Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@daisyr až to dorazí, změřím reálný stav a rovnoměrně podělím. Respektive - kdyby to bylo nějak dramatické, tak sem vždy písnu a počkám na ohlasy, ale byla bych raději, kdyby každý počítal s tím, že může dostat méně a raději si to nadhodnotil, pokud hrozí to, že by se mu tam pak nevešel střih... Jsou to složitosti no...Samozřejmě je vše na domluvě, takže pak uvidíme...Já ten reálný stav, který dojde, budu vepisovat taktéž do tabulky...Ono s tím taky zamávají ty kazy například apod.😉 Bude to divočina - organizuju hromadku poprvé, tak uvidíme, zda se mi tahle "blbárna" zalíbí 😀 škoda jen, že to na pardubicko máte vcelku daleko, že se nemůžu domáhat pomoci se stříháním 😅 😝
holky ja se nemuzu rozhodnout kolik vzit toho mtx merina a jestli brat beranka, takovych penez, chjo☹
tak holky na slepičárně prosily o malou hromadku softshellu, takže bude opět hromadka softshellu. Zatím nemám komplet tabulku, teď nestíhám, ale použiju tu minulou, takže tam jsou na výběr všechny barvy, co se naplní nad 10 metrů, to se objedná a vzpomněla jsem si, že @ivuska.h a @caramilla chtěly kalhotovinu, tak ji rovnou taky vezmeme
@crawler Jo, jako plánuju no... SPíš teda všichni si u mě zamlouvaj vánoční dárky... 😀 Máma je učitelka, je jí 55 let a chystám jí tyrkysovou mikinu se špičatou kapucou a korálkama!!! 😀 😀 😀
Soft - šije se z něj fakt hodně dobře! Na dámskou bundu těch 38-40, a to i nosící, by měly 2 metry stačit. Měla jsem 2,5 m na obr bundu XXL velikostně na manžela, co má asi 195 cm a ramena od jednoho konce baráku na druhej🙂, nosící a bylo to úplně akorát. Takže 2m na dámskou nocící bundu počítám úplně v pohodě🙂 A na nenosící - tak to ti podle mě ještě zbyde na softshellky pro malého 😉
Holky, myslíte, že bych se případně na nákup nějakého toho softshellu mohla přidat? Zatím tedy vůbec nevím, jak to udělat, ale chtěla bych si do své stávající bundy udělat nosící vložku...
@rebelie Za @animal říkám, že určitě se přidej 😀 😀 😀
Nosící bunda - pokud chceš vsadku dopředu, tak tam dost záleží na zipu, který máš u stávající bundy. Ne všechny zipy najdou své "kamarády", které do nich můžeš vepnout. Musela bys v nejhorším ten stávající zip odpárat.
Pokud chceš nosící na záda, tak podívej ke mě na www.ekozahrada.blog.cz, tam ve Fotonávodech je i něco k šití nosící bundy. Ale nebylo by to nic zas tak těžkého - vystřihnout na záda T, všít zipy a došít vsadku🙂
@caramilla No, na záda si asi zatím netroufám, myslela jsem zatím udělat jen nějakou vsadku dopředu a pokud bych to třeba stihla, mohla bych to třeba ještě v listopadu užít i jako těhotenskou bundu... ale budu muset kouknout na ten zip, jestli mu najdu nějakýho kamaráda... ale na ty návody učitě mrknu, třeba si časem troufnu i na víc (zatím fakt neumím nic, maximálně tak pytlík na cvičky). Loni jsem koupila jednu softshelku od vietnamců asi za 4ooKč, tak na té bych případně mohla dělat pokusy, Hannah za skoro 3000Kč bych si ničila nerada...
V tabulce Mylly na druhé záložce jsem doplnila seznam přebytků, pro editaci je soubor pořád zamčený, ať mi tam někdo něco nenapáchá, takže zájemce prosím o IP, kdo dřív přijde, ten dřív mele.
@caramilla Ty stránky jsou skvělý, jsi šikovná a je super, že se dělíš o zkušenosti... Už se vidím, že o víkendu se na ten stroj trochu vrhnu a zkusím nějaké plenky - mám od mámy řadu starých ručníků, tak budou vkládačky a chtěla bych zkusit i něco a lá HD pastelky...
Chci se ještě zeptat - doporučíte nějakou galanterii v Praze? Je mi jasné, že dneska se kupuje hlavně přes Net, ale někdy je člověk nedočkavý, tak když bych třeba chtěla nějaký ten lastin, tak kam zajít?
@animal Ty, kvůli mě neobjednávejte 😀 😀 😀 Já bych si stejně vzala jen tak 2 metříky 😉 Já bych udělala takový pokus - mě by samotnou zajímalo, kolik lidí má v hlavně magořinu jako já 😀 😀 😀
@rebelie Vsadku dopředu ušiješ v pohodě. Musíš mít pruh látky kompatibilní s výškou bundy a šířku ti kdyžtak přeměřím podle své bundy, napiš IP, kdyžtak pak. Nevím, jstli to mám na blogu, ty rozměry. No a pak doporučuju zhruba do míst, kde dítě bude mít krček, udělat gumičku (buď do tunýlku, nebo našít tříkrokým cikcakem klasickou prádlovou gumu). a taky dolu pod prselku - aby to hezky obeplo to miminko🙂
DOTAZ: mám před sebou Ottobre a koukám, co budu potřebovat na mikinu na zip pro manžu...píšou 4 grommets...což mi gůgl překládá jako "průchodky"...??? co je to? hádám, že to bude něco ke šňůrce u kapucy, ale jak se to jmenuje správně? abych věděla, co mám koupit.... 😅
@crawler To jsou zpevňovače otvorů:
http://www.stoklasa.cz/zpevnovace-otvoru-x2s0160
(Jo, tak to jsem si včera v jednu v noci na Stoklase taky neobjednala, další z 1000 věcí, na které jsem zapomněla 😠 )
Mám doma a do softshellek super!
Takže blistry jsem si přidala do hromady ze Stoklasy od Jam 😉
@caramilla a jaký je rozdíl, když je tam napsaný 100párů a u některých 5blistr??? já tomu nerozumím, ale myslela jsem si to teda správně ---next question - jak se "nasazují"? bude mi stačit kladívko nebo tak něco? nechci kupovat nějaký spešl kleště i na tohle 😝 a ještě jedna - kolik mm průměr? stačí asi těch 5,5, že? díky😉
@crawler Blistr je to balení - v krabičce - je jich tam asi 15 těch zpevňovačů. (Přesně nevím🙂 Jinak těch 100ks je velkobalení. Nejlepší si přidat jeden blistr do Stoklasy.
Těch 5x5 by mělo stačit na tkaničku klasickou i gumu 5mm průměr. Ale na pánské mikině bych spíš dala ty větší kvůli estetice, tyhle jsou spíš takový dětský bych řekla 😉 Mám to na těch softshellkách, tak koukni, jestli to teda vůbec bude vidět🙂 Mě to přijde prťavý pro pánskou bundu, ale funkční to bude 😉

@crawler já nějraději kopíruji a ještě kontroluji 😀 Ještě se chci zeptat k tomu zaokrouhlování kil a skutečnému stavu, jak to pak v praxi probíhá? Když například na metry toho pošlou o něco méně/více, tak zda ubereš/přidáš všem rovnoměrně nebo se toho pak někdo vzdá či si vezem více?? Nevím, nezmám, ještě jsem se hromadky účastnila. Ptám se hlavně z toho důvodu, pokud si např. objednávám 1m něčeho, vím, že ho na střih potřebuji celý, tak aby mi pak kousek nechyběl, to by mi bylo celé k ničemu 😒
Jinak věřím, že to bude děs práce, až to dorazí, no asi jako všechny hromadky, jak tu tak čtu o těch problémech ...