkem jdou patentky B44 (jablko), není to ten samý odstín, ale když ten patentek není přímo na té látce, tak je to DOKONALÉ!
Pod zeleným pruhem reflexní paspulky.
Návrh, sřih, nápad, řešení kapšiček a interaktivní opičárny, všechno z mé vlastní hlavy:D
Jen bych k tomu příště udělala kulatou kapucu, aby vynikly ty stromy na zádech. A dala bych na ní něco zeleného, takhle je to nevyvážené. Ale švagrová strašně chtěla spermíka🙂))
@maly_prcek Ty proužky v tamté sekci na wendy nejsou všechny stejné, část je bavlna lycra a část ještě s PES (to ty troje -- šedo modrý, šedo ůžový a šedo zelený). S PES jsou takové jakoby trošku chlupaté, moc příjemný materiál, nepatentovitý. Ty bavlna lycra jsou patentovité víc, tak na pružné bodýčko, tričko...
@caramilla Já už raději taky nekomentuju ty tvoje výtvory... 😀 Já jsem dnes z protekčního fialového merina ušila rolák pro sebe, ještě teda zbývá zašít spodní lem, našpendleno už je... Děcka byly dnes hyper otravné, nepodařilo se mi dosázet cibule, co jsem chtěla, protože bazmek na dělání děr se asi po 5 ks totálně ohnul, navíc mě chytala křeč do nohy, tak jsem s tím šlahla 🤐
@aerin No, nelámu, protože ty aplikace jsou v místech, kde stejně není největší nápor vody. Největší nápor je na ramenou a kapuci zeshora, takže pokud to někde pustí první, tak tam a aplikace budou v tu dobu úplně v pohodě. Co mám stejnou nepodlepenou softku pro sebe, tak mi nikdy švy neprotekly, ale nepoužívám ji jako pláštěnku🙂 Švagrová se mi stejně vysmála, že jsem ji říkala, že švy nejsou podlepené - že prý to nechce jako pláštěnku, tak ať to neřeším 😉
Díky za "bez komentáře" 😀
Hromadka MTX: díky holky, že jste přidávaly artikly fakt uváženě - 2 ze tří se naplnily a ten třetí třeba ještě taky dopadne...Jinak pokud přidáte ještě 2-3 artikly, tak se zlobit nebudu, ale víc už prosím neee...už takhle se z toho asi podělám 😀DD
Ještě mi řekněte, jak si to představujete s placením - chcete zálohy + pak doplatek včetně reálného poštovného? Nebo to chcete platit jedním vrzem? Osobně by se mi zamlouvala varianta, že až to během čtvrtka a pátka vyčíslím do tabulky, kdybyste mi poslali minimálně 80% z vaší objednávky, jak nejrychleji to půjde.Až bych měla na účtě aspoň těch 50-60% celkové částky, tak bych objednala a rozeslala a vy mi poté poslali zbylých 20% + poštovné, které uvidíte na vašem balíčku (já ho i doplním do tabulky) + tedy co uznáte za vhodné jako střižné, balné a to, že poštu mám zatraceně daleko a nemám řidičák čili budu muset škemrat manžu o odvoz 😀 😀 😀
Takže klidně říkejte návrhy...zkušeností s hromadkama máte víc, tak když navrhnete něco co se osvědčilo nemám proti😉
@crawler určitě zálohy. Ty si řekni, kolik %. Když to bude 100%, tak pokud MTX něco nepošle, tak třeba budeš muset posílat a nevím, jak to máš s odchozíma platbama. Nebo můžeš i vyčíslit do kolonky, kolik kdo má poslat zálohu (třeba zaokrouhleně na celé pětistovky, aby se ti to pak dobře počítalo).
Doporučuju střižné 5-10 Kč za střih + cca 20 - 30 Kč na balík podle velikosti balíčku, takže Caramilla 100000000 Kč 😀 😀 😀
@caramilla posílat zpět není problém - mám FIO banku takže poplatky 0...Tož...já bych to viděla na zálohu +-70%...a jak říkáš, pěkně to zaokrouhlím, aby se to hezky počítalo...😉 a pak doplatek 30% + poštovné + moje ctěné služby ;-D
co si ostatní holky myslíte o tom střižném a balném??? napište svoje názory a uděláme z toho nějaký výcuc 😉
@crawler jsem pro
@caramilla Jednak klobouk dolů, ta bunda je perfektní! I když se obávám, že já bych tu mašinku ztratila hned, na tohle jsem já hrozná... Chtěla jsem se ještě zeptat na ty aplikace - chci si na tričko našít něco z obyč. balvněné látky z Ikea - myslíš, že to půjde i bez toho vlizelínu? Nemám žehličku a už se na to triko hrozně těším, tak se mi nechce čekat, až se dostanu k žehličce... Díky.
@lillyzelvicka děkuji za názor😉
@rebelie bez vlizelinu bych nasivala spis uplet.. bavlna se ti po oprani bude docela trepit. kdyztak obsij nekolikrat kolem dokola, aby to drzelo.
@caramilla hele tohle je kompliment - ty jsi sici magor 😀 😀 😀 je to uzasne a divim se, kde na to beres silu a nervy, ja bych se s tema serepetickama patlat fakt nemohla 😅 hele a uz mam v hlave teorii toho vysivani na obyc. stroji. toz to vyzkousim a jestli to pujde, tak ti to taky pak docela zjednodussi zivot 😉
@crawler ale jinak se přizpůsobím není problém poslat všechno hned a buď pak doplatím popř mi vrátíš
@terezita až to budeš mít odzkoušené to našívání tak mi to vysvětlíš co?Jsem tomu zatím nepřišla na chuť
Jo a tragedie jsem prala ale nevšimla jsem si že mi prtě uklízelo a srazila jsem si vlňáčky ☹
@lillyzelvicka všechno hned ne😉 uděláme to s tou zálohou a pak doplatek......to snad bude vyhovovat nám všem... 🙂 jinak jojo, moje prtě taky uklízí a něco už je uklizeno nenávratně :-/...dodnes nevím, kam se mi poděly nějaké ponožky, lžičky,...atd... 😀
@lillyzelvicka teda o jedné lžičce vím - včera ji přede mnou hodil do kanálu
@lillyzelvicka 😀 Jasmí do pračky uklízí nejčastěji mobil 😀 😀 😀 A taky už jsme praly dřevěný kostky. (A to se pak pan opravář divil, proč je ta pračka úplně na sr.... a musí se vyhodit 😀 😀 😀 - manža se ptal - co s ní? a já: dej ji Jasmíně za hračku, už nikdy nebude zlobit a bude tě milovat na věky věků🙂
@terezita 😀 Já nejsem magor jen na šití, ale na všechno! Mám na to i ten spravnej titul 😀 😀 😀
Tak to vyšívání, to určitě pak dej echo!!!
Jinak ty serepetičky mě právě bavěj, mě zase nebaví přišívat rukávy a šít prostě rovně, opruz!!! Ale má to svý meze, obšívání koleček, e e e e e
@mehlo 😀 Však já to šila asi 12 hodin 😀
@rebelie Už ti odpověděla @terezita - hrozně záleží, jak je ta bavlna silná. Pokud je to tenké plátýnko, tak to bych nedělala. Pokud úplet nebo něco tužšího, co se moc netřepí a nekroutí, tak to můžeš zkusit a uvidíš 😉 Určitě ale nahusto cikcakem.
@caramilla to teda🙂 my naštěstí třídíme, takže jak to cpeme těma malýma otvorama do kontejnerů, tak bychom objevili případné "nepořádky", ale co se týče směsného, tak ten odpaďák jsme radši dali do skříně za pojistku, takže máme klid, protože to už by byla půlka domácnosti v koši 😀DD
@crawler no, právě, ten směsný 😀 😀 😀
Holky - tak zase další problém - švagrová dostala horečky. Neumám jí poradit. Tak se ptám zde - pardon za OT (!) - je 14 dní po porodu, prsa už nemá jak kameny, kojí ale hodně často a dlouho. Mohly by být horečky z kojení a prsou jako takový ty klasický, nebo je to zánět? Bolí jí prsa, má zimnici a cca 38. Nevíte, prosím, někdo? Díky

@caramilla Díky moc za radu... Nemám doma žehličku, tak budu muset něco vymyslet... Dneska jsem si obšívala výstřih trika lemovkou a nějak jsem ho vytahala, či co, prostě výstřih je větší a jakoby odstává... ale to jsou asi holt první kroky nezkušených...
@maly_prcek A když si to tam přilepím tím lepidlem, tak by to šlo i bez toho vlizelínu? Stále přemýšlím, jak se obejít bez žehličky, i když mi je jasné, že při šití ji člověk stejnak bude potřebovat...