Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@jemi jééé, ty kapsy jsou fakt vtipné 😀. A tričko je moc hezké!
@kamishek já to ještě prolezu a najdu nějaké kleště i s patenky, je jich tam plno kolem 10-15dolců. Chtěla jsem vědět, zda vůbec jo nebo ne tenhle typ kleští. Jinak ja z čongawebu kupovala už pár věcí a pohoda, do měsíce zboží doma, balík do ruky, poštovné zdarma, nedám na ně dopustit. Už jsem tam šmírovala i látky 😀.
@koki_melo ja som si objednala tieto http://www.aliexpress.com/item/Plier-for-4in1-K... a fungujú - iné som nevidela, tak neviem čo mám na nich porovnať - patentky som si vzala z šijeme detem - nejak som nechcela hromadu od predajcu namiešanú.. som si vravela, že vyskúšam malé balenia vačších i menších a vyberiem podľa toho čo budem využívať.. zatiaľ som dávala len na podbradníky...
@karchinka jj, přesně tak - je to vidět tady http://hamburgerliebe.blogspot.de/2011/09/jetzt...
Akorát já ten proužek před šitím ještě zahnu po stranách, aby i ty boky byly ve výsledku hezky čisté a ne jen odstřižené. Ale to už je detail. Je to snazší, než to vypadá. A při prošívání na rovnostehu musím trochu zvýšit napětí horní nitě, aby se mi to dole necuchalo, a při šití přes ta tlustší místa na patku trochu zatlačit.
ještě dotaz do pléna - užijete pro děti kalhoty z letního softu? Má dvoje ze zimního, ty nosí i teď, když se ochladí. Pak má nepodšité šusťáčky z kentu. Mám doma takový ten soft-tex a letní soft. Má to smysl? Využije to dítě?
Určitě to tu bylo už x-krát, ale jak to nebylo aktuální, tak jsem informaci neuložila a teď nevím 🙂 A zas nechci plácat materiál na něco, co v reálu bude k ničemu a bude to ležet ve skříni.
@jitu22 používám je když už je teplo a třeba prší - tak na písek, aby nebyl mokrej. Nebo pak i v létě, třeba ráno. Ale být tebou bych spíš ušila z toho soft texu, ten já nemám a ten nový už je hodně tuhý.
@jitu22 Moje děti by je užily, kdyby je měly🙂 Dnes je u nás krásně teplo, stačí tenké tepláky, ale když je něco málo nad 10 stupňů, tak by je nosily, plus na tábor apod., kdy je na horách chladněji. Látka čeká ve skříni, stejně jako maskáčovina (oba touží po maskáčích), jenže zrovna teď vymýšlím tašku na celý kočár do letadla (ne pro sebe)...
hgfcd
@allymally ja jsem taky takovej debil, ze bych se pro kazdeho rozdala a kdyz jsem v prusvihu ja, tak nikde nikdo 😀 . Tak pokud ma maminka umele nehty, oblecena ve znackach, tak to bych ji misto ve skolce nedala, ale pokud jde na ni videt, ze chodit do prace potrebuje 😖 ....je to tezky.
A jinak se tesim na mail s pozvankou 😀

@zuzkasim Mám Janome JR1012 a dočetla jsem se, že asi ani nemá regulaci....děkuji za odkaz, zítra se na něj kouknu