icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zuzkasim
19. máj 2014

@a_lexa Nevím, toto období měly naše děti velmi dlouho taky, k doktorce chodíme málo a když, tak jsem řešila něco akutního, takže nakonec nikdy nedošlo k tomu, abych se jí zeptala. Já tohle řešila v období dospívání, měla jsem brát vitamín D (rybí tuk, fuuuj), efekt jsem nepozorovala (maximálně mi bylo celé dopoledne zle z toho tuku).

evaon
19. máj 2014

@zuzkasim
Minuly rok sa to nosilo vyborne. Si to utiahnes ako potrebujes - dlhsie/kratsie ramienko... Ta maslicka skor zavadzia ako by tlacila. Robila som uz aj na patentky, ale mne sa tam paci 🙂
Tento rok uvidim, lebo Hanca ma uz cez 103cm a to len teraz mala 3roky a uz sa mi to zda take vreco 😀 Takze bud kratsie alebo to zachrani Tanicka so svojimi 78cm.

Ja to mam rada, na tie najvacsie horucavy, ked uz naozaj netusis, co sebe a detom obliect.

Ten stromcek nebolo tazke nakresilt, ja nie som nejaky velky umelec :o)
Mame este jeden na schodoch s fotkami - mozem ti odfotit pre insiraciu 🙂 Len tam chcem este take lanove zabradlie....

evaon
19. máj 2014

...len ten sa na fotenie sicich vytvorov neda velmi pouzit 🙂

kuna
19. máj 2014

holky, potrebuju poradit - darek pro osmiletou holcicku, cenove okolo 8 stovek. Ja vubec nevim, co frci. Hrajou si vubec jeste dneska osmilete holcicky s hrackama? Je kreativni, takze klidne i neco vytvarneho. Diky predem!

bury
19. máj 2014

@caramilla - přijde mi, že na malý kluky - do těch dvou let se taky dobře šije, pak už nééé 😝 a nebo je to taky mou (ne)šikovností. On už vyžaduje takový nedětský věci a aplikaci Spidermana (kterýho nenávidím) fakt nedám 😀 😀 😀 A přijde mi, že se mi látky líbí, pak to ušiju a přijde mi to jak pyžamo 😀

@zuzkasim - já jsem chtěla jako první holčičku - no a byl to kluk a pak už mi to bylo tak nějak jedno. Zase oceňuju, že nemusím měnit oblečení, hračky a tak 😀 nevím, kam bych to dávala 😀
Občas mě to přepadne, že bych chtěla někoho čančat, ale jak se znám, tak by nakonec lítala holka stejně ve věcech po klukách, takže je to jedno 😉

papajka7
19. máj 2014

@kuna tak u nas frci malovanie na tricka,tak by som jej kupila farby na textil pouzivam Nerchau , plus neake stetce,kopirak ,popripadne neake biele tricko a moze sa hned realizovat 😵

zuzkasim
19. máj 2014

@bury Spidermana a podobné příšery nesnáším, moje děti to ví, takže jim koupím třeba ponožky, tam mě to tolik netrápí a ony jsou spokojené a zbytek je dle vkusu, na kterém se shodnem oba🙂 Síla školky (a televize u babičky) je velká☹

betelgeuzz
19. máj 2014

@evaon nádherné šatičky a na šití asi docela jednoduché, ne?

terezita
19. máj 2014

@macin73 maly? proc maly? tak snad az budes kojit bude ten tehotensky pupek pryc a pak se krasne kolem pasu vejde 😉 a ja ho mam taky kvalitne napchany tema kulickama, ale ono to rychle slehne.. 😅 a kdyz ne, tak se po nem em.parkrat proskace a bude hnedle polovicni.. 😀

ucitelka70
19. máj 2014

@evaon krásne si pošila a teda modelka je krásna..... najkrajšia v modrých šatoch..... to náš malý je teda krpec oproti tvojej... o 3 týždne bude mať 3 roky a má len 96 cm a 14 kg....

macin73
19. máj 2014

@terezita akorát jsem tak nenacpala ani celý pytel 25 l, tak nevím, co jsem udělala špatně... 😕

terezita
19. máj 2014

@macin73 nic, nemas ho asi tak napechovany jak my 😅 my to tam rvali pak uz pomalu nasilim a vzdycky jeste udusali, aby se toho tam veslo vic a vic. abych to nemusela zase za chvili parat a doplnovat.. 🙂

macin73
19. máj 2014

@terezita hele, jako něco by se tam ještě vešlo, ale já si blbec nechala díru na to nejblbějším místě, takže se plnil fakt blbě... asi to při doplňování normálně vypářu jinde... 😕

caramilla
19. máj 2014

@zuzkasim no, ono je to hodně taky asi o vkusu, ně flitry nevadí, na mimine ne, ale na 3letou je to hezké. Růžová mi nevadí, srdíčka mi nevadí. Ale musí to být vše vkusné. Myslím, že pro maminky, co nemají rády vysloveně takové ty holčičí věci, tak je výběr opravdu tristní.

caramilla
19. máj 2014

@bury hm, to máš asi pravdu, že se dobře šije na malý chlapečky, na ty velký to máš pravdu. Šila jsem 2 manžestráky pro školáka a tričko pro synovce školáka a je pravda, že tam mi přišlo hodně náročný vybrat něco, co by se klukům líbilo a nebylo to moc dětské. Jediné, co jsem našla byly formule z lille 😝 Tak koukám, že si budu muset užít ty první dva roky. A asi si je užiju, už nám jsou skoro všechny ty moje dupačky malé ☹ ☹ ☹

@petkasv Fyzio pěkně bolela, au! ☹ Mám svaly na těle dobře v pr. a tělo těžce v asymetrii. Zajímavé je, že důvodem bylo pravděpodobně to, že to 4,5 kg dítě v děloze nebylo symetricky, mělo tělo na pravé straně a to stačilo zřejmě k tomu, že mi pěkně rozhodilo záda. Hezky mi to uvolnil, tak mi uvolnil lýtko, že mi z toho začal křupat kotník 😀 Prý už jen ve středu a budu zase jako za mlada 😀

bury
19. máj 2014

@caramilla - jojo, ono to tak bude 😉 ale víš jak, každý dítě je jiný 😉 mně by se něm plno věcí líbilo, ale on nechce.
Já mám výhodu, že bydlím blízko Německa, takže jezdím na jaře a na podzim na dětský burzy, kde se dá fakt dobře nakoupit. Takže dost oblečení kupuju tam, tepláky ušiju (ty jsou potřeba na vesnici v každým věku 😀 ) No bude to ale lézt čím dál tím víc do peněz 🙂

@kuna - já jsem byla nedávno v Dráčiku a měli plno takových různých tvořivých sad - s korálkama, nažehlovací korálky, myslím i něco na keramiku. Takže tam bys určitě vybrala. Do detailu jsem to nestudovala. Nebo nějakou "kabelku" ušít. To by se mohlo taky líbit.

terezita
19. máj 2014

@macin73 ja prave taky.. 😀 uprostred nahore.. jsem mela vyply mozek a nejak neuvazovala, kdyz jsem to sila.. 😅

macin73
19. máj 2014

@terezita hele, byla jsem lepší - já v tom ohybu... a to jsme se na tom s mužem shodli oba, a pak tu oba nadávali 😝

schnek
19. máj 2014

máte nějaký oblíbený střih na klučičí triko? asi něco z OTT s raglánovým rukávem, co? a co je lepší u krku - jen olemovat nebo z nápletu udělat dokola jakoby ten límeček?

mahafi
19. máj 2014

@zuzkasim když už jdu do krámu pro něco, tak kde myslíš že skončím.... u klučičích regálů a hledám veselý barvy se zvířatama.. proč jako není dinosaurus holčičí motiv... 😀, tam je vrchol zoologického vyřádění tak jednorožec nebo motýl.... a ty naší slečnu neberou 😀. nakupuju teda minimálně, ale když, tak jsem docela v šiku... asi to neumím ☹.

anastazieb
19. máj 2014

@caramilla vidis, a mne zas prijde, ze se lip sije na holky :D. Spoustu kombinaci, knoflicky, flitry, maslicky, spoustu typu aplikaci, sukynky, vesticky, tuniky, saticky, leginky.... Zatimco kluci jen tricko a kalhoty :D.

anastazieb
19. máj 2014

Jinak holky moc diky za ty tipy na povleceni, latky mirus jsem objevila, tam je spoustu krasnych bavln, nakonec jsem ale objevila na MMB zbytek tech bagru v modrem, tak beru ty. Jeste potrebuju nejakou latku do kombinace, ale to uz zvladnu 😉

Sice teda budu muset zuzit 150 perinu, co jsem včera koupila v Ikee, ale to uz zvladnu 😉.

laeela
19. máj 2014

@snowwitch Střih na kalhoty je Bo od Farbenmixu, šily se dobře, byla jsem mile překvapena.
😉
Jsou to tedy původně třičtvrťáky, ale už ve střihu je i delší verze.

terezita
19. máj 2014

@schnek ja zboznuju ten strih na sloni triko. jen jsem nekomu pujcila to ott, ve kterem je a uz se mi nevratilo zpatky.. 😠
@anastazieb ja bych koupila nejake obyc povleceni v ikei a udelala na nej nejakou aplikaci.. 😅

anfei
19. máj 2014

@ucitelka70 Mě to přijde normální - náš měl při tříleté také 96 cm a 13,2kg 😉 Je sice o něco drobnější, ale vyvažuje to rychlostí a pohyblivostí, takže je ho všude dost 😀

sinala
19. máj 2014
sinala
19. máj 2014

@kuna ta šitá kabelka nebo spíš taška, to je taky dobré. Pokud je hodně tvořivá, tak ji kup extruder a fimo a k tomu třeba pár komponentů na náušnice, náramky. Extruder tento http://www.koralek-obchod.cz/eshop/cs/fimo-mode... ( musí být šroubovací, lépe se s ním pracuje)

ucitelka70
19. máj 2014

@anfei je, to ani nevrav, veľakrát mu hovorím, že je turboalex.... a nechci vedieť ako jazdí na strideri.... ako blesk... ale zato pri každej dopravnej značke zabrzdí a počká - dvoje topánok sme už vyhodili - a to kožených v tomto roku, ako brzdí, vybrzdí na bokoch diery... :D, my sme celá rodina vyšší - vyše 170, a tak sme mysleli, že bude dlháň.... ale zase dlhšie ponosí tepláky a rifle :D

ucitelka70
19. máj 2014

@schnek ako píše @terezita - ten strih so sloníkom bol No1...... všetky pyžamá a tričká som doteraz podľa toho šila... a teraz som si vytvorila vlastný strih na klasické tričko - tak striedam... a to sloníkové je akurát, ani nie široké, tuším 4/2010?

terezita
19. máj 2014

@kuna jukni do hrackoteky.. http://hrackoteka.cz/Home/Products?age=8 - 12&p... maj tam nadherne veci.. 😵 nebo na Agatin svět.