icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
15. máj 2014

@anastazieb dokonalost 😵

a_lexa
15. máj 2014

@danielahe to pyžamko je krásný. A pěkně jsi to vyřešila. 🙂 Ať je malému brzo lépe.
@aerin mě lebky nevadí ani na dětech a líbí se mi jak jsi udělala nosní kost jako srdíčko. 🙂 Máš to krásně provedené. Ale mám problém s tím, že je to pyžamo. Neumim si představit že dítko ukládám do postýlky a koukám na lebku, nebo že k němu v noci vstanu a čučí na mě z jeho postýlky lebka.
@zuzkasim ty flanelové kalhoty jsou super 🙂 🙂 .
@anastazieb úžasný mikiny. 😵

laeela
15. máj 2014

Holky, já srabácky čekala, až se překlopí stránka. :DDD Takových krásných věcí.
Já dnes šila s dětmi, spočteno podtrženo, uklízela jsem pak stejnou dobu, jakou jsem šila.
A hlavně jsem původně měla šít něco úplně jiného, ale pak jsem přeskládávala látky a dostala nápad.

palosek
15. máj 2014

@zuzkasim taky jsem teď D síla čepičky. Je to jednoduché, jen utrefit správnou velikost, tak jich vzniklo hned několik.

palosek
15. máj 2014
crawler
15. máj 2014

@danielahe myslím na vás a úplně je mi smutno z představy, že tak maličké děti musí být v nemocnici bez maminky ☹
@anastazieb bomba 😵
@bordino ach ta Jášova kukadla 😵 zeptám se - čímpak vyztužuješ kšilt? stačí vlizelín nebo máš něco pevnějšího? děkuji😉

crawler
15. máj 2014

@laeela jé duha - krásný - veselý 😵

@palosek to je jak já - vzniklo jich dosti než jsem pokryla velikosti 😀

koki_melo
15. máj 2014

@terezita tlesky tlesky, máš to zase dokonalé!
@danielahe ať to zvládnete co nejlíp a pyžámko máš krásné!
@zojec ta tyrkysová je prostě dokonalá barva a krásně to pyžámko rozsvítila!
@anastazieb Hustý, hustý, hustý!
@bordino čepka super a model KRÁSNÝ!
@laeela To tričko je libový!!!
@palosek roztomilé čepičky!

zuzkasim
15. máj 2014

@palosek Mě zklamalo, že na tak "malou věc je velká spotřeba látky" (mám ji dvojitou), blbě se upravuje velikost. Mám tu po starších dětech úplně jednoduchou - obdélník a nahoře to má 2 uzlíky, je bezkonkurenční (má hezké barvy a hodí se skoro ke všemu), tak možná příště zkusím něco podle ní. Ty je máš hezké, nevím, jak to děláš🙂

sinala
15. máj 2014

@zuzkasim to máš dvojitou z ottobre? Já ji šila jednou jako jednoduchou a trochu prodloužila

bordino
15. máj 2014

@crawler hele je to něco pevnějšího, ale co konkrétně.. já to kupuju po rolích přímo u výrobce a nemají na tom napsáno, co to je 😀

crawler
15. máj 2014

😀 takto je dobrý🙂D já právě s výztuhama nemám moc zkušenost - vím třeba,že je nějaký ronar apod.,ale nevím, zda to není jen na kabelky, aby to zas v kšiltu nebylo jako beton 😀

sinala
15. máj 2014

@crawler na kšilt je decovil, je to pevné, ale ještě jsem nšila, jen ho tady mám v syslírně 😀 .

crawler
15. máj 2014

@sinala tak to si píšu,díky!

bordino
15. máj 2014

@crawler ronar určitě ne, ani ronopast - dala jsem na zkoušku a moc tuhý. Je to něco jako hodně silný vliselin, chceš kus?

bordino
15. máj 2014

@sinala decovil je určitě fajn, ale to udělá úplně tuhý ten kšilt. Já to třeba do kukel nedávám, protože pak netlačí, když to prcek někde zapíchne ;)

kuna
16. máj 2014

@terezita moc krásný, já ty tvoje fotky vždycky žeru, krásné věci a krásně nafocené! A jako ostatní obdivuju tvůj cit pro výběr a kombinaci látek. Hele, já si tě někdy pozvu domu, prohrabeš se mi syslírnou a řekneš mi, co mám z čeho ušít a s čím to zkombinovat, jo? 😀

@bordino @crawler jůů, tu chci taky! (látku) Taky chystám námořníka na léto, včera jsem šila první námořnické bodýno

@saarlota bunda hezká, precizně vypracovaná!

@zuzkasim mně se ta čepka náhodou moc líbí! Já jsem s čepicema na štíru, vždycky to blbě sedí, mládě si teď rve vše z hlavy dolů, takže jedem furt v kuklách…

@bordino super čepka, banánové krabice jsem jinak ulovila v menším Albertu, dali mi jich najednou asi 20 🙂

@laeela to tričko je úžasné!

@anastazieb super mikiny, jako vždy!

@palosek krásné čepičky, mně by normálně bylo líto sloníků, měl ajsem jen metr a šetřím si je a syslím si je 🙂

zuzkasim
16. máj 2014

@sinala Jo jo, byl to střih z Ottobre.
@kuna Přesně jak u vás, stejně to na hlavě dlouho nemá... ale to v tomto počasí nejde. Možná tam ještě lupnu šňůrky.

piecee
16. máj 2014

holky něco málo ode me 🙂
btw:dekuji terezite za střih na kojo polštář

macin73
16. máj 2014

@bordino já jich teď hafo (hlavně po látkách) vyhodila, mám Ti ten zbytek schovat? jen nezaručuji, kdy budou vybalené... 😝

macin73
16. máj 2014

@piecee nádhera!!! to jsem jediná trubka, které nejde sestavit střih na ten kojopolštář??? 😕

piecee
16. máj 2014

@macin73 no hele já jsem si to poslepovala a stejně jsem asi udělala moc velky presah asi kolem toho zipu pze mi jeden dile dole přečuhoval asi o 1,5cm 😕 tak jsem to zastřihla a sešila 😀

ucitelka70
16. máj 2014

@piecee prekrásna prezentácia..... výrobky sú úžasné

vondandy
16. máj 2014

Ahoj, vcera jsem narychlo spichla kalhoty na litacku synovci. Zelene jsou z jemneho manzestru, pokusila jsem se o rostouci nohavice. Cervene jsou z platna, ale site jako teplacky. Snad budou dobre, protoze jsou site jen od oka.

vondandy
16. máj 2014

GRRRR, pouceni pro priste, pred napsanim prispevku si aktualizovat stranku, at tu clovek nestrasi s DD kalhotami pod nadherou od @piecee

macin73
16. máj 2014

@piecee aha, tak já se nebudu bát vlka nic... jdu to asi po třetí vystříhat (konečně mám snad dvě paré vytisknuté na stejné tiskárně), tak snad to už nějak sesmolím... bojím se, že když to nedám nějak teď, tak po porodu tuplem ne... 😝

macin73
16. máj 2014

@terezita co se Ti jako líbí na mém přiznání, že jsem trubka??? 😠 😀 😀 😀

terezita
16. máj 2014

@macin73 ted na to koukam, ty sede pruhy jsou tam kde se to ma prekryvat. tak je vzdycky na jednom dilu nech a na druhem je odstrihni (nebo je odstrihni vsude a pak budes muset prilepovat ty hrany papiru presne k sobe..)

terezita
16. máj 2014

@macin73 me to pobavilo, jsem se tu musela krapinek zasmat.. 😅 😀

terezita
16. máj 2014

@piecee a teda a ta latka tech slonu na zelene.. to je nadhera!! 😵