icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alenf
6. máj 2014
crawler
6. máj 2014

@alenf to jsou náplety 😉 cena cca 260kčza metr - zrovna před 2týdny jsem brala asi 15metrů - nějaké zbytky tu mám - jaké barvy by jsi potřebovala - klidně písni do IP a já juknu 😉

alenf
6. máj 2014

@crawler neskor ti napisem teda ip🙂

laeela
6. máj 2014

@stassy na mě musíš polopaticky, ale Drops bohužel na páskách spotřebu nemá. Jukla bych na Ravelry do projektů dle příze, jestli tam někdo nepletl dětský svetr z Big Merina.

ucitelka70
6. máj 2014

@mia___ tak budeš mať maznáčika? blahoželám

behulka
6. máj 2014

Ahojte,
vedeli by ste prosím poradiť odkiaľ zohnať látku na vrecká na potraviny ? Na nákup v obchode - priesvitné, pevné a prateľné. Potrebovala by som ušiť niečo takéto:
http://www.flipandtumble.com/shop/producebags/s...
Vďaka moc

jitu22
6. máj 2014

moje nedělní a včerejší veledílo (a dvoje leginky k tomu, když už jsem měla ptáčky venku). Mikinku si vymyslela zákaznice, poslala skicu a "zkus to" 🙂 Víckrát už to nešiju, pokud teda někde nenajdu návod, jak to mám ušít 😠 Nějak jsem se s tím nevěděla popasovat - co dřív, co potom, co s čím... Tak jsem stojáček nakonec nahoře sešívala v ruce. Není křivý, jen křivě vyfocený

bordino
6. máj 2014

@jitu22 ale stojí za to 🙂

ucitelka70
6. máj 2014

@jitu22 výsledok je na jedničku..... a to je dôležité

zuzkasim
6. máj 2014

@jitu22 Už jsem chválila na blogu, já bych zákaznici odmítla🙂 Nerada vymýšlím něco nového pro cizí, protože nemůžu zaručit výsledek, raději zkouším na domácích.

Když jsem šila první tričko, nechápala jsem, jak tomu můžete říkat "rychlovka". U mě to teda ještě stále rychlovka není, ale čas tvorby se mi zkrátil o víc jak polovinu. Dřív se mi kroutil spodní lem nahoru, ať jsem nejdřív sešila boky a lemovala nakonec nebo nejdřív založila lem a sešívala boky nakonec. Teď jsem zkusila látkou nešetřit a udělat založení prostě širší (někdo to tu radil, ale omlouvám se, nepamatuju si kdo), konečně to snad pomohlo. Synek je nadšený, "zlodějácké" tričko, jak mu říká, je cool i v necelých 9 letech🙂

zojec
6. máj 2014

@behulka a to chces do obchodu na nakupy, alebo do spajzy, alebo na uskladnenie?? lebo do obchdu som uz minule rozmyslala, ze si spichnem z takej sietky co sa aj do bund dava..len ak ich budem tak zabudat ako tasky.. 😖

jitu22
6. máj 2014

@zuzkasim děkuju 🙂 A tak to já klidně riskuju, v nejhorším to předělám. Akorát se vším tím promýšlením, páráním a předěláváním mám pak hodinovou mzdu na úrovni Bangladéše 😀 Ale zase mě to fakt baví, je to relax mezi všemi těmi plínkami

zuzkasim
6. máj 2014

@jitu22 No právě, já pak nevím, jak si takovou práci nacenit🙂 Ale občas je nějaká změna v tvorbě potřeba, šít 10 stejných věcí sice odsýpá, ale většinou mě to taky ke konci přestává bavit.

l.ucka
6. máj 2014

Teda holky, je to nádhera. Kéž bych něco takového uměla. Kde to prodáváte, ráda bych nějaké věci koupila... Fakt krása.

Můžu malou anketu z jiného soudku? 🙂 Chci soutěžit s Blogapetit o houpačku a auto na víkend. Líbila by se vám více nějaká exotika nebo raději české jídlo? Docela dobře vařím Thajskou kuchyni, ale není zrovna fotogenická a také ji ne každý musí. Díky za názor. 🙂

a_lexa
6. máj 2014

@jitu22 to je parádní - moc se ti povedla 😵
@zuzkasim super - na policajty se taky chystám. 🙂
@sufik1 zkoušela jsi někdy kočárkovinu od gábinky hodit do pračky, nebo pereš jen v ruce?? Pokud ano, tak srazila se nějak, nebo opraly barvy? Moc díky z info. 🙂

jitu22
6. máj 2014

@zuzkasim jj, přesně tak 🙂 Jinak policajti super, ta kombinace s emi moc líbí. Já je nebrala, u nás zatím frčí auta, tak mám několikero různých. Ale už si konečně užívám ten pocit, když se dítěti líbí látka, chodí okukovat během šití a tričko odmítá svléknout 😵 Akorát teda synek nosí pořád dokola dvě moje mikiny a všechny ostatní (a že jich má podědědných dost) ignoruje a já pak vypadám jak matka lakomec 😀

sinala
6. máj 2014

@crawler a co výška kuchňské linky?

sinala
6. máj 2014

@zuzkasim tak to je opravdu ocenění od syna a potěší nejvíc 😀

sinala
6. máj 2014

@zojec @behulka já jsem nad těmito sáčky už taky přemýšlela, chci to na nákup do obchodu a napadla mě jedině stará záclony, aby zas pokladní viděla co kupuji, jen nevím jak moc to bude hygienické. Takže ráda si nechám poradit🙂

jitu22
6. máj 2014

ještě dotaz - neměla byste doma některá přebytečný tenhle housenkový fleece? Brala jsem ho jen kousek a teď by o něj byl zájem.

zikie
6. máj 2014

@jitu22 To je krása!!!

behulka
6. máj 2014

@zojec @sinala malo by to byť do obchodu, namiesto tých jednorazových igeliťákov. Mňa jediné, čo napadlo bola sieťka na komáre, no to sa mi veľmi nehodí k potravinám.

bordino
6. máj 2014

@behulka taky už dlouho chci ušít, dík za nakopnutí. Našla jsem tohle, co myslíte? http://obchod.rozalia.cz/zbozi.php?id=1654-jedn...

zabza40
6. máj 2014

@bordino To vypadá dobře ,kus bych si vzala jestli do ní půjdeš 😉

crawler
6. máj 2014

@sinala no pravda že,ale myslím,že ta linka -tedy ta moje je spíš nižší...ale nějak to podle ní a podle přebalováku vymyslím a časem si nechám udělat u truhláře stůl, protože si oddělávám záda u malého skoro nočního stolku 😝 😖

bordino
6. máj 2014

@zabza40 půjdu, stejně chci i biobavlnu, kolik chceš?
a jdu pro radu - potřebovala bych střih na pánskou raglánovou bundu....

sislik2010
6. máj 2014

Ahoj mám dotaz. Dnes jsme byli na první kontrole kyčlí a má nosit široké balení. Myslela jsem si ze bych ho ušila jako svrchní kalhotky - přes plínku jestě klasickou čtvercovou a tu nevím jak přichytit. Jen z čeho ušít -nepotřebuji nepromokavou. Díky za rady.

mia___
6. máj 2014

@ucitelka70 Asi ano, konečne som sa rozhúpala. Keď chodím do práce, nie je veľa času. Stejne mi najlacnejší vychádza Tenex

ucitelka70
6. máj 2014

@zuzkasim písala som aj ja, a pamätám si, že aj @sinala..že ak zahneme cca 3 cm, vyzerá to aj pekne, ani sa nekrúti a ja tým predlžujem a dobu používania, ked už je krátke, tak to podhnutie spustím a našijem patent...

mehlo
6. máj 2014

@jitu22 to je ale luxusní krása!!!!!!!!
@zuzkasim zlodějácký tričko super!!!