Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
hm, tak muj muz me prave vyhodil od stepovani, ze ho to bavi 😅
@aerin 😀 😀 😀 No, ono je to teda i tak, ze ja jeden den uklidim a kdyz siju, tak je to tam druhy den zase a je jedno, jestli to uklidim nebo ne. Protoze jedina moznost u me teda je nesit, pak tam je relativne uklizeno. Ja ted jeste do toho pisu posudky na prace, takze tam mam vytahane ty prace, kriterialni tabulky a tak 😀 Do toho podaci listecky na hromadku USA... No, mazec, no 😀
Manžu jsem ke stroji radši nepustila, museli bychom jich pak mít 4-6 😀 😀 😀
@terezita 😀 No, ten špajz mi závidí úplně každý - a to ne jen kvůli látkám, ale i kvůli tomu, že tam mám přehledně mouky, těstoviny, konzervy, sklenice.. na druhé straně boty.... na 3. straně česnek, cibuli zahradní potřeby, semínka, květináče... Ta syslárna, coje na fotce je jen 1/6 špajzu 😀 😀 😀
Jo, jinak v ekocentru, kde jsem pracovala, jsem vyhrávala pravidelně soutěž "bordel roku na stole" - měla jsem největší stůl ze všech a nejvyšší bordel. Nicméně jen na našem středisku, protože kolega z vedle mě teda předčil, takový bordel jsem teda nikdy v životě neviděla a že jsem u sebe viděla hodně. Měl tam motory, kladiva, lejstra, do toho PC, peníze, sazenice... A na vrch té 1m vysoké hromady lejster a bordelu si dal notebook a pracoval 😀 Já tan bordel v práci tak co 3 měsíce uklízela, ale on tam měl věci ve vrstvách na roky!
A když jsem z ekocentra odcházela na MD, tak jsme se smáli, že takovej pořádek ten stůl nezažil a že to je vlastně smutný...
no velmi vas citat nestiham, ste ukecane az az az 😀 ale fotky som si nenechala ujst :D @caramilla tak teda tomu sa povie pracovny neporiadok, len co je pravda 😀 😀 a sysliaren nema chybu.. ja mam vsetko napchate "prehladne" pod postelami.. kym nieco najdem 😕 sijete krasne veci.. ja akosi nestiham vsetko co by som chcela.. . da sa tu vobec nikomu sit pri dietati ked je hore?? lebo u nas je to utopia 😒
@zojec ona je otázka, co jsi pak ochotná za to šití při dítěti uklízet...JAna vytahá vše - puzzle, deskové hry...Cdčka,..vše, co je v dosahu (ta nižší dřevěná skříň vedle mého pracovního stolu se stroji je dětí, mají v ní hry, karty, DVD a CD,...tož v tom Jana řádí, když nááááhodou chci šít s ní....pak je lepší asi počkat, až usne...uklízení většinou trvá dýl než čas získaný k šití...popř.mi všude píchá špendlíky 🙂 )
@caramilla Týý jo, tak to jsem taky musela ukázat doma 😀 Máš dobrého manžela, že můj muž s ním soucítí 🙂
@maly_prcek Tak teď sama nevím, jestli mhda víc obdivujete nebo litujete 😀
tak já dneska nesoutěžím ☹ , protože mám relativně uklizeno 😉 , bo tu byla návštěva. Ovšem dětská ohrádka plná 😕 😕 😕 nevyžehleného prádla to jistí
ehm...ja ani nevlastnim zehlici prkno 😀 😀 😀
@ivuska.h teda ivuško, vlna je užasná...., ted mi prozrad čím je barvená, nebo´t moje fialová potravinářská barva se po tepelném zpracování mění v tyrkysovou.... je to barvou na textil??? Pravda ještě jsem nezkoušela fialovou z modré a červené, vždycky jen fialovou rovnou z pytlíku.....
Jen tu vlnu moc neopaluj 😎 , má raději sušení ve stínu než na přímem slunci
@aerin Aerin ty boxíky s nitěma rozdělenýma podle barev jsou užasné, miluju barevnice 😀 to bych místo šití seděla a čučela na krabičky 😀
jinak u nás to vypadá povětšinou velmi podobně, ted máme trochu uklizeno, protže jsme byli na 2 dny pryč, ale jinak to umím taky tak pěkně 😀
@janickabez 😀
@ivuska.h super vlna jak a čím to barvíš?
Tak jsem Vás poctivě dočetla a řezala se smíchy...Naše foto nedám, nechce se mi jít dolů fotit, ale myslím, že bych se zařadila na 2.místo za Car - vy ostatní jste teda břídilové...Já jsem od mala bordelářka (skrze to bylo dost hádek s rodiči), manžílek je úžasný...ten má se mnou trpělivost, ale jinak ohrádka pro malého byla jen odkladiště batohů, tašek, ručníků a oblečení. Kuchyňský stůl - no místo na talíř si musíme před jídlem udělat - normálně tam jsou stohy knih a časopisů + mobily, klíče a já nevím co všechno...A můj největší nešvar je vršit oblečení přes židle...až se židle tíhou oblečení převrátí na zem, tak teprve to oblečení vezmu a hodím do koše s prádlem na vyprání 😝 😅 ...
Jinak k mému stroji - nevěděla jsem, zda mě šití chytne a zda mě vůbec půjde, takže jsem koupila stroj na aukru - úplně obyč, ale ne starý - značka Yamata - no čína no 😀 ale ve skvělém stavu, vypadá jako nový...Dnes jsme byli na výletě, tak jsem se k němu nedostala, tak musím zkusit odstranit závadu zítra :-/ Nicméně zatím fakt nevím...Ale jak popisovala @caramilla ty specifika rotačního, tak právě je ten problém, že horní nit mi neobkrouží tu spodní...a ted fakt nevím, jak to má správně vypadat, nikdy jsem to nezkoumala, ale člunek se otáčí, že? a tu spodní nit mám nechat jen tak cca 10cm dlouhou viset volně z cívky...co všechno tam dole "pracuje" ? já vidím jen, že se otáčí člunek - ostatní komponenty stojí, ne?
jinak jdu juknout na účet, zda přibyly nějaké zálohy 😉
@janickabez Ono to slunko už nemělo moc sílu... Barvy jsou Jacquard tyto -- http://www.art-creative.cz/praskova-barviva-bat..., klasická metoda naplácat na přadeno (předem namočené v kyselé vodě s trochou šamponu), zavinout do fólie, dát do mikrovlnky aby se to začlo "vařit". Místo octa dávám kys. citronovou, nesmrdí.
wou...zíloh je účtu kupa...jdu to sčítnout, ale tak bych si tipla, že v pondělí objednáme 😉
Tak ještě si na 1 tisícovku počkáme 😉
Ale jste to holky rychlý 😀
@terezita účet se na to klepe 😀
@medvi11 jasán🙂 však i za mě tam mohu přimyslet tisku a je to 😀
V PONDĚLÍ OBJEDNÁVÁME MTX!!! 😉 Jediné holčinky teda co nebude jsou ty 2 artikly Oboulíc Bio bavlna natur s proužkem ocel. modrá + hnědá a Finerib proužek modro-žluto šedý
a to ostatní se musíme modlit, protože např. Fineribu oříšku mají poslední 4 kila a ty právě potřebujeme, tak snad to vydrží 😉

@caramilla tak to je mazec 😀 uz chapu kde beres cas na siti😀