Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky dík 🙂
@caramilla jj já nad těmi věcmi taky slintala 😀 😵
@zuzkasim jo taky jsem se divila, že tam má napsané že jí bolí prstíky, že vlastně šije v ruce jehlou 🙂
@anastazieb teď když jsem si je koupila jo 😀 určitě bych si taky nějaké vzala 🙂
@elixia jasne, ze sa da 🙂 moj prvy chlieb som piekla podla tohto receptu http://www.cuketka.cz/?p=11418
akurat peciem zasadne len z celozrnnej muky.. ten nie je taky nadychany ako z bielej.. a fakt ten prvy mesiac kym kvasok naozaj dobre vyzrie je chlieb dost kysly a hutny.. ak mas moznost, co asi v uk nemas, je dobre si kvasok od niekoho kupit 😉
a nemate nekdo ozkouseny nejaky dobry mrkvovy kvaskovy chleb?? my si v nemecku kupovavali mrkvovo-sezamovy chleb z zitne a psenicne mouky a to byl ten nejlepsi, jaky jsem kdy mela.. ale teda upect se mi ho nikdy nepodarilo.. 😝 at jsem sypala co jsem chtela..
@macin73 teraz peciem podla vlastneho :D ja totiz nikdy nic nepeciem presne podla receptu, ani nevarim :D podla mna sa to ani presne neda.. hlavne chlieb nie, velmi vela zavisi od muky.. nielen od druhu, ale aj od vyrobcu.. ale moj recept je zhruba takyto: 1kg celozrnnej spaldovej muky znacka pro bio, cca 50ml kvasku, 650- 700ml vody, 4 kl morskej soli, rasca, semienka, kto co chce.. vsetko zmiesat (kvasok davam rovno z chladnicky, potom ho dokrmim a necham vedla cesta nabublat, ked ide chlieb do rury, kvasok dam do chladnicky) a nechat kysnut cca 7hodin, potom dat do osatky este na hodku , dat do vyhriatej rury na 250 prvych 10minut, potom znizit na 200 a piect dalsich 35minut.
s pekarnou neporadim, to som nikdy doma nemala.. cesto ma podla mna prejst rukami, odovzdat do neho trochu z teba 😉 ale hadam vymiesit by sa tam malo dat
@dagmarkaaa kombinéza je naprosto boží! 🙂
@palosek já jsem si v pondělí právě tu burdu koupila a triko se mi líbí. Ale mám velikost 36-38, tak jakou si mám teda nastřihnout? 😕 Jsem z toho jelen 😨 Ale máš to moc hezké 😉
a kušte s cvičením! chci každý večer, akorát, že než všechno udělám je po půlnoci 😝 a to už jako fakt né. Leda s nějakým borcem v posteli 😀 😀 😀 🤐
@lenasss no pěkné, pěkné, jen nevím co chválit dřív, jestli ty potahy nebo ty rohlíčky 😎
@koki_melo hmmmmm .... 🙂
@zikie krásné 🙂
@zojec taky luxusní pečivo 😎
tu sa aj pretriasa kvaskovy chlieb ,co vseto sa tu nedozviem 😀 ,ja uz tiez peciem ako zojec necely rok,a som rada,ze som sa na to dala,akurat som zarobila na chlieb ,rano ho peciem 🙂
prisla som po radu,sili ste uz niekto domcek na hranie pre deti,by som chcela spichnut pre malu,a neviem sa rozhodnut,bud ten pod stol,ze len dlhy obrus a bude sa hrat pod stolom,alebo stan,taky latkovy baldachin,alebo ti pi,nemate niekto s tym skusenosti co sa vam viac osvecilo?
@elixia i v anglii se dá dostat kvásek, koukni na mapu http://cuketka.cz/kvasek/kvasek.html
dobré dopoledne všem! vím, že to tu někde hódně dávno bylo... o kolik menší dáváte náplet do výstřihu? Šiju pánské tričko z climu, je hodně pružný... Díky za odpověď! 😉
@caramilla mám prosbu a dotaz zároveň - úplně mimo téma ale vím, že posíláš balíčky přes podání online, tak jsem chtěla poprosit o radu. Jestli posílá ještě někdo přes online, budu ráda za odpověď.
Omylem jsem totiž místo doporučeného balíčku BA dala jen doporučené R a podání jsem už uzavřela, data byla odeslána na poštu. Nevíte prosím někdo, jak se to dá změnit? Omlouvám se ještě jednou, že to tady vkládám ale snad se někdo najde, kdo s tím má zkušenost a poradí mi.
@jancasoch recept je tady http://www.pavlavtroube.cz/recepty/ruzne/rohlik...
KVÁSEK: a holky,jaký kvásek je lepší?u rodičů ho lze zdarma vyzvednout v pekárně,nebo je lepší u někoho,kdo ho má založený třeba rok? nevím,jak to chodí v té pekárně....
@crawler Mě třeba přišel lepší z pekárny, lépe řečeno, líp se z něj dařilo kynutí, ovšem za tu cenu, že nevím, zda v něm nejsou ještě nejaké "dobroty". Svůj kvásek znám, vím co v něm je a taky jak s ním pracovat, aby se choval tak, jak chci. Pokud je to nějaká pekárnička a ne Penam a nebo nějaká další mega, tak bych klíďo vzala z pekárny, nechala si kus násady a pak si jej pěstovala sama. Pokud nechceš píct pravidelně, tak jej necháš v lednici a nakrmíš, až budeš potřebovat péct.
tak vy jste mě tu včera tak navnadily, že jsem si dnes založila vlastní kvásek, snad se mi zadaří. Dělala jsem podle návodu tady http://www.kvaskovychleb.cz/doku.php?id=navody:...
no a byla jsem v MTX a musím říct, že ty potištěné fleecy jsou ve skutečnosti mnoooooohem krásnější než mají na fotce v e-shopu. Jako fakt bomba 🙂
Info k hromádce připíšu do tabulky list "info"

@caramilla ked som zacinala s kvaskovym chlebom, tak som si davala pomucenu utierku do klasickej sklenenej misky, neskor do kosikaa :D v lete som zakupila osatku a aj do nej som dllllho davala pomucenu utierku, lebo som nikdy neodhadla hustotu cesta taku, aby sa mi na tu osatku chlieb neprilepil.. mozno posledny mesiac si trufam davat priamo do pomucenej slamenej osatky.. (mam krasnu okruhlu rucne robenu ) .. cesto nikdy nemiesim 20minut, na to nie je cas :D tym, ze kysne tak dlho, tie kvasnice to cesto vypracuju dostatocne :D miesim dovtedy kym sa prestane lepit na ruky aj na misku.. cca 5 minut?? a kvaskovy chlieb je najlepsi aky osm doteraz jedla.. ale trvalo mi mozno pol roka, kym som sa ho naucila fakt upiect vybornyyy 😉
trochu vam to tu vytapetujem :D :D na zaciatku som pekavala v liatinovom hrnci, lebo sa mi vzdy rozlieval.. fotky su uz dost stare :D ale poslintajte trochu popri siti 😝