icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jitavlad
16. máj 2014

@danielahe Také nechápu proč nejsou raději, že tam je s dětmi rodič. Vidím v tom jenom výhody... Držím palce. Dítě v nemocnici, to je vždycky psycho....

schnek
16. máj 2014

čau holky, prosím, kolik letního softu v jednom kuse byste vzali na dvoje kalhoty vel 128/134 a 116/122? v pase a dole na gumu, bez ozdob a blbinek, jen s kapsama v bočních švech? metr dvacet?

bury
16. máj 2014

@danielahe - držím palce 😉
My byli s malý v nemocnici 2x - ještě teda na malých mimčech a vždycky tam byly nějaké děti bez rodičů 😢 😢 strašný, prostě strašný. Já v noci skoro nespala, protože jsem slyšela pláč dětí a nikdo je nepochoval ☹ Jedna maminka tam chodila chovat v noci miminko, co tam bylo bez "maminky" a pořád brečela, jak jí je to líto. Sestry nemají čas, nechají ho prostě brečet - když je najezený a přebalený ☹ Já šla pro čaj a viděla přes dveře děti v postýlkách, jak jen sedí a smutně koukají (tak roční dítě), pláčou ... no a matky si doma v klidu chrápou 😝 ☹ ☹ fakt nechápu....

Jinak jste našily krásné věci, fakt nádhera 😵 😵

katka82
16. máj 2014

@alenf ty první kyti jsou ještě ve veselé jehličce: http://www.veselajehlicka.cz/uplet-ruzove-kytic... 😉

anastazieb
16. máj 2014

@bury to si vůbec neumím představit, já bych se asi z toho zbláznila, být s dítětem v nemocnici a tohle tam vidět.

zuzka72
16. máj 2014

@bury já to bohužel také zažila a rvalo mi to srdce 😔 když jsem měla chvilku šla jsem za jiným dítkem, ale všechny se nedali zvládnout bylo jich moc bez maminek, je to moc smutné téma 😒

kuna
16. máj 2014

@bury to je fakt strasny, ale ja bych ty matky neodsuzovala. Treba nemaji moznost s ditetem v nemocnici byt, protoze maji doma dalsi a zadne hlidani. Ja jsem s dcerou skoncila na dva dny v nemocnici daleko od domova, manzel navic na sluzebce...kdyby mi nevysli maximalne vstrict a neprijali i zdraveho rocniho syna (navic kojeneho), tak nevim, co bych delala.

bury
16. máj 2014

@kuna - já neodsuzuju nadarmo. Bohužel vím, jak to u těch dětí bylo .... kecaly jsme o tom v noci se sestřičkama. Z 90% to jsou děti ze sociálních rodin, matky na to kašlou a dokonce si prý občas i vymyslí nemoc, aby se na pár dní dětí "zbavily" 😢 😢 No děs a hrůza.

bury
16. máj 2014

Jinak vám řeknu, že já bych se asi zbláznila, kdybych měla dítě v nemocnici a nemohla jsem tam s ním být.... ☹ ☹

katka82
16. máj 2014

@bury taky bych to nedala aby byl jeden z prcků v nemocnici sám 😒
jinak po delším čase zase nějakej výtvorek 😉 softky pro neteř 🙂

mikulka45
16. máj 2014

@alenf funguje normalne, tento tyzden som si odtial objednavala 😉

betelgeuzz
16. máj 2014

@piecee prý něco málo 😀 máš to krásné 🙂

kuna
16. máj 2014

@bury tak to potom jo, to je opravdu smutne, chudaci deti...

alenf
16. máj 2014

@mikulka45 tak ked sa uz normalne nakupuje nemusim sa obavat,diky za info🙂))
@katka82 pozriem🙂

danielahe
16. máj 2014

@bury normalne jsem se u tveho prispevku rozbrecela 😔 😔 😔 , taky nechapu, ze tam nejaka maminka necha svoje dite samo, to je psycho. 😝

Jinak uz to ma za sebou 🙂 , ted jeste spinka a snad se brzo vzbudi 🙂

a jeste lobuji za toto, moc to chci, takze bud se nekdo prida nebo vezmu asi minimum, co musi byt i za cenu, ze me to bude stat majlant 😝 😀 😀 😀 😀 , asi se pujdu lecit ze zavislosti 😝 😅

danielahe
16. máj 2014

@kuna tak me by neprijali s malou, takze fakt stesti, ze bzl volny jednoluzak pro tatinka 🙂

barcav
16. máj 2014

zdravím 😀 krásně šijete, u nás zase řádí rýma, děti špatně spí, mě přepadla asi jarní únava, ale neodolala jsem a objednala zářivé bubliny od kaufmana 😀 chci si z toho ušít sukni, tak snad to stihnu ještě letos 😀 přemýšlím nad dlouho podle návodu od @jitu22 a nebo se mi líbí ty sukně nad kolena od sůvy z nudlí, že bych pajcla
😀
@petkasv krása, ty tvoje kalhoty se mi moc líbí, vypadají velmi pohodlně
@zuzimia krásné 🙂 ty jablíčka mám nasyslené už přes rok či dva a ještě jsem do nich nestřihla 😖
@zikie ty zajíčci jsou roztomilí 😵
@crawler super věcičky 😵
@jitu22 to je krásný 😵
@crawler ten recept se zmaženou pampeliškou jsem nezkoušela,aleudělal sjem podle nich pampeliškový sirup 🙂
@koki_melo gratuluji ke svatbě 😵
@soso šatičky jsou úžasné 😵
@bordino krásné 😵 moc vám to na fotečce sluší
@allymally držím palce 😵
@jieff úžasné 🙂
@stassy krásné 😵
@anastazieb aplikace na mikině jsou krásně udělané 🙂
@ucitelka70 ty jsou úžasný 😵
@sufik1 ty lezoucí kaťata jsou super nápad 🙂
@caramilla krásné fotečky 😵 😵 😵 😵
@terezita cyklistická soupravička je božíííí 😵 😵 odkud pak máš ten úplet ?
@koki_melo ty prostřižená kolena jsou super 😵 😵 😵 to se ti moc povedlo
@saaralota krásná 😵
@danielahe držím palce ať je malému po operaci brzo lépe 😵 já když jsem kojila, tak taky byl v nemocnici se synem manžel, naštěstí to nebyl problém , naopak to vítali, pak když jsem byla v nemocnici s druhým synem, vždy mi bylo těch samotných dětiček moc líto, naštěstí u nás se jim opravdu snaží věnovat
@anastazieb nádhera 😵
@laeela super rukávy 😵
@piecee nádhera 😵 tolik úžasných věciček

mitape
16. máj 2014

@koki_melo pekné šaty a modelka naparádu 🙂
@jitavlad leginy pekné jednoduche. gumu si prešila len na rovnostehu? nepraská to?
@katka82 softky pekne a to šitie hore kopcom dolu kopcom je fajn nápad 🙂

papajka7
16. máj 2014

ahojte tak pridam aj moj dvojtyznovy pocin 😅 ,inac sa ten DD zvrhol 😀 krasne veci tu pridavate 😵 😵 😵

jitavlad
16. máj 2014

@papajka7 Tý jo, hustý stádo...

papajka7
16. máj 2014

@alenf kuk tu ich maju 😵 www.vecicky.sk/JEDNOLICNY-UPLET-ruzove-kvietky-...
uz som od nich kupovala ,vsetko ok 😉

alenf
16. máj 2014

@papajka7 a ako si to kupovala ked maju na vsetkom cerveny krizik? ☹

papajka7
16. máj 2014

@alenf aha nemaju ich skladom,ale skus jej napisat 😉

papajka7
16. máj 2014

@alenf zatial somu nich kupovala iba casopisy ,ale mala somn tam zlavu na latky ktore coskoro naskladnia,tak si myslim ze ich budu mat zachvilku,treba sa opytat

alenf
16. máj 2014

a cenu mali aku nevies?

alenf
16. máj 2014

@papajka7 aha,no vyzistím🙂!Ďakujem za infošku🙂

papajka7
16. máj 2014

@alenf cenu to neviem skus jej napisat,myslim si ,ze uz ich ma objednane a su na ceste ,ked ich uz ma nahodene na stranke

ucitelka70
16. máj 2014

@papajka7 krásne stádo koníkov.....

terezita
16. máj 2014

@barcav to je lille

sinala
16. máj 2014

@papajka7 krása, pro koho to je?