Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@nelinka626 ahoj zľava do prava🙂
@alenf dík, tak som ho aj ušila, ale na strihu je opačne, tak som teraz nevedela 😀
@nelinka626 chlapcenske a panske sa tak robia,damske a dievcenské su z prava doľava.Na sportových odevoch to zvyknu uz miešať,ale podľa správnosti sa to šije takto🙂.
@rebelie
ako pise @zojec mne sa tiez osvedcilo body so zapinanim na ramene z Ottobre 1/2006 strih c.4.
http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2006_1/a...
Je perfektne a nedam na neho dopustit 🙂
Potřebuji radu, chtěla bych využít poštovné zdarma u mylly. Už dlouho jsem zamilovaná do jednoho veluru, ale prostě tam nevidím výběr a ani v popisu se mi nedaří vyčíst, jak tady http://www.myllymuksut.com/velour-print-p-2061.... vybrat (ten světle modrý s barevnýma kočičkama). Nevíte, jak na to?
Ahoj, jdu vás pozdravit, že žijeme 😀 Nemám moc času s oběma volnýma rukama u PC, tak dělám jen to nejnutnější, tak jsem tu dlouho nebyla. Jsme taky hodně venku, když už Kryštof spí půl hodiny v kuse sám v kočáru, tak se snažím z toho křoví kolem baráku udělat zpět zahradu. Nikdy si neplánujte rodit na jaře, je to pro zahradu fakt nejhorší, plevel totiž na jaře roste jako blázen a sekačku jak zaparkuju, tak můžu začít znova:( Kryštof má 6kg a nosíme už pomalu vel. 68:((( Všechno je mu malý a jak je zima, tak krátké rukávy vadí, tak jsem musela ušít větší mikinu, byla rozešitá 14 dní 😝 Jo jo, jde to pomalu 😝
Ještě přikládám nosorožčí komplet, asi jste viděli na blogu, no, tak ten nám je pomalu malý, asi budu muset vymyslet "rostoucí" dupačky 😀
A dva portréty - Canon 85mm f 1.8 - opravdová fotoláska stejně jako Girasol Donau a moje tyrkysová mikina a stejně jako kříž s kapsou a posuvným uzlem 😀
@terezita máš to krásný 😵
@jancasoch ale ani ne práce, spíš funguju chvíli jen jako matka a manželka a zaměstnává mě to naplno 😀 Večery trávíme rodinně a pak chodím dřív spát než jsem chodila, tak na MK už nějak není čas. Ale od Petky mám zprávy a průběžně myslím na všechny "případy" 😀
Teď už chodím spát v 1 v noci, malý má debilní režim a čumí od 11 do 1 do noci a pak vstává v 5 ráno a jde spát zase až v 9. Takže fakt super! A přes den mě nenechá spát Mína. Jako, že chodí spát pozdě večer, bych řekla, že má od těhotenství, ale že vstává v 5 to fakt nevím, kde odkoukal 😀
@terezita Hele, jak rikaji matky mimin matkam pred porodem - odpocivej, dokud to jde. A stejne neodpocivame a pak litujeme 😀 😀 😀 😀 Ja byla takhle pred porodem taky hodne unavena, ale siti me bavilo. Ted me sice bavi, ale bohuzel zahrada me potrebuje vic a spatne se tim teda chlubi - hele, holky, vyplela jsem bylinkovou zahradku, ze je videt uz ty bylinky 😀 To by si asi vsichni tukali na celo, ze 😀
@diapozitiv01 @zojec Holky, díky... nakonec jsem se rozhodla zkusit střih do caramilly než se někde shánět po Ottobre... tak snad bude sedět (a když ne, vím, kde hledat).
@terezita Ty si netroufáš na body? Aha, tak to jsem si hodně troufalá, když se tu sháním po střihu..
@rebelie Nejsi troufalá🙂 Já měla z bodýčka dlouho strach, dělala jsem ho podle střihu z Ott. 1/2014, nedělala jsem límeček, ale přidala jsem zapínání na jedno rameno. Zjistila jsem, že strach nebyl na místě, není to o nic těžší než třeba tričko. Delší práce je jen s lemováním spodku, ale když to umíš, tak je to prostě jen další šev.

čaute, riešim dilemu, na ktorej strane má byť rázporok na chlapčenských nohaviciach, na stihu su inak a no nohaviciach čo máme doma inak, tak teraz neviem 😒