icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zikie
5. feb 2014

Další výrobek v rámci předporodní šicí hysterie. Zavinka do autosedačky- lemování lemgumkou mě dost potrápilo. Měla jsem se na to vykašlat a klasicky sešít rubem k sobě otočit a prošít... Tak příště 😀

mahafi
5. feb 2014

@sinala 😀 ale ty podle profilovky nevypadáš, že bys musela méně jíst 😀

lenasss
5. feb 2014

@a_lexa a taky jsou luxusní 😀 😀 kluci už mi je skoro snědli 😀
@ringcoriel recept je tu http://www.pavlavtroube.cz jen si ho tam najdi
@koki_melo já ho mám právě u topení a jde pěkně.Teda krmím ho teprve třetí den ale už dnes byl krásně napěněný
@palosek však zadělej a upeč ty rohlíky vážně nemaj chybu 😉

petkasv
5. feb 2014

@bury tak nevim jak na tom jsou ostatní, ale můj je o rok mladší, bude 27, a podle mě ho snad ty kecy přejdou až bude mít jednou svoji manželku a své děti 😉 tajně v to doufám 🙂
@zikie nádherná je 😵

anfei
5. feb 2014

@petkasv Nepřejde 😀 Můj brácha má 37 a perlí každou chvíli něco a to ženu i děti má a dodnes mi říká prcku 😉

zuzkasim
5. feb 2014

@zikie Krásná!

Vidím, že tedy budu muset dbát na výchovu mých dětí, aby kluci sestře neříkali nic z takových hloupostí o tom, jak vypadá...

ucitelka70
5. feb 2014

@zikie jéé, hrozne milé..... zavinka isto dobre poslúži

caramilla
5. feb 2014

@zikie tý jo, to je boží! Fakt nádhera!

caramilla
5. feb 2014

@koki_melo ty mi děláš chutě! A máš stejnou utěrku jako já 😀
@petkaach zatím funguju, ale tak 2 - 3 týdny před porodem asi zavřu, kdyby náhodou, nemám pak ráda to, že nebudu moci dovést balíčky na poštu a nebudu spolehlivá 😎
@lenasss ty mi taky nedělej chutě.

A to je mi dneska celý den špatně, ale ten kváskový chleba bych si fakt dala 😀

Já fakt nevím, čím to je, ale došila jsem zakázky a začaly mě strašně bolet záda, takže vůbec nemám sílu šít teď pro nás, fakt super 😀 To to bylo furt dobrý dobrý a najednou bác ho... ale ušila jsem si konečně těhotenskou mikinu a je super 😀 Zítra vyběhnu na mráz a zase se přistydnu 😀

caramilla
5. feb 2014

@lenasss tý jo, to je hodně dobrý web, wow! Asi něco s Jasmí zkusíme. Jak už nemám zakázky (2 dny🙂, tak mám hroznou chuť si užít poslední možnost něco s Jasmí péct 😵

caramilla
5. feb 2014

ten chleba, co se nechává kynout v ošatce, jaká se na to dá použít, já takovou pěknou jako ta paní nemám, ale ten chleba vypadá úžasně 😵 😵 😵 😵

barcav
5. feb 2014

holky dnes jsem zašla do naší galanterky a koupila nitě na OL "amann group aspo" jedna špulka 500m návin cena 22 kč, vzala jsem si 4 bílé a 2 hnědé, můj dotaz zní jestli ty dvě hnědé můžu na OL zkombinovat se dvěma zelenými "hardy" ? Nebo to bude dělat neplechu ?

jo a narazila jsem na tento blog a jsem unešená 😀
http://katrosblog.blogspot.sk/

lenasss
5. feb 2014

@caramilla nemusíš mít ošatku.Stačí jen mísa do ní utěrka,tu vysypeš moukou a necháš kynout tak.Já taky nemám ošatku 😅 a něco zkustě ona to má i krásně popsané a když projedeš i ty její videa tak to je i krásně popsané a srozumitelné.Tohle byli jediné rohlíky co vážně chutnají jak ty obchodové a né jak buchty . 🙂

petkasv
5. feb 2014

@barcav kombinovat je můžeš, pokud tě hardy nezlobily do teď bude to dobré 😉

caramilla
5. feb 2014

@lenasss díky 😉 A dělala jsi i ten její kváskový kulatý? Podle toho videa, co jsem jen proklikala, tak to hněte asi 20 minut, to by mě ale jeblo teda 😝
Ty rohlíky právě i dobře vypadají.
A nemáš ještě recept na kaiserky, které chutnají jako kaiserky? Křupavé a vláčné zároveň? 😀 Jasmí je miluje a miluje semínka, ale na netu je tisíc různých receptů a pekla jsem kdysi jedny a ty byly hnusné.

caramilla
5. feb 2014

@barcav já bych taky klidně kombinovala. I když jsem asi taky nikdy nešila, ale zkus to 😀

sinala
5. feb 2014

@mahafi to jsem byla zrovna těhotná, kdy jsem vypadal ještě dobře a před těhotenstvím jsem dost zhubla 😀

caramilla
5. feb 2014

@barcav to jsi mi vůbec neměla sem dávat, ty její zavinovačky 😵 😵 😵 😵 😵

mahafi
5. feb 2014

@sinala ale no tak... 😀, vypadáš určitě pořád krásně 🙂. musíme udělat někdy ten sraz 😀

sinala
5. feb 2014

@barcav já kombinuju i tři značky a dobré🙂

anastazieb
5. feb 2014

@barcav klidně můžeš kombinovat, já klidně šiju s velkýma kónama a jednu mám třeba stometrovou špulku a problémy nejsou.

Jinak uvažuju o hromadce nití, brala bych Unipoly (5000m a 1000m), narozdíl od Hardů jdou do OL i ty 1000m a nedělají problémy... Byl by zájem?

mahafi
5. feb 2014

@anastazieb já bych nitě brala, jenžto jsem jaski nepočítala s tím, že bych kdy měla OL a nemám od většiny barev tolik špulek 😀.

zuzkasim
5. feb 2014

@barcav Jak už holky psaly, kombinovat se nitě dají.
Jinak Katarína, jejíž blog jsi objevila, měla deky a polštářky před Vánocema u nás na výstavě patchworku, vyšívá ručně a lidi tomu ani nechtěli věřit, že je to ruční práce🙂 Má to totiž fakt krásné. A je to příjemná ženská.

jieff
5. feb 2014

@zuzkasim no má to nádherný! Něco je na mě už moc sladký, ale vybrala bych si🙂

ucitelka70
5. feb 2014

kočky SK, máte niektorá strih na sovičkovú mikinu? rsp. ktoré číslo ott. to bolo, aby som nemusela dlho hľadať, veľkosť cca 110 potrebujem... alebo 102/104

zuzkasim
5. feb 2014

@jieff Jo, na mě je to taky často moc sladké, ale obdivuju její práci.

jieff
5. feb 2014

@caramilla ošatku muzeš mít jakoukoliv (když máš jistotu, že je čistá a zdravotně nezávadná 😉) A hnětení se můžeš vyhnout pomocí robota... Já pekla chleba podle http://www.maskrtnica.cz/ a dělat kvásek se mi nechtělo - dostala jsem ho od kamarádky. Kdybys neměla nikoho v okolí tak koukni sem http://cuketka.cz/kvasek/kvasek.html
jen tedy zase omezuju lepek, tak je teď kvásek u ledu...

zuzkasim
5. feb 2014

Další, co šila tričko z Burdy, aspoň myslím, že je to ono. http://handmadebyriikka.blogspot.cz/2014/02/hav... A jestli jsem to dobře pochopila, tak si šila taky větší velikost, překladač teda něco o velikosti zmiňoval.

terezita
5. feb 2014

@zuzkasim koukam, ze taky sila 40 a divila se tomu.. 😀

lenasss
5. feb 2014

@caramilla na ty nemám.A ten chleba jsem ještě nedělala teprve chystám kvásek 🙂 a ty rohlíky jsem taky hnětla dobrých 10-15 minut 😝 ale s Mikuláškem jsem si u toho zatancovali a byla legrace 😀 😀 😀