Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@rebelie joooo, rozjasňovač mysli bych taky potřebovala! 😀.
já jsem proužky rukáv/tělo zatím řešila tak, že rukávy i tělo byly z jiný látky (aneb jsem si to usnadnila, protože jsem to nevymyslela a chtěla jsem to mít honem honem, abych viděla výsledek 😀 - to je oje nemoc ☹, ač jsem si dřív myslela, že jsem trpělivá, tak u tohhole mi to nějak nejde... 🙄 ).
@anastazieb No a co dělá ta trojjehla zespodu? Fakt mě to čistě teoreticky zajímá.
@baarca no vidíš...mě se pánev rozestoupila a i když jsem se po Fanym vrátila na původní váhu, tak pánev zůstala tam (džíny asi o 7cm nedopnu ☹ )...po Lindě jsem se ještě na váhu nevrátila,t ak nevím,zda jsem v bocích ještě širší nebo ne...Každopádně - sekci jsem měla i tak(u prvního☹ ) Lituju Tě, že příroda je nemilosrdná - budeš mít tedy 3.sekci?Nebo je naděje, že se třeba teď u 3.nakonec poddá? 😔 No, co naděláš - hlavně, že děti se dostanou v pořádku ven z bříška 😉
@koki_melo @argo1 @caramilla Děkuju za nabídku softshellu, už jsem se domluvila s Katkou, že zpracuju její zbytek (je to moje úchylka, nemám ráda zbytky a mám vždycky radost, když nějaký spotřebuju🙂 ). Limeta by se mi líbila moc, ale limetovou by zůstala jen do prvního oblečení a to je mi pro to moje prasátko líto.
grrrrrrrrrrrrr.... mám střiženo na dvě body, potřebuju chlapovi došít tašku a OL stávkuje a já mu vůbec nerozumím a nejsem s to to seštelovat do přijatelné podoby.... dělá mi to mezi těma dvěma rovnýma nítěma jakoby hrbol a horní kličky přečuhují přes látku a jsou volné... neporadíte někdo? jsem se snažila s tím trochu hýbat, ale bez úspěchu a trpělivost dochází...
@mahafi Mám střižený proužky - rukávy i tělo a stávkuje mi OL, to je k po... asi jdu raděj uvařit oběd...
@lillyzelvicka @katka82 holky, díky za tipy... jsem se šla uklidnit přípravou oběda a snad se mi podaří s tím neco provést...
@sufik1 Jo, tak tahle má všechny ty knížky krásné. Já mám rozšité podle téhle http://www.babyblog.ru/community/post/rukodelie.... Sama to nevymyslím 😉
Zdravim po case! Prepasla som DD, ale co ked som ich dokoncila len dnes....dve tricka naozaj z Dadky pre starsiu do skoly v prirode. Inak ja mam dadku rada, su to pomerne odolne a vsestranne vyuzitelne uplety, ja z nich velmi rada sijem. A okrem toho jedno interlockove pyzamko v modrych farbach pre milovnicku konikov.
Akurat kukam, ze kvalita foto zodpoveda mrakote, ktora u nas aj dnes je. A pridavam este jednu nesiciu pedigovu, potrebovali sme nosic na mlieko presne na mieru.
Vsetky vytvory chvalim, ja sa tu tak rada chodim pokochat!
Je možné, že se mi ta látka odmítá šít na šířku stehu 0,5cm? Protože 0,6cm vypadá o dost líp a je to zatím jediné, čím jsem to fakt znatelně vylepšila... a nitě mám momentálně 4-4-6-4,5, což mi přijde nějaké divné, ale líp to asi dneska nevyladím...
@zikie jakou depku? Vypadáš úžasně na to, že jsi 3m po porodu 😉
@schnek podle mně jde na všechny stroje a šije se s ní stejně jako s dvojjehlou. Steh dáš rovný, podle mně když dáš cikcak a šířku stehu 0, tak to stejně bude rovný steh, ne? A jinak cikcak ne, to by se ta jehla zlomila o patku. A OL to určitě nenahradí (jestli myslíš jako pružné sešití úpletu).
@zuzkasim Zespoda to vypadá stejně jako u dvojjehly, akorát jsou ty cikcaky širší.
Jdu to vyzkoušet a vyfotit vám to 😉
@anastazieb dík. No já jsem louskala německý návod, tam bylo něco v tomhle smyslu, tak nevím... ad cik-cak - to je jasný, kdysi jsem omylem nechala nastavený a šoupla do stroje dvojjehlu... naštěstí jsem měla ještě jednu stejně širokou 😀 Jsem si říkala, jestli se nějak tím nastavením cik-cak stehu nemění oproti rovnému i něco u chapače, že třeba je to třeba kvůli spodní niti. Ol steh jsem myslela, jestli začistí zespodu. Dík za obrázky. jen co budu mít zotra po zkoušce, střihnu malýmu na triko a zkusím ji 🙂
@zuzimia paaaráááda...... prídem na doučovanie...
😅 😅 😅 😅 zjistila jsem, že za víkend...co víkend, dva dny...musím dočíst cca 10 stránek 😝 😝 😝 😝 To mi zas něco unikne.... 😀 😀 😀 😀
@kuna já těch sloníků už mám jen odstřižky...měla jsem 1m, což je teda málo. D si je oblíbila 🙂
@zuzkasim čepičky jsem šila jen v jedno, tak nebyla až taková spotřeba. První, zkušební byla z dadky, jen ozdobný lem, mi to nedalo 🙂 Střih podle jedné staré čepky po holkách, tu natáhnu na hlavu i já, ale uši čouhají 🙂 😀 😀 😀 😀
@crawler víš co, ty velikosti, co nám nesedly už jsme udali 😉 😀 😀 😀 😀 😀
Holky všechny výtvory jsou skvélé...hlavně aplikace podle FM 🙂
@ucitelka70
A v com sa chces prosim ta doucovat? Uz lahsie ako boli tieto posledne vytvory snad ani nie je,,,

@rebelie
@zuzkasim
existuje. Jestli jsem to správně pochopila, jde jen k některým mašinám s kyvným chapačem a s nastavením šířky stehu
@anastazieb prosímtě, a jak se s ní šije? co steh? dělá pěknej? taky nahrazuje ol steh? jestli jsem správně přelouskala návod, tak se stroj nastaví na cik-cak a šířka stehu se dá na 0?