icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

schnek
19. máj 2014

@terezita a který číslo to je?

arlette
19. máj 2014

děvčátka, zítra nebo ve středu jdu do mtx pro tyto kousky, kdybyste měla některá potřebu utrácet 😀
- finerib růžový potisk
- jednolíc proužek bílo červený 4%lycra
- jednolíc melé + růžový

zuzkasim
19. máj 2014

@arlette Mě se moc líbí ten proužek se žlutým (melé + žlutá), ale ten asi brát nebudeš, že?

laeela
19. máj 2014

@terezita
@ucitelka70
Díky za připomenutí sloního trička, to jsem chtěla šít a nebyl čas, tak žeby?
Udělala jsem si pracovní harmonogram a zařadila šicí čtvrtky. 😀

palosek
19. máj 2014

@evaon 😵 😵 😵 ježkovy voči, ty šatičky jsou "ňuňané" ....to je bomba 😵 😵 😵 😵 Strom s fotkama taktéž 😉

rebelie
19. máj 2014

@anastazieb Tady by sis nevybrala? Třeba formule http://www.darre-nachod.cz/detske-povleceni/vel... Máme od Darré prostěradla a jsme s nimi spokojení... navíc je s nimi skvělá domluva (už několikrát jsem se s nimi domlouvala na předání na veletrhu v Praze apod., abych se vyhla poštovnému).

petkasv
19. máj 2014

@caramill tak to je vesely. Dobry je , ze ti to srovnal a budes v pohode🙂 u nas je bozsky tak jsme sli po obede ven,abych se probudila,posekala jsem zahradu,shrabala zahradu vyplela zahradu 😀 a za chvili pujdu nafotit tadila 😀

anastazieb
19. máj 2014

@rebelie díky, ale bohužel ne, projela jsem povlečení celým internetem a neobjevila nic, já jsem dost náročná 😅

@terezita taky jsem o tom přemýšlela, ale oni tam zrovna právě nemají nic barevně vhodného.

kuna
19. máj 2014

@papajka @bury @sinala @terezita dekuji za rady, ja nebudu nic kupovat tady v obchode, neter zije za velkou louzi, takze nakoupim v mistnim eshopu a posle se ji to domu. Libi se mi ten napad s fimem a extraktorem, ale to necham na pristi rok, letoz zvitezily ty tricka s textilnima barvama a bude si malovat 🙂. Ale ty mistni obchody si necham v zaloze pro vlastni deti 🙂

ucitelka70
19. máj 2014

som znechutená z jedného trička tak, že sa mi nič nechce, tri dni som sa trápila s tričkom, čo som minule dávala link z burdy 2/2014, zrejme som si nezvolila dobrý matroš, jednolíc je hrubý na to a prevrátený výstrih je nejak hrubý, lepí sa to na mna, ťahá sa všade, kde nemá..... tak aspon drobcovi som ušila zástenku....

caramilla
19. máj 2014

@anastazieb no, mozna beru proste ty mimineci veci a pak treba aplikace na tricka, co jsem sila bratrancum, prislo mi to zajimavejsi, jasmi jen kyticky a tak 😝

caramilla
19. máj 2014

@petkasv prikaz fyzio bylo, abych se setrila, tak jsem udelala a odstehovala truhliky ze skleniku, do skleniku jsem nasazela rajcata, vyprala jsem 3 pracky 😀 😀 😀 Bylo fakt krasne. Ale jsem teda hotova.
Zatim me dohromady nedal, ale slibuje, ze ve stredu uz budu OK 😀

ucitelka70
19. máj 2014

@schnek 4/2011

bordino
19. máj 2014

Takhle se u nás fotí kšiltovky 😀

katka82
19. máj 2014

@bordino 😀 😀

argo1
19. máj 2014

@evaon Šatičky jsou úžasné, jednoduše krásné 🙂 A mikiny veselé 🙂

bury
19. máj 2014

@bordino - moooc povedený 😀

bordino
19. máj 2014

nejhorší je, že on se ještě ani nedá uplatit 😀

baarca
19. máj 2014

Můj kojící polštář zabavila Karolína, tak doufám, že nebudu muset šít ještě jeden. Teda šití by mi ani nevadlo, ale to plnění kuličkama bych znovu nemusela 😅
Pár rychlých výcvaků s polštářem, pyžamo včera došité a dneska donesené do školky, opravdu jsme měli pyžamovou krizi, a čepička pro miminko ala Terezita z posledního zbytku tučňáků.

arlette
19. máj 2014

Dneska prdím na šití. Gabruška vstávala už v 5, takže jsem spala jen 4 hodiny 😝 Do toho mi teče z frňáku jak nechci říct z čeho. Naložila jsem smrkové výhonky do cukru na sirup a jdu si nalít dvojku červeného. Hodlám při ní autosugescí vyhnat tu vodu z nosu 😀

A ještě mimo téma - o víkendu jsem zhltla knihu Žítkovské bohyně od Tučkové a kdo to nečetl, tak vřele doporučuju (teď ikona"palec nahoru" 🙂 )

palosek
19. máj 2014

@baarca jéé, na fotce s polštářkem vidím mumínka 😀 Toho jsi taky našívala???? 😵 😵 😵

baarca
19. máj 2014

@palosek Nééé, Muminka nažehlil Lindex 😀 To bych nedala.

koki_melo
19. máj 2014

A už s těma blbinama končím! 😉

macin73
19. máj 2014

@koki_melo To tričko je boží!!! Nějak mi uniklo, podle čeho ty aplikace děláš?

petkasv
19. máj 2014

Tak konečně, pár fotek mé včerejší noční akce 😀
- body, tunika, 3/4, béžové lněné, 3/4, modré lněné, 3/4 (pro mě 😀) a sako stále nedodělané 😖

koki_melo
19. máj 2014

@macin73 ten návod mi tu podstrčila @arlette (na tuhle konkrétní aplikaci), aby mě zaměstnala! a na tu prostřihávanou a to srdce je návod tady od @ucitelka70 http://www.farbenmix.de/inspiration/en/2014/05/...

arlette
19. máj 2014

@koki_melo no vidím, že se stačí jen lehce zmínit a hned se chytáš 🙂 To jsi mi připomněla mě, když mi ještě kdysi háčkovala pro Gabru čepičky tchýně a já jsem zrovna nějakou uviděla a chtěla, aby ji Gabře udělala. Jenže ono bylo léto a mooooc velké horko a tchýňce se něchtělo 😝 😀 A tak jsem vzala háček, klubko a za 2 dny ze mě vylezla parádní čepice aj bez tchýně 😀 No, taky mě stačilo trošinku popudit abych zase něco zkusila 😀

rebelie
19. máj 2014

@anastazieb chapu, mne se nastesti celkem libi ikea... z Darre mam pak jednobarevne maxi prosteradlo a je hotovo....

anastazieb
19. máj 2014

@rebelie jo, to mně taky, ale zrovna to dětské moc ne, nebo resp. se mi to zrovna nehodí... Koutek bude laděný do autíček, navíc Vilémek je na autíčka, tak musí být i na povlečení. Tam by se mi zelenina a pohádkové lesy nehodily 😀

briketa
19. máj 2014

Dievcata, prosim vas, chcem dokupit latky na vsetky rocne obdobia pre malu a jej domcek pre vily. V hrackarskom katalogu je to pisane ako hodvabna gaza (ten zaves okolo domceka). Ked som googlila u velkopredajcu, su rozne hustoty. Vedeli by ste mi odbornickym okom odhadnut aka gaza je to na obrazkoch? Dufam, ze sa to zobrazi dost velke 😨
(priamo z hrackarstva to neobjednavam lebo je to sialene predrazene a mam odskusaneho velkopredajcu, kde mozem mat metraz za par supov)