Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@javyb Jak píše bury, soft pruží a lehce se stane, že se při šití natáhne. Při šití pomůže kráčející patka. Zip je potřeba hodně pečlivě nastehovat, jsou tu některé, které používají stylefix, na zip jsem ho ještě nepoužila (a asi nepoužiju), někdo možná nepoužívá nic, nevím, mě prostě moje "učitelky krejčové" (mamka a babička) naučily stehovat, na bundu to jinak neumím. Někdy se dají vybouliny spravit napařováním, jen nevím, jestli se tím v softhellu neporuší třeba ta membrána. Je to vidět na zádech, když to má na sobě? Jestli nijak zvlášť, tak bych to vůbec neřešila, děti se stejně furt hýbou🙂 Jinak se mi bundička moc líbí!
@zuzkasim Mě taky maminka učila stehovat....dneska už nestehuju skoro nic a snažím se to odnaučit i u zipu. Pozor u zimního softu s flísem. Stalo se mi, že po nastehování mi stehovka vytáhla na povrch pár chlupů flísu v místě vpichu. Což na bleděmodrém softu a černém flísu bylo vidět. Žádná katastrofa, ale kdybych to šila na zakázku, tak bych to ven nepustila. A nešlo mi to nijak extra zatáhnout zpátky nijak.
zajtra, ked už máme voľný deň, rada by som šla na bylinky... poradíte, čo teraz rastie a načo je dobré?
skorocel a žihľavu viem, aj šťavel... a čo ešte?
Dámy, ak si niektorá nájdete čas, nešila ste niektorá vintage zásteru? Po zadaní hesla apron patterns mi síce vyšlo veľa výsledkov, ale preklikávať z toho množstva aspoň tie, čo sa mi páčia ma dovedie do hrobu.
Nejaké konkrétne skúsenosti by mi pomohli. 😀
@barcav týjo, ty pleteš i košíky? Krásné. I podtácky a panenka. Akorát chudina vypadá, že ji někdo znásilňuje 😀
ahojte chcem sa spytat ako sedia strihy s ottobre aj na deti aj s tych damskych cisel maly ma velkost 86 ale je dost utly
@olivka84 Já zatím šila asi 5 dětských věcí z Ottobre (body, legínky, tričko s vsazovaným rukávem, tričko s raglánem, mikiny), děti mám hubené, střihy mi sedí dobře, ale dost si vymýšlím něco přidat, předělat, takže něco upravuju kvůli mému záměru🙂 Dámské jsem šila trička pro sebe, jsem hubená, jejich vel. 38 mi sedí dobře, délku upravit pro mě není problém.
@koki_melo Teplákovinu za 19Kč? Kde?! Moje děti zničí tepláků....

@javyb - já moc zkušená nejsem, ale myslím, že je to tím, že při sešívání se ti jeden díl natahoval víc než druhý. Softshell lehce pruží, takže by se to mohlo stát. Stačí, že se ti to hrne pod patkou a hned se to pak vlní.