icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
24. sep 2011

@caramilla hhmmm... a pak že na kluky se toho nedá moc vymyslet 😀 já bych to taky šila 300let 😠 😠 😠 😠

crawler
24. sep 2011

@caramilla klidně to může být z vyčerpání a ze stresu...pokud od prsou, tak si myslím, že by si je měla prohmatat, zda nemá někde nějakou zatvrdlinku či horkost v nich...na to je prý dobrý tvaroh na prsa...

crawler
24. sep 2011

@crawler a pozor na ragády! jsem si užila taky..to dlouhé kojení znám jako svý boty...je to hrozné a o to důležitější je správné přisátí, jinak to může napáchat fakt velké škody až konec kojení :-/

crawler
24. sep 2011

sorry to je pro tebe Caramillo 😉

caramilla
24. sep 2011

Jinak bolí jí obě prsa, zánět bolí jen v jednom? Možná to může být tím, že teď 4 dny jen občas odsávala a krmila z lahve a teď 24 h měla dítě u prsu hodně často a furt ho kojila tzn. že prsa mohla dostat signál k nadprodukci mléka a z toho může být horečka? Nebo radši jí poslat za Dr?

daisyr
25. sep 2011

@caramilla Nádhera, fakt, to by mě nenapadlo 🙂 JInak pračka je u nás také oblíbená, hlavně to pípání a blikání (máme displej), s tím by si vydržel hrát, už mi to umí i odblokovat, tak se děsím, co mi kdy jak vypere 😀

K tomu koj. polštáři, mám jeden doma, mohu půjčit, teď nepotřebuji. Jen jsem ho ráno musela vysypat, bo byl roztrhaný ten vnitřní vak s kuličkama (manžu nenapadlo nic jiného, než na tom malého houpat, kterému se to náramně líbilo...), no tak si asi dovedeš představit, kde ty polysterénové kuličky všude máme 😀 😀 😀, a to jsme ve čtvrtek reklamovali vysavač 😒 Ale je to už přešitý, nasypaný zpět, sice se ztrátama, ale snad to bude stačit, předtím se mi zdálo, že byl až moc plný. Jen teď suším potah, takže vyžehlím a bude volný. Pokud zájem trvá. Mohu donést, jen jsem od včera nachlazená, tak by musel manža nebo by se musel někdo stavit, bydlím od nemocnince max 10 min. pěšky i autem 😉
No a k horečkám, bývají při kojení, já teda neměla, ale je možné, jak předtím tolik nekojila, ale laktaci měla, tak by to mohlo být z toho.

daisyr
25. sep 2011

@caramilla Může se optat i v nemocnici, paralen nad 38 by také neměl moc vadit. No a k tomu dlouhému kojení a přisávání, jestli to nemá jako já, prsa plná, tak se malý nemohl pořádně chytit a trvalo to hodiny, než se pořádně napil, takže odstříkat před kojením, vypít něco teplého, příp. namasírovat a nahřát prsa. Mě to v porodce ani pořádně neřekli, tak jsem se s tím první měsíc trápila, takže pokud to tak už nedělá, tak ať si takto pomůže, protože je to vopruz 😉

maly_prcek
25. sep 2011

@rebelie Jak kterou látku - tenkou tričkovinu, pružné materiály to chce... Nebo mně se to aspoň dost hýbe a natahuje. Ale třeba Hilco jde i bez...

caramilla
25. sep 2011

@daisyr Ty jsi zlatá!!! Objednala jsem z mimibazaru jeden, zítra paní odešle, ale zeptám se, že bys jí zatím na ty 2 - 3 dny půjčila ten svůj, zeptám je, jak moc je to akutní. Jinak zánět má, poslala jsem ji za gynekologem, aby se jí na to podával a má už antibiotika, tak možná bude ráda, když jí není dobře za ten polštář. Jinak ho může vyzvednou i brácha, až tam zítra půjde a nebo ho můžeš nechat u sestřiček, že by jí ho předaly ony. Zjistím, kde leží a jestli by ho užila a nebo si počká. Jsi fakt hrozně hodná!!! Díky!

Aktuality dávám opět sem: http://ekozahrada.blog.cz/1109/pro-simonka Jsou tam i fotky z vrtulníku a na sloníkové osušce. Šimonek je štramák, po narození mi přišel takovej normální, ale teď je z něj nádherné miminko! A silný bojovník🙂

lillyzelvicka
25. sep 2011

@caramilla ten maléj je úžasný 😵 držím pěsti

daisyr
25. sep 2011

@caramilla Jojo, klidně mohu půjčit aspoň na pár dní, ale klidně i na déle, min 9 měsíců ho stejně nebudu potřebovat 😉 K sestřičkám mohu dodat klidně i dopoledne v rámci procházky...

baarca
25. sep 2011

@caramilla Jéžiš, já tu nad tím příspěvkem v blogu zase bulím. Moc a moc přeju, ať je Šimonek v pořádku. A teda ta bunda s mašinkou 😵 to nesmím ukázat Matesovi, protože by to chtěl taky a co já s tím pak? 😀

daisyr
25. sep 2011

@caramilla Ještě, jestli je na dětským, tak tam bych měla trefit 🙂

caramilla
25. sep 2011

@daisyr IP 😉

@baarca No, jak jsme jednou matky, tak bulíme furt 😀

Teď už se to všechno zdá dobré, ale představa zpět, že opravdu šlo o život, a že to mohlo dopadnout fakt fatálně, ta je hrozná. Blbý je, že dneska lidi u nás v kostele (byli taky v přímluvách i ohláškách 😀 ) se shodli na tom, že je bepečnější děti "rodit" císařem. Jako ano, ta cysta by se zatáhla pravděpodobně a nikdo by o ní nevěděl, ale... Trochu jsem se tam s nima chytla ☹ Ale zase jsem v OT, ach jo...

Jinak mašinková bunda - dneska i moje máma z toho byla paf a to ona moje věci normálně nechválí 😀 Akorát mě některé straší, že to poteče, tak to snad půjdu osprchovat nebo co (teda doma mám jen tu kytkovou). Já si myslím, že stejně to první poteče ramenama a nějaký aplikace přijdou na řadu, až bude dítě mokré, ale teda nevím, no a nějak neprší 😀
Zkoušela jste některá tu impregnaci - mě by teda zejména zajímalo, kolik je jí spotřeba na jednu bundu a jestli se to musí pak opakovat třeba 4x ročně ???

caramilla
25. sep 2011

Jedna růžovka. Dneska jsme se zase se ségrou vyblbly u focení a našly jsme geniální pozadí pro focení sukní na Konopišti v Růžové zahradě. Blbý jen, že tam od října mají až do května zavřeno ☹

caramilla
25. sep 2011

wendy - cena za lamu fialovou, pokud objednáme do 3kg je necelýchj 190kč/m, pokud objednáme víc jak 3kg, je to 132!!! (vč DPH) 😀

janickabez
26. sep 2011

Ovšem Caram, ta cena to je výzva....

kuna
26. sep 2011

Holky, ještě nikdy jsem nešila bodýčka...kolik látky potřebuju na jedno (vel 86) při šíři 180? Nevím, kolik mi jich vyjde z metru Climayarnu... 😉

lillyzelvicka
26. sep 2011

@caramilla no tak ta cena je trupr to je 6m tak holky kdo se přidá 😀

medvi11
26. sep 2011

@lillyzelvicka už mám 3 metry, možná budou 4 metry...chci mamce na přehoz na postel, ale nevím, jestli to nebude moc sladké...

terezita
26. sep 2011

hlasim, ze jsem videla vcera z te fialove lamy deku a vypadala hezky! a jdu docitat, co ze to jeste od mtx. potrebuju.. 😀 jo kdy je presne uzaverka pliiis?

terezita
26. sep 2011

@caramilla my impregnujeme nase softshellky jednou rocne pri prani v pracce.. ale co za sajrajt na to mame, to netusim (parkuje to u kamaradky doma) a jestli to pak dat na dite, to taky ne.. jako existuji i exoti, co tou impregnaci impregnujou vlnaky..
a simonek ma nadherny kukuc! 😵

lillyzelvicka
26. sep 2011

@medvi11 no já furt kalkuluju kolik asi budu i křečkovat 😀 vánoce jsou za rohem 🙂

ivuska.h
26. sep 2011

Tak další Mylly je tu, zas to ale ještě není všechno, pořád chybí patenty... Každopádně teď už hodně zásilek bude zkompletovaných.

caramilla
26. sep 2011

@ivuska.h Hurá 😀
@terezita Info o uzávěrce má, myslím, @crawler v table 😉 Na nové artikly to bylo včera 🙂 (Ale pokud jí napíšeš IP a třeba udělaš hezký oči 🙂 ... )
Na fialovou lamu se přidám. A bude někdo chtít něco dalšího? Jak jsme napsaly, že jen to nejnutnější, tak se všichni bojí, to se zase nebojte (když to nedělám já 😀 )

terezita
26. sep 2011

@caramilla tak jsem zkousela to vysivani stojem a je to sranda.. teda klepe se mi ruka, tak je to pekne krive, ale kdyz clovek ziska grif, tak to pak pujde jedna basen (nebo jeste baby pouzivaji vysivaci ramecky, ale to ja doma nevedu..). na mem brotheru musim uplne odsroubovat patku, dat tam lataci desticku, packu na patku dat dolu a zacit vysivat (akorat je treba trosku upravit napeti nite.. ) no a pak si holt vedes tu latku sama podle toho, co chces nakreslit. ale jeste jsem to nezkousela s nasivanim tech kousku latek, to prijde v dalsim kole.. 😀 😀 😀
@ivuska.h ju, parada! 😵

caramilla
26. sep 2011

@terezita Já mám taky brother 🙂 Ty jsi teda experimentátorka, tož se těším na tvou novou kolekci! 😀
Takže teda šiješ, a máš tam místo patky jen tu "tyč" a jehlu, jo? A látací destička tam je, aby se paralizovaly zuby, jestli to chápu dobře?🙂

terezita
26. sep 2011

@caramilla jojo, jen tyc a jehlu. a ta desticka proto, aby ti tam ta latka hezky klouzala, kdyz s ni hybas. jinak by se o ty zoubky mohla brzdit (ale udajne by to melo jit i bez ni..) ja teda delala jen patlaniny, ale tady ti prihodim vcelku.. ma velikost tak 2x2cm. ale jak rikam, je to jeste dooost kostrbate, bo to je asi 2 kousek, co jsem zkusila..

crawler
26. sep 2011

@terezita Terez - tabulku uzavřu tento čtvrtek - stopstav byl na vkládání dalších a dalších artiklů /i když někdo mě i tak udolal, že Car? 😀 / takže upravovat metříky jde do čtvrtka, což je 29.9. konkrétně do 9,00 plus minus, pak tabulku komplet zavřu a budu sčítat😉

caramilla
26. sep 2011

@crawler Já jsem tě udolala pro vložení v termínu, do včera, ale zjistila jsem, že akutně nic extra, co tam není, nepotřebuju, že si počkám zase "na příště", takže já jsem teď ve fázi "mazání". Ale disciplinovaně, jen do minima, i když bych mazala někde i víc 😀
@terezita Tý jo, včelka SUPER! Ty jsi hotovej vyšívací talent🙂 Mj. jak jsem vyšívala tu přebalovací podložku pro Šimonka, tak by to asi touto technikou taky bylo lepší - ty zatčky na těch písmenkách s patkou a zubama, nic moc🙂 Jde vyšívat i jinýma stehama? Já vyšívala tím 3řadým rovným stejem🙂 To možná bez zubů a patky nepůjde, viď, jen ten klasický rovný?