Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@koki_melo cize neprofici, ako ja, mame vkladat radsej fotky v piatok, aby sme sa necitili tak blbo? 🙂 a proficky nam to ulahcuju svojimi prvotinami,hej? 😀 ja som myslela, ze to je nejaky speci strih alebo material 😅 ale dik za osvetlenie.... 🙂
tak já mám jednu páteční, to ani není Dadka, tu jsem ještě neznala - úplně první plínka z manželova trička (oplakal ho) a mikiny. Obojí měl snad od 15 let. A druhá plínka, to už jsem si trufla na bambus, ale pro jistotu triko ze sekáče.
A pak snad nepáteční (i když, kdo ví) - moje háčkovací prvotiny. Melírovaná čepička je úplně první háčkovaná věc v životě, a asi bude rozpárána, neb se mi nelíbí, jak ten vzor vyšel. A ze zbytků kytička. Ale na růžovou jsem hrdá, trefila jsem velikost a vzorek jsem si vymýšlela sama 🙂 A taky mi zabrala už jen 4 dny 😀
@sufik1 lezáky na ven jsem dělala z recy džín, vydrží to podle mě jendoznačně nejvíc. Aby to nebylo tak tuhé, dělala jsem z džínoviny jen dolní část přední nohavice a zadek, zbytek z měkčího manšestru. Nebo vzít kepr. Ale mi je na lezáky nových materiálů líto. Vojta lezl půl roku, všechny tepláky byly na vyhození, tak to období strávil v těch recyklo pískáčích a poděděných teplácích.
Vážené dámy, maminky,
dovoluji si Vás oslovit s prosbou o vyplnění krátkého, anonymního dotazníku, který se týká používání látkových a jednorázových plenek. Zpracovávám bakalářskou práci na téma „Pratelné pleny a jejich ekologické a ekonomické aspekty“ na Fakultě textilní Technické Univerzity v Liberci. Vámi vyplněný dotazník pro mne bude velkou pomocí a poslouží mi nejen jako studentce, ale i jako matce🙂 Předem Vám velmi děkuji. Adéla
Prosím holky, kdo máte stroj JANOME, poradíte mi, jak se na něm šteluje přítlak patky?? Vzala jsem si práci domů, šiju vycpávky do plavek na moc tenoulinký strech a nemů ho doladit...Děkuji za radu

já nevidím obrázky ☹ nevím proč, ale nezobrazují se mi tu fotky