Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@koki_melo jé můžu poprosit o recept na chlebík ? vypadá luxusně
@crawler inspiraci beru tu www.pavlavtroube.cz
@lillyzelvicka základem je žitný kvásek, který si musíš vypěstovat (případně ti jej někdo dá), k zhruba 350gr kvásku přidám cca 750gr žitné mouky a cca 350ml vody, lžíci soli, kmín, semínka. Ale je to teda tak od oka, chce si to osahat a vyzkoušet, občas dosypu mouku, občas vodu, záleží jak je hustý kvásek, obzvlášť teď v zimě je to trochu alchymie.
@lenasss kvásek mi teď v zimě v pokojové teplotě vůbec nejde, mám jej zavřenej v troubě (vypnuté) nebo v mikrovlce, je tam tepleji než v místnosti a pečení chleba je víceméně celodenní záležitost, přes noc zadělám kvásek s polovinou mouky, ráno přidám zbytek surovin a později odpoledne peču. Ale je to díky tomu, že mu není dost teplo. V létě, když byly venku pětatřicítky, tak byl celej proces max 3 hodiny se vším všudy. Prima stránky jsou http://conovehonakopci.cz/?p=3150
@arlette taky prosím odkaz na tabulku 🙂
@anastazieb nádherné - prosím odkud máš ten červený proužek? 🙂
@lenasss tie rozky vyzeraju super. nemohla by si prosim poslat recpet?
Tak jsem spatlala ty šátky na krk... Nakonec jsem to udělala hodně jednoduché, jsou trochu větší, takže se budou za krkem zavazovat, přijde mi, že z toho jednoduchého fleecu se to hezky vytvaruje podle krku a zahřeje víc, než kdyby to bylo menší a na sucháč... Tak uvidíme, jak budou fungovat v provozu...Jjinak mám dvě premiéry za sebou - a to oblouček u OL a přišití aplikace (v tomto případě stužky) hustým cikcakem. Měla jsem z toho strach, ale nakonec jsem i celkem spokojená... hlavně je vidět progres, takže druhý šátek už vypadá líp než první, a to je pozitivní 😎 😀. Jen teda vyfotit tuhle barvy fialkové je nadlidský výkon... 😕.

@koki_melo jj, s těma kecama...takhle ryje brácha....jednou naráží na povolený břicho, podruhé srovnává se somálcema, pak že bych se neměla tak ládovat....to to je v povaze 😀 😀 😀 Díky za recenzi velikostí v burdě...budou se hodit, přišla mi dnes látka na letní šaty 😉 Jo a ty pruhy mám už doma asi 2 roky 😀
@mamata ale mě to cvičení dělá dobře na žíly (křečáky)a je to podobný relax jako šití 😉 ....a jestli ten váš skoro soused má velkého psa...tak to je ten důvod k pohybu...jinak by s ním nevydržel 😀 😀 😀 😀 a jestli dělá u šelem.... 😅 😅 😅 musí být taky mrštný jako ony 😅 😅 😅 😅