icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

papajka7
26. apr 2014

tak tu su fotky ,v skutocnosti fakt vyzerali dobre 😅 😀 ,a komplet pre maleho do skolky s ktorym som si kratila cas, kym som dostala ten spravny adrenalin na usitie tych softiek 😀 😅 ,jo a medzitym som este dala softky pre synovca k meninam 🙂

karchinka
26. apr 2014

@allymally taky mi nic nepřišlo, můžu taky poprosit?

aerin
26. apr 2014

@zuzkasim ja myslim takovy ty ocka co jsou treba na IV svrchnakach (se teda rovnou pochlubim 😀 )

alenf
26. apr 2014

@papajka7 šikulka si🙂!

zuzkasim
26. apr 2014

@papajka7 Teda ta dinosauří souprava je dokonalá. Nechápu, jak toho můžeš tolik stihnout.
@aerin Tak jestli myslíš to široké, co máš na svrchňáčkách, tak to jsem neviděla🙂

rebelie
26. apr 2014

@koki_melo Jednak díky za pochvalu muchláčku, a pak taky za objasnění DadkaDay... Já myslela, že se v pátek prostě dávaj věci ušité z dadka odstřižků, ale tohle mě fakt potěšilo - vidět, že každý nějak začínal.... Asi příští pátek přihodím pro pobavení svoji první (a poslední) látkovou plenu - nikdy nenošenou obří ručníkovou variantu dle Ottobre střihu... 😀

palosek
26. apr 2014

@papajka7 jej, to je super Dino 😀 😀 😀 😀 😵 😵 😵 😵

palosek
26. apr 2014

@marionetta pěkné, těším se na další kostýmy.....a jaké to šiješ velikosti?

marionetta
26. apr 2014

@palosek ďakujem 🙂 šijem to pre piatakov,čiže nejaká cca 158,ale kde sa dá,tam dávam gumičky,aby to bolo univerzálne,najlepšie pre celú školu 🙂

palosek
26. apr 2014

@jitu22 k softu...my ještě ted chodíme v tom zimním softu, celkem se ochladilo a ten nepromohkne (zatím). Ale jak to tu čtu, bude třeba šít i tenčí....Myslím, že v tom jarním malé bude asi taky teplo....tak nejspíš střihnu do toho soft-texového (s těma čtverečkama). 😉

palosek
26. apr 2014

@marionetta tak to už je nějaká spotřeba látky... 😉 Já nejradši šiju fakt na tu nejmenší 😅 😅 😅

sinala
26. apr 2014

@jitu22 já jsem nestihla ušít kalhoty ze zimního, tak v letošní mírné zimě nosil ty z letního softu

marionetta
26. apr 2014

@palosek no veru spotreba stojí za to 🙂 a to strihanie,ešteže majú deti veľkú detskú izbu,tam sa rozložím na zemi a občas meriam aj tým stáčacím metrom s dĺžkou 3m 🙂

a_lexa
26. apr 2014

@papajka7 jůů ten komplet je super. 🙂

javyb
26. apr 2014

Ahoj holky, v červenci to bude rok, co jsem vás začala šmírovat a zasedla ke stroji. A díky vám jsem dnes ušila první bundu - není dokonalá, ale je moje, takže DÍKY VÁM VŠEM🙂

daisyr
26. apr 2014

@bordino krásné výtvory!
@marionetta věřím, že to muselo dát práce! hezké!
@rebelie asi také budu muset začít šít pro holky alespoň jako dárky pro známé 🙂 nu, mám 2 neteře a už dlouho plánuji, že jim budu šít a zatím nic... nestíhám ani vlastní děti 😀

@papajka7 kalhoty super a komplet s dráčkem nemá chybu!
@aerin nemývala ho definit? .... teď koukám, že už ho asi též nemá
@javyb softka super! kdybys viděla tu moji první, ani ji nemám v albu, asi někdy dám na DD... já teda se softkou víceméně šít začínala (když nepočítám plíny a pár povlaků na polštáře, začištění záclon, závěsů a šití na panennky 😀 )

arlette
26. apr 2014

jako já pořád nic nevidím ☹ 😢 😢 😢

a_lexa
26. apr 2014

@javyb wow, ta je úžasná. 😵 😵 Mě ty domečky v metráži neoslovily, ale takhle když je vidím tak se mi moc líbí. A s tou stuhou do kombinace to je fakt krásné. 😵 😵

rebelie
26. apr 2014

@daisyr Já právě dost rezignuju na šití tepláků apod. - máme jich dost poděděných, navíc se dají docela levně koupit v Lidlu apod. - když už šiju, tak chci mít radost z toho, jak to vypadá a taky asi trochu vědět, že se to hned nezničí (a okřikovat dítko na písku, aby se nezamazalo, fakt nechci), takže ve výsledku šiju hlavně na sebe, a dítku třeba softky, nebo muž šije capáky... a teď mě nějak napadly ty doma dělané dárky pro děti kamarádek, tak jsem se pro to nadchla... třeba leginky má člověk hotové v mžiku a přitom, kdyže jsou z pěkné látky, slaví velké úspěchy...

javyb
26. apr 2014

@daisyr
@a_lexa díky, holky🙂 Já jsem ty domečky i stuhu měla doma od srpna a furt jsem nevěděla na co je použít...

argo1
26. apr 2014

@javyb Teda ta je super! Kéž bych uměla takhle šít po 3 letech šmírování 😀 Já mám výrobky stále je do kategorie DadkaDay 😀

lip72
26. apr 2014

@allymally prosím si také, lip72@seznam.cz

zikie
27. apr 2014

@allymally já bych také prosila o přidání

jacky3022
27. apr 2014

@rina76 díky moc, hned objednávám 🙂

petkasv
27. apr 2014

@aerin fakt zkus unuo, nebo ŠD 😉
@papajka7 úžasné triko a ty kalhoty paráda 🙂
@javyb bunda je fakt nádherná, jsi dobrá 😵

karchinka
27. apr 2014

@aerin myslíš očka v metráži (loop fabric) - našla jsem jedině v detivbavlnke - http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/...... já měla kdysi kousek od caramilly, nezkoumala jsem fler, jestli náhodou nemá někdo tam, jinak pak jedině v zahraničí (taky jsem teď sháněla 🙂)

koki_melo
27. apr 2014

@javyb povedená!

@argo1 Dédéčko není žádná potupa! Dédéčko je pro odvážné všeho druhu, odvážné střihnout do látky, odvážné zveřejnit prvotinu, odvážné šít z dvojkovejch úpletů a doufat, že zůstanou krásné či odvážné narovnat zkroucenou dadku 😉 😀

javyb
27. apr 2014
alenf
27. apr 2014

a ešte obidve naše deťúrence spolu:D,Viki má šaty kupované,stíhala som len na Filipa ušiť:P

karchinka
27. apr 2014

@koki_melo já jsem odvážná střihnout i do Lille 😀 😀 😀 ale výsledek je pak zveřejnitelný jen v DD 😀 prostě nemám zábrany s jakýmkoliv materiálem... důležité je nadšení 😉