icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mahafi
17. máj 2014

@terezita takovýhle pytlíček jsem měla na madlí taky a ona ho měla hrozně ráda... a já taky... 😀. vidíš, to bych mohla udělat i pro druhý, ať máme na střídačku 🙂.
@baarca se přidávám s úlekem jako @crawler to nemusíš mít ani těhotenský kalhoty? i kdy je fakt, že já mám kalhoty do gumy a ty nepotřebuju mít jiný, ale do džínů se nevejdu už dlouho (vešla bych se dýl, ale jakmile jsem si sedla, bylo mi to nepříjemný...). podobný triko jako v ott 2013/2 jsem si šila a je fakt super, podle střihu z oblíbeného starého trička 🙂.

koki_melo
17. máj 2014

@mahafi Holky, peklo není nemít těhotenské kalhoty 2m před porodem, peklo je mít těhotenský kalhoty 3/4 roku po porodu. Vím o čem mluvím 😀.

mahafi
17. máj 2014

@koki_melo 😀. tak ony jsou pohodlný... navíc nikde netáhne, že.... 😀 to je asi to, proč to řeším, protože nemám vyloženě těhotenský kalhoty s vysokým nápletem (ty po madlence mi jsou velký a nový jsou řešený blbě a nevyhovují mi, tak jsem je ani nekoupila 😀).

terezita
17. máj 2014

@mahafi jedny dziny na dorvani ti muzu venovat, jsou uz prodrene, ale treba se ti je podari zasit..

veronik77
17. máj 2014

@koki_melo ano ano - první těhu - pečlivě sleduji každý týden těhu, druhé - vím, v jakém jsem měsíci, třetí - vím, že jsem těhotná 😀

veronik77
17. máj 2014

@mahafi taky tu mám pár těhu kalhot - můžu půjčit 🙂

koki_melo
17. máj 2014

@mahafi Já měla ÚŽASNÉ z HM, 3/4 džínové, vysoký náplet, byly jak pyžamo. Tak super měkkou džínovinu bych ráda někde potkala...

laeela
17. máj 2014

@koki_melo já takové těhotenské z měkké džínoviny zrovínka recykluji Filipovi na kalhoty. 🙂

koki_melo
17. máj 2014

@laeela to jsou beztak ony! Byly skvělé!!!

mahafi
17. máj 2014

@koki_melo jojo, ty jsem měla taky... 😀, jenže mi jsou velký 😔 (a dotloustnout do nich nechci 😀, i když kdo ví.. zatím jsem je nevyřadila, jen uklidila dospod šuplíku).. krásná barva, super materiál, přesně jak píšeš... jenže tam teď přestali našívat tu regulační gumu pod břicho a drží to jenom na břiše a to mi nevyhovuje, padá mi to za chůze 😅 (ale to se asi změní, až budu vypadat opravdu jako těhotná a ne jako po dobré večeři (paní v krámě s botičkama mi vůbec nevěřila, že jsem těhotná, natož skoro v půlce 😀)).
@veronik77 když ty máš tak o třicet kilo míň 😀, ale děkuju za nabídku 🙂.
@terezita díky moc, ale vyřešila jsem to a zatím v čem chodit mám 🙂 koupila jsem si nějaký džínolegíny (oficiální název jsem zapomněla 😅 ) za 200 😀 a předělala je na těhotenský (zatím tak napůl, ale náplet jsem udělala zatím jen nízký, to budu muset znovu předělat. už se těším, až bude počasí na letní kalhoty a našiju si nějaký neotřelý pláťáky 🙂.

veronik77
17. máj 2014

@mahafi nu dobrá dobrá - ale mám jedny krásné lněné pláťáky ve vel. 38.... 😉

a_lexa
17. máj 2014

@terezita já ty pytle do pasu taky miluju. A měla jsem i do autosedačky 😉 . A ještě teď když jsou mláděti 2 roky tak mám jeden na občasné odpolední spinkání, nebo když marodí - aby se neodkopával.
@crawler jůů, to je krásný tričko. 🙂

zuzkasim
17. máj 2014

Budu muset opět nachystat objednávku VTC, kdyby někdo něco chtěl, do neděle pozdní noci (posílat to budu asi až v pondělí ráno).

sufik1
17. máj 2014

kdo se chystáte šít interaktivní knížku, tak tahle nemá konkurenci, to mi hlava fakt nebere.... http://handmade-by-mom.blogspot.cz/2014/05/blog...

jieff
17. máj 2014

@koki_melo to tričko s aplikací je super, už vidím jak by moje děti nakukovaly, co je pod páskama...ale asi je máš přišitý, vid?

argo1
17. máj 2014

@zuzkasim Diky moc za nabidku, ale baarca je z Praglu a ma ho taky. Ale mam nejaky letni soft - jen jsem mimo domov, podivam se zitra vecer. Urcite mam cerny, kousek limety, a mozna modry...

argo1
17. máj 2014

@baarca Super, dekuju. Pisu IP. 😉

baarca
17. máj 2014

@mahafi @crawler Já jsem nějaká anomálie, vůbec se mi v těhotenství nerozšiřuje pánev, takže v normálních bokových džínách jezdím i do porodnice. Takže teď nosím džíny, džínové legíny do gumy a do práce buď takové pevné strečové kalhoty ze Zary do gumy, jedny normální černé kalhoty taky ještě zapnu pod břichem a když chci jiné kalhoty, tak si knoflik zajistím gumičkou a přetáhnu dostatečně dlouhý hořejšek 😎 A trika potřebuju hlavně dlouhá, než široká, s čímž taky problém moc nemám vzhledem k mým 158cm. Ale není co závidět, já zase nejsem schopná s tou nepovolenou pánví ty děti pak normálně porodit...

piecee
17. máj 2014

@sufik1 tak to je nádhera 😨 😵 mám taky rozešitou ale oproti tomudle se můžu jít zahrabat

mahafi
17. máj 2014

@baarca taky se mi nerozšiřuje pánev do stran, kalhoty zapnu, ale jakmile si sednu, není to už pohodlný, ale je fakt, že já nemám bokový. ty džínolegíny do gumy jsou príma, jen jsem si to předělala na regulační gumu a utahuju/povoluju podle potřeby. a trika taky radši dlouhá než široká.., ale to mám ráda i normálně, nesnáším, když mi vylezou záda a špeky 😅 , když si sednu... 🙂.
@veronik77 velikost 38 je ným nedostižným snem 😅 😢 😀. ale opravdu moc děkuju za nabídku 🙂.

macin73
17. máj 2014

@koki_melo já je mám taky, jen je na ně letos kosa!!! No po porodu se ještě budou hodit 😝

argo1
17. máj 2014

@kamishek ju, ten střih je z nouze ctnost, mám jen jediný střih na dámské triko z Ottobre. mám ráda výstřih do V a tento je opravdu jednoduchý. Jestli chceš, můžu obkreslit 🙂

jieff
17. máj 2014

aby to nevypadalo, že za stroj nesednu...😉 Pár kvítkovaných počinů a jedny recy džíny:
Jinak dneska máme za sebou akci Ukliďme Česko a mám radost jak to na několika místech po našem náletu prokouklo...tak snad to tak chvíli vydrží 😉

jieff
17. máj 2014

jo a Kristý nechtěla pózovat s čapkou, tak jsem si vzpomněla na @caramilla a ejhle, za bonbonek už to šlo 😉

kamishek
17. máj 2014

@argo1 díky za nabídku, nechám si zatím tuto možnost v záloze 😉 mi moc klasické výstřihy do V nesluší, i když tohle tak úplně klasicky nevypadá... ale mám už v hlavě tu modifikaci, tak to nejdřív zkusím improvizovaně 😅 a abych si toho na sebe nenakládala málo, našla jsem si konstrukční postup na triko, tak se tu s tím teď mořím 😀 (zatím jsem v optimistické fázi, že to nějak půjde, ale obávám se, že zítra touto dobou se budu cítit spíš 😠 nebo 🙄 ... ale třeba se pro jednou zadaří, že jo 😅 )

macin73
17. máj 2014

@terezita no co myslíš??? Nakonec jsem musela úřadovat, takže ke zkompletovani střihu jsem se dostala až teď. Ještě mi prosím prozrad, pridavala jsi na svy, nebo jsi strihala přesně podle střihu bez svoveho přídavku?

argo1
17. máj 2014

@kamishek To jseš dobrá, já jsem někde na netu viděla letmo postup na halenku a do takových geometrických výšin se vůbec pouštět nebudu. držím pěsti! 😉
@jieff Úžasná! čapka, kapsa i Kristýnka - má takový rošťácký výraz 🙂

ještě jsem chtěla říct, že se mi hrozně na téhle diskusi líbí víkend, stíhám dočítat, i reagovat 🙂 .... v týdnu se úplně ztrácím.... 😎

caramilla
17. máj 2014

@zuzkasim zbytek nemám, ale můžu ti kus odstřihnout a poslat, nemám s tím problém, napiš si kolik na kolik. Mám i šedý i limetu i tyrkys i červený. Jarní, ten žíhaný.
@koki_melo To je fakt super, tady si člověk ani nemůže jít odrodit v klidu a bez následků 😀 😀 😀 Já teda asi zavedu DB (den bláznů): výtvor noci na zítřejší nedělku, patchworkové roucho pro Josefa, budeme ho svlékat a skrápět krví 😀 . (Už víte, proč jsem mezi dětma v kostele tak oblíbená? Na velikonoce jsme křižovali Ježíše 😀 )
Vtipné na tom bylo, že jsem tu postavičku měla asi za 20 minut a pak jsem vytiskla 12 snopů a dala to manželovi vybarvit a vystřihnout a on to dělal hodinu 😀

caramilla
17. máj 2014

@jieff nádhera 😵
Jsem ráda, že jsem vzorem zdravé výchovy a výživy 😀 😀 😀 😀

caramilla
17. máj 2014

@sufik1 Jsem koukala na tu knížku: Ne, jsem úplně normální, nejsem blázen, paní, co šila tu knihu je blázen, To je fakt neskutečný! Nechápu to, to bych já šila asi 10 let, mít na to tu trpělivost, fakt husté!