icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
5. feb 2014

@koki_melo jj, s těma kecama...takhle ryje brácha....jednou naráží na povolený břicho, podruhé srovnává se somálcema, pak že bych se neměla tak ládovat....to to je v povaze 😀 😀 😀 Díky za recenzi velikostí v burdě...budou se hodit, přišla mi dnes látka na letní šaty 😉 Jo a ty pruhy mám už doma asi 2 roky 😀
@mamata ale mě to cvičení dělá dobře na žíly (křečáky)a je to podobný relax jako šití 😉 ....a jestli ten váš skoro soused má velkého psa...tak to je ten důvod k pohybu...jinak by s ním nevydržel 😀 😀 😀 😀 a jestli dělá u šelem.... 😅 😅 😅 musí být taky mrštný jako ony 😅 😅 😅 😅

mamata
5. feb 2014

@palosek už si zkoušela ten plochý steh, mikina i čtvrtý den drží, tak je ten steh v pohodě

petkasv
5. feb 2014

@palosek jak tak koukám všichni bráchové jsou stejní 😀 😀 😀 😀 😀

bury
5. feb 2014

@palosek @petkasv - koukám, že budu muset bráchu pochválit, on mojí postavu nekomentuje 😀 😀
Taky máte pocit, že jsou ty bráchové pořád v pubertě? Tomu mému už je 39 let a myslím, že může kecama konkurovat 16 letýmu 😀

bury
5. feb 2014

@bordino - gratuluji k baráčku a přeji pevné nervy a dobré rozhodování 😀 my rekonstruujeme bývalou školu s z roku 1875 a už mi z toho totálně hrabe 😝 😀

bury
5. feb 2014

@koki_melo - kde bydlíš, že nemáte zimu? U nás už je několik dní i přes den -4, sníh taky leží, takže bych řekla, že je zima 😀

lenasss
5. feb 2014

tak já už konečně taky sedla ke strojům.Ušila jsem si nové potahy na křesla a povlaky na polštáře.A ještě dnešní várka rohlíčků.Jsou obzvláště vypečené 😀 😀

crawler
5. feb 2014

@lenasss super 😵 nečekáš nějakou supr návštěvu? 😉 a pečivo vypadá taky skvěle - podle jakých receptů děláš?

koki_melo
5. feb 2014

@bury v teplý Praze. Jsme tady všichni tak uhonění a zadýchaní, že tu máme teplo 😀

lenasss
5. feb 2014

@crawler ne ne nečekám 😉 jen už ty křesla byla tak špinavá,že se na to nedalo dívat 😀

mahafi
5. feb 2014

@koki_melo já mám pocit, že i zhubnout je těžký 😅, aspon teda pro mě 😅

lenasss
5. feb 2014

@mahafi já hubnu co se znám a pořád nic 😀 😀 😀 jen teda jsem začala před týdnem cvičit a cítím se daleko líp.jsem plná energie a jaksi štastnější 😀 😀 😀 😀 Tak to na mě má aspoň pozitivní vliv.

koki_melo
5. feb 2014

Koukám, že dneska jsou ty rohlíčky a chlebíčky obzvláště vypečené 😀
*kváskový, celožitný se lněným semínkem, sezamem a slunečnicí.

petkaach
5. feb 2014

@caramilla jejda to si musím rychle objednat galanterku🙂))Jinak neboj s druhým dítkem ten útlum není tak velký, ono by to ani nešlo..... přece jen se máma musí postarat i o to starší dítko a tím pádem se nemůže jen zavřít do svého světa já+mimi......zvládneš to levou zadní.

crawler
5. feb 2014

@koki_melo páni, ten vypadá taky luxusně😉

petkaach
5. feb 2014

@arlette prosím o odkaz na MTX, díky moc.

lillyzelvicka
5. feb 2014

@koki_melo jé můžu poprosit o recept na chlebík ? vypadá luxusně

lenasss
5. feb 2014

@koki_melo tak ten je luxusní.Já už zakládám taky kvásek a jsem zvědavá co z toho bude 😅

bury
5. feb 2014

@koki_melo - tak proto... my bydlíme na konci světa, je nás tu málo, děláme tu ho.no, tak tu máme zimu 😀 😀

lenasss
5. feb 2014

@crawler inspiraci beru tu www.pavlavtroube.cz

koki_melo
5. feb 2014

@lillyzelvicka základem je žitný kvásek, který si musíš vypěstovat (případně ti jej někdo dá), k zhruba 350gr kvásku přidám cca 750gr žitné mouky a cca 350ml vody, lžíci soli, kmín, semínka. Ale je to teda tak od oka, chce si to osahat a vyzkoušet, občas dosypu mouku, občas vodu, záleží jak je hustý kvásek, obzvlášť teď v zimě je to trochu alchymie.
@lenasss kvásek mi teď v zimě v pokojové teplotě vůbec nejde, mám jej zavřenej v troubě (vypnuté) nebo v mikrovlce, je tam tepleji než v místnosti a pečení chleba je víceméně celodenní záležitost, přes noc zadělám kvásek s polovinou mouky, ráno přidám zbytek surovin a později odpoledne peču. Ale je to díky tomu, že mu není dost teplo. V létě, když byly venku pětatřicítky, tak byl celej proces max 3 hodiny se vším všudy. Prima stránky jsou http://conovehonakopci.cz/?p=3150

palosek
5. feb 2014

@bury
ten můj brácha měl včera 34 😀
@lenasss @koki_melo už na pohled vypadají moc chutně, asi zadělám těsto ...ručně a upeču v troubě 😀 😀 😀 😀

a_lexa
5. feb 2014

@arlette taky prosím odkaz na tabulku 🙂
@anastazieb nádherné - prosím odkud máš ten červený proužek? 🙂

koki_melo
5. feb 2014

@palosek tohle je taky růčo v troubě ve formě na takovej ten hranatej hřbet. V létě, když je kvásel lepší, tak nechávám kynout v ošatkách, ale teď mi to nějak nejde, tak holt forma.

ringcoriel
5. feb 2014

@lenasss tie rozky vyzeraju super. nemohla by si prosim poslat recpet?

sinala
5. feb 2014

@mahafi já jsem se zvážila tak jsem se lekla, že jsem okamžitě začala pro začátek méně jíst 😀 😀 😀

a_lexa
5. feb 2014

Kamašky a bodyčko z merina od @allymally, které tímto moc moc moc děkuji 😉

sinala
5. feb 2014

@petkaach přesně tak, ta psychika funguje úplně jinak 😀 😀 a víš že tady je ještě jedno dítě, co Tě potřebuje

a_lexa
5. feb 2014

@lenasss ježiši, ty rohlíky vypadají naprosto luxusně. 😵

macin73
5. feb 2014

Tak jsem spatlala ty šátky na krk... Nakonec jsem to udělala hodně jednoduché, jsou trochu větší, takže se budou za krkem zavazovat, přijde mi, že z toho jednoduchého fleecu se to hezky vytvaruje podle krku a zahřeje víc, než kdyby to bylo menší a na sucháč... Tak uvidíme, jak budou fungovat v provozu...Jjinak mám dvě premiéry za sebou - a to oblouček u OL a přišití aplikace (v tomto případě stužky) hustým cikcakem. Měla jsem z toho strach, ale nakonec jsem i celkem spokojená... hlavně je vidět progres, takže druhý šátek už vypadá líp než první, a to je pozitivní 😎 😀. Jen teda vyfotit tuhle barvy fialkové je nadlidský výkon... 😕.