Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@rebelie díky za info, a nevíš kde jsi metráž kupovala? Reklamace mě nenapadla - ale asi bych nedohledala účtenku 😠.
@betelgeuzz mě se s patentem lépe pracuje - víc pruží a po častém používání vypadá pořád dobře. U úpletu se mi stalo, že se vytahal a nevypadalo to dobře. 🙂
@bordino teď koukám pár dní zpátky na tvojí pruhovanou sukni - je moc pěkná. Něco velmi podobného už mám asi rok v hlavě, ale ještě nedošlo na realizaci 🙂. Mám tu zbytek námořnického úpletu a mám v plánu z něj udělat sukni podle střihu jedné kupované, co mám doma. http://www.fler.cz/zbozi/pope-i-sukne-a-top-v-j... Předek je ze čtyř dílů, stříhané z různých směrů...takže efekt bude asipodobný, jako máš ty na té své. Tak jen upozorňuju dopředu, že až tady něco podobného vystavím (jestli se k tomu dokopu...), tak to není obšlehnuté, ale jen shoda náhod 🙂.
holky prosím nemáte někdo odkaz na střih na spací pytel pro prcka? Kamarádka chce ušít pytel pro malou a já už doma žádný nemám, abych to vzala podle něj
@saaralota prosím tě 😀 Tady je na ní kdyžtak návod 😉
http://www.familyeverafterblog.com/2013/06/sewi...
@bulinka střih nemám ale třeba by stačilo prodloužit střih na tričko. Jinak návod je tu: http://www.sleepingbaby.net/jan/Baby/sleepsack....
@a_lexa mám jeden chránič ušitý z bambusového nepromokavé prostěradloviny ze ŠD http://sijemdetem.cz/produkt/bambusová-nepromok..., to už máme tak 2,5 roku a drží dobře. A pak tu mám metráž froté se zátěrem kupované přes animal, ale to mám zatím jen předeprané, tak nemůžu říct, jak bude držet.
no tak ja som chcela dnes prispiet k tomu DD a vy ste dnes akesi skupe 😅
taka obycajna mikina na zips a zo zadnej strany je nasita ovca s kvietkom, syn ma cvakol s mimcom v nosici (trosku rozmazana fotka), set jarnej ciapky a sukne pre nasu princeznu a teplaky do skolky (ako inak, musia byt s trblietkami 😀 ). dalsie zas nabuduce 😉
Holky, potřebuju radu, nebo to své starší dítě zapleštím ☹ Jak víte, tak mladší má 9 týdnů. A starší je na zabití. Pořád mladšímu kroutí rukou, pořád na něho lehá, bouchá ho do hlavičky. Pořád ho na to upozorňujeme a pořád to dělá. A čím dál víc ☹ Neposlouchá, odmlouvá, pořád řve. Je děsně unuděný, všechno mu musíme říkat tisickrát a stejně neposlechne. Když mladší spí a prosíme jej, aby šeptal (berem to jako hru), tak stejně začne řvát. Po upozornění ještě víc. Když mu řeknu, aby na odrážedle čekal, nečeká, jede si vesele do města cesta necesta. Když na něj křiknu zastav, tak se ještě víc rozjede. Přes cestu mi přejel několikrát, aniž by se rozhlédl (naštěstí nejelo žádné auto). Když si třeba zpívám a on nechce, abych si zpívala, tak mi třeba najede odrážedlem na nohu (bolí to jak čert). A takový to byl hodný chlapeček a teď je z něj fakt smrádek. Docela z toho mám depku, že jsem jako máma ve výchově zklamala. A přitom se mu věnujou všichni. Taťka si s ním hraje, děda babička, druhá babička, strejda a já když mohu tak také. Mazlíme se, chodíme spolu spát, spí vedle mě a prostě chytá děsné raplíky. K tomu mládě má furt problém s tím dechem, zdá se mi, že je to čím dál horší, takže se mu špatně dýchá, špatně usíná a ještě hůř jí. No fakt jsem dneska na vývrat. Jako starší byl nespavec, ale on ani spat nechtěl. Kdežto mladší chce spát a kvůli dechu nemůže.
Prosím, zachraňte mě 🙂 Fakt jsem na palici. A jde to vidět. Jdu do obchodu pro objednané slepice. No šak budou až příští týden. Špatně čtu zprávy, místo pozitiva čtu negativ. Prostě bláezn největší ☹
@bordino Krom toho, že ta sukně v návodu není úplně povedená na bočních švech (nesetkávají se ani díly, natož proužky), je podle mě i stříhaná s velkými zbytky. Nápad skvělý, jen to provedení...
@allymally Nevím, jestli je možným radit. Vysvětlovat vše stále dokola, když už jde o zdraví a o život (ubližování miminku a rozjetí se přes silnici), tak já jsem v takových případech drsná, děcko normálně dostane na zadek a je minimálně pár dnů klid. No a vydržet, vydržet. Ono to může se sourozencem souviset klidně i jen částečně, oni kolem toho 3. roku fakt chytají takovou malou pubertu, někdy je prostě jen šílené období...
Jestli tě to aspoň trošku uklidní, náš téměř devítiletý syn, se kterým jezdíme na kole od malinka, zná veškerá pravidla na cyklostezce i na silnici, ví, jak se kdy chovat, jezdí poslední dobou jako hovado a ohrožuje nás, cizí lidi a samozřejmě i sám sebe. Na upozornění nedbá, nahodí ksicht a ohrožuje všechny kolem sebe dál. Šestiletému dnes manžel musel ruce vyrvat z pod pásu u pokladny, řval ještě když dorazili dom (má jen trochu strhlou kůži), a slyšel minimálně tisíckrát, ať tam nikam ruce nestrká, že mu tam může zůstat prst. Kdyby mu byly 3, tak bych si řekla, je to ještě tele, ale bude mu 7! Taky přemýšlím, co děláme blbě a snažím se myslet na kamarádku, která má hyperaktivního syna a při tom se jí daří být 99% času v klidu...
Holky, když chci šít vestu, bez kapucy, jen se stojáčkem - stačí ustřihnout obdélník kolem toho krku, nebo to musí mít nějakej speciální tvar? (mám střih na mikinu s kapucou)
@allymally Ty začátky jsou hodně těžký. Já na období po porodu nerada vzpomínám, bylo to peklo. A co radit? Když bouchá malýho, tak dát miminko tak, aby se k němu starší nedostal. do malé postýlky, cestovní postýlky. Staršího hodně bavit. ne mu říkat, že musí počkat, být ticho kvůli miminku. I mimiko může počkat. Kdysi jsem četla zajímavou myšlenku, že po narození druhého dítěte se máme o to víc věnovat staršímu. Protože on o něco přichází, ten mladší neví, že by mohl mít pozornosti víc. Když ujíždí na motorce, tak mu ji vzít. Musí cítit důsledek svého jednání. dát na zadek není řešení. V podstatě je to pozornost, o kterou volá. A hlavně vydržet, bude se to zlepšovat.
@bury ale zase toho úpletu je to jen kousek a mám ho doma. Nemusím ho speciálně objednávat a ještě v x barvách, aby ladil 🙂
@allymally No, tak potěš- máš to stejné,co já. Považuju to za žárlivost, hodně jsem si užila,ale nyní je to lepší- LInda má14měsíců a čím dál častěji se spolu spřáhnou proti mě - začínají být správná dvojka 😀 , ale ten rok byl psycho a první půlrok úplně - přesně,jak píšeš. A bohužel Tě zklamu - nepomohlo vůbec nic, četla jsem všechno možné, aplikovala na Iška a brečela,kde mám toho hodného chlapečka,najednou je místo něj doma malý tyran a křikloun. Ale jak Linda vyrostla,vše se urovnalo 😵Taky jsem xkrát myslela, že zešílím,volala manželovi do práce ať přijede, že už to nezvládám ☹
Jsem Ti asi nepomohla,co? ☹Já nevím,co poradit,protože dle mého názoru, pomohlo to, že mládě vyrostlo...starší si zvyklo na sourozence...Každopádně mazlit, tulit,ujišťovat,že ho stále miluješ tak jako dřív...ale chce to čas!
@allymally myslim si, ze kazdy z nas co ma deti takto nasekane po sebe ti napise to iste.. vydrzat.. inak to proste nebude.. starsi na seba musi upozornovat, lebo si mysli, ze vsetka laska ide mladsiemu, proste v nom ma konkurenciu.. nic s tym neurobis.. chce to len trpezlivost a lasku.. ani ja nespominam na obdobie ked sa miso narodil za najkrajsie, bolo to niekedy na maslu.. velmi pomahala satka.. miso v nej bol non stop a mohla som sa b. venovat na 100% .. naozaj som maleho riesila minimalne, dojcila som v satke a vyberala som ho len na prebalenie.. aj na bezplienkovanie som sa vyprdla, proste nebola vhodna doba... neboj , dobre bude, len to chce cas.. a ten leti rychlo.. v tomto pripade, chvalabohu 😉
@allymally malej na prcíka žárlí ☹. Měli jsme to doma podobné. Semnou malá první měsíc vůbec nekomunikovala, ale jak dorazila babička tak jí skákala radostí kolem krku a pusinkovala ji celou návštěvu. I jsem se jednou po podobné scéně psychicky složila, že mě malá nemá ráda. U nás dost pomohlo, že jsem si s malou vyrazila sama ven bez malého třeba na písek. Doma jsem si sní sedla a malovala,vystřihovala prostě viděla, že se jí věnuju přestože máme doma i to mimčo a hlavně že jsem ji pořád nenapomínala, aby byla potichu, když malej spinkal. A taky pak byla důležitá , když mohla malému mazat zadeček, podávala plínky, cejtila se najednou strašně důležitě 😀. Držim palce ať se malej brzo vrátí do starých kolejí
jak tu @laeela házela odkaz,tak jsem tam narazila na toto: http://www.sew4home.com/tips-resources/intervie... a přivádí mě to na myšlenku - co maminkám? Budete něco tvořit? Já mám pro ni koupené Rafaelo,ale něco růčo-fůčo by bylo takové víc "od srdce" a rafaelo bych sež--la já 😵
@allymally Já se ve shodě s ostatními obávám, že je to klasická žárlivost... já se dost snažím - tam kde to jen trochu jde - se vyhnout tomu, abych říkala, že je něco kvůli miminu... pak - jakmile to jde - mímo odložit a věnovat se staršímu (ale jak jsem pochopila, mimčo má nějaké problémy, tak to asi vůbec není jednoduché)... a u nás se nějaké pokusy o bití objevují až teď (mladšímu jsou 4m), tak tam to taky nemám ještě moc vychytaný, ale hodně jsem se snažila neokřikovat ho v tom smyslu, že miminko je křehké a neodhánět staršího od něj a spíš čekat, jak se ten kontakt vyvine... a on je fakt 99% času strašně jemnej, přítulnej, ale pak má potřebu někdy provokovat a zkusí bráchu praštit... kdyby to bylo častějc, tak mímo asi někam odklidím... Nicméně spíš přeju hodně trpělivosti, neb většinu toho asi vyřeší teprve čas...
@allymally A já teda s takovýmhle vývojem počítala předem, což považuju za výhodu, neb teď netrpím pocitem, že mám doma malého grázlíka a že jsem výchovně selhala... Znáš to přirovnání, že když se narodí sourozenec je to jako kdyby Ti muž domů přivedl milenku a řekl Ti, že od teď bude bydlet s váma a že je přesvědčen, že si určitě budete dobře rozumět? Mně to docela pomáhá mít pro prvorozeného pochopení, když vyvádí blbosti...

@lillyzelvicka posláno