icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
29. apr 2014

@kuna nie je veľký, má len 97 cm a 14 kg

katka82
29. apr 2014

@kuna týýýjo tak to je fakt super 😵 😵
@arlette to je dobře že už vidíš fotky 😉 🙂

zuzkasim
29. apr 2014

@kuna Jů, parádní souprava!!! Obdivuju tvoje nápady.
@crawler Moc pěkné šití, líbí se mi ty doplňky na křtiny a retrosouprava🙂
@arlette Krása.
@semy.cz Hezké, taková látka nadělá vždycky spoustu radosti. Jen bych příště udělala sed na kalhotách trošku vyšší.

ucitelka70
29. apr 2014

@kuna ooooo, ten komplet je suprový.... dyno je No1

bury
29. apr 2014

@kuna - dino je skvělej 😵 😉

crawler
29. apr 2014

@kuna Ty jsi taky fakt hračička s těma aplikace mě dostáváš 😀Jo,jinak jsem přemýšlela právě taky nad tím,zda @argo1 nemyslí tu hromadku,co jsem dělala, abych si osahala látky jako totální nováček- jen si nevzpomínám,že bych stříhala tu světlou - béžovou teplákovinu - to si nejsem jistá,ale tu tmavě hnědou určitě 🙂 nejvíc se mi zarylo do paměti těch asi 30m tyrkysové 😀😀😀Jo a co ten střih softky? Pasuje nebo jsi ho musela výrazněji upravit?

jieff
29. apr 2014

@kuna je to je krásný! moc se mi líbí přišití těch červených trojuhelníků, podobně jako tu terezita další našívají okvětní lístky, to je fakt pěkný.

lenasss
29. apr 2014

Tak na @kuna nemám a popravdě se trošku stydím za ty své softky 😅 😅 ale mám z nich radost.Od vánoc snad první hotový výrobek ode mě.Už zas chytám slinu na šití 😀

petkasv
29. apr 2014

@lenasss jsou krásný 😵

katka82
29. apr 2014

@lenasss moc pěkný 😉 😵

semy.cz
29. apr 2014

@zuzkasim no já se rpávě bojím že budou prckovi trochu krátký ☹ přes zadek....ale došlo mě to až po došití ...mohla jsem tam pak aspoň všít klínek...no mrzí mě to...tak jsem zvědavá až kamarádka napíše..dneska jsem jí to poslala.....
jinak díky za radu 😉

argo1
29. apr 2014

@crawler @kuna Ju, myslím, že to byla hromada crawler, z toho čoko výplňku jsem byla úplně nadšená, až jsem se do něj bála střihnout 😀 Možná ta béžová byla z další hromady, to nevím jistě. Já jsem na začátku syslila jako o závod a myslela jsem si, že budu všechno šít. Než jsem zjistila, že nejsem tak zručná jako miliony číňanek... 😀

danielahe
29. apr 2014

@papajka7 ten dinosarus je bozi 😉

evaon
29. apr 2014

@kuna Dino je fakt peckovy!!!! A ja by som tie farby nikdy nenakombinovala nedala spolu a je to krasne!!!

danielahe
29. apr 2014

@diapozitiv01 teplacky bozi 😵

danielahe
29. apr 2014

@jitu22 manzestraky uplna bomba 😵 😵 😵

eriqe
29. apr 2014

@kuna ten komplet s dinom je uzasny, to nesmiem Elimu ukazat 🙂
ja prave dosivam nepremokave gate a prisivam jednoduche aplikacie dinov od caramilly, a mam dost aj z tych :D ja na tie aplikacie dako nie som.

danielahe
29. apr 2014

@crawler parada, kdy to prosimte stihas sit? 😕 ja mam sice mensi deti, ale i tak, takova hromada pri dvou detech 😅 , to ja stihla zatim jen 2 tricka a bodyno a to jsme sila asi tak 4 tydny 🙂 . Takze klobouk dolu 😵
@kuna krasna souprava 😉

kveta007
29. apr 2014

@crawler @kuna A podle kterého Ottobre je to střih? Nestihla jsem zaznamenat... Jinak já bych od našeho malého měla reklamaci na ty jinak nádherné kaťata - nemají kapsy. Takže co jsem do teď šila tepláčky ze dvou dílů a bylo to hned hotové, tak teď už se musím drbat se čtyřmi díly, abych vsadila kapsy na kamínky, šišky, apod.... 😀

kuna
29. apr 2014

@crawler díky, nakonec jsem moc upravovat nemusela, šířku jsem šila bez přídavků a na kapucu zapomněla, na podzimní softku bych určitě radši větší, ale na letní stačí, bude mít max. tenkou čepičku a na tu tam místo je. I bez těch přídavků v bocích je trošku širší, ale to neva, aspoň se vejde mikina.

@kveta007 Ottobre č. 3/2005, střih 12 http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2005_3/a.... Nad kapsama jsem přemýšlela, ale pak je zavrhla, prcek má 13m, tak jsou mu kapsy šumák 🙂. Kapes si ještě užiju.

@jieff no přesně od @terezita jsem ty trojúhelníky pajcla, původně jsem je chtěla šít oboustranné a nechat plandat, ale toto je lepší a míň pracné.

@zuzkasim nápady beru přece tady 🙂

@lenasss náhodou, jsou parádní!

mehlo
29. apr 2014

Děvčata prosím jak udělat střih na čarodějnický klobouk?

petkasv
29. apr 2014

@mehlo jako kournout 😉

elixia
29. apr 2014

@kuna paradny komplet 🙂

kms
29. apr 2014

baby poraďte, z akej látky je dobré savé jadro pre látkové vložky? som začiatočník, tak sa informujem 🙂

katka82
29. apr 2014

@kms hodně savé je konopí nebo taky bambus 😉 popřípadě směs obojího 🙂 najdeš třeba na http://sijemdetem.cz/katalog/hoto nebo http://www.detivbavlnke.sk/specialne_latky.php?... 😉

medunka21
29. apr 2014

zopar pyžam na leto..hadam bude stacit

crawler
29. apr 2014

@danielahe @zuzu_epona no holky, já sama nevím,kdy to stíhám bo Fany nespí přes den vůbec a Linda jen 1* a to kolikrát stihnu jen nastříhat. Ale dopoledne je upíchnu na 15minut k pohádkám a rozešiju a pak k tomu sedám třeba i jen na 5minut - prostě kdykoliv vidím, že se sami zabaví- což bývají 5minutovkyči desetiminutovky.Večer a v noci šít bohužel nemůžu - Lindě se zhoršilo spaní a většinou musím být u ní, max práce na PC.No a stěžejní je,když tu mám tchýni a ona se jim věnuje a já můžu třeba 3 hodiny vkuse šít.Pracuju celkem rychle, tak to frčí a nemusím od toho odbíhat -to udělám nejvíc práce no a tchýni tu mám defakto každý týden. Ale nemyslete i tak nestíhám bo když tu je, tak musím zakázky a vlastní děti opět strádají 😝 🙄 Už se těším na pořádnou dovolenou,kdy budu šít jen na své 😵

jieff
29. apr 2014

vkládám taky reci gatě, taky Nonity, ale ne tak krásně vypracované jako od @jitu, nýbrž pěkně osekané jako od @terezita 🙂 Nějak se mi nechtělo do toho padacího zapínání, ale někdy se třeba hecnu!

crawler
29. apr 2014

@jieff taky moc krásné 😵

javyb
30. apr 2014

AHojte, tak já přidám ještě druhou, starší ji nutně musela mít - ujel mi tam zip, tak je tam 0,5cm schodek, ale párat už to nebudu. U té první se to malé zase zvedá na zádech, dělá ji to hrb na lopatkách nevíte čím to může být?