Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
baby v ktorom ceskom e shope maju tu laminovanu bavlnu od kaufmanna - urban zoologie..
a viete este niekto o nejakej kocarkovine (chcem presit kocar), jedine som zatial nasla na gabinke..
diky
@mikulka45 no s tim pocasim letos jeden nevi.. em. se narodila na zacatku kvetna a mesic predtim jsem stihla unosit ty dvoje tehotenske saty, co jsem mela. takovy byl hic. ted jsem se tesila, ze kdyz rodim v puli cervna, ze je zase vyvetram a prdlacky.. 😝 kdyby na kratky rukav nebylo, tak pres to hodis nejaky tenky kabatek a bude 😉
@a_lexa to je finerib z mtx.
@lenasss Gratuluji a přeji, ať máš pohodové těhotenství.
@maroubrabeach Gábinka má parádní výběr kočárkoviny. Něco málo má i unuodesign. Něco málo lamina má veselá jehlička http://www.veselajehlicka.cz/speciality-nylon-l...
@terezita to je fakt... já měla už od minula super tříčtvrteční plátěné rifloidní kalhoty, fakt děsně pohodlné, a nakonec jsem je měla na sobě zatím jen jednou, jaká je furt kosa... a to mi jsou ty klasické rifle okolo pásku už fakt dost těsné a nepříjemné, zbytek na mě plandá... a předevčírem jsem vytáhla těhupyžamo od Anity a normálně jsem ty kalhoty zase sundala, protože mě přes břicho škrtily!!! asi mám ten pupík fakt nějaký velký 😝 - jinak bys byla hodná, akorát já bych dala vědět těsně před, bez rizika dávám přesuny jen po domě (a to s rezervou), jinak je to o ničem... uvidím, jak mi bude 😕
@macin73 no ja ted nosim vicemene uz jen leginy, ty kalhoty me taky dost tlaci.. 😝 a dneska jsem byla na ko a dr. mi dava dva tydny.. 😅 no ja si rikala, ze se mozna jeste jednou vybicuju k nadlidskemu vykonu a sjela bych tam autem.. no uvidim, v jakem stavu za tyden budu.. 😀 tim metrem/busem se mi tam uz moc nechce..
@terezita
@caramilla , my mame jen dva pokoje, pidi detsky a pak obyvaci, kde i spime a ja siju.... Holky jsou tak zvykle, ze casto chodi k nam do postele, kde za naseho plneho provozu hned usnou. Miminum jsme aspon nad hlavu davali cerny destnik, at jim nesviti svetlo z lustru primo do oci.... S miminem taky siju, kdyz ma tulivou, ale nastesti uz muze na zada... Memu muzi pry taky siti pri spani vadi min nez tukani do klavesnice 😀
Prosím, prosím smutně koukám, nemá někdo dámské Ottobre 5/2013 na půjčení, resp. obkreslení jednoho sřihu? Mohu se sladce revanšovat, či nabídnout obkreslit něco z mých dětských 1, 3, 4/2013 😉
@olivka84 ještě je tady pruhovaný jednolíc http://madaga-shop.cz/jednolic-prouzek-1cm-bilo...
@terezita máš to krásné! Opět látka, o kterou bych ani nezavadila a ty z toho vykouzlíš tohle! Máš neuvěřitelný talent a cit na kombinace! Sem se nějak rozvášnila, v každé větě vykřičník 😀.
No a chtěla jsem tu lupnou 3/4 pro juniorku s aplikací podle FM, ale po té kráse nahoře se zas cejtím leda na dédéčko, což splňuju i výběrem materiálu, sysling od V., látka barví jako prase a je děsně lichá a rozjíždí se švy, takže gatě budou asi jen na chvíli, než se rozpadnou...naštěstí už žádné další Véčkoviny na skladě nemám, bo takové šití se fakt vyplatí 😝.
*technická - ta kolena jsou podšitá teplákovinou, jinak jsou děsně tenká, když je jen to plátno.
dievcata z MT a okolia - v priore v MT v metrazi maju zlavy, vacsina latok za 0,99 az 2,99 eur/m.
@koki_melo To je nááááádhera ty gatě! A ten nápad na kolena je boží, to je z FM nebo tvůj?
@danielahe Kluk nebo holka, spíš je to o povaze, Jasmínka mě vůbec nepotřebovala a nepotřebuje prakticky doteď, dala jsem ji do kočáru a spala, šátek nevyžadovala, hraje si sama a naopak nemá ráda, když ji někdo vymýšlí zábavu. Kryštof je mamánek, právě tu pochrupává v šátku, sám nebyl ochoten zabrat 😀
@terezita boží 😀 Já házím taky jednu kolovou, ale teda v mém podání nic moc 😀 Ty kola prakticky nejsou na tom tričku vidět 😀
A ještě přidává jednu "květinkovou" a zároveň produkci Caramilly na všech 3. Nové je moje kjotriko, tyrkys s kočkama. Mmch. ta stužka letos na květince je přesně moje barva, tyrkysosmaragdová, jsem z ní totálně uóchaná 😀

bre dopoledne!
prihazuju vcerejsi novorozeneckou cyklistickou rychlovku..
@macin73 na ten strih na kojopolstar kouknu, ja to obkreslovala z monitoru na papir, bo nam nefunguje tiskarna. ale myslim, ze mi to teda sedelo.. kdyztak ti ho muzu donest pristi tyden do ikei, pokud bys dorazila, uz ho snad chvili zas potrebovat nebudu 😉