icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

elixia
14. máj 2014

@koki_melo wow, paradne! 🙂

koki_melo
14. máj 2014

@caramilla je to FM, http://www.farbenmix.de/inspiration/en/2014/05/... jako v jejich podání to je jiná liga, ale taky oni to nedělali ze superúžo kva kva kvalitní džínoviny.

@petkasv háá, jsem ráda, že tu nejsem jediná úchylačka, co čučí Car na prsa. Taky jsem chtěla pochválit 😀
ale ono moc jinam čučet nejde 😉 .

palosek
14. máj 2014

@koki_melo jako.....ty jsi rychlá....já to mám v planu,ale než se k tomu dostanu..... Je to krasa

koki_melo
14. máj 2014

@palosek musim byt rychla-muzu sit od cca 20.00 do 22.00. Ale zrovna todle je fakt hrc prc za hodinu hotove.

petkasv
14. máj 2014

@koki_melo ty rifle jsou boží 😵
no víš co já co odkojení Rozárky mám míň než pingpongový míček můžu fakt jen závidět 😀 😀

petkasv
14. máj 2014

@caramilla já chci taky, aspoň C, plná, krásná C, chjo budu muset otěhotnět 😀

macin73
14. máj 2014

Tak, další háčkovací počin... jako ta tyrkysová je ve skutečnosti boží, ale nějak to nejde vyfotit... jen se bojím to vyprat, protože ty bílé kloboučky se fakt šíleně srazily ☹. Ale musím, neb podle míry sražení pak uháčkuju Nr. 2 😵.

petkasv
14. máj 2014

@macin73 to máš ze 100%bavlny? ta se zase roztáhne 😉

caramilla
14. máj 2014

@koki_melo Jako třeba oči mám hezký, ne? 😀 😀 😀 😀

@petkasv Mě ty vnady přijdou v tomhle podání spíš už jako nevnady 😝 Já bych brala taky krásný C, tak akorát do ruky 😀 😀 😀 U mě ale platí "nesmím otěhotnět"😀

macin73
14. máj 2014

@petkasv ty bílé kloboučky jsou z příze Silva... ona má v sobě jakési ozdobné lesklé viskózové vlákno, ale nezdá se mi, že by to sražení způsobilo to... no příště je zkusím víc roztáhnout, to je jasný 😉

lip72
14. máj 2014

@lenasss Sukně krásná, ale ještě hezčí zpráva 🙂 ......moc gratuluji k těhu 🙂

a_lexa
14. máj 2014

@koki_melo úžasně se ti to povedlo 😵 😵

katka82
14. máj 2014

@koki_melo rifle super 😵 😵 hezčí než origo na FM 😉

ucitelka70
14. máj 2014

@terezita nádherná súprava..... krásne sú tie ozubené kolesá

ucitelka70
14. máj 2014

@koki_melo tak sa ti toto veľmi vydarilo...... očividne sa zdokonaľuješ, z mesiaca na mesiac

caramilla
14. máj 2014

Jedna z přímého přenosu, hlava mezi kozama a maminka večeří, občas něco odpadne 😀 Jen to bude asi hustá noc, droždí, ale pizze neumím odolat 😝

koki_melo
14. máj 2014

@caramilla 😀 😀 😀

kamishek
14. máj 2014

@caramilla ta šunka ve vláskách je dokonalá 😀 😀 😀

caramilla
14. máj 2014

@kamishek akorát než jsem manželovi nastavila dobře foťák, tak vystydla a docela ho studila 😀 😀 😀 😀

kamishek
14. máj 2014

@caramilla víš jak, kvůli dobré fotce se musí někdy holt i trpět 😉 😀 😀 😀

bury
14. máj 2014

@caramilla - takový fotky se mají fotit na Automat 😉

caramilla
14. máj 2014

@bury No, ale i ten automat se tam musí přehodit, plus byla nastavená samospoušť a manuální ostření na objektivu, takže můj zásah byl nutný 😀

allymally
14. máj 2014

@caramilla supééér 🙂 A K. má aj hodně vlásků. U nás M. je měl taky, ale už je má vyšmrdolenkaté. Kolem hlavy má kruh 😀 A buď ráda, že se máte, jak se máte. My furt bojujem. Kojení naprd, dýchání naprd, každý den se probouzím s tím, že možná skončím opět v nemocnici ☹

Takže všem maminkám a těhulkám přeji HLAVNĚ hodně zdraví 😉

A já taky zaplevelím stránky :-P

Ty kaťata s hvězdama jsme měli v nemocnici, jelikož M. bylo vše malé a naštěstí jsme měli svoje. A všichni chválili a divili se, že je to ušité 😀 A tríííča jsou pro staršího na léto.

zuzkasim
14. máj 2014

@allymally Já vím, že se to dobře říká a hůř dělá, ale zkus se ty sama zklidnit a věř, že to bude dobré, že to prcek prostě zvládne, nenachladí se a když náhodou jo, že zas bude prostě o pár týdnů starší a ta záklopka (chrupavka nebo přesně která část) zase o fousek zralejší a funkčnější. Psychika maminky u miminek dělá hrozně moc, sama to vidím doma. Zkus se nějak naladit a věřit. Nevím, komu ty sama věříš a byl by schopen ti pomoct, maminka, kamarádka, farář, psycholog... je jedno, kdo to bude, jen musíš pracovat hlavně ty sama se sebou, prcka teď momentálně až tolik neovlivníš, on se částečně naladí podle tebe. Nebude to najednou v pořádku, ale budete to zvládlat o mnoho líp. Z toho, jak píšeš, čiší obavy, každodenní strach... Jako já se ti nedivím, jen bych ti moc ráda pomohla. Vždycky je to o nás, jak se k situaci postavíme.
P.S. vůbec netuším, jak facebook funguje, přihlásila jsem se, nic, co by se týkalo látek, nevidím a trvalo mi asi 20 minut, než jsem našla, jak se odlásit🙂 Možná mi látky nejsou souzeny.
Nebo jestli by byl někdo (kdo má momentálně čas a méně starostí a nemá nemocné miminko) ochoten a schopen vysvětlit, jak na facebooku najdu nějakou skupinku ally, kde by měly být přebytky látek - ale jako byste to vysvětlovali slaboduché osobě, protože při styku s počítačem si tak vždycky připadám...

macin73
14. máj 2014

@zuzkasim zkus si zadat do vyhledávače syslírna

allymally
14. máj 2014

@zuzkasim Zuzi, moc děkuji. Určitě nad tím budu přemýšlet 🙂 Ono je to strašně těžké, protože mě to drásá srdce, jak špatně dýchá, jak se mu špatně papá ☹ Snažím se ho chlácholit, aby byl klidný. Neklid mu to zhoršuje. Ale my to zvládnem a jakmile nám to doroste, tak bude velká látková oslava 😀

zuzkasim
14. máj 2014

@allymally To víš, že to zvládnete! Navíc mysli na to, že je to opravdu jen dočasné, nic, co by vás mělo trápit celý život🙂

zuzkasim
14. máj 2014

@macin73
@allymally Hurá, jsem v syslírně! No a zas se budu ptát jak trotl, to, co vidím, je ještě k dispozici? U některých jsou už psaní zájemci a dokonce tam vidím i nabídky kohosi jiného jak ally, jak je to možným?

medunka21
14. máj 2014

@zuzkasim na fcb poziadaj Ally o priatelstvo a ona ta do skupiny prida..ale varujem ta,radsej tam nechod..ja som uz prisla o novy OL.teda o cast koruniek nan.

macin73
14. máj 2014

@zuzkasim nakonec jsme si odhlasovaly, že mohou nabízet přebytky i ostatní členky skupiny 😎