icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
6. máj 2014

Tak má včerejší práce 😀 omlouvám se za milion fotek 😀
- nějaká body a leginy
- triko z posledního kousku sakury ☹
- lněné s modrým vyšíváním 🙂
- a dvě trika pro B. oplakala, když se během chvilky prodaly sloni a holčičky, a chtěla taky, tak vznikly dvě zas trochu jiné 😀 očividně z nich byla nadšená 😀 a já taky 🙂

bury
6. máj 2014

@petkasv - jejda to je nádhera 😵 😉

behulka
6. máj 2014

@bordino to vyzerá dobre, aj normálne prať sa to dá, ešte tu u nás niekde niečo podobné vyňúrať. Vďaka 😉

palosek
6. máj 2014

@petkasv juj, ty teda nezahalis. 😉 pekne, pekne.... 😵 😵

mahafi
6. máj 2014

@petkasv včerejší práce? to bych šila dva roky 😀. nádherný všechno 😵.

crawler
6. máj 2014

@petkasv jak se dá toto stihnout za jeden den? nemáš tip pro hlemýždě? 😀 😀 děkuji 😵

nelinka626
6. máj 2014

Ahojte, tak po dlhých rokoch prestávky som sa aj ja pustila do šitia a toto je môj prvý výsledok, nohavice pre syna, toto je len "verzia na skúšku" s úpletu čo sa povaľoval kde - tu po skriniach, originál budú menčestrové. Vcelku som spokojná až na to, že som neodhadla veľkosť 🙂, bude ich nosiť až tak o rok, ale nevadí lepšie väčšie ako malé 😀.

crawler
6. máj 2014

Nezkoušely jste? http://conovehonakopci.cz/?p=7515 😕 😵

argo1
6. máj 2014

@crawler Ju, kdysi dávno jsem je ochutnala, když je dělala jedna známá a byli chuťově dobrý. Jen pro mě je v tu chvíli lepší nevědět, co jím. Já jsem trochu konzerva a musím to, že je to rozkvetlá kytka a ne houba ( chutnalo to tak) vstřebat. 😀 😀 A mě osobně by se nechtělo tolik malých kousků smažit 😀

mooncaa
6. máj 2014

@petkasv Ty máš doma taky nějaké číňany ve sklepě? Nechápu, kdy to stíháte šít.

mooncaa
6. máj 2014

@crawler Nezkoušela, ale nevím, co vařit, že bych to dětem udělala? 😀

zikie
6. máj 2014

@petkasv Hmmm, tak to bych šila roky. Máš to krásné. A sekne ti to!

mooncaa
6. máj 2014

Jinak jsem asi objevila ameriku - předpokládám, že tady to už všichni znají. 😀
Vždy, když jsem šila víc vrstev tak mi nejen rovnosteh, ale i overlock vynechával stehy. No a dnes jsem vyzkoušela na overloku přítlak (ta věc mi přišla na stroji dosud zcela zbytečná) - upravovala jsem si koupené rifle - střihla jsem je v pase (vepředu byly děsně vysoko) a našila náplet, v místě kapes a švů strašně moc vrstev, že se to skoro pod patku nevešlo (strčit jsem to musela v místě málo vrstev a k tlusté vrstvě se došít) a nevynechalo to ani steh. Tak doufám, že mi to bude fungovat pokaždé.
Nevíte, jestli i Brother NV 10 má regulovatelný přítlak patky? Ať nemusím mačkat ručně.

kuna
7. máj 2014

@jitu22 souprava se ti fakt povedla!

@zuzkasim moc se mi líbí to spojení s proužkovým úpletem!

@petkasv vše krásné. Jak se chová ten bambus po několikerém vyprání? Já jsem totiž včera zrovna skládala pyžamo, co jsem z bambusu šila pro J. po několikerém vyprání je strašně žmolkatý. Mám růžový z té loňské hromadky. Chtěla jsem z něj šít trička na léto, ale teď do toho nemám vůbec chuť, protože když si představím, že budou vypadat jak to pyžamo.... 😝

snowwitch
7. máj 2014

@kuna Já myslím, že u bambusu záleží na štěstí. Mám z loňska ozkoušený hnědý a jasně zelený a zelený je držák, ale hnědý má po prvním praní žmolky ☹
@petkasv Všechno nádherné, ale.....jak si tohle stihla za jeden den??? A prosím, kde se dá koupit pohodlný len?

petkasv
7. máj 2014

TAKŽE kočky díky 😀
POZOR nešila jsem to jeden den, ale měla jsem na to pouhé 4 hodiny 😀 zavedla jsem jakýsi režim 😀 kdy teda přes den ke strojům vůbec nejdu a sedím u nich od 8 do půlnoci, patentky jsem dělala když holky v poledne vytuhly 🙂
Další 😀 @kuna bambus žmolkatí a žmolkatit bude, to je jeho bohužel vlastnost, nedá se s tím nic dělat, ale za ty jeho ostatní úžasný vlastnosti mi stojí z něho šít, je jedno jestli budeš šít z bambusu z ŠD nebo UNUO nebo z lonské hromádky, žmolkatí všechno stejně, nezávisle na častosti užívání 🙂
@snowwitch len je super, má nopky, takže na to upozrňuju každou zákaznici, po každým vyprání a žehlení jsou cítit, třeba moje mamka by ho nesnesla, ta je cíta a vadí jí i merino 😉
a ČÍNANY nemám bohužel 😀 ale manželovi říkám že mu do sklepa zavřu nějakou fuchtli jestli domů přitáhne 😀

zojec
7. máj 2014

@sislik2010 ak to potrebujes len ako drziak, tak tomozes usit z hocicoho.. aj z platna, ako su postolky.. urob na suchac a je @petkasv panecku, to je zas nadielka.. kedy to prosim ta stihas?? ja som uz zas 3 tyzdne nesadla za stroj :( vobec nie je casu a vecer uz chut

snowwitch
7. máj 2014

@petkasv Výborně, tak za 4 hodiny bych ušila tak možná jedno body, a to jenom, pokud by se mi zrovna dařilo lemování 😀 A prozradíš zdroj lnu (IP)?

ucitelka70
7. máj 2014

@kuna z vlanajšej hromadky som si šila ružové bmb tričko s čipkou, už bolo minimálne 10x prané, z rubu samozrejme.... nosím do kancelárie, čiže ošmochtať by sa mohli aj rukávy aj pod prsiami od stola a nič, je také isté krásne, ako prvýkrát... tak sa neboj..... a nedávno som si ušila s krátkymi rukávmi dve tričká aj tie som už 2x prala a žiadne žmolky.... možno hromadka bola dobrá várka....

sinala
7. máj 2014

@ucitelka70 a na kolik pereš?

dagmarkaaa
7. máj 2014

@mooncaa na tom Brotheru nv 10 bohuzel ta regulace pritlaku patky neni... pred par dny jsem sila softovou bundu s krytim zipu tak tech vvrstev softshellu bylo pozehnane a stehy vynechavaly pri prosivani, tak jsem koumalla co s tim ale nevykoumala, nite mam kvalitni ale ten pritlak by se hodil. jak myslis rucne jako pri siti tlacit na patku? 😉

terezita
7. máj 2014

ja mam z bambusu dve tehotenska trika, nosim je posledni 3 mesice na stridacku, peru jednou tydne na 30-40 z rubu (podle toho, jestli peru s funkcnim sportovnim oblecenim nebo ne..) a zmolky mam zatim jen velmi jemne na tom silnejsim bambusu pouze v partiich bricha, jinak ne.. ale jdou v pohode odzmolkovat takovym tim udelatkem. druhe triko z tenkeho bambusu je zatim v pohode. material je to teda uzasny! tak jsem asi taky mela zatim stesti na varku.. tuk tuk..

ucitelka70
7. máj 2014

@sinala na 40 ke s gelom na pranie

bordino
7. máj 2014

@petkasv paráda, taky s láskou vzpomínám na ty doby, kdy jsem byla tak výkonná 😀 Bohužel teď už delší dobu se potýkáým s vyhořením a totálně mi to nejde. Tak bacha, hlavně i odpočívej, ať nedopadneš jako já 😉

terezita
7. máj 2014

@bordino mi vykladej.. ja mam uplnou lenoru, zakazky nestiham dosivat, jestli sednu ke strojum jednou za 3 dny, tak je to moc.. a to jeste siju na orlika a ne to, co bych mela.. 😝 no mela bych se dneska trochu pochlapit a aspon jeden kus dodelat, ale me se tak nechce!!!

crawler
7. máj 2014

@argo1
@mooncaa blbé je, že na jedné části zahrady máme posekáno a na druhé jsou pampelouchy odkvetlé 😀

petkasv
7. máj 2014

@bordino tak už, to je hustý ☹ tak to je mi líto ☹ tak já se snažím všeho s mírou 😀 v pondělí ráno mě teda málem omylo když na mě vyskočilo 10objednávek, ale co to je ušít pár body a kalhoty, to není nic konstrukčně těžkýho, takže pohoda, já se vždycky snažím aby v tom co šiju bylo prostě něco pro radost, takže mě pak vlastně potěšilo že přišla B. že chce přeci taky trička a to jsem měla naplánovaný pro dospělýho trika no a musím nějaký pro sebe, už nemám v čem chodit 😀

petkasv
7. máj 2014

@terezita když tě tu vidím 😀 22.4 jsem objednávala z FM, poprvé mi balik dorazil v pohodě, ale teď nic, včera jsem si psala s paní jestli už to odeslali, no hned 23. tak já nevim co teď, já si nepamatuju, čím ten balík přišel, jestli klasicky poštou nebo něčím jiným ☹

crawler
7. máj 2014

@terezita ty na to ale taky máš plné právo - já když byla těhule s Lindou,tak za prvé to u stroje od nějakého 30tt nešlo kvůli zádům a celkově nebyla nálada - taky jsem stihla jen pár kousků Lindě a to plenky a polodupky,jinak nic moc...

@bordino prosím Tě,jaké jsou první příznaky vyhoření? 🤐 a pomáhá ti odpočinek,když bys třeba měla volno týden od šití? nebo ani to už pak nestačí?

macin73
7. máj 2014

@crawler nejsem bordino a nemám vyhoření z šití, ale vůbec by jsi neměla náladu šít, nešlo by Ti to a trvalo by Ti vše déle, než obvykle... aspoň si myslím, že by to tak bylo...