Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@rebelie vlna jde krásně barvit potravinářskými barvami 😉 .Vygoogluj návod, já jsem to dělala v mikrovlnce.
@rebelie nejúžasnější kočárkoviny má gabinka http://www.gabinka.cz/158-sustak-hf-kocarkovy-j...
klobouček by z toho šel.
@koki_melo parádne vecičky,
@a_lexa Aha... a jak se to používá? jsem něco škrobila snad naposledy na základní škole... To nějak nastříkám, narovnám, střihám, šiju a ono se to pak vypere? To by mi ušetřilo spoustu nervů...
@laeela @anastazieb Tak to je teda výzva s tím barvením... @jieff ehm, hodíš mi ještě jednou odkaz na to merino, cos doporučovala? díky
našla som na tejto stránke zadarmo strihy... napr. zásteru, slipy a kadečo...... viem, že nedávno tu niekto zhánal.. http://made4boys.blogspot.sk/p/ebooks-gratis.html
aj tu sú dobré nápady, vankúš kosť na čítanie napr. http://strickprinzessins-stuff.blogspot.sk/
@ucitelka70 to kost máme doma a je super 😀
@sinala no ja už dávno pokukávam po tom, zabudla som si poznačiť stránku, kde som to videla...... nebola to táto stránka, ale nevadí, táto je ešte lepšia....dcéra je knihomoľ, zíde sa jej
@ucitelka70 kost dostal manžel🙂
@ucitelka70 - kost je dobrá, asi se do ní někdy pustím 😉
Holky, a jak to děláte s tím škrobem ve spreji? Já to zkoušela jen na dadku a na tom kusu úpletu se to pořád stejně kroutilo, jen jsem si zahnojila žehličku. Tak jsem to asi dělala špatně. Jinak až na Dadku před praním pořád stehuji 4 vrstvy k sobě. Je to vopruz, ale celkem to funguje.
@rebelie @mooncaa já si vždycky ty kroutící části přežehlím, podržím narovnané a nastříkám, potom znovu přežehlím. Pokud to nestačí, tak to opakuju dokud to není dle mého gusta. Ale je fakt, že někdo zmiňoval, že měl dost špinavou žehličku - já s tím problém nemám - záleží dost na povrchu žehličky. 😉
@danielahe pěkné trička. Jsi dobrá, když zvládáš šít s tak malými dětmi 😉
@michamicha tak to je super!!! 😀
@betelgeuzz moc hezké.
@bordino parádní šaty! A zdá se mi, že jsi nějaká štíhlejší než na fotkách z dřívějška.
@laeela taky hledím na tu zajímavou kombinaci, ale vidno, že syn nebude žádný fádní suchar, nýbrž kreativní inovátor 🙂 😉 Prostě je to zajímavé a dobře se na to dívá 🙂
tak jsem dočetla, bylo toho opět vela
😀
@karchinka ty rybičkový softky jsou boží 😵 😵 😵
@evaon krásná mikča 🙂
@diapozitiv01 krásné 😵
@betelgeuzz jedno OT tvůj nick má souvislost se stopařovým průvodcem po galaxii ? 😀
@anastazieb ty nosorožčí šatičky jsou nádherný 😵
@ucitelka70 pěkně udělaná kolena 🙂
@kveta007 ty verlybky jsou super 🙂
@petkasv nádhera nádhera 😵 😵 😵 😵
@elixia mikča je super 🙂
@koki_melo jj taky mi to trvá, než to celé sepíšu 😀 dnes to bylo cca dvacet stránek, to se to pak nasbírá
@piecee úžasný 😵 😵 😵 námořnický boďo a kaťata jsou nádherný 😵 😵 😵
@papajka7 drak je super 😀
@javyb je krásná 🙂
@jieff krááásný 😵
@jitu22 ty jsou teda fakt vymakaný 😵
@crawler krásné krásné 😵
@arlette krása 🙂
@kuna dinoš je super 🙂
@jieff nonity jsou krásné 😵
@betelgeuzz no teď si dám od pletení košíků na delší chvíly pauzu, bolí z toho prsty, šiju šiju a najednou koukám co to tý nebohý andělíně provádím 😀 😀 😀
@a_lexa děkuji
@koki_melo mikča je krásná 😵 hlavně ty ohlodaný jablíčka 😀
@zikie děkuji
@michamicha sporák je super 😀
@bordino puntikatý šaty jsou super 😵
@rebelie děkuji 😀 u nás taky není místo, proto je šiju všem okolo 😀
@barcav 😀
Ahoj holky, potrebuji poradit, zacinam sit pro meho prcka obleceni (bodycka,teplakovky apod.) A latkove pleny. Premyslim,ze zainvestuji do koupi lisu, jen nevim, jestli vyuziju vic patentky nebo kovove druky. Popripade jestli existuje lis,kterym se da lisovat oboji po vymene pistonu. Tak nejak mi rozum rika, ze patentky vyuziju vic, ale nejsou na body nevhodne? Dekuji
@ucitelka70 Ja mám kosť vyhliadnutú už dlho, zatiaľ nedošlo na realizáciu. Mám uložený tento návod:
http://www.sew4home.com/projects/pillows-cushio...
@barcav nemá. Je to hvězda v souhvězdí Orion. 🙂

@rebelie já vlnu nikdy nebarvila, ale myslím, že tu někdo určitě barvil a že to pujde. Ta světlá je fakt nepraktická, ale jak to maji děti v zimě jako spodní vrstvu, tak zase tolik netrpí...
A Nonit se nemusíš bát, když je střihneš jak já. Místo tří PD jeden dohromady, vzadu jsem taky ty dva díly spojila, jen klín nahoře je z kontrastní látky. Místo hraní si s pasem jsem tam dala patent a šlo to myslím o dost rychleji než šít podle střihu přesně. Ale to pak zase nejsou ty pravý Nonity no...