icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

nelinka626
13. máj 2014

čaute, riešim dilemu, na ktorej strane má byť rázporok na chlapčenských nohaviciach, na stihu su inak a no nohaviciach čo máme doma inak, tak teraz neviem 😒

alenf
13. máj 2014

@nelinka626 ahoj zľava do prava🙂

nelinka626
13. máj 2014

@alenf dík, tak som ho aj ušila, ale na strihu je opačne, tak som teraz nevedela 😀

alenf
13. máj 2014

@nelinka626 chlapcenske a panske sa tak robia,damske a dievcenské su z prava doľava.Na sportových odevoch to zvyknu uz miešať,ale podľa správnosti sa to šije takto🙂.

diapozitiv01
13. máj 2014

@rebelie
ako pise @zojec mne sa tiez osvedcilo body so zapinanim na ramene z Ottobre 1/2006 strih c.4.
http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2006_1/a...
Je perfektne a nedam na neho dopustit 🙂

terezita
13. máj 2014

prihazuju prvotinu z lille..
na body jsem si jeste netroufla, ale snad, brzo.. 😅

palosek
13. máj 2014

@terezita to je krása 😵 😵 😵 Pro vás? Nebo do světa? Škoda, že D pomalu neuznává jinou barvu než žužu 😝 😅 😅

palosek
13. máj 2014

@jancasoch 😵 😵 😵 máš všestranné nadání 😉

terezita
13. máj 2014

@palosek pro Orlika 😉 at ma taky neco noveho, siteho..

palosek
13. máj 2014

@terezita 😀 😀 😀 😀 😀 na těch fotkách to až tak malé nevypadá 😀 😀 😀 Orlík bude fešák 😉

sufik1
13. máj 2014

@terezita hezké... já vzala víc těch žlutých lištiček a ani jsem ještě nestříhla.
Zato mám nové gaťky s jezevčíky...

terezita
13. máj 2014

@sufik1 ty zlute me neuchvality, ale uz jsem pochopila, ze na tech fotkach to lille vypada uplne jinak nez v realu.. 😅
@palosek je to nejakych 6+ mesicu.. takze to vetsi je.. 😀

zuzkasim
13. máj 2014

Potřebuji radu, chtěla bych využít poštovné zdarma u mylly. Už dlouho jsem zamilovaná do jednoho veluru, ale prostě tam nevidím výběr a ani v popisu se mi nedaří vyčíst, jak tady http://www.myllymuksut.com/velour-print-p-2061.... vybrat (ten světle modrý s barevnýma kočičkama). Nevíte, jak na to?

caramilla
13. máj 2014

Ahoj, jdu vás pozdravit, že žijeme 😀 Nemám moc času s oběma volnýma rukama u PC, tak dělám jen to nejnutnější, tak jsem tu dlouho nebyla. Jsme taky hodně venku, když už Kryštof spí půl hodiny v kuse sám v kočáru, tak se snažím z toho křoví kolem baráku udělat zpět zahradu. Nikdy si neplánujte rodit na jaře, je to pro zahradu fakt nejhorší, plevel totiž na jaře roste jako blázen a sekačku jak zaparkuju, tak můžu začít znova:( Kryštof má 6kg a nosíme už pomalu vel. 68:((( Všechno je mu malý a jak je zima, tak krátké rukávy vadí, tak jsem musela ušít větší mikinu, byla rozešitá 14 dní 😝 Jo jo, jde to pomalu 😝
Ještě přikládám nosorožčí komplet, asi jste viděli na blogu, no, tak ten nám je pomalu malý, asi budu muset vymyslet "rostoucí" dupačky 😀
A dva portréty - Canon 85mm f 1.8 - opravdová fotoláska stejně jako Girasol Donau a moje tyrkysová mikina a stejně jako kříž s kapsou a posuvným uzlem 😀

@terezita máš to krásný 😵

caramilla
13. máj 2014

@terezita se ti to krátí, jak dáváš šití se zádama a pupkem, OK?

jancasoch
13. máj 2014

@palosek no to šití mi moc nejde 🙂

jancasoch
13. máj 2014

@caramilla moc vám to sluší, všem. Je mi jasný, že máš práce až nad hlavu. Drž se a určitě na nás občas jukni. chybíš nám. ☹

koki_melo
13. máj 2014

@jancasoch jů, ty dorty vypadají luxusně!!!

caramilla
13. máj 2014

@jancasoch ale ani ne práce, spíš funguju chvíli jen jako matka a manželka a zaměstnává mě to naplno 😀 Večery trávíme rodinně a pak chodím dřív spát než jsem chodila, tak na MK už nějak není čas. Ale od Petky mám zprávy a průběžně myslím na všechny "případy" 😀
Teď už chodím spát v 1 v noci, malý má debilní režim a čumí od 11 do 1 do noci a pak vstává v 5 ráno a jde spát zase až v 9. Takže fakt super! A přes den mě nenechá spát Mína. Jako, že chodí spát pozdě večer, bych řekla, že má od těhotenství, ale že vstává v 5 to fakt nevím, kde odkoukal 😀

terezita
13. máj 2014

@caramilla no ze se tu taky ukazes.. 😉 teda ten vam roste!! krasny bobek 😵
hele zatim dobry, horsi je ta ma lenora.. jsem furt utahana a nic se mi nechce delat.. potrebuju, aby to rychle preslo, prace tu mam jeste hromadu.. 😝

caramilla
13. máj 2014

@aerin ten suchac v metrazi jsem zatim nikde jinde nevidela (Unuo a SD maji jen ten "pasek"), pokud potrebujes, napis mi IP, pojedu ted nekdy poprve po porodu na postu, tak ti poslu, VIP ze znamosti 😉

petkasv
13. máj 2014

@terezita fakt na Orlíka, od půl roku, ty bláho, ty velikosti mi dávaj 😀

palosek
13. máj 2014

@caramilla zrovna dnes jsem koukala k tobě na blog, už mi bylo po vás smutno 😉 😀

caramilla
13. máj 2014

@terezita Hele, jak rikaji matky mimin matkam pred porodem - odpocivej, dokud to jde. A stejne neodpocivame a pak litujeme 😀 😀 😀 😀 Ja byla takhle pred porodem taky hodne unavena, ale siti me bavilo. Ted me sice bavi, ale bohuzel zahrada me potrebuje vic a spatne se tim teda chlubi - hele, holky, vyplela jsem bylinkovou zahradku, ze je videt uz ty bylinky 😀 To by si asi vsichni tukali na celo, ze 😀

caramilla
13. máj 2014

@palosek kdo chtěl, tak si mě na blogu našel, na obojí prostě není čas ☹

katka82
13. máj 2014

@caramilla taky jsem se k tobě koukla včera na blog 😉 a chtěla jsem ti napsat že na těch nosících tyrkysových fotkách vypadáš strašně mladě a pohodově 😉

rebelie
13. máj 2014

@diapozitiv01 @zojec Holky, díky... nakonec jsem se rozhodla zkusit střih do caramilly než se někde shánět po Ottobre... tak snad bude sedět (a když ne, vím, kde hledat).
@terezita Ty si netroufáš na body? Aha, tak to jsem si hodně troufalá, když se tu sháním po střihu..

zuzkasim
13. máj 2014

@rebelie Nejsi troufalá🙂 Já měla z bodýčka dlouho strach, dělala jsem ho podle střihu z Ott. 1/2014, nedělala jsem límeček, ale přidala jsem zapínání na jedno rameno. Zjistila jsem, že strach nebyl na místě, není to o nic těžší než třeba tričko. Delší práce je jen s lemováním spodku, ale když to umíš, tak je to prostě jen další šev.

jancasoch
13. máj 2014

@caramilla no jo, to je ten úděl matek, které se vyspí nejdříve, až se jejich dítě dostane do puberty, ale dlouhého trvání to nebude mít, neb pak začnou jejich děti chodit po pařbách a to budou další bezesné noci :D

macin73
13. máj 2014

@caramilla krásné fotky a nová profilovka!