Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@laeela No, takhle to je u nás -přesně jak píšeš......Přemýšlím o tom snad každý den - jak to udělat...Děti nešulím (šulím domácnost a tu práci)- rozhodla jsem se, že za každé okolnosti jim dám přednost, takže když si prostě nehrajou,jdeme ven nebo si hrajeme spolu - takže já řeším tu trapnost, že se omlouvám za zdržení zakázky a to třeba i 2* za sebou😝 Jó neřešila bych to,kdybych s šitím neměla plány do budoucna, tak bych prostě dala stopstav třeba navždy...S tou školkou...dnes mi zrovna psala paní ředitelka zdejší mš, zda půjdeme k zápisu...já nad tím vůbec nedumala,protože co já vím,jaká bude situace v září? ráda bych, kdyby šlo dát dítko do mš kdykoliv - třeba v polovině školního roku...protože jsem si zahrávala s myšlenkou, že by šel Fany s Linduškou až jí budou 2 roky - třeba jen na dopo...ale nevím, zda je to reálné- zda k tomu Linda dospěje...možná bude natolik nevyzrálá, že nebude co řešit.
@crawler záleží právě, kde máš ty priority, pokud ti to s dětmi vyhovuje, tak není moc co řešit.
A pokud máš možnost poohlédnout se po výpomoci na šití, tak bych o tom určitě popřemýšlela. Ono je to další stupeň podnikání, ke kterému ne každý dospěje, ale určitě to má svůj smysl.
A je potřeba přemýšlet ne, kolik z mého tomu člověku dám, ale o kolik vyšší obrat budu pak schopna zajistit a tím toho člověka zaplatím. 😉
Holky,uz jsme doma 🙂 Bude to jeste perne,ale nastesti by nemelo jit o nic zavazneho. Kdyztak ma kongenitalni stridor. Mel by z toho do 2-3 let vyrust. Jen nesmi chytat nemoci. Ty mu dychaci trubici jeste zuzuji :(
Holky prosím pomoct - chtěla bych ušít dceři jednoduché softshellové kalhoty (obávám se kapes). Poradíte jaké číslo Ottobre sehnat? Ještě uvažuji o kukle a rukavicích. Díky za pomoc. 😉
@allymally tfuj tfuj tfuj - hlavně ať je líp 😉
@laeela Děkuji za povzbuzení! A přemýšlet budu...uvidíme...já vždycky čekám na nějaký jasný signál, tak uvidím, zda i tentokrát přijde nebo se prostě budu muset rozhodnout sama i bez něj...Víš,mě přijde, že jsem na děti dost fixovaná...ono taky jsme skoro pořád jen spolu, muž v práci, rodina poměrně daleko...No ještě popřemýšlím nad tou vyučenou švadlenkou - třeba bysme byly dobrý tandem...jen díky mé naivitě se bojím, abych pak nepřišla o nějaké "know how"...ale snad zbytečné strachy...no to jsem celá já...myšlenky víří ani nemůžu spát a pak jiní akční jedinci udělají ihned to, nad čím já rozvažuju týdny či měsíce😝
@bonita711 @laeela @sinala @crawler @jieff @zuzimia
@macin73 @snowwhich
uplne vsetkym dakujem za Vase like-y, velmi potesili🙂 a tiez k rade ohladom napletov...
tie prve satocky su strih ottobre 1/2012 model 17, tam som sa natrapila s patentom, som druhy krat lemovala pruzkom na tretiny, to chce vela treningu🙂 @snowwhich @macin73 lemovane je to obycajnym jednolicom s lillestoffu (akurat ten sedy patent je oboulic z Anwa), a strih tej poslednej tuniky je tiez z ottobre 4/2011, model 28, akurat som to trosku upravila, podla nasej oblubenej tuniky, co starsia rada nosi...lebo povodne su to dlhe saty podla strihu...velmi jednoduchy strih🙂
pražandy, nemáte některá poblíž Tchibo obchod? na webu jsem teď našla, že tam mají pěkné dětské fusky, líbily by se mi pro K. 🙂
@smallpilot ottobre nevím, ale mrkni http://ekozahrada.blog.cz/1401/strih-na-nejen-s..., Peťa má a nemusíš je šít s kapsama, má tam navod i na ušití krok za krokem 😉

@soso Ty poslední šatičky jsou nádherný,,,odkud k nim máš ten jednolíc na lemy? Mám stejnou látku a pořád se mi nepozdávala....můžu tuniku pajcnout? 😉