Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@mia___ tak budeš mať maznáčika? blahoželám
Ahojte,
vedeli by ste prosím poradiť odkiaľ zohnať látku na vrecká na potraviny ? Na nákup v obchode - priesvitné, pevné a prateľné. Potrebovala by som ušiť niečo takéto:
http://www.flipandtumble.com/shop/producebags/s...
Vďaka moc
moje nedělní a včerejší veledílo (a dvoje leginky k tomu, když už jsem měla ptáčky venku). Mikinku si vymyslela zákaznice, poslala skicu a "zkus to" 🙂 Víckrát už to nešiju, pokud teda někde nenajdu návod, jak to mám ušít 😠 Nějak jsem se s tím nevěděla popasovat - co dřív, co potom, co s čím... Tak jsem stojáček nakonec nahoře sešívala v ruce. Není křivý, jen křivě vyfocený
@jitu22 výsledok je na jedničku..... a to je dôležité
@jitu22 Už jsem chválila na blogu, já bych zákaznici odmítla🙂 Nerada vymýšlím něco nového pro cizí, protože nemůžu zaručit výsledek, raději zkouším na domácích.
Když jsem šila první tričko, nechápala jsem, jak tomu můžete říkat "rychlovka". U mě to teda ještě stále rychlovka není, ale čas tvorby se mi zkrátil o víc jak polovinu. Dřív se mi kroutil spodní lem nahoru, ať jsem nejdřív sešila boky a lemovala nakonec nebo nejdřív založila lem a sešívala boky nakonec. Teď jsem zkusila látkou nešetřit a udělat založení prostě širší (někdo to tu radil, ale omlouvám se, nepamatuju si kdo), konečně to snad pomohlo. Synek je nadšený, "zlodějácké" tričko, jak mu říká, je cool i v necelých 9 letech🙂
Teda holky, je to nádhera. Kéž bych něco takového uměla. Kde to prodáváte, ráda bych nějaké věci koupila... Fakt krása.
Můžu malou anketu z jiného soudku? 🙂 Chci soutěžit s Blogapetit o houpačku a auto na víkend. Líbila by se vám více nějaká exotika nebo raději české jídlo? Docela dobře vařím Thajskou kuchyni, ale není zrovna fotogenická a také ji ne každý musí. Díky za názor. 🙂
@zuzkasim jj, přesně tak 🙂 Jinak policajti super, ta kombinace s emi moc líbí. Já je nebrala, u nás zatím frčí auta, tak mám několikero různých. Ale už si konečně užívám ten pocit, když se dítěti líbí látka, chodí okukovat během šití a tričko odmítá svléknout 😵 Akorát teda synek nosí pořád dokola dvě moje mikiny a všechny ostatní (a že jich má podědědných dost) ignoruje a já pak vypadám jak matka lakomec 😀
@behulka taky už dlouho chci ušít, dík za nakopnutí. Našla jsem tohle, co myslíte? http://obchod.rozalia.cz/zbozi.php?id=1654-jedn...
Ahoj mám dotaz. Dnes jsme byli na první kontrole kyčlí a má nosit široké balení. Myslela jsem si ze bych ho ušila jako svrchní kalhotky - přes plínku jestě klasickou čtvercovou a tu nevím jak přichytit. Jen z čeho ušít -nepotřebuji nepromokavou. Díky za rady.
@ucitelka70 Asi ano, konečne som sa rozhúpala. Keď chodím do práce, nie je veľa času. Stejne mi najlacnejší vychádza Tenex

@crawler daky material sa tak vola
http://www.myllymuksut.com/resori-p-65.html