Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bury Děkuji za pochvalu, ale... už když to šiju, tak si říkám, sakra, tohle je blbě, tohle taky, toto taky, kdyby to šlo ven, tak to 10x přešívám, pak si řeknu, ok, je to na písek a jen pro nás, ale chyb je tam jak máku. Tepláčky mají šťopky jablíček každou jinou, jablíčka nejsou na kolenou, ale pod koleny, zadní šev patentu je sice našitej na švu tepláků, ale pravá strana je tahané více jak levá a takže šev není na středu, aplikace na mikině jsou hrozně vysoko, prostřední jabko jsem našila vzhůru nohama, kapsičky jsou uvnitř každá jiná...ale na vyválení se v prvním blátě nám to stačí 😀. Mě právě připadá, že za ten rok už bych měla být někde jinde a pořád jsou věci, na které si netroufám - výpustkové kapsy, patkové zapínání, límečky, košile...ale děkuju moc za uznání, asi na sebe nebudu tak přísná 😉.
@koki_melo - no jooo, tak to jsou chyby o kterých víš jen ty a plno lidí si toho vůbec nevšimne 😉 a fakt je vidět, jak máš každý další kus víc propracovaný, víc detailů 😉
já dneska šila jarní softky a katastrofa... všechno špatně. Ani nevím, jestli mu nakonec budou, protože mi přijdou v pase strašně hubený (starší je dneska u babi)... v jednu chvíli jsem si říkala, proč vlastně šiju, když mi to vůbec nejde. měla jsem naplánováno, jak to ušiju a nakonec jsem střihla do úplně jiný látky a došlo mi to, až když jsem to měla hotový 😅 😅 😝
@bury no tak to buď v klidu...já teď šila chlapovi manžestráky a leží na skříni, vůbec mu nesedí, já to neumím upravit a přemýšlím, jak moc budou holky nadšené z hnědých manžestráků, že bych jim to přestříhala 😀. To je tak, když se člověk rouhá, že zatím vyhodil jen jednu nepovedenou věc.
Jinak ouzké kalhoty, vlož do boků "lampasy", taky jsem tak zmrvila kalhoty, vložila jsem lampas, ve stejné barvě lemy a patent do pasu a nakonec to vypadalo dobře, jako úmysl. A taky už se mi povedlo střihnout něco podle střihu, který používám na hodně pružné látka a stříhala jsem z málo pružné. To je prostě praxe a zkušenost.
Nemáte některá moc prosím kousíček nočních lišek z Lille? Nutně bych potřebovala na jarní čepku do barvy k bundě.
dnes jsem se teprve dostala k tomu, abych vás dočetla od strany 2812!!! Přiznávm dobrovolně, že písmenka jsem přeběhla očima jen tak letmo, zato na výtvorech jsem se kochala 🙂
Ovšem od sáhodlouhé reakce, jakou tu nedávno přidala @koki_melo , upouštím neb ji nechci připravit o první příčku v této disciplíně 😀 😀 😀 😀
@jieff tak ty proužky na šatech, to je teda mazec! 😨
@ucitelka70 souprava je krásná! i druhí tepláčky, líbí se mi kombinace barev 🙂
@piecee ty soupravy jsou naprosto boží, hlavně ty modré proužky mě dostaly 🙂
@bordino proužkované sukně mě zaujaly, jak nejsem sukňový tip, tak toto bych aj nosila 🙂
@alenf týjo! to jsi fakt šila? Tak to už je ale vysoká dívčí, to teda smekám!
@papajka7 krásné vše!
@javyb moc povedená bunda! Vlastně obě bundy 😉
@lemuritto super!
@crawler krásné vče, ale ta bílá sukýnka u mě vede 😵
@kuna ta softová souprava je naprosto bezkonkurenční!
@koki_melo máš to moc pěkné 🙂
@mamata Maci holky tu šíjí turky buď to z jednolíce nebo viskozi od batani.cz
@elixia díky, látka je mám pocit od melluzinka.cz a je vytužená ronarem a z druhé strany je normálně bavlna, je to ušité na OL a vždy pak projeté a zakončené na rovnostehu 😉
díky za chválu, letím připravovat inhalátor 😖 ať žije laryngitída ☹
Holky, kdo vládnete i jehlicemi a háčkem a máte málo nasyslíno... 😀. Od zítřka je celý měsíc sleva na vybrané Drops příze na ganella.cz. Já si asi sednu na ruce 😝
@michamicha Je to je skvělý 🙂
@michamicha úžasný nápad a skvělé provedení. 🙂
@michamicha - tak to je super nápad 😀 😀
Došila jsem první trička z Lille. Jsem z toho taková rozpačitá. Šilo se mi z toho dobře, líbí se mi, ale starší ho měla jednou na sobě a už to má potrhaný nitě. Přitom když jsem ty švy zkoušela, pružily pěkně, nevím, jak to na sebe rvala 😒
No a zkoušela jsem trička ušít z jedné velikosti, starší má 110 a mladší 92. Udělala jsem střih 110, starší jsem to střihla s přídavkama a mladší bez, ale mladší má dost velký výstřih a průramky, takže tam jsem měla ubrat.
@jieff Ty Nonity se mi moc líbí... taky tu na ně mám střih, ale nějak mě to odrazuje, že budou moc pracné... Jo a doporučovalas mi tu nějaké přírodní merino - myslíš, že by šlo obarvit? já prostě děti do takhle světlé látky navléct nemůžu, by to bylo hned jako prase...
@barcav Andělka je krásná... se mi tyhle panenky moc líbí, ale doma na tyhle věci už není místo...
@sufik1 tašky se mi moc líbí... a zajímalo by mně, kdes vzala tu městskou látku, jak tam jsou auta a kola, pokud to teda není tajemství...
@papajka7 ty kalhoty jsou boží! barevnost a veselost přesně podle mého vkusu... jen já bych si se svými boky nemohla turecké kalhoty dovolit :-/
@bordino Ty šaty jsou parádní!!! ještě bych si k nim udělala kabelku, nebo čelenku do vlasů... ale fakt se mi líbí! já mám v hlavě kojící šaty, podle mě boží, ale realizace asi dost potrvá... na ně bych fakt potřebovala klid, neb to budu muset vymýšlet...
@michamicha to je dobrej nápad ten sporák...
Padá na mě depka, že nešiju... Právě šel kolem manžel a prý - "koukám, že šiješ vituálně (jakože si prohlížím vaše vývtory), jako já virtuálně maluju (barví modely ke stolním hrám" - má bohužel pravdu, což mě ale strašně štve... já bohužel neumím šít v rámci pětiminutovek jako @crawler, na to jsem stále moc nezkušená šička... prostě k tomu potřebuju zasednout - na hoďku, na dvě, ideálně na celý večer, ale to se mi nějak nedaří, což mě mrzí - plánů mám spoustu... A starší má neštovice, jsme doma už asi 3 dny a mně to leze na mozek... příští týden budu na kluky sama, takže vyhlídky, že bych sedla ke strojům, moc nejsou... chjo.
A chtěla jsem se zeptat: @sufik šel by z kočárkoviny "rybářský" klobouček? mám ho v plánu už dlouho, ale nevím, z čeho ho střihnout... A pak neadresně - jak se perete s těmi kroutícími se konci úpletu, když chcete něco střihnout? mě to vždycky hrozně vytáčí...

holky všem moc děkuji za líbíky.Potěšilo mě to 🙂