Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@mehlo vdaka...jasne superwash ste tomu vraveli...ja som to citala nevedela som si vsak spomenut kde...musim tu vlnu ist este raz omrknut...ci je alebo nie je superwash upravena 😉
cena...no klbko tej co som nasla ja stoji 2,58eura myslim...je to len 50g...a tipujem ze by som potrebovala 100 az 150g nie? takze 5-7,50eura...plus praca..teda v mojom pripade paranie a pletenie dookola 😀 pokial by som prisla do cviku 😀
v sekaci u nas maju veci s cenou za vahu..a taky merino sveter nevazi az tak vela...len ich teraz este nemaju kedze nie je sezona 😖 no uvidim..zatial sijem kojaci vankus atd...
ale aj tie pletene vlniaciky su take chutne ze ste ma navnadili skusit sa do toho pustit 😵 ...tento kon je teda droga....ale aspon ze prakticka 😀
@jonki jo na novoškové vlnáčky potřebuješ necelých 100 g. tak z merino svetru mě to nenapadlo a přitom by to mohlo být tak krásné a nápadité. já psala cenu vlnáčků z metráže co se prodává tady v česku. Neboj se, že to nezvládneš. Já si kdysi před maturou pletla svetr a pak celýýýý roky nic a jehlice jsem vzala do ruky, když byli synáčkovi asi 2 měsíce, protože jsem byla donucena mu vlnáky uplést. A protože jsem měla koupenou strašně tlustou merino vlnu, tak se z toho pletlo jedna básen a já měla vlnáky hotové za dva dny.
@jonki z ciech kupovat nedoporucujem, kvoli cene postovneho... to len tak, aby si vedela, postovne pod 205kc na slovensko zial nie je... 😠 😠 😠
inak skus sumavsku vlnu, ta stoji menej, maju ju tu:
http://www.plienocky.sk/plienocky/eshop/10-1-Vl... tu je drahsia, ale lacnejsie postovne a potom tu: http://www.pletenie.sk/pletenie/eshop/1-1-Rucne... tu je na vyber aj viacej farieb, akurat to postovne tu je 5€ myslim....
tak si to zrataj, ze ktore sa ti oplati viac, ja som si kupila 4 klbka, z toho som jedny znicila (dala som ich omylom do pracky 😀 ) a mam upletene este z toho dalsie dva kusy, oba dvojmo priadza, jedny mensie na 3,5 ihliciach a druhe vacsie na 5 ihliciach.... ked tak mi pisni, ti viem poslat mailom navod vo worde, ze ako pliest 😉 - potrebujes vediet hladko a obratko a ukoncovat ocka a naberat ich a plus musis mat ihlice jednak klasicke, jednak tie ponozkove - 5ks
@kaktusik007 čau je. Posílala jsem na slovensko doporučené psaní. Byl to balíček s jednou dospěláckou plínkou. Je to pojištěné do 900 Kč- platila jsem 98 Kč. Takže myslím, že ty vlny by se taky tak daly poslat.
Ještě než začnu přehazovat data, tak jsem chtěla nalanolínovat vlnáčky. Vytáhla jsem si ze skřínky lanolín a Petulovi se strašně líbil, tak mi ho někam schoval, a já ted jak trubka běhám po celým baráku a nemůžu ho najít.
@mehlo V čem se ti ten evropský zdá lepší? Já ho teď už celkem dlouho testuju, i v sušičce, funguje teda bezvadně, ale proti klasickému Fabrite PULu nevidím žádný rozdíl... Ten Evropský se mi dokonce zdá malinko pevnější. Pro mě je teda dobře, že nevidím rozdíl, protože Fabrite PUL je prýmyslový standard a tak podobnost jemu je dobrá věc. I když já teda nemám ten PUL od Terky, ale je to ten stejný výrobce (beztak jsem ho vyšpionovala já 😀 ).
K tomu superwashi -- kdoví, jak to vlastně je. Já osobně jsem měla na Klárku, když byla mimino, troje pletené vlňáky ze superwashové vlny a držely výborně. Taky jsem z několika zdrojů slyšela, že vlna, co jsou z ní BabyIdea Longies/Shorties nebo ze které plete Bundle of Joy, je superwash a přitom jsou to všechno osvědčené vlňáčky... Takže jsem totálně zmatena.
@ivuska.h jo ještě k tomu superwash-už jsme se o tom někde spolu bavily. Ty moje třeba nefungujou, protože jsou upletený moc volně, nebo ty jsi je pletla dvojitě a nebo špatně dělám kůru. to je taky možný. Ted to mám zrovna namočený- ty superwash i ty proužkatý z šumavský ovčí- tak uvidíme jak na tom budou
akorát s tím e-shopem mi to nějak nejde. Mi to vůbec dneska nemyslí a jsem celkem počítačovej antitalent tak ani kolikrát nevím co po mně chcou
ahojte , na odporucanie zvazujem, ze si usijem bambusove vkladacky alebo stvorce. mate niektora s tym skusenosti? nejake info aku latku zohnat, ako to posit a tak... som amater 😀
ahoj @katka888, monika ma teraz inzerat v katalogu firiem: https://www.modrykonik.sk/katalog/firma/monikajan/
ja tiez kurat zvazujem objednavku:
mam tieto kombinacie vymyslene:
bambusovy flis silny by som dala dvojmo na vkladacky v style organic do flipiek
bambusovy flis stredny tiez dvojmo na rovnaky ucel
a tiez zvazujem este bud french terry alebo obycajne forte obojstranne bambusove tiez dvojmo
len tiez by som chcela poradit ci to nebude moc hrube a ktora z tyhto latok je ako prijemna na dotyk - ci je lepsie fote alebo flis, neviem ci mam kupovat aj ten aksamit a davat ho este navrh - alebo by mi stacila 1 vrstva napr. stredneho flisu a druha vrstva aksamitu t.j.ak by bola len 1 vrstva + 1 vrstva aksamitu, ktovie ako by to salo...
vsak hadam nam holky napisu ktora kombnacia je naj...
@katka888
@lindauciatko dievcata, ja som sila vkladacky.. odporucam french terry.. je velmi jemne a aj dost save.. konopny flis neodporucam na vkladacky, aj ked saje dobre, ale aj tak dobre tvrdne. :( ja som davala dve vrstvy french terry, styl organic vkladacky do flipiek, niektore mam aj s akskamitom navrchu, ale myslim si, ze to je celkom zbytocne....ked sa navrch da vkladacka.. obycajna.. mam aj 10x20 rozmer aj 11x 45 a aj 11x60.. tie posledne vyuzivam najviac na klasicky stvorec .. prehnute napoly.. vkladacky mam 2x konopny flis a na vrch akskamit.. teraz by som sila 2x french terry a na vrch akskamit.. 🙂
a este odporucam vymenit ihlu pri siti za okruhlu, ako baby pisali, lebo ja som sila klasickou, a po par praniach mi na miestach kde som presivala latku zacali pustat ocka na french terry
@zojec
mne laikovi, vies vysvetlit co je ten akskamit?
ja planujem tie bambusove vkladacky do BG flip miesto bavlnenych svorcov tak na doma, kedze bambus jej skvele hoji zadocek. cize by som chcela nejake vkladacky, ktore by boli bambusove a bambusove aj na zadocku. bud by som to nasila na styl vkladaciek BG organic alebo ako klasicke svorce 70x70 alebo 80x80 kvoli rychlejsiemu schnutiu. myslis, ze mozem take nieco usit z toho french terry? to je bambusova latka? fakt som na latky analfabet
@lindauciatko ak nechces navrch aksamit, tak daj frote... ani french terry a ani flisy nie su urcene priamo na zadocek, ale ak mas kapsove plienky a chces to tam, tak je to jedno....
@zojec to je u konope normalne, original vkladacky do ecconappies ci blueberry mam tiez z konope a tvrdne to rovnako, trosku posuchas - co vlastne musis ked tu vkladacku ides vlozit dovnutra do plienky - a je to... jednoznacne savostou konope nema konkurenciu, takze u mna tak 😉
baby to french teryy je toto: http://www.detivbavlnke.sk/product_detail.php?q...
na tej fotke to vyzera tak fakt dost "silno vozrovane" - t.j. mam dojem ze zadocek by ostal vzorovany po tom dekore 😒 😒 😒
@kaktusik007 ja chcem hlavne do flipiek, cize priamo na zadocek
preco bambosovy flis nie je ok ako dotykova vrstva? ako si ho mam predstavit ten flis?
a myslis kebyze dam jednu vrstvu flis silny a jednu aksamit - t.j. 2 vrstvy a prehnem na tretiny ako do flipiek tak to staci savostou?
@kaktusik007 joj a ja som ti este negratulovala k tehu 🙂 ja by som si este netrufla!
@zojec a ako to myslis - ked sa da na vrh vkladacka obycajna? aka, co davas? ja chcem najlepsie take jednokusove, mne by sa ta extra vkladacka isto kade tade skrucala a nesedela tam kde ma...
@lindauciatko ak flis das s tou akoze jemnou stranou, chvilu to bude oki ale potom eee.. to radsej ten aksamit, ten je ako dotykova vrstva velmi fine
a diky 🙂
@katka888 neviem ale na tie velke stvorce by to bolo asi dost hrube. ked chces bamusove stvorce, kup si kikko farebne alebo nebielene v DMke. su prijemnejsie ako obycajne bavlnene. ja si myslim ze tie mensie stvorce na styl organic do flipiek by nam boli z tychto latok len otazne je rozhodnut sa pre ten spravny material 🙂
@lindauciatko
dakujem, asi tie klasicke stvorce kupim od kikko. a ak by som chcela take ako organic, ale cisty bambus na zadocek, z coho odporucas nasit? diky

@katka82 už jsem na tvou firmu koukala. Zkusím mrknout někde po netu, jestli nenajdu levnější e-shop, kde by bylo všechno a kdyžtak to přesunu.