Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 Wau, prekrásna súprava, krásne zladené máš všetko.
@lillyzelvicka Já si po pěti letech látkování prvně koupila lanolin z lékárny a taky mi to na vlňáky nepomohlo, protekly po dvou nocích, takže jsem se vrátila k lanolinu od Ulricha, který mi spolehlivě fungoval vždycky
@macin73 to právě potřebuju, reálné rozměry 😉
@elixia ja som si tie bobry tiez dosyslila neskor :D :D a moj synator chce take tricko tiez, sa pchal do toho maleho bodynka :D
baby, vy co pouzivate prsne vlozky, aky rozmer je idealny? strihla som priemer 8cm.. to sa mi zda tak primerane.. mne to nikdy nebolo treba, tak neviem.. staci pul, bambus, akskamit? plni funkciu nepremokania aj merino?
@anastazieb tak pokud se Ti nenahlásí jiná dobrá duše, zítra Ti to zkusím poměřit... teď už holky spí (jsou uspávány), tak jim tam nebudu lézt 😵
@ucitelka70 díky...tohle: http://emithe.blogspot.de/2014/05/tutorial-chen... je dost dobrý 😉
@macin73 díky 😉
díky za lajky.... prst už nehorí, píšem 10 timi prstami, juchú,
@ucitelka70 Krásná souprava 😉
Čau, já zase přispěju jedněma softkama na přání. Byly takový smutný šedivý, tak jsem tam dala aspoň pár jezevčíků, i když dva jsou schovaní v nohavicích u brzdiček 😀
Teď jdu zašít maželovi díru na džínách a pak se pustím do dalších kalhot, tentokrát pro Vojtu, budou rostoucí, protože jsem si omylem stříhla navíc jeden přední díl ve vel. 116, tak jsem dostříhala i ten zbytek 😀 aspoň bude mít v září do školky 😎 no a pak jsou v plánu ještě dvoje letní softky s motýlkama pro kamarádku. Tam se vyblbnu konečně s nějakýma aplikacema pro malý slečny 😵
@zojec Ja sijem priemer 11 cm a zatial to vyhovovalo takmer kazdemu. Nepremokave robim PUL+cesky bmb flis+ biobavlneny/bambusový obojlic. Priedusne namiesto PULu jedna vrstva obycajneho dekoveho flisu. Aksamit som ako dotykovu vrstvu este nedavala, zda sa mi na to prilis nobl, ale urcite to bude fajn.
@stassy ja som ziadnu inu kuru ako lekarensky bezvody lanolin nemala a nikdy nic nepretieklo, ani shortiesky, pokial boli kvalitne nalanolinovane.. dokonca ani nelanolinujem po kazdom prani.. a drzi 😉
@zuzu_epona fiha 11cm? to uz sa mi zdalo ako CDcko 😀 tak dalsie urobim take vacsie.. s flisom na doma budu fajne 🙂 dakujem za rady
@stassy taky mám bezvodý lanolin a taky mi to vždycky drželo 😀 . Ale já jsem zas tolik nevlňáčkovala, měla jsem víceméně jen jedny oblíbené rozepínací IV 😉
ženy, sím, sím, jaký je nějaký osvědčený střih na body? něco ne moc širokého (ale nemám žádné štíhlíky, takže přiměřeně) a ideálně se zapínáním na druky (ne takový ten lodičkový nebo obálkový výstřih - sakra, jak se tomu nadává?)... nemám moc sílu něco obkreslovat a upravovat a vlastně ani moc nemám nějaké skvěle padnoucí body... díky
@zojec No, víiš co... už druhý večer jsem usnula s dětmi a mě pak strašně štve, že jsem večer nic neudělala, tak jsem asi ve 2h ráno vstala a do 4h tu bděla... ideální to není, ale nejsem naštvaná na děti, že jsem zas neměla žádný čas pro sbee... za tip na střih díky - kde se sežene takovéhle starší Ottobre?
@rebelie skus sa spytat tu, ci niekto nema pozicat, alebo sa da kupit priamo na ottobre stranke.. ja som ho mala pozicane, preto si pamatam ze tam bolo 🙂 mam odkreslene to bodynko, ale len velkost 92.. tiez som vcera patrala v tych novsich co mam a tam take nie je.. ale zas az taky problem urobit zapinanie na boku nie je 😉
a teda ja ked uz raz zaspim s detmi, tak sa ledva na zuby zobudim okolo 10tej a drichmem sladko az do rana :D
@stassy aha no uvidím mě už právě fungoval na vlňáčky u Kubíka a le tady ty jsou taky ulepené ten film tam je ale prostě nevím zkusím to ještě jednou a popatlat víc rozkrok . Celkem mě to štve na noc mám papírovky a přitom je to pletené z atk hezké vlny
@ucitelka70 Parada 😀
@lillyzelvicka pletene vlniaky som lanolinovala na zaciatok aj 3-4krat. Radsej po menej, aby neboli lepkave. Potom uz drzali a stacilo nalanolinovat raz za cas, nie po kazdom prani. Lanolin mam len ten lekarensky. Este to nevzdavaj ;)

@anastazieb já to mám sice nově vytažené, ale protože to mám prohnané sušičkou a dost jeté, tak by Ti ty míry stejně k ničemu nebyly... 😕