Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
tak všem děkuju za postřehy, jdu se pustit do softek 😀
@petkasv
@crawler
@lip72
@jitule23 ďakujem vám veľmi pekne za pochvalu,veľmi si to vážim🙂!Ako správna krajčírka posledný gombík dierku som robila 2hodiny pred omšou:D!!!Je to nakoniec bez saka,pretože boli oblečení v tých habitoch,tak majú aj spoločne foto s kňazom,sako teda bolo zbytočné a keď vyzliekli habity vonku sa fotiť rodinné foto nedalo,lebo pršalo:(((!
Tak obesláno. Komu pozvánka nedošla, tak pište 🙂
uf, měla jsem dnes šít, místo toho dvě hodiny v servisu. já nevím, že mi vždycky najde nějakou blbost, co se dlouho odstraňuje 😝
@allymally mě prosím taky! lucy.zelena@seznam.cz
@alenf wau super,krasne vypracovane 😵 😵 😵 😵 ,tak sako by bolo fakt zbytocne ked mali habity 😉
a ja s tou spravnou krajcirkou si ma pobavila 😀 ,aj ja som ta najspravnejsia .dnes takisto som usila v hodine dvanastej panske a damske sofshelky 😅 ,mala somna nich dostatok casu,ale cakala som do poslednej chvile kym som ich zacala robit 😝 ,idem nahrat fotky ,ktore su sice nic moc,lebo mi bolo naponahlo 😝
@marionetta Krásné!
Dneska jsem byla neskutečně výkonná a ušila jsem legínky a svojí první balónovku... Průser je, když se chystáte šít večer, ale nemůžete najít střih 🙄 - ráno objevila v batohu (!) 😀. Začalo ěm bavit šít dárky k narozeninám pro dcery kamarádek - člověk tím uspokojí choutky šít na holčičky a ještě potěší ručně vyrobeným dárkem... Jen foto jsem pořádně nestihla (došito asi tak 15minut před odchodem z domu).
Jo, kdybyste náhodou někdo měl tip na bavlněné plátno s pavoučími motivy (ideálně nějaké jemnější barvy pro blonďáčka), budu ráda. Mám pocit, že jsem nic takového nikde neviděla, ale možná je to jen tím, že pavouci mě normálně moc neberou...
@alenf Tak to je mazec, tomu říkám vyšší dívčí... I když muž má představu, že mu ušiju nějakej hodně praštěnej oblek na maturitní ples jeho třídy za 2 roky, tak bych možná měla začít trénovat.
@zuzkasim ďakujem 🙂

@jitu22 Myslíš ten soft podšitý kostičkovaným úpletem? Dcera z něj má kalhoty a užije je po celý rok. Kalhoty ze softu s fleesem nosí jen když je kolem nuly a pod, ale ten letní užije i v létě, když prší a je hnusně chladno. V tomto počasí chodíme v kraťasech. Jo a líbí se mi, že ten černej letní soft vypadá elegantně, takže jsem z něj šila kalhoty na pohřeb a nosí je i v zimě ve školce do divadla a pak teda i ve školce na písek. Má jich hodně troje s kapsama a aplikacema a nejvíc použivá ty celé černé bez kapes a aplikací a s černým patentem v pase a zbytek leží ve skříni.