icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
7. máj 2014

@koki_melo jen, pak musím jít koupit do obchodu 😀 😀

terezita
7. máj 2014

@bordino ono to zase casem prejde.. odreagujes se s barakem a pak se zase rada budes k siti vracet jako k relaxaci.. hlavne at tahle faze dlouho netrva..

papajka7
7. máj 2014

@bordino poznam to,zial aj ja som to zazila ☹ ,vratila som zakazku ,zaplatila som latku a cely rok som sa nepozrela na stroj,potom to preslo 🙂

bordino
7. máj 2014

@papajka7 ty mě děsíš 😀 ale zatím mě baví ještě šití pro nás, tak snad to nebude tak zlý 😀

a_lexa
7. máj 2014

@koki_melo ti to lajkujem a čekáme v syslírně kdy to sem začne padat. 😀 😀 Jinak ty gatě jsou super a tenisky mě taky dostaly. A gratuluj mladá paní. 😉

zuzkasim
7. máj 2014

Protože tu na DD nebudu, vkládám už dnes🙂 Kalhoty, které jsem šila pro své děti před 8 lety. Červené jsou podle střihu z Burdy, přidělala jsem si akorát přebal mezi nožkama. Materiálem je nějaká umělina, ale líbí se mi pořád a prcek má přímo na těle akorát nohavice, tak to snad tolik nevadí. Jak se mládě začalo plazit, klasické tepláčky ztrácelo, dupaček jsem tolik neměla, zato jsem kdesi koupila takový "overal" z teplákoviny. Seděl parádně, tak jsem podle něj udělala ještě ty tmavé pruhované. Látka nějaká směsová (prostě co se doma našlo), šití popraskalo (bavlněné nitě, pak jsem je vyhodila), ale taky už slouží na 3. dítě. Dcerka je měla včera na sobě, proto jsou teď vytahaná kolena.

kadibutka
7. máj 2014

Ahoj holky, nevite, kde si muzu nechat udelat vlastni visacky do svu na obleceni? Docela hodne siju pro sve dite a chtela bych tomu dat trochu profi vzhled🙂

bordino
7. máj 2014

holky, máte zkušenost s tímhle? Jako na body na léto pro Jáchu...
http://sijemdetem.cz/produkt/vlněno-hedvábný-je...

jitu22
7. máj 2014

@crawler já to vidím dost na sobě, jak šiju furt dokola ty plínky - že mě to prostě nebaví, nemůžu se k tomu dokopat a vleče se to, nabírám skluz, to mě stresuje a ke konci měsíce už se mi klepou ruce při pomyšlení, že zas budu našívat lastiny na 15 plen. Takže jsem se definitivně rozhodla, že si najdu pomocnici na stříhání, patentkování a tyhle pomocné práce, co téměř nejde zvrtat.
Když pak šiju tričko nebo prostě cokoli, co chci šít, je to raz dva. A blbá plínka mi zabere půl dne, ačkoli je to práce sotva na hodinu. Chtěla bych šít víc oblečení, zájem je, ale o ty plínky taky a bylo by mi zas líto to pouštět, když to hezky šlape. Tak ta spolupracovnice by mohla být dobrá cesta. Uvidíme, jak se to vyvine.
Jinak mně teda zatím stačí dát si pauzu, odjet na chalupu, nešít nic... Ale musí být dokončené objednávky. Když pauzíruju a mám přitom skluz, je z toho stres ještě větší.
No a mám propočítáno, kolik toho za ten měsíc cca stihnu a snažím se nebrat nic navíc (což mi samozřejmě nejde). Ale musím se to naučit, ta přepracovanost se neblaze podepisuje na dětech, na manželství... to prostě za to nestojí. Je to jen práce

anastazieb
7. máj 2014

@kadibutka záleží jaké chceš, jestli vytkávané nebo tištěné. Ty vytkávané jsou hezčí, ale většinou je velké min. množství, třeba 1000 ks. Anebo jich je míň, ale zas jsou dražší. Nebo je pak varianta nažehlení takové tenoučké potištěné fólie na tkaloun, ale to zas nevydrží moc praní si myslím.

anastazieb
7. máj 2014

@bordino tohle nebrat, mám to už od Vánoc a je to hrozně škrábavý a kousavý. Ten tenký ne tolik, ten silnější hrozně. Píšu to i v komentářích dole.

vondandy
7. máj 2014

@a_lexa , co je syslirna?

soso
7. máj 2014

ahojte sikovne maminy, po dlhej dobe idem aj ja niecim prispiet, rada si tu prezeram Vase uzasne vytvory, ktore ma inspiruju k sitiu veciciek pre moje dve dievcata, ku ktorym coskoro pribudne aj bracek🙂 Zatial som skusala len leginky a nejake tuniky, vsetko jednoduche strihy, nic komplikovane🙂 z kazdym usitym kusom my to ide lepsie, co ma tesi, snad raz budem tam so sitim kde vy🙂 ani nejdem menovat, lebo paci sa mi tu vsetko, kazda mate taky svoj jedinecny styl🙂

chcela by som si nakupit nejake kvalitne patenty (zatial lemujem jednolicim upletom, az na jeden sedy patent, ktory mam) a s tym patentom sa mi to viac pozdava, ale mam len jednu farbu...
na sijemdetem maju wendy naplety a potom sa mi pacia farebne u mylly...@crawler si spominala prave nedavno, ze ich pouzivas a si spokojna? nechystate sa niekto objednavat u mylly?

Pekny den, u nas zacina sviatkovy-predlzeny vikend🙂

bonita711
7. máj 2014

@soso tie satocky su prenadherne 😲

laeela
7. máj 2014

@kuna já mám bambus od Sufik, z jejich osobních přebytků, tudíž netuším odkud je, ale je úžasný - světle růžový, jakoby silnější, jen mě mrzí, že jej nemám víc, na pyžámko by byl super. Malá má z něj legínky a tričko a krásně drží. A žmolky nemá vůbec.

laeela
7. máj 2014

@crawler já myslím, že ty vyhoření nemáš, ty máš jen problém skloubit práci s péčí o děti.
A na to je každá rada drahá. Já teda bych se poohlédla po nějakém částečném hlídání, z vlastní zkušenosti totiž vím, že to nejde furt všechno pytlíkovat s dětmi, ona pak dochází trpělivost a vesměs se to odrazí na těch dětech. Nemusí to být denně, ale jako pracující bys měla mít nárok na nějaký opravdu nerušený čas, který můžeš práci věnovat a zároveň víš, že je o děti postaráno.

laeela
7. máj 2014

@soso nádhera. 😵

macin73
7. máj 2014

@soso moc povedené výtvory!!! Podle čeho sijes ty saticky?

sinala
7. máj 2014

@soso já jsem spokojená z patenty z wendy

sinala
7. máj 2014

@laeela já nepracuju, ale některé aktivity už se mi už taky nechce absolvovat s dětmi 😀

crawler
7. máj 2014

@soso to je prostě nádhera 😵 takové čisté,úhledné,precizní,skvěle nafocené 😵 fakt krása 😵😵😵
Patenty z mylly beru pravidelně - ještě tu mám zbytky z minulé objednávky, takže Ti nafotím odstíny- napiš do IP,jaké barvy preferuješ.Cena je 260kč/m,ale mám už jen maximálně půl metry, střihám po 10centimetrech. ale poštovné na SK je bohužel kolem 150kč 😝

@laeela no tohle jsme už s manželem přetřásali, ale mám na to nešťastnou povahu - nemám moc důvěru...uvažovala jsem i nad pomocí,jak píše @jitu22, jenže už si platím účetnictví a teď ještě platit druhou osobu -no to bych musela zdražit...na druhou stranu už 10měsíců jedu ve vražedném tempu myslím,že to tak nejde napořád ustát...Zjišťovala jsem si podmínky pro dohodu o provedení práce a je to fajn - myslím,že by to šlo, dokonce i jednu holku - vyučenou švadlenu bych měla jistou - jen se bojím toho si sem někoho vtáhnout, zapracovat ho a ještě ho platit...Já jsem prostě posera vždycky byla a když je něco nového - nějaký krok potřeba učinit, tak dlouho sbírám odvahu a pořád zvažuju a rozvažuju, zda to není chyba apod.😝

@bordino pěrun, tak tohle už není sranda Luci...no aspoň, že máš před sebou velkou změnu a nadějné vyhlídky - myslím, že to psychice prospěje,ale pokud se tím chceš živit,tak je potřeba tu práci asi taky rozvrhnout jinak, abys do toho pak nespadla 😕

sufik1
7. máj 2014

Ten bambus byl z mtx. Ale teplakovina bambus z mtx dost hruza. Uz jsem je vyhodila a to jsem to nosila ani ne rok.
@bordino zrus obchod, odpocivej. Taky mam mindrak mit stop stav na fler, ale mesic mam co delat. Nemluve o mych detech,ndmaji co na sebe. A spat bych taky obcas mohla. Zato deti uz moc nespi..
a dneska jsem pani 3x opakovane psala, ze p
otah na autosedacku fakt vymyslet nebudu. Tak uz to snad pochopila. Ale odmita se blbe.

jieff
7. máj 2014

@soso já si říkala, že se tu objevila nějaká nová super šikovná švadlena a tvůj nick už znám! Krásný to máš 🙂

crawler
7. máj 2014

@jitu22 Jitu a Ty budeš hledat někoho přes úřad práce?na dohodu o provedení práce nebo to máš vymyšlený jinak? K tomu,co jsi psala - máš samozřejmě pravdu a rodina je rohodně přednější,na to člověk musí myslet...

jitu22
7. máj 2014

@crawler ne-e, jen jsem poslala mail do sborové konference, jestli by někdo nechtěl brigošku. Je to fajn pro studentku, paní na MD, mladší důchodkyni... Na obchodní smlouvu, aby měla vlastní ŽL. Bude to nárazové, nevím, kolik a jak často, tak by to mělo být takhle OK. Kdybych měla mít zaměstnance a platit za něj odvody, tak za tu cenu bude zboží neprodejné 😒 (myslím když mu dám aspoň trochu důstojnou odměnu)

laeela
7. máj 2014

@sinala 🙂

bordino
7. máj 2014

@sufik1 no mám teď do konce měsíce "dovolenou" - abych vše v klidu došila, mě se totiž za poslední dva roky nestalo, že bych měla splněno... a pak se uvidí
a chluby chlub, jdeme z profi focení, komplet obšito.

bury
7. máj 2014

@bordino - jestli to pro vás není existenční, tak se na šití vyprdni, vrhni se na rekonstrukci a zvelebování domu a bude snad líp 😉 teda nechci, aby to vyznělo, že ti radím, co máš dělat, ale myslím, že tohle je dobrá cesta.
My teď taky finišujeme rekonstrukci, na konci léta plánujeme stěhování a jednoho to fakt hodně zaměstná 😉
Jinak fotka super 😉
@soso - máš to opravdu krásný - jak píše @crawler - precizně ušitý, moc hezky nafocený 😉

laeela
7. máj 2014

@crawler já tomu rozumím, píšu proto, protože jsem byla ve stejné situaci, jak občas popisuješ - zakázky s termíny, které nešly posouvat a do toho dvě malé děti, kde nebyla jistota ani večer, jestli budu moc v klidu pracovat, od překladů se moc odbíhat nedá, respektive je potřeba soustředěná pozornost.
Prakticky to probíhalo tak, že čím jsem měla větší honičku, tím děti večer a v noci hůř spaly, často se budily, já pořád odbíhala. Vyvrcholilo to tím, že jsem jednou zapoměla na zakázku a prostě šla spát, zjistila jsem ráno v půl desáté, že v deset odevzdávám.
Pak se mi o takové situaci ještě několikrát zdálo ve snu. 🙂
Pak začaly děti chodit na půl dne do školky a já vidím, jak jsem trápila sebe i je. Protože ta práce, kdy jsem je akorát furt odbývala - za chvíli, za chvíli, jen co tohle dodělám, vydrž, až to bude hotový, spousta večerních oprav a korektur, kdy jsem přes den byla napůl mimo, nedostatek spánku a z toho pramenící denní nervozita, prostě to byl zbytečný kolotoč, místo toho si stačilo přiznat, že ani dětem taková máma neprospívá a domluvit si částečné hlídání.
Ono když se musí, tak se to zvládne, ale já už dnes mám nároky nejen na to, aby se to zvládlo, ale aby to bylo taky fajn. 🤐
Určitě má smysl nastavit si priority a hledat možnosti. A taky se kouknout na věc z dlouhodobé perspektivy, že děti brzy poodrostou a vše bude snažší.

snowwitch
7. máj 2014

@bordino Domeček ti určitě pomlže to překonat. A máš krásnou novou profilovku 😉