icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
30. sep 2011

@terezita jo jo žirafí vzor od mráze. Taky ho mám ráda. Mikina dobrá, jen je tam střih pro mého prcka ještě velký, ale taky mám tohle sloní v plánu až povyroste.
@caramilla zelení hrošíci jsou z Ikei http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/9011... akorát jsou pořád vyprodaní

terezita
30. sep 2011

@sufik1 ono to je i na em. velke.. jsem zkracovala dylku (ale uz me nenapadlo zmensit i zirafu, tak jsem to tam pasovala na milimetr presne.. 😀)

caramilla
30. sep 2011

@aerin Už jsi to sem dávala, ale já si to neuložila, jakej to máš ten superstroj? A jak dlouho tě to stojí přestavit na coverlock? Přemýšlím (jako do boudoucna, až mě přejde posedlost z nakupování látek do posedlosti nakupování strojů 😀), že bych chtěla coverlock 😀 😀 😀 A přemýšlím, jestli je lepší šetřit na oddělenej coverlock (kam ho dám???) a nebo lepší ten 2v1. Když šiješ třičlo, tak furt přestavovat tam a zpátky, není to na hlavu? Já takhle totiž teď přestavuju vždycky na začištění rukávů atp. na ztracený šev nebo jak se to jmenuje a je to strašný a to jen vyndám jehlu a dám patku. Díky za recenzi 😉 Já to to cover přestavění tak závidím! 😀

terezita
30. sep 2011

@caramilla ja mit misto tak vezmu coverlock zvlast.. nemusis to prave prestavovat, jen potrebujes jednou tolik niti.. 😀 hele a ty a misto - vzdyt v tom vasem domku urco na pracovnu prostor je, ne? (bych taky potrebovala, bo nas obyvak uz vypada jak skladiste.. 😅 😀)

jinak ja mam taky ten overlock brother 3034.. (ivuska mu udelala dobrou reklamu! spokojenost velika! 😵)

aerin
30. sep 2011

@caramilla http://www.brother-czech.cz/shop/prod.php?id_pr...
no tak chvilku to trva, no...ale zas tak strasny to neni a vetsinou to dela muj muz 😀 😀 😀
ale jako jo, snazim se delat vic veci naraz, abych to neprestavovala jenom na jeden sev treba...
no nebudu kecat, kdybych mela misto a tak vubec, kazdy zvlast bych brala radsi 🙂

medvi11
30. sep 2011

Tak moje včerejší "dílo" - nooo...má to ještě dost much, výstřih je moc velký, proužky se ne moc přesně stýkají...

medvi11
30. sep 2011

@terezita krásný nápad! Teda prvně jsem v tom viděla žirafu 🙂 jen mi nedošlo, že chobot je rukáv 🙂

caramilla
30. sep 2011

@aerin
@terezita Diky za nazor!
Terko, barák máme jako hangár, pokojů mraky, ale šiju v kuchyni a kuchyňskym stole, protože mi vyhovuje to, že mám všechno po ruce - PC, kuchyň, dítě, rádio (z PC), rychlovarku, WC... Já prostě dám vařit vodu na špagety, jdu šít, jak se začne vařit, hodím to tam, dám minutku, jdu šít a mezi tím se mi tu prdelí Jasmínka. Oddělená pracovna má své výhody i nevýhody, ale už o ni vážně uvažuju - teda hlavně můj manžel!!!🙂 Jeho štve to, že když si chce dát na stůl jídlo, tak musí odklidit 2 stroje, 3kg látek, 8 kón nití, pytel odstřižků, hrnek od kafe, hrnek od čaje, pošuranou plínu, nočník, foťák, krabici s čokoládou a rozešité oblečky, mezi tím utěrky, piškoty, hračky, mobil, klíče.... Všechno, co jste hledali je na našem jídelním stole 😀
Další ekologický důvod je v zimě topení. A další praktický důvod je, že když šiju večer, tak mi spí Jasmínka vedle, z pracovny bych jí vůbec neslyšela, když začne plakat, to by se samozřejmě dalo řešit chůvičkou...
No, tak až ušetřím na coverlock, tak uděláme teda pracovnu, jen zase nemám stůl, na kterém bych šila 😀 😀 😀 Takže ještě šetřit na stůl... Ach jo...

caramilla
30. sep 2011

@medvi11 Proužky super. A jak je dokonale sladěný náplet a proužek! To jsi udělala jak? 😀

aerin
30. sep 2011

@medvi11 nahodou super!🙂

to sloni triko je myslim ale Ottobre, ne?
ale jinak se pridavam, terez, krasa!🙂

ja zas resim, jestli riflicky stepovat svetle modre nebo cervene...modre to bude univerzalnejsi asi...ale zas s cervenym by skvele ladili ke svetriku co jsem mu koupila (oboje kvuli zitrejsim hodum😀)
jo a taky resim, ze me ceka moje prvni aplikace vubec a na kapsicku jsem chtela navic vysit napis...a prusvitny patky co tu mam nevim proc nejdou nasadit 😠

caramilla
30. sep 2011

@aerin Hele, a to je taky Brother, nebo co to je za značku?

aerin
30. sep 2011

@caramilla hele, stul, to je ale blba vymluva😀
http://1.bp.blogspot.com/-oZuuUlLNJX4/ToIxX-tlf...

aerin
30. sep 2011

@caramilla jasne, Brother

medvi11
30. sep 2011

@caramilla proužek je tuším "tvoje" wendy, je to o chlup jiný odstín,...ale nedokonalosti jsou parádně vidět tu:
http://medvidka.rajce.idnes.cz/moje_vytvory/#P1...

a každý šev je ujetej jinak, ale tady je to ujeté nejhůř...
já šiju v pracovně, mám stůl 120*60, na něm 2 stroje vedle sebe a na zemi binec (pracovna má asi 6m2 a je zkosená, takže v půlce už tluču hlavou do stropu, ale na konci mám vestavěné skříně, asi 1m vysoké a v nich asi 75 cm šířky místa na látky,...no je to plné 🙂 ale aspoň konečně vidím, kde co mám a co jsem nasyslila...to se pak i dobře vymýšlejí kombinace 🙂 ještě před měsícem jsem měla smůlu a vše v krabicích...

medvi11
30. sep 2011

@aerin já bych šla do červené 🙂

aerin
30. sep 2011

jo,ja mam stul v loznici a vse v krabicich a ikea papirovych taskach, viz foto 😀

aerin
30. sep 2011

@medvi11 diky 😀 tak jeste se nejak poprat s tou neprusvitnosti patky :-/

caramilla
30. sep 2011

@medvi11 No, ale není to tak hrozný ten proužek, není to moc vidět, jen hnidopich si toho všimne 😉
Látky mám v našem "špajzu" - máme obr špajz s regály do stropu v polovině jsou zavařený věci a v druhé látky 😀 Když manžel ty regály tam dal, tak jsem mu řekla "co do toho budu dávat?" a teď? Už se tam nevejde ani čtvereček PUL 😀 😀 😀
@aerin Jo, já nechci žádnej speciální stůl, stačí mi jakejkoliv stůl 😀 A na té fotkce - uklízela jsi 4 hodiny, než jsi to vyfotila, že jo????? 😠

Až našetřím desítku, koupím si tohle:
http://www.sici-stroje-singer-brother.cz/zbozi/...

😀 😀 😀 Kdybych nekupovala tuny látek, mohla bych mít 10 coverlocků 😀

aerin
30. sep 2011

@caramilla ne...a je tam vlastne jeste celkem bordel😀

medvi11
30. sep 2011

@caramilla no jo, ale z čeho bys pak šila, že... 🙂

medvi11
30. sep 2011

@aerin víš ty vůbec, co je to bordel??? abych nevzala foťák 🙂

aerin
30. sep 2011

vim, neboj, a proto ho tu moc rada nemam😀 jako tady neni kdo vi jakej poradek, vytirame jednou za uherak a umyvame okna tak na Vanoce😅 takze je tu fakt spinavo vsude mozne😀 ale proste takovej ten bordel "po vrchu" se snazim uklizet, hrozne me sejri....

a prestante se rypat v mym (ne)poradku a radsi mi poradte jak na tu aplikaci a napis!😀

medvi11
30. sep 2011

@aerin nápis vyšít ručně bavlnkou a aplikaci podlepit oboustranným vliesofixem a přientlovat nebo přišít 🙂 a nadávat jak špaček,...ještě že je Z.ještě malý a nebude opakovat 🙂

medvi11
30. sep 2011

a MUSÍM ☹ uklízet, odpoledne tu máme V.oslavu narozenin (opožděnou,...jako je o prázdninách, nenajde se termín, aby byli všichni doma...), tak aby tu bylo aspoň na oko rozumně uklizeno...

medvi11
30. sep 2011

@caramilla když už to tu tak uklízím, nejhorší je syslení - já syslím i pletací příze...kam to mám zaklidit???

aerin
30. sep 2011

@medvi11 kurna, rucne, hmmm...vysivat uz jsem asi i zapomnela😀 no a bojim se ze stejnej problem jako s napisem budu mit i s tim autem, proste neuvidim pres tu patku :-/

caramilla
30. sep 2011

@medvi11 Jo, ty syslím taky 😀 A vlny 😀 A zbytky všeho možnýho. A korálky, háčky na náušnice, puzetky, drátky a vše, co se dá zrecyklovat nebo přešít 😀
@aerin Víš, co mu můžeš s tím slovem "bordel"??? Jestli je pro tebe bordel zaprasený okno a zaschlá papka od čaje na stole, tak se jdi léčit! 😀 Nám normálním se žije líp! Když manžel chce techničák od auta, řeknu - "pondělní vrstva E35" 😀 😀 😀

caramilla
30. sep 2011

@aerin Já jsem nápis na přebalku pro Šimonka vyšívala na klas. obyč stroji třířadým rovným stehem s klasickou patkou, byl to nápis velký a přesto to nevypadalo moc dobře, ale bylo to na beránka, tak to pružilo do všech stran, na riflovinu se vyšívá lépe 😉 Bezpečnější je to růčo 😉
Štepování červený a univerzální mu ušij něco jinýho, ať to má šmrnc, ne? 😀 😀 😀

terezita
30. sep 2011

@medvi11 triko je z ottobre
@aerin kalhoty prosij cervene (je lip videt nez modra - mam to ozkouseno..)
nasivek se neboj. a sij to bez patky. jsem to zkousela a jde to. ze zacatku trochu kostrbate, ale da se to. odsroubuj celou tu patku, jestli mas lataci desticku tak schovej ty zoubky dole a zacni.
pracovni stoly a mistnosti taky zavidim, u nas hruza des.. a fotit se to neda. i kdybych piglovala 4 hodiny, tak to nemam kam schovat.. 😀 😀 😀

sufik1
30. sep 2011

teda já nevím, co vy s těma stolama řešíte. Já šiju v pokojíčku co teprve pokojíček bude abych mohla šít a ubohé dítě spí s námi v ložnici. Takže na stole mám 2 stroje a komp. A jídelní stůl a lavice??? No tam má chlap roztahaný letadýlka (1-4 podle aktuálního stavu, to poslední má asi 2 metry 😕 a veškeré nářadí, já pár kytek, žehličku, taky pod stolem pytel psích granulí a další hromadu blíže nespecifikovaných věcí... takže jíme v obýváku a malýho vždycky dáme do židličky, aby nám to neshazoval