Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@allymally - je mi moc líto, co s malým prožíváš 😢 Z tvých příspěvků je opravdu vidět, že jsi ustaraná - což se teda nedivím. @zuzkasim to napsala moc hezky. Ty to prostě neovlivníš, nezbývá než čekat, tak se pokus o zklidnění - určitě by vám to pomohlo.
S tím kojením - nebylo by řešení odsávat a dávat to flaškou? Vím, že je to strašnej opruz, ale jestli by to malému pomohlo.... Ono kdyby líp papal, tak se to všechno snáší určitě líp.
Náš mladší je taky hodně nemocnej - v 10 měsících byl 13x nemocnej ☹ Ale i když sotva dýchá, píská a sípe, tak má chuť k jídlu, tak je to jednodušší. Ale taky jsem často byla na dně sil a děsila se každého zakašlání, že budeme muset do nemocnice.
Moc vám držím palce 😉
@zuzkasim pojali jsme to nakonec jako "prodej přebytků všech, co maj látky navíc" A ve fotkách jsou alba. Jsou až na konci popsané Lille, stuhy atd. Pod každou fotku se napíšeš, kolik čeho chceš a v Tvém případě i to, že jsi to Ty 😀 Abych věděla. Pokud jsou to kousky a je tam někdo dopsaný, tak už je rezervovaný. Kdyby něco nebylo, dám vědět 😉
@kajark ahoj, dávno som Ťa tu nevidela, ako vidím.... si hrdá maminka... blahoželám k prírastku.....
@ucitelka70 dakujem krasne, pridala som sa k hromadke na miminka 🙂) a nestiham tolko, kolko by som chcela sit. Latok mam nasyslene az az.... i ked novinky stale lakaju... sijem hlavne teplaky do skolky, to sa mina ako teple rozky... a na leto sa chystam nejake namornicke tricka, ako porodne som si zasluzila overlock, aj mi uz prisiel, ale bol nejaky zaseknuty.. tak som ho musela poslat spat na reklamaciu a v piatok mi ma prist novy kus. Uz len ten cas sa na nom naucit... a snad to sitie pojde rychlejsie ako na rovnostehu s kracajucou patkou..
Holky,nevíte odkud je tento úplet? paní bere z mylly,ale tento tam nemají...je nádherný - bych ho chtěla 😵😵
@koki_melo paráááda 😵link na FM inspiraci ukládám - musím to vyzkoušet...snad bude někdy čas... 😔
jinak já šiju pořád to stejný - rozhodně se neflákám...snad jediný,co jsem šila nově jsou legíny s řasenýma nohavicemi a typu prdeláčky...a propó - -kdo máte sloníky a chcete se jich zbavit???existuje někdóóó? sím sím
😅 🤐
@allymally Máš to krásné, já jsem tu teď dlouho nebyla, tak ani nevím, jaké máte problémy, ale myslím na vás. Nemocná miminka jsou opravdu hodně náročná, hlavně na psychiku maminky, takže na ty nervy máš určitě nárok. Se @zuzkasim naprostou souhlasím. Jak já jsem přetažená a třeba jen nevyspalá, tak jsou obě děti protivné a o to víc prudí. K. je hrozně neklidný a pláče ani neví proč a důvod je, že já jsem neklidná. Ale právě, že se to sice dobře analyzuje, ale hůř se pak máš dát do klidu, když nemůže člověk ani kafe ani panáka 😢
@crawler
Myslim ze je to Hamburger Liebe, su aj v cervenom 🙂
@crawler Látku s loďkama jsem nikde neviděla, ale je krásná, kdybys ji objevila, chci taky🙂
Slonů mám kousíček a opatruju je s láskou, počkám, až ta moje lumpajda trochu povyroste, na miminko se mi to zdá velký vzor a bylo by mi líto, kdyby je vynosila jen pár měsíců, zatím ještě dost rychle roste. Řasením jsem prckovi vylepšila jakési docela hezké, ale zatím dlouhé legíny z Tesca, byly v akci, doslova za pár korun a pokud je neprodře lezením po kolenou, vydrží jí asi do 2 let. Zatím nařasené, pak to vypářu a budou normální.
ahojte, ja vas velmi nestiham... ale mam chore deti tak som zavitala 🙂))
@crawler lodky : http://de.dawanda.com/product/59838619-we-Boote... ........... ak by ste robili romadku tak sa pridam 🙂
@allymally prosim napis aj mne link alebo Fb do posty 🙂 dakujem
A chvalim vsetky krasne vytvory, len mi tu srdiecko puka ake ste sikovne a ja nestiham... uz tu mesiac si jem obal na tablet, ale snad sa mi ho teraz podari 🙂
@diapozitiv01
@zuzkasim
@anielik holky super pátrání 🙂
určitě je koupím - teď znám název, tak zkusím pohledat levnější- tak mi klidně napište do IP,kolik byste chtěly a já až bude maličká spát, tak pohledám...😵

@olivka84 ahoj ja som akurat od mechulky objednavala pruhovane jednolice, vybavene cca do tyzdna, maju slovensky ucet, postovne 210 czk.