icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anastazieb
20. máj 2014

@zuzkasim taky jsem měla kyblík s víkem a přišlo mi, že to moc nesmrdí... Ale už je to dlouho 😀

snowwitch
20. máj 2014

@petkasv Prosím mohla bys mi napsat jakou máte velikost a změřit stélku? Našla jsem nějakou tabulku, ale neím, jestli je tam délka stélky nebo chodidla....Děkuju

petkasv
20. máj 2014

@snowwitch no moc to u nich nevychází, nevim 😀 Rozárka má 21 a stélku píšou 11,5 já naměřila 12 😀
a Bětka má 25 a stélku mají 15cm

bury
20. máj 2014

@petkasv - ty Keeny jsou ale dost široký, ne?
@snowwitch Já myslím, že jsem jednou na ně koukala a musí se brát o velikost větší, než u jiných bot. Jsou prostě malinko menší 😉

petkasv
20. máj 2014

@bury já bych neřekla, podle mě jsou dobrý, široký fakt nejsou jasný oproti třeba Pedipedkám, ano, ale sándálky jsou pohodlný 😉

bury
20. máj 2014

@petkasv - kupuješ tenhle styl? http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=73556488&tab=0 Honzík má právě dost úzkou nohu a po mně celkem dlouhej palec oproti jiným prstům, tak se to tak blbě všechno kupuje... já teda celkově nemám ráda nakupovaní dětských bot, protože pořád nevím, jestli jim to dobře sedí 🙂 no a hlavně bydlíc v zapadákově postrádám výběr.

koki_melo
20. máj 2014

@bury na Keeny se musí dobře měřit noha a ideálně někde v krámě vyzkoušet a jsou menší než ostatní botky. K. má 27, ale keeny kupuju 28., tyhle ty newport.

petkasv
20. máj 2014

@bury jj máme tyhle já bych zas neřekla že jsou oproti ostatním menší - ty rozměry, B. má Superfity celoročky velikost 22 a oblíkne je v pohodě a tyhle má 25 a jsou jí tak že je podle mě bude mít letos a tím končíme 😉

bordino
20. máj 2014

tak jsem právě za půlhodiny vyfikla kraťasy i tílko pro Jolí včetně vytahování střihů, měla jsem ze sebe takovou radost... oblíkla to a řeknu vám - lemování na třetiny na COL mi fakt nejde 😀 takže jsem to celý dělala znovu a potupně na rovnostehu 😀

bury
20. máj 2014

@koki_melo @petkasv - my to právě nemáme kde vyzkoušet 😝 ale ta cena je teda pěkně hnusná 😀 😀 😀

jieff
20. máj 2014

kamarádka mě poprosila o ušití @caramillích odklápěček, tak jsem po dlouuuhý době šila plenky. A nebylo to tak strašný, jak jsem se do toho nechtěla pouštět! No a Kristý si dala delší šlofí, tak jsem dneska zvládla i jednoduché šatičky. Radost z nich máme obě, jen to torpédo se moc nedalo fotit!

argo1
20. máj 2014

@koki_melo @bordino Zírám! ty aplikace musí dát spousty práce, smekám, před Vámi oběma 🙂

argo1
20. máj 2014

jo a dělala jsem si inventuru ve svojí syslírně ve skříni a zjistila jsem, že nemám ŽÁDNOU látku na trika pro kluky 😀 Zato softu mám tři pr..le 😎 Já snad budu muset něco nakoupit 😀
zato jsem vyřadila nějaké super společenské látky, které jsem kdysi dávno chtěla na něco společenského, ale uplynulo 7 let a nic, tak je pošlu dál - večer hodím foto....

a jdu pro radu, potřebovala bych nějakou tenkou teplákovinu nebo silnější jednolíc na takové domácí tepláčky, nebo na lítačku na písek, když je venku teplo, ale ještě to není na kraťasy. z čeho šijete vy?

terezita
20. máj 2014

@argo1 tenci teplakovinu ma rumitex..

crawler
20. máj 2014

@jieff překrásné 😵moje gusto😵

palosek
20. máj 2014

@petkasv jé, vy máte malou nožku 😅 To my máme úzkou dlouhou 29-30 😝 😝

mamata
20. máj 2014

@jieff prosím, ty šatičky jsou asi z plátna, že?? a střih je OTT? jsou pěkné, mám tu látku, jen nemůžu najít něco jednoduchého....

petkasv
20. máj 2014

@palosek jj máme my jsme celé pidi 😀

jieff
20. máj 2014

@crawler díky moc, no já byla nadšená z tý látky, je fakt tenká a příjemná, na léto ideální. Taky barevnost bude flekuvzdorná a střih je můj první by očko. Takže z nich mam radost. Obtížnost veškerá žádná, rychlost ušití veliká. Dneska cítím, že jsem se krapet posunula (zvláštní napsat to po ušití něčeho tak primitivního, ale je to tak 😉

oproti těm ostatním výtvorům co sem naházely @koki-melo, @bordino @laeela ....nesrovnatelný 😉

crawler
20. máj 2014

@jieff no tak ještě další pochvala,protože by očko - no krása 😵

jieff
20. máj 2014

@mamata jsou z plátna a v ottobre podobný střih je. Jen ted nevím v kterém, pamatuju si, že na nich byla aplikace autíčka a byly focené na mimču. A je tam na úplet. Na plátno bych ho rozšířila.

ucitelka70
20. máj 2014

idem sa Vám pochváliť, dnes som bola Dora.... čo v noci šije a cez den pára..... čo som tri dni strávila s tým tričkom, čo sa mi nijak nepáčilo... dnes som rozpárala.... a bude z neho dalšie FANO tričko... čo už? asi sa veľmi nudím

palosek
20. máj 2014

@petkasv až ted jsem dojela zpětně k tvým fotkám "jeans komplet"....No to je paráda 😵 😵 😵 Bys mohla z fleku dělat v modelingu 😉

petkasv
20. máj 2014

@palosek hmm díky 😀 ale nemohla,nemám ty míry 😝

koki_melo
20. máj 2014

@palosek Tohle už jsem dělala...maličko jiné...v sobotu 😝

koki_melo
20. máj 2014

@bury jestli ti to není proti srsti, tak na mmb nebo aukru se dej koupit za třetinovou cenu nošené. Kamarádka kupovala za 400 asi půl sezóny nošené, viděla jsem je, vypadaly super.

sinala
20. máj 2014

tak hážu mojí rychlovku, není za půl hoďky 😀 😀 😀. Kraťasy z kolekce mum and me 😀 😀 😀 , samozřejmě neplánovaně. Střihla jsem pro dceru a zjistila, že se do nich vejdu, tak jsem si je došila pro sebe a jí střihla menší a trochu kratší. Jedny střihnuté včera a sešité a druhé střihnuté dneska a zároveň i došité, takže pro mě je to opravdu výkon ( je to na úkor obrovského koše s prádlem 😀). Svoje možná dozdobím nějakou nažehlovačkou......Je to teplákovina z batani, šila jsem z ní poprvé a jsem opravdu nadšená.

bordino
20. máj 2014

ještě jsem rychle stihla triko pro sebe, to se povedlo podle představ, ale při šití blbýho pytle na zip z bambusu (to byl zas nápad! zákaznici uškrtím 😀) se mi zlomila jehla a kousek vlítl do oka. A navíc je celej pytel děsnej 😠 😠 vůbec mám poslední dobou pocit, že bych měla kazit něco jinýho....

macin73
20. máj 2014

@bordino jejda, doufám, že oko je v pořádku!!!