Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla a měla jsi to v ruce? jaká je kvalita? Já kupovala z mimibazaru a byl dost silný, ale kvalita se mi líbila. Z pattstudia slabší a trochu se žmolkuje.
viděla jsem na veletrhu takové šikovné šátečky/nákrčníky na zimu http://www.veselanohavice.cz/zeleno-bezovy-micr... a docela se mi to líbilo, na krk to bude supr, nemusím se šít zároveň u bundy s kapucou a límcem.
@sufik1 ještě jsem ho v ruce neměla, ale @ivuska.h tu, myslí, psala, že je to nejkvalitnější flíz na trhu (?), že je kvalitní a nežmolkuje. Z mimibazaru, jestli jsi kupovala od paní Fickové, tak ten není český, je to dovoz, takze to, podle mě, nebude wendy🙂
S tím neonem - jak to mám vědět? 😀 😀 😀 Jediné, co vím, je, že barvy neodpovídaj obrázkům, ale názvům, takže neon je riziko 😀 Mě se ten obrázek líbí, ale název je divokej 😀
jinak co se týče toho mého stroje, tak je to šííílenýýý....mám šicí absták!!!! asi půjdu točit tím kolečkem...no spíš to rozprdím ještě víc, ale když už to bude muset do servisu, tak už jedno v jakém stavu to bude :-///
Máte zkušenosti se servisem - kolik cca stojí seřízení a zda je to na počkání nebo ne?
@crawler Já měla v loni servis v Praze, stroj tam byl týden, vyčistili, promazali, seřídili a vyměnili dole ten rotační chapač a cena? 1500 Kč! Kdybych to věděla, koupím nový stroj! ☹ ☹ ☹ ☹
Od té doby teda stroj šije jako bůh...
@animal Tak ten neon je krásnej, teda! Ach jo🙂 A mátu taky máš nafovenou pro srovnání?
VTC - ty pruženky lemovací to jsou ty samé, jako prodává stoklasa nebo jiné? Máte zkušenosti? Ve stoklase nejsou vůbec skladem už asi půl roku, tak tohle se mi zdá jako řešení 😀
@caramilla On ten Wendy taky není český... A skutečně je to nejkvalitnější flís, co jsem měla v ruce.
@sufik1 Zelená neon je tato -- http://www.anavy.cz/fotky7480/fotos/_vyr_284neo....
Jen pozor, Wendy teď má trošku nekonzistentní ty typy flísu, většina je "klasický", ale některé mají jakoby spíš velurovou úpravu, jsou tenčí a vzhledově trochu jiné. Naopak jedna tmavá zelená zas byla v úpravě beránek, takže byla jakoby žmolkatá, viz http://www.anavy.cz/fotky7480/fotos/d__vyrd11_9.... Žlutá ze vzorníku (tuším banán) už není, místo ní je mnohem jedovatější žlutá a zrovna v tom "jiném" provedení, viz http://www.anavy.cz/fotky7480/fotos/_vyr_830cit....
@animal MOC DÍKY!!! Pošleš mi vzorník mejlem, prosím???
A když si napíšu o vzorník, pošlou ho?
nebo dá se tam koupit?
@ivuska.h díky, teda to je teda zajímavý, že je každej flíz jinej:(
Myslíš, že to, co prodává paní picková na MMB jako atestovaný flíz, je teda wendy? Její flíz před vypráním trochu smrdí, ty jsi psala, že wendy ne (myslím🙂, tak by wendy mohl být něco jiného. I když nekonzistentní flíz taky ta paní picková má, tak to možná bude to samé...
Ta žlutá je hustá!!!!
Jinak neon je parádní, takže zvažuju výměnu za mátu, ale až animal pošle vzorníček mejlem🙂
@caramilla mě ho bez problémů poslali, asi by to bylo dobré, kdyby jsi o něj požádala, protože jestli Iva povídá, že některé mají spíše jako beránky, jiné zase klasika antipeeling.... tak aby se vědělo. Já mám vzorník těc starších flízů. A je pravda, že posledně, když jsem od nich brala, tak bílý flíz byl silnější a celkově jiný, než ten před tím.
Jenže to v tom vzorníku není, aspoň v tom mém ne... Prostě jim občas přijde jiný "typ", aspoň tak jsem to pochopila.

WENDY FLÍZ OPRAVA VYKOJENÉ MATKY
Tak ceny nejsou zas tak lidové, protože cena u fléízu byla uvedena za metry a ne za kg. Takže opravuji v tabulce ☹ ☹ ☹
Pardon!