Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ale na pokusy s plienockovym Pul som zvedava 🙂
@katka.carska krasne plienky aj vlniaky aj vsetky ostatne vecicky! 🙂 😉
Pozrite Katke do albumu, pridala dnes krasne vecicky, su tam pekne fotky detailov. Musim to napisat, ked sa Katka sama nepochvalila 😵 (dufam, ze Ti to nevadi 😔 ). Myslim, ze tie fotky detailov su velmi inspirujuce a poucne .....
@monikajan
@katka.carska heeeeeeeeeeeeeeeeeeeej??? tak ja idem kuk 🙂
@monikajan čau tak jsem koukala do albíčka k @katka.carska a mám takový dojem, že se jdu se svým šitím zahrabat.
@katka.carska pěkné 😀
@katka.carska ja som odpadla pri zhliadnuti albumu... 😀 😀 krasne.. dakujeme, ze si sa s nami podelila..
@katka.carska jůůů teda fakt úžasný věcičky 😵 😵 nádhera 😉
jdu se s Mehlo zahrabat 😉 😀 😀
Ahojte zienky,
mam doma 3ks PULiek na suchy zips, velkost asi tak L-M. My ich uz nepouzivame, nepotrebujeme, su dost pouzivane, ale PUL vrstvu maju myslim uplne ok. Suchac je na nich uz dost stvrduty. Znacka Monapel, co je madarska znacka, nieco ako Popolini. Ponukam na pokusy 😀 . Katka Carska ma prednost 😉 .
@katka.carska
@zitaje 😀 😀 😀 ta prednost sa mi paci
ahojte.. chcem sa spytat.. vsimla som si na mojich usitych vv plienkach z french terry, ze po tych svoch sa mi zacinaju pustat ocka... neviete v com moze byt problem? hruba ihla? (co sa mi nezda) zla nit, alebo to french terry robi normalne? (co sa mi tiez nezda)
@kaktusik007 No Katke som ich svojho casu velmi davno nukala, len potom som ich zapotrosila a teraz vyplavali na povrch. 😉
@kloti uz sa ani moc nenosime ☹ To mame rok (aj viac) stare fotky. Aj mala je uz velka slecna. 🙂
@zojec jo jo, suhlas s ivuskou 😀
@zojec to ma mrzi s tym pustanim ociek.... ☹. Vsetky pleteniny je najistejsie sit ihlami s gulatou spickou. A vlastne takmer vsetka plienkova metraz su pleteniny (tkane nemam nic). Daj do stroja stretchovu ihlu a presi tie okraje este raz kusok za povodnymi krajmi, malo by to pomoct 😉 .
@kaktusik007 blahozelanie k tehu!!!! 🙂 . Takze bude novy testovac vlastnych plienociek 😀.
@kaktusik007 jeeej, aj ja blahoželám ku hrašuliatku 🙂 no, mamička, daj sa do práce...tých pár mesiačikov ubehne ako voda a malinké bude treba patrične originálne vyfešákovať... takže hor sa do šitíčka tvoreníčka 😀
@kaktusik007 neboj, všetko zlé prejde a bude už len dobruško 😉
...a tu je druhý pokus o vlniačiky - štrikovala som na trojkách - zdá sa, že sú oveľa lepšie ako tie, ktoré som robila na 5-kách 😉
Moje slniečko ešte spinká...keď sa zobudí, vyskúšame a foto priložíme 😉
@kloti krááásné vlňáčky 😵 😵 pěkná barvička 🙂 jsi šikulka šikovná 😉
@kaktusik007 přidáváme se ke gratulaci k těhu 😵 jste to koukam vzali docela hopem 😉 😀 jinak my se taky trápíme se zoubkama 😕 už 2 měsíce je noc co noc děs 😔 furt se budí a je třeba i 2-3 hoďky vzhůru 😔 plače,fňuká,nemůže zabrat 🙄 já už taky padám na hubu 😅 😝 rostou mu stoličky nahoře už má venku jednu čtyrku a tak doufám že se brzy přidají i další trapiči 😉
@kaktusik007 ahoj gratulujem k mimiskovi
@katka82 no tak to už my máme za sebou. stoličky už má venku- teda jen 4- ty další ještě ne, a ted mu lezou špičáky- dva nalevo už má venku a ty napravo už taky pomaličky vylízají. My jsme při stoličkách byli protivní jen přes den, noci naštěstí byly v poho, si to nedovedu představit, jak bych vypadala, když by ještě v noci nespal.
ahojte dievcata, dakujem za radu.. som vedela ze nieco nebude v poriadku s ihlou.. ale nevzdelanec som nevedela ze aky konkretne..
@kaktusik007 jeeej gratulujem aj ja.. si neviem predstavit, ze by som uz bola o mesiac zas tehu.. ved som este neschudla z posledneho 😀 drzim palceky, nech je vsetko v poriadku
Dakujem vsetkym za pochvalu, davala som fotky hlavne pre inspiraciu mamickam, co si chcu nasit svoje prve plienocky a obavaju sa ist do toho - da sa to i so starym strojom a s minimom skusenosti - mna ucil sit brat par rokov dozadu na slapacom stroji - to bola zabava 😀 no nanho este zdaaaleka nemam.
@mehlo ja ta obdivujem, ze sijes tak povediac vo velkom na predaj - tych mojich par plienok pre kamaratky je oproti tomu nic. Naviac, ked sa dobre nafotia, vyzeraju omnoho lepsie nez v skutocnosti 🙂 Drzim palce!
@zitaje dakujem za ponuku - super pamat - Pulky uz neprosim - na moje "pokusy" so zivotnostou a nesetrnym zaobchadzanim som znicila jedny nase 😅
Este ku "kozmonautskym oblekom" - tie kupovane s Pul zaterom ho maju vonku a omnoho silnejsi, tu polyesterovu pleteninu maju zvnutra. Monika, Ty si pisala, ze zirafkovy Pul je silnejsi - nedal by sa otocit naopak ?
dakujeme za gratulacie, z dnesnej poradne mame prosim az jeden centimeter 😀
@katka.carska krasne plenuchy... 😀
@kaktusik007 este jedna aj odo mna - drzte sa! Aj my sme mali stastny den piatok 13.aprila.
@katka.carska diky... a viete co je najlepsie??? ze maly sa 13teho narodil 😀 a zubrienka v brusku ma vtedy termin prist na svet... no nie je to sila??? 🙂

Pletene vlniaky sa mi casom zhustili - aj ked tam ostali dierky po pleteni, pouzivanim sa "zaplstili".
Sila som jedny nohavice s Pul zaterom (bol to hruby tkany sustiak, nie polyesterovy uplet ako na plenocky) - podsila som to flanelom, ale v zime to schlo dva dni. Naviac ked dobcovi pretecie do topanok, po tej bavlne to vzlina nahor. Takze nabuduce podsivam nejakou umelinou, alebo sietkou, ako pisala @quaxi