icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
30. apr 2014

@javyb - já moc zkušená nejsem, ale myslím, že je to tím, že při sešívání se ti jeden díl natahoval víc než druhý. Softshell lehce pruží, takže by se to mohlo stát. Stačí, že se ti to hrne pod patkou a hned se to pak vlní.

zuzkasim
30. apr 2014

@javyb Jak píše bury, soft pruží a lehce se stane, že se při šití natáhne. Při šití pomůže kráčející patka. Zip je potřeba hodně pečlivě nastehovat, jsou tu některé, které používají stylefix, na zip jsem ho ještě nepoužila (a asi nepoužiju), někdo možná nepoužívá nic, nevím, mě prostě moje "učitelky krejčové" (mamka a babička) naučily stehovat, na bundu to jinak neumím. Někdy se dají vybouliny spravit napařováním, jen nevím, jestli se tím v softhellu neporuší třeba ta membrána. Je to vidět na zádech, když to má na sobě? Jestli nijak zvlášť, tak bych to vůbec neřešila, děti se stejně furt hýbou🙂 Jinak se mi bundička moc líbí!

sinala
30. apr 2014

@javyb no já nejsem odborník, ale pokud se dělá hrb, tak si myslím, že je to úzké v ramenou

javyb
30. apr 2014

@bury
@zuzkasim to bude asi ono trošku jsem to potáhla, aby mi to tam vyšlo stejně😀 Tak aspoň vím pro příště🙂 Stylefix mám, akorát jsem si to blbě nalepila☹ TO krabacení na zádech jde trochu vidět, ale nic strašnýho to není.

javyb
30. apr 2014

@sinala úzké mi to nepřijde, spíš jsem to blbě sešila , jak psaly holky, že jsem to pod pažema natáhla☹ zkusím to vyfotit

javyb
30. apr 2014

@zuzkasim mě se moc líbí ten pastelkovník, co máš na fleru, ten zapínací 🙂

bury
30. apr 2014

@javyb - no tak to bude asi ono 😉 on to člověk kolikrát nedomyslí 🙂

zuzkasim
30. apr 2014

@javyb Děkuju, no moje vlastní děti ho zatím nemají🙂 Snad ho pro ně stihnu aspoň na narozeniny v létě.

petkasv
30. apr 2014

Tak nějaké moje počiny 😀 Lněné v různých velikostech od S až po XL 😀 trička,a pexeso pro kamarádky dcerku 😀

mamata
30. apr 2014

@petkasv Péťo, z jakého materiálu by se dali ušít barevné turky?? myslím třeba červené, zelené, třeba i strakaté, aby se nemačkali??

zdeann
30. apr 2014

@zuzkasim Mě taky maminka učila stehovat....dneska už nestehuju skoro nic a snažím se to odnaučit i u zipu. Pozor u zimního softu s flísem. Stalo se mi, že po nastehování mi stehovka vytáhla na povrch pár chlupů flísu v místě vpichu. Což na bleděmodrém softu a černém flísu bylo vidět. Žádná katastrofa, ale kdybych to šila na zakázku, tak bych to ven nepustila. A nešlo mi to nijak extra zatáhnout zpátky nijak.

ucitelka70
30. apr 2014

zajtra, ked už máme voľný deň, rada by som šla na bylinky... poradíte, čo teraz rastie a načo je dobré?

skorocel a žihľavu viem, aj šťavel... a čo ešte?

barcav
30. apr 2014

pár velikonnočních věciček ode mne, večer snad dočtu 🙂 pro kluky a synovce aby je nepokakal beránek jsem upletla košíky, pro neteř andělka Květulka, akorát jsem zapomněla přišít křídla a podkafíčka s ošatkou pro mamku k narozkám 😀
jo a jedna fotka ze šití andělky 😀 😀 😀

sufik1
30. apr 2014

Moje taškománie. Pár novinek - skládání do víka, regulovatelné popruhy, kapsa na boku a připínací taštička

zirka
30. apr 2014

Dámy, ak si niektorá nájdete čas, nešila ste niektorá vintage zásteru? Po zadaní hesla apron patterns mi síce vyšlo veľa výsledkov, ale preklikávať z toho množstva aspoň tie, čo sa mi páčia ma dovedie do hrobu.
Nejaké konkrétne skúsenosti by mi pomohli. 😀

betelgeuzz
30. apr 2014

@barcav týjo, ty pleteš i košíky? Krásné. I podtácky a panenka. Akorát chudina vypadá, že ji někdo znásilňuje 😀

olivka84
30. apr 2014

ahojte chcem sa spytat ako sedia strihy s ottobre aj na deti aj s tych damskych cisel maly ma velkost 86 ale je dost utly

a_lexa
30. apr 2014

@petkasv opět krásné a to pexeso mě dostalo to je super. 🙂
@barcav andělka je boží 😵
@sufik1 super tašky a děti na jeansové jsou parádní. 🙂 Chtěla jsem je taky, ale než jsem se rozhoupala byly pryč. Tak teď zvažuju města a auta na jeansové - tak snad než se rozhoupu nevyprodají. 😀

sinala
30. apr 2014

@olivka84 já šiju kahoty vel. 86 a malý nosí cca 104, trička sedí a mikiny šiju o vel. menší, ale vždycky střih poměřuju s nějakým oblečením. Rukávy a nohavice u menších velikostí samozřejmě prodlužuji 😉

sufik1
30. apr 2014

@a_lexa napiš gabince, ona mi takhle občas něco doobjedná a nebo to má na krámě už ne na netu, když je toho míň....
i třeba mi zjišťovala barevnost a objednávala novou verzi speciálně pro mě... je úžasná.

elixia
30. apr 2014

@petkasv jeej,to pexeso je perfektne (a vsetko ostatne pravdaze tiez), aku latku si nan pouzila prosim ta? aj si karticky niecim vystuzila?

koki_melo
30. apr 2014

Konečně je foťák doma a důkaz, že se nepoflakuju, zbytek až po neděli 😉
*teplákovina/patent a beránek mtx/aplikace+kapsy a manžety Lille, mikina podšitá úpletem.
ps. cena teplákoviny 19 Kč 😎

terezita
30. apr 2014

@olivka84 jak co.. radsi doporucuju pomerit..

zuzkasim
30. apr 2014

@olivka84 Já zatím šila asi 5 dětských věcí z Ottobre (body, legínky, tričko s vsazovaným rukávem, tričko s raglánem, mikiny), děti mám hubené, střihy mi sedí dobře, ale dost si vymýšlím něco přidat, předělat, takže něco upravuju kvůli mému záměru🙂 Dámské jsem šila trička pro sebe, jsem hubená, jejich vel. 38 mi sedí dobře, délku upravit pro mě není problém.

@koki_melo Teplákovinu za 19Kč? Kde?! Moje děti zničí tepláků....

zuzkasim
30. apr 2014

@koki_melo Jinak to teda máš krásné moc, je to přesně podle mého vkusu🙂

olivka84
30. apr 2014

@terezita
@zuzkasim
@sinala aha dakujem takze urcite budem premeriavat kym vystrihnem s latky

koki_melo
30. apr 2014

@zuzkasim děkuju, to byl zbytek 70cm, takže proto tak levný, navíc krásná ocelová barva 🙂. Ale bude to asi brzy samý žmolek a hlavně flek 😀

zikie
30. apr 2014

@koki_melo Super! Taky je to můj vkus.
@barcav Krásné!
@sufik1 tašky jsou skvělý,podšíváš je něčím?

papajka7
30. apr 2014

wau tu pribudlo veci 😵 😵 😵 ,vsetky chvalim
nieco odo mna,pytam sa chlapcov,co poviete na novu suknu?a Oli ,ze to nie je sukna,ale turecke nohavice 😕 ,odkial to ten chlapec vie 😅

sufik1
30. apr 2014

@zikie ne, nepodšívám, ta kočárkovina hezky drží a hlavně jde dobře složit