Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@anastazieb ja jsem sila z tohoto http://eshop.mechulka.cz/mechulka/eshop/2-1-Bav... a z tohoto http://eshop.mechulka.cz/mechulka/eshop/2-1-Bav.... Na kluka by se mi libily i sovy a pavouci http://eshop.mechulka.cz/mechulka/eshop/2-1-Bav...
@kuna a jsou to kvalitní látky? tam jsem se už právě taky dívala, líbí se mi žirafky a možná bych vybrala i další.
A kupujete od mechulky i ty levné úplety? hodí se třeba na pyžamka, obyč trička? Protože na to mi příjde lille neekonomický 🙂
@betelgeuzz tak ty platna jsou proste takove ty klasicke, neni to jemnoucke, jako treba popelin, ale na povleceni jsem s tim spokojena. Ty uplety ma mechulka hodne z moraviatexu, je to dobry pomer cena/kvalita.
@betelgeuzz levné úplety od měchulky jsou z moraviatexu 😉 většinou. Jinak já bych dala i 1000, ale za něco, co by se mi líbilo...
@kuna díky, tam se mi líbí ty žabičky, jenže jsem chtěla spíš auta... Asi nakonec zvolím kolekci RKF Vroom vroom a nějak to sešiju... ale u té měchulky jsou i pěkný jednobarevný a jemný vzory 150. To se mi bude hodit 😉
@bordino Jsi mistr aplikací, fakt paráda!
@anastazieb A nesedělo by ti řešení, které jsem použila před Vánocema na povlečení pro synka já? Byla to taky zahraniční bavlna, takže jsem předek doplnila ladící o něco málo levnější, z té jsem pak udělala i zadní stranu https://www.modrykonik.cz/blog/zuzkasim/album/m... (nevím, jestli se to dobře zobrazí, mám to když tak v albu).
@anastazieb já teď brala plátno s klučičíma motivama (bagry, náklaďáky) z R. a je to fajn. Má ho i Eliška http://www.bibu.cz/www-bibu-cz/eshop/21-1-Bavln...
měli myslím ve 3 barvách a 10m není na povlečení zas tak moc... a ty formule u El. jsou taky super.
@ucitelka70
😀 😀 😀
Tak KONEČNĚ tedy vkládám svůj první kojopolštář... jako manžel prohlásil, že je nějaký malý, moc nacpaný a nebude to fungovat 😕 .... takže v nejhorším budou mít holky válecí hračku... 😝. Přijde mi, že mi ten povlak nesedí 100%, ale to fakt už neřeším. Fotka hnusná, noční, ale jako důkaz je potřeba 😀 😀 😀.
@ucitelka70 bože, to je úchylárna 😀
@evaon Já se furt nemůžu vynadívat na ten váš strom s ptačíma budkama🙂 Je to prostě moc hezké a líbí se mi to i jako pozadí na focení. Jak se ty šatičky nosí? Nespadává třeba to ramínko, netlačí uzel? Já jsem hrozně praktická a už dopředu se snažím jít hlavně po funkčnosti. Tenhle styl se mi líbí, ale v praxi jsem ho ještě na nikom neviděla.
@bury Víš jak dlouho jsem na holčičku čekala já? Trvalo několik let, než jsem se smířila s tím, že budu mít jen kluky a v tu chvíli, kdy jsem to opravdu se vším všudy přijala (zbavila jsem se v posledním těhotenství několika holčičích látek a věcí, netušila jsem, co čekáme a bylo mi to už vážně fuk), tak přišla. Takže není všem dnům konec🙂
@laeela Jů, ty kalhoty jsou super....to je který střih?
@bordino Zvířátková mikina je dokonalá a nevím proč, ale mě pořád evokuje červenou Karkulku 😀
@koki_melo Mikina je super....a lebky, já z nich taky nejsem až tak odvařená, ale za ty penze, víš jak 😉
@anastazieb 140 šíře je taky málo? To mají české bavlny, ne? Třeba tohle http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=53306517&tab=1
@zuzkasim - no, když u nás už třetí pokus nebude 🙂 . Já tím nějak netrpím, dokonce jsem si říkala, že kdyby byl třetí kluk, tak mi to je jedno, ale přijde mi to šití na holčičky takový hezčí, dá se víc vymyslet, tak spíš proto 😉
Já bych potřebovala pauzu třeba pět let, ale po čtyřicítce už fakt rodit nechci, takže nic 😀
@anastazieb nevím, jaký chceš vzor, ale latky miruš mají dovozové i 150 cm šíře, třeba by se ti něco líbilo
@bury Hele, já to musím říct, že to nechápu, ale mě přijde, že na kluky se šije líp. Dá se toho víc vymyslet takového vtipného a blbého a hravého. Na holčičky je to takové fádní, kytičky, srdíčka, kanýrky. Ale na kluka je to větší sranda. Mě to baví teda víc, nečekaně! Ale nerouhám se, pokud bude třetí, tak chci zase holčičku, aby měl kdo podědit Jasmí dokonalou garderobu. Já bych řekla, že na holky se mnohem lépe nakupuje a je to větší zábava je oblékat, ale na kluky se líp šije, alespoň já to tak mám. Na Kryštofa něco koupit je horor, mě se na něj nic nelíbí, ale šít na něj mě hrozně baví, v podstatě nenosí nic, co by nebylo šito nebo pleteno mou, jedinou výjimku je zimní kombinéza z HaM a čepička z Rosmana, kterou jsem kupovala po porodu v nouzi, když žádnou neměl, jo a overaly na spaní, ty nešiju 😀
@caramilla jo jo, odstříkávala jsem, tak jsem projela MK a pak letěla s dětmi do školky, a pak zase zpět, teď čekám na fyzioterapeuta a snažím se přemluvit Kryštofa, že když každé dopoledne 2 hodiny krásně spinká, tak bude spinkat přece i denska a on to nějak nechápe 😠
@bury Je dobře, že se tím netrápíš, já dlouho jo🙂 Nakonec máme taky pauzu větší, ale dala jsem si vnitřní limit, že dítě do 35, později jsem nechtěla. Na holčičky je zajímavější šití, ale na kluky, dokud jsou malí, je to taky fajn. Na větší už je to horší, ale větší holku už asi taky nezaujmeš kde čím, možná to vyjde nastejno.
Holky jeden nešicí dotaz. Prosím nevíte co je dobré pro děti na posílení nehtů? Něco co fakt zabírá? Prckovi jsou 2r a má hrozně slabé nehty - stačí když o něco zakopne, nebo uhodí nehtem do něčeho a zlomí se mu nehet v půlce lůžka a pak ho to pochopitelně bolí při jakémkoliv doteku. Když to má na noze, tak si nechce ani obouvat boty a šíleně se u toho vzteká protože ho to bolí. Pak je obouvání boj třeba i na půl hodiny. Už nevím co s tím. ☹
@caramilla Vždycky jsem říkala, že 3/4 věcí v obchodě zaberou holčičí věci a klučičí jen 1/4. Přesto jsem se naučila vybírat barevné, veselé, s obrázky dopravních prostředků, zvířátek a kluci byli oblékaní hezky. Teď marně chodím po obchodech a jsem zděšená. Ano, holčičích regálů je víc, ale samá růžová, srdíčka a flitry. Flitry považuju na malé dítě ve většine za nevkusné (když je jich pár, proč ne, ale obrázek přes celý hrudník?), růžovou jak víte moc nemusím. Hledá se těžko, co se mi líbí, je pak třeba už mimo můj finanční limit. Ale od toho mám přece doma mašinu a plné skříně látek, abych si to vyřešila po svém🙂

@koki_melo - teda ty jedeš 😵 paráda - aplikace fakt super. škoda (teda spíš na štěstí), že se to na kluka tolik nehodí 😀 😀
@crawler - máš pravdu, že v jednoduchosti je krása 😉
@bordino - to je kráááása 😉
@laeela - moc hezký kalhoty 😉
@vondandy - mně se tenhle střih moc líbí, ale malej nadává, že když sedá na kolo, tak se pořád zahákává o ten spadlej sed 😀 😀
já taky o víkendu šila, ale čekám na pátek 🙂