Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Jinak jsem sem chtěla napsat, jak máme u nás nečekaně dobře zásobenou galanterku... o víkendu jsem tam skočila pro obyc plátno na vnitřek kojopolstare a normálně měli i ty kuličky do nej! Když jsem si spočítala, za kolik jsou na netu a kolik chtějí za poštovné, rovnou jsem je i koupila. Teď jen najít vhodnou chvilku, kdy mi bude líp a ušít to 😕.
@caramilla ahoj 🙂 Krásné fotky a i nová profilovka! Úplně mám zas chuť nakoupit si hromadu tyrkysových látek 😀. To jsem udělala kdysi, ty jsi ušila Jasmínce tu tyrkysovou skřítkovskou mikinu s kytičkovanou podšívkou a já jsem pak objednala metry tyrkysové teplákoviny, zbylo pak na soupravu i pro mladší mládě (teda ne kytičkovanou) 😀
@kuna aj ja davam misovi bodynko, pri b. som ho nemala rada, lebo chodila skoro do nocnika, ale miso je lenivec, nocnik ignoruje, takze body sa vzdy vonku zide.. na doma mu ho ale nedavam, lebo ak mal take s obalkovym vystrihom, tak si do neho hadzal auticka a vsetky ich vytahal..
a nieco pre recyklacky :D @bordino 😉 https://www.modrykonik.sk/blog/ivetusik/album/z...
@kuna 😀 Když jsem začala chodit sem na MK tak tu byla vlna tyrkysové a já to vůbec nechápala, že je to taková tuctová barva, co mají všichni rádi a je to hitovka. A už jsem jí taky propadla, protože jak mě, tak Kryštofovi fakt hodně sluší 😀 Tak přece nebudu chodit v oranžové, jen proto, že tyrkys je hit 😀
a pak mám druhou oblíbenou, a to je fialová... v té jsem už chodila i do tanečních a maturovala, i když byla tenkrát totálně "out" 😝
@anastazieb takže body z Lidlu vel. 62/68... jednou vyprané a prohnané sušičkou: rameno - vykrojení u kyčle 28,5 cm, přes hrudník 20 cm, rukáv 22 cm, body M&S do 3 měsíců, 62 cm, taktéž nové, jednou vyprané a prohnané sušičkou: rameno - kyčel 26 cm, hrudník 19 cm, rukáv 20 cm... absolutně netuším, jestli to nějak odpovídá, neb jsem ještě neměla možnost vyzkoušet... tepláky jsem našla nějaké poděděné a značně jeté, udávaná velikost je 68, pas asi 19 cm (jsou na gumu), délka nohavice 30,5 cm... já takhle malé tepláky prakticky nepoužívala, radši jsem měla polodupky nebo dupačky... a ty polodupky jsem našla jen vel 74, menší jsem nekupovala... a dupačky jsem měla asi 100 let staré, tak u těch vel. ani není... snad to pomůže
já jsem zas za exota. u mě vede sv. modrá a růžová. Na milost beru ještě tm. modrou a čokoládu.
body z lidlu sedí dobře a velikostně odpovídají. Mám je ráda.
@a_lexa díky 😎 Myslím, že je to kombinace střihu vlasů a kosmetiky missha 😀
@terezita ; @macin73 Mě přišlo dřív, že právě tyrkys nosí všichni a že je to pakárna stejně jako černá. Já jsem měla vždycky barevné období a po pár letech tu barvu nemůžu vidět. Na ZŠ jsem měla fialovou, všechno furt fialový a teď z té barvy nemůžu, Jasmína ji jako na potvoru miluje 😀 Ale když je fialová pěkná a dobře se zkombinuje, tak to jde. Pak jsem měla na gymplu období černé, tu jsem nosila furt, dokud mi na VŠ neumřela babička a já měla chodit v černé, tak jsem na protest proti barvě smutku (bylo mi smutno i tak a ještě to podporovat tou barvou se mi nechtělo) vytahla oranžové triko a začala nosit oranžové věci a nosila je hodně let, asi 8 let jsem měla oranžové období a teď tu barvu nesnáším, mě přijde, že mi ani nesluší 😀 😀 😀 Teď mám ráda tyrkys a objevuju zelenou, barvu, která mi nesměla do šatníku, ale zjistila jsem, že mo hrozně sluší a když je dobrý odstín, tak je to fajn.
Nesnáším ještě khaki (profesní deformace po 6ti letech v zelené nevládce, fuj, vše jsme měli khaki) a nesnášela jsem tmavě modrou, ale oběma mým dětem tak sluší, že jsem ji vzala na milost a docela jsem jí propadla. Červenou moc nemusím, ale záleží, co je to za odstín. Nevím proč, ale přijde mi to jako taková "zlá barva", jde z ní na mě divná emoce. Ale záleží taky na odstínu. Bambusové červené tričko jsem na milost vzala, ale nosím ho jen, když jsou ty modrý a zelený špinavý 😀
@sufik1 Já růžovou taky ráda, Jasmínce sluší a mě právě taky 😀
@ucitelka70 lisci komplet super 😵 😵 😵
@terezita to je krasneeeeee 😵 😵 😵 , a to se mi ta latka nejak extra nelibila, ale takto vypada to nadherne 🙂 a na bpdynu nic tezkeho neni, kdyz ho zvladnu ja, tak uz kazdy 😉 🙂
@caramilla mit neco rozesiteho 14 dni, to bych brala, ja nestiham vubec nic 😝 a vse moc krasne 😵 , jo a mne mala nespi skoro vubec, jen v satku 😀 a sedni s satkem za stroj 😀 a navic starsi mlade ti jeste asistuje 😝
@elixia Desigual 😀 Mám od něj dva šátky a nosím dennodenně, i v létě někdy, když fouká nebo na parádu nebo se dá přehodit přes plavky, jako sukně. Fakt super věc, sice drahý jako kráva, ale vyplatí se to, protože ho budeš milovat a nosit fakt celý rok a neničí se, vypadá stále jako nový. Tolik promo, fakt mi Desig nic neplatí za reklamu 😀
@danielahe No, me prave taky vicemene spal jen v satku, ale už se učí na kočárek, Jsem zlá matka, ale odmítám ho tahat víc jak 8 hodin denně v šátku, mě to prostě nedělá dobře fyzicky a psychicky, někdy se chci prostě třeba ohnout a narovnat bez zátěže 😀 Nebo jen vyvětrat zapařený kozy 😀 Takže dneska spinkal hezky, ale od odpoledne trůní zase v šátku. Zkoušela jsem právě s ním spícím v šátku dneska došít kojotriko a jak jsem sedla za stroj a "bžžž", tak se začal vrtět a vztekat. Tak jsem ho zase uspala a zase zasedla a zase bžžž a vztekal se, to moje dítě normálně je alergické na šicí stroje 😠
Jinak já mít děti tak málo od sebe, jako ty, tak mám ušitý leda tak rubáš do rakve 😖
😀 😀 😀 😀 rubas do rakve, to me pobavilo. Presne, jak se ohnu nebo podrepnu okamzite bžžžž 😀 , dneska spala rekordne 4 hodiny a to diky tomu, ze jsem chodila skoro celou dobu 😀 . Navic adina nechce vubec dudlik, takze jeste usina u prsa a vice mene, kdyz nahodou nespi dozaduje se neustale pritomnosti 😝 , ze ja chtela holku 😀 . Tobik je i pres svoji zvedavost a rychlost v delani neporadku po celem byte, chapave a hodne ditko, mit druhe takhle brzo u prvni, tak uz nekde visim na strome 😅
@caramilla hihi, taky se mi tu válí body bez druků, ale já mám body ráda 🙂

@rebelie jak píše @zuzkasim , body není o nic těžší jak tričko, ale já body nesnáším, nesnáším ty druky, mám tu už 3 týdny ušité body pro K. a než tam nacvakám druky, bude mu malé 😕