icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
7. máj 2014

@petkasv FM chodí obyč poštou do schránky ☹
Jseš tryskomyš, a jestli mi neodkejveš, že jsi to měla aspoň nastříhaný předem, tak jdu frknout stroje na Aukro a látky do Syslírny, bo jinak je tu něco špatně! 😀

bury
7. máj 2014

@crawler - ono je vyhoření a vyhoření. Buď je to tak, že člověku to nedělá radost, nechce to dělat, vadí mu cokoliv ohledně toho a pak takový to opravdový, který jsem zažila u kamaráda. Tomu zazvonil mobil a on se rozklepal, začal se potit, nemohl ho vůbec zvednout, upadl do deprese, jen by ležel, nic nedělal. Pak už do práce nemohl chodit vůbec ☹ léčil se půl roku... teď už zase funguje normálně, ale už si toho nebere tolik, snaží se nestresovat, mít čas pro sebe a nebrat si práci domů 😝
no ani jedno není nic moc, že jo 😉

crawler
7. máj 2014

@macin73 no, tak zatím mám takové stavy jen chvilkově a pak mě zase přepadne chuť,když třeba delší čas nemám hlídání a nemůžu šít, tak ten odpočinek mě zase nabije...tak aspoň vím, že to je dobré takto praktikovat a né se honit za termíny 😅 děkuji 😉

crawler
7. máj 2014

@bury no to je fakt hrozný...člověk si někdy neumí pomoct,ale takhle dopadnout fakt nechci - resp. kvůli dětem ani nemůžu 😕 šití by mělo být v prvé řadě radost, což se mi po většinu času daří pro nedostatek času se na to těším a nebudu si tedy ani do budoucna plánovat šití v noci,aby mě to nesemlelo 😝

terezita
7. máj 2014

@petkasv oni to posilaj obyc. postou.. zkus si cinknout na postu jestli to tam nelezi, treba ti jen postacka zapomnela dat papir do schranky..

petkasv
7. máj 2014

@terezita já tu mám pošťačku právě každý den ☹ já to zkusím 🙂

petkasv
7. máj 2014

@koki_melo hele neměla, co to je nařezat pár body a kalhoty 😉

terezita
7. máj 2014

@crawler me prave bavi sit pro radost, ale jakmile si zacnou vymyslet tohle a tamto, tak uz se citim moc omezena a jde to se mnou od 10ti k 5ti.. mam tu jeste asi 5 zakazek jeste od brezna a nejsem schopna je dodelat, ale ony nastesti zenske vi, ze mam pred porodem a nehoni me..
radsi si siju to, na co mam zrovna naladu, ale ony to zakaznice pak chtej stejne uplne jine.. 😅

petkasv
7. máj 2014

@terezita tak jako volám tam a paní mě poslala do háje, co si myslim, že mi to po telefonu přeci vůbec říct nemůže, bože, tak tam odpo musim sfouknout ☹

bury
7. máj 2014

@petkasv - ty jsi fakt podpora 😀 😀 😀 no je vidět, že už to máš v ruce... 4 hodiny, to je fakt málo. To já mám na jedno tričko 😉

petkasv
7. máj 2014

@terezita já to mám stejně, takže když pak mi řeknou že si vyberou jen barvu a já ať si dělám co chci tak to mě baví 😀 ale pak když víte takhle by se mi to líbilo a takhle tak to už mě durdí 😀

bury
7. máj 2014

@crawler - no je to hrozný, když vidíš, jak je jinak aktivní a schopnej člověk úplně v prd.... a rozhodí ho jen zvonící mobil ☹
život se s náma někdy nepáře a tohle je vše spojený s psychikou a to je horší, než když si člověk "jenom" zlomí nohu.... a ještě je to takový, že to často není vidět a lidi mají tendenci to strašně podceňovat. Když si zlomíš nohu, tak to vidí, vidí, jak se ti blbě chodí, politujou, ale jak je problém na duši, tak se přeci stačí jenom sebrat a věci si tak nebrat a je to .... a to je problém ☹
no nic, to je blbý téma, jen si prostě musíme dávat pozor, aby nás život bavil 😉 🙂

koki_melo
7. máj 2014

Hele můry, proč mi lajkujete, že prodám stroje a látky hodím do Syslírny??? 😠 😠 😠 😀 😀 😀

Na páteční dédéčko mám prima modýlek a jedno retro, už se nemůžu dočkat pátku, jsem zas byla kreativní 😀 .

terezita
7. máj 2014

@petkasv co to tam mate za pipiny?? u nas to rikaji, kor kdyz je to uz tak dlouho na ceste.. 😝 aby se tam clovek nehnal zbytecne..
a nejlepsi je, kdyz reknou, ze to nechaj na mne a pak az to dosiju, tak si zacnou vymyslet, ze to chtely uplne jinak.. 😠

bury
7. máj 2014

@koki_melo - hoď už dneska 😉 ať se můžeme pokochat 😉

petkasv
7. máj 2014

@terezita paradox je že mi tu máme dvě pošty, na tak malém městě 😀 jedna je depo tam já podávám balíky, díky za něj, protože tam jsou ženský super, a druhá je ve městě, to je šílenost ☹ a já dneska budu muset vymést obě, fakt bájo 😀 a jestli to tam nebude tak jsem pěkně v prr. mám tam asi milion kilometrů stužek 😀

zuzkasim
7. máj 2014

@terezita Mám to stejně jako ty, šiju ráda to, na co mám zrovna náladu, pro radost. Zakázky beru jen vyjímečně, stresuje mě to, mám strach, jestli se trefím do vkusu a představy zákazníka, šíleně mi to trvá. Možná je to i tím, že mám pár kamarádek s velmi specifickými představami, a když jsem dělala něco pro ně, byla to pro mě hrůza🙂

@bury S tou psychikou je to fakt děs. Mám kamarádku, 2 roky bez práce, má maturitu. Teď dělá brigádu - občas umývá nádobí v hospodě známého. Měla možnost brigády v C&A, takže čistá práce, hadry (to nás baví), celkem mladý kolektiv, a samozřejmě i trošku lepší peníz. Dostala 3 dvanáctky po sobě a málem se složila, že to nedá, že by se chtěla zapracovat pomaleji... 2 dny před nástupem to prostě odmítla. Jako já měla 100 chutí jí říct, že je blbá, ale pak jsem si uvědomila, že nevím, jak se cítí, že po těch letech si asi opravdu nevěří a potřebuje pozvolnější nástup. Klidně bych jí pomohla místo najít, ale člověk se někde přimluví a dotyčná osoba pak třeba ani nenastoupí... jako to si na triko nevezmu.

koki_melo
7. máj 2014

A ještě dlužím holek svatební modýlky...které zůstaly oblečené pod softovýma soupravama 😀.

terezita
7. máj 2014

@petkasv no jednou jedinkrat mi nedorazily 3 strihy, co jsem si objednala. poslali mi je pak jeste jednou. ale to uz je asi 3 roky zpatky.. jako bobany jsem mela, kdyz jsem delala FM hromadku, mela jsem to na dva baliky (kvuli placeni pres pay-pal). baliky posilali stejne a jeden dorazil hned a druhy az po dvou tydnech.. 😝 to jsem se desila, co pak, holky to mely zaplacene a zbozi za 500eur nikde..

mamata
7. máj 2014

@koki_melo rozumím tomu, že už máte po svatbě??

koki_melo
7. máj 2014

@mamata jojo, minulý pátek, jak byla ta šílená zima 😀 Holky byly nabalené v beránkových mikinách a v softu a já v šatičkách. Ale abych nepřeháněla, velká zima se udělala až odpoledne, na obřad bylo kolem 15st, ovšem večer asi 4. Ale jinak to bylo príma, všechny děti během obřadu začaly sborově vřískat, ale fakt festovně, naše mladá se zavřela v chalupě a vřeštěla tam, druhou jsme během obřadu drželi na rukou a nudle si utírala do svatební košile, pod nohama se mi motal svědků mops a čučel pod sukni a když ta velká paráda skončila, tak přišla mladá se slovy "nemám ráda svatbu, nemám ráda svatbu" a svědkyně zvolala...Ježiši, ty nemáš svatební kytku! Nechali jsme ji ve sklepě s pavouky!...takže to bylo veselé a zábavné a skutečně netradiční :D.

zuzkasim
7. máj 2014

@koki_melo No a bude i tvoje svatební foto?

genkai271
7. máj 2014

ahojte, je tu niekto z mojho blizkeho okolia? SC,PK, BA, Samorin a podobne?

genkai271
7. máj 2014

aha, odoslala som skor,ako som napisala...ak je tu neikto z okolia, nechcete nieco kupit? idem kupovat tu: http://www.tkadexa.cz/tkadexa/eshop/1-1-METRAZ, postovne bude iba 105 Kč, segra mi to donesie z CR na SK.

sinala
7. máj 2014

@crawler no já si plánuju šití jen na noc 😀 😀 😀 , ale já ze šití určitě nevyhořím 😀

bordino
7. máj 2014

@crawler jak píše
@macin73 nechci, hrozně nechci šít, když k tomu sednu, tak to, co by bylo dřív za hodinu šiju třeba 3-4 (ne, že by v tom byly chyby na opravu, prostě jen všechno jde pomalu), celý den se klepu, je mi na omdlení, jen na to pomyslím... minulý týden jsem se složila úplně a týden na to nesáhla a je to ještě horší ☹ navíc jsem tím extrémně ve skluzu = stres..
no, jsem si postěžovala .-D pozitivní je, že konečně příští týden kupujem ten barák, tak budu lítat kolem rekonstrukce a na vyhoření nebude čas 😀

petkasv
7. máj 2014

@bordino To je mazec, no ještě že do toho budou starosti s barákem, to je fain 🙂 já si říkám že taky nechci vyhořet a jsem pak hrozně vdečná právě když mužů rýt na zahradě a vozit tuny koleček s hlínou, je to úplně jiná práce, která si myslím, mě hodí vždycky do normálu, tak se těš, to budou jiný starosti 🙂

mooncaa
7. máj 2014

@dagmarkaaa Jo, jo při šití, když jehla zajíždí do nejnižší pozice, tak tlačím na patku. Já ty kritická místa šiju "ručně" - točím rukou kolečkem, místo šlapání na pedál, nebo jedu po jenom stehu šlapáním na pedál. Ale není to úplně ono, ale lepší než nic.

zuzkasim
7. máj 2014

@bordino Uf, to je teda mazec. Přeju, ať je brzy líp, třeba opravdu pomůžou jiné starosti s domkem. A šití neuteče...

koki_melo
7. máj 2014

@sinala 😀 😀 😀 hele, co se vleče, neuteče, tak co se honit 😉 .