Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kuna ooooo, ten komplet je suprový.... dyno je No1
@kuna Ty jsi taky fakt hračička s těma aplikace mě dostáváš 😀Jo,jinak jsem přemýšlela právě taky nad tím,zda @argo1 nemyslí tu hromadku,co jsem dělala, abych si osahala látky jako totální nováček- jen si nevzpomínám,že bych stříhala tu světlou - béžovou teplákovinu - to si nejsem jistá,ale tu tmavě hnědou určitě 🙂 nejvíc se mi zarylo do paměti těch asi 30m tyrkysové 😀😀😀Jo a co ten střih softky? Pasuje nebo jsi ho musela výrazněji upravit?
@crawler @kuna Ju, myslím, že to byla hromada crawler, z toho čoko výplňku jsem byla úplně nadšená, až jsem se do něj bála střihnout 😀 Možná ta béžová byla z další hromady, to nevím jistě. Já jsem na začátku syslila jako o závod a myslela jsem si, že budu všechno šít. Než jsem zjistila, že nejsem tak zručná jako miliony číňanek... 😀
@diapozitiv01 teplacky bozi 😵
@crawler @kuna A podle kterého Ottobre je to střih? Nestihla jsem zaznamenat... Jinak já bych od našeho malého měla reklamaci na ty jinak nádherné kaťata - nemají kapsy. Takže co jsem do teď šila tepláčky ze dvou dílů a bylo to hned hotové, tak teď už se musím drbat se čtyřmi díly, abych vsadila kapsy na kamínky, šišky, apod.... 😀
@crawler díky, nakonec jsem moc upravovat nemusela, šířku jsem šila bez přídavků a na kapucu zapomněla, na podzimní softku bych určitě radši větší, ale na letní stačí, bude mít max. tenkou čepičku a na tu tam místo je. I bez těch přídavků v bocích je trošku širší, ale to neva, aspoň se vejde mikina.
@kveta007 Ottobre č. 3/2005, střih 12 http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2005_3/a.... Nad kapsama jsem přemýšlela, ale pak je zavrhla, prcek má 13m, tak jsou mu kapsy šumák 🙂. Kapes si ještě užiju.
@jieff no přesně od @terezita jsem ty trojúhelníky pajcla, původně jsem je chtěla šít oboustranné a nechat plandat, ale toto je lepší a míň pracné.
@zuzkasim nápady beru přece tady 🙂
@lenasss náhodou, jsou parádní!
Děvčata prosím jak udělat střih na čarodějnický klobouk?
baby poraďte, z akej látky je dobré savé jadro pre látkové vložky? som začiatočník, tak sa informujem 🙂
@kms hodně savé je konopí nebo taky bambus 😉 popřípadě směs obojího 🙂 najdeš třeba na http://sijemdetem.cz/katalog/hoto nebo http://www.detivbavlnke.sk/specialne_latky.php?... 😉
@danielahe @zuzu_epona no holky, já sama nevím,kdy to stíhám bo Fany nespí přes den vůbec a Linda jen 1* a to kolikrát stihnu jen nastříhat. Ale dopoledne je upíchnu na 15minut k pohádkám a rozešiju a pak k tomu sedám třeba i jen na 5minut - prostě kdykoliv vidím, že se sami zabaví- což bývají 5minutovkyči desetiminutovky.Večer a v noci šít bohužel nemůžu - Lindě se zhoršilo spaní a většinou musím být u ní, max práce na PC.No a stěžejní je,když tu mám tchýni a ona se jim věnuje a já můžu třeba 3 hodiny vkuse šít.Pracuju celkem rychle, tak to frčí a nemusím od toho odbíhat -to udělám nejvíc práce no a tchýni tu mám defakto každý týden. Ale nemyslete i tak nestíhám bo když tu je, tak musím zakázky a vlastní děti opět strádají 😝 🙄 Už se těším na pořádnou dovolenou,kdy budu šít jen na své 😵

@kuna nie je veľký, má len 97 cm a 14 kg