icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
15. máj 2014

@katka82 díky!

katka82
15. máj 2014

@bordino rádo se stalo 😉 🙂

bordino
15. máj 2014

@katka82 šmajrá, oni tam mají i jeleny a kníry.... no, tak to ti vážně mooooc pěkně děkuju 😀

katka82
15. máj 2014

@bordino 😀 😀

saaralota
15. máj 2014

Konečně zase jedno moje šití 🙂 Softka pro syna kamarádky, jedu stále stejný střih (car) i styl, nemám odvahu měnit osvědčené 🙂. Zase hrozné moření se zipem. Teď se chystám na jednu z letního softu, tak tam to snad bude lepší, vrstvy tenčí...

palosek
15. máj 2014

@bulinka mám zkušenosti, že každému dítku sedí jiný střih...my ted máme v rodině tři malé děti a absolutně jim stejné neseděly :( Nejlíp tak udělat si svůj podle trička 😉

palosek
15. máj 2014

@koki_melo @allymally myslím, že tady se uživí mnoooooho metrů vhodného dotisku 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

snowwitch
15. máj 2014

@bulinka Mě se zítra vrátí Ott a tam střih na dětské body určitě je, ale netuším, jak sedí.
@animal Přeji, aby se to malému brzy spravilo a mohla jsi si oddechnout.
@caramilla Tak fotka s pizzou je dokonalá 😀

danielahe
15. máj 2014

@allymally moooc moooc povedene 😉

danielahe
15. máj 2014

Prcka cislo 2 mam v nemocnici a ceka na zitrejsi revizi briska 😔 . nastesti je tam s tatinkem ( mne tam nechteli, kdyz kojim a malem mi tam nevzali i tatinka...nastesti meli volny jednoluzak s kleci pro tobika 😅 ), tak jsme po 100 letech opet sedla ke svemu merrylocku a nestacila jsme se divit, mela jsem sto chuti ten stroj rozbit 😀 😀 😀 , uvolnil se mi tam nuz, takze orez fakt vyborny...no se rvoucimi detmi za stroj uz nesedam, prace stoji za prd 😀 😀 😀 a tady je moje nemocnicni pyzamko 😎
Myslela jsem si, ze nebude moct mit nic do pasu po operaci, tak ma misto kalhot navleky + jeste kalhoty, ale jak je burtikaty, tak to ma jak leginky 😅

zuzkasim
15. máj 2014

@danielahe Pyžamko vypadá moc hezky, rybičky se mu určitě moc líbí a přeju, ať to všechno v nemocnici snáší dobře.

petkasv
15. máj 2014

@danielahe pýžo je super, hlavně ať je malý v pořádku ☹

zojec
15. máj 2014

ja som dnes tiez zistila, ze mlady nema v com spavat, bud. tyzden ideme na vylet, tak som bola nutena nieco spichnut.. nasla som asi 3rocny leziak :D biobavln uplet :D a stava sa zo mna lemra na apliakcie.. takto som mala za hodku cele pyzamo zmaknute 😀 😀

snowwitch
15. máj 2014

@danielahe Pyžámko je moc pěkné a myslím na Tobíka, ať to všechno zvládne.

aerin
15. máj 2014

holky to je hrozný, ušila jsem pyžamko, jsem z něj uplně uvařená a moje děti taky, a majitelce (a asi ani nikomu jinýmu) se nelíbí, tak teď nevím co s ním, asi ho schovám Dorotě 😀
asi jsme jediní střelení ☹

@caramilla diky moc, uz jsem sehnala🙂 a sekne vám to!🙂

bordino
15. máj 2014

@zojec tak kombinace tý biobavlny s tyrkysem by mě nikdy nenapadla a přitom je to tak úžasný!

danielahe
15. máj 2014

@aerin vzdyt je pekny 🙂,takovy rostacky 😉

A moc dekuji vsem za podporu.zitrek bude nejhorsi.at uz ho mame za sebou

kuna
15. máj 2014

@aerin vzdyt je hezky, lebky leti 🙂

@danielahe to je super napad s tema navlekama a dlouhym vrskem!

@zojec jj, at zijou velurky 🙂

macin73
15. máj 2014

@aerin zpracování krásné, ale upřímně - já bych ho teda taky nechtěla... 😕 - mně se prostě takové symboly nelíbí a na dětech tuplem ne... ale zase já jsem zase dost konzervativní 😝

zojec
15. máj 2014

@bordino som ladila k nazehlovacke :D to bola posledna 😉

zuzkasim
15. máj 2014

@aerin To je těžké, já lebky taky nemusím, holt taktéž konzerva🙂

V poledním klidu jsem patlala. Jedna nepovedená čepice - nejdřív jsem měla moc volnou nit v levé jehle, ale zjistila jsem to až po došití, když jsem jela švy znovu, tak se pro změnu natáhly☹ Jak je teď zima, tak ji dcerka unosí, ale výstavní není. No a na domácích kalhotách z flanelu snad ani není co zkazit, ty jsou naštěstí O.K. Tímto jsem vyšila zas jednu starou látku (a nakoupila 3 další🙂 ).

terezita
15. máj 2014

@aerin mne se teda libi a moooc! ja jsem na ty lebky.. 😅

koki_melo
15. máj 2014

@zuzkasim Zuzko, je možné, že ten flanel je hodně starý, třeba 20let? Já měla na vejšce sukni z takové látky a nebo hodně podobné 🙂))

zuzkasim
15. máj 2014

@koki_melo Jo jo, je to něco starého, od kohosi jsem ho dostala. Ale je hlavně kvalitní, to, co jsem koupila před pár lety se ihned zežmolkovalo a bylo o polovinu tenší.

anastazieb
15. máj 2014

@aerin pyžámko je povedené, ale já taky lebky moc nemusím 😀 . Ale zřejmě ještě nemám správného pre-puberťáka, který by mi vysvětlil, co se nosí 😀

@caramilla fotka s pizzou dobrá, úplně jsem si vzpomněla, že se mi to taky často stávalo, akorát Vilémek měl přes hlavičku šátek, takže tam byly vždycky skvrny, v tomhle místě. Dodneška tam myslím takové neznatelné dva fleky od pesta z těstovin jsou 😀

anastazieb
15. máj 2014

No a jinak moje tvorba posledních dní, džunglovou soupravu (mikina, tričko, tepláčky a pirátka) jsem dodělávala celý dnešek, abych jí stihla dát na poštu a paní dorazila včas před dovolenou. Včera jsme byli celý den pryč a já večer dorazila tak urvaná, že jsem si lehla na gauč a usnula.

Takže - jedna formulová a jedna džunglová mikina 😉

bordino
15. máj 2014

Po naprosté dokonalosti od
@anastazieb jeden můj super výkon, abyste třeba neměly pocit, že sem chodí jen profíci 😀

anastazieb
15. máj 2014

@bordino prosím tě, kdo jiný by měl být profík, než ty 😉

zuzkasim
15. máj 2014

@anastazieb Tak mikiny jsou bombastické!
@bordino Máš krásného hnědoočka🙂 A čepka je dobrá, sedí a nikde se nevlní švy jako někomu🙂

danielahe
15. máj 2014

@anastazieb mikyny jsou boziiiii 😵 😵 😵 😵