Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@petkasv - kupuješ tenhle styl? http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=73556488&tab=0 Honzík má právě dost úzkou nohu a po mně celkem dlouhej palec oproti jiným prstům, tak se to tak blbě všechno kupuje... já teda celkově nemám ráda nakupovaní dětských bot, protože pořád nevím, jestli jim to dobře sedí 🙂 no a hlavně bydlíc v zapadákově postrádám výběr.
tak jsem právě za půlhodiny vyfikla kraťasy i tílko pro Jolí včetně vytahování střihů, měla jsem ze sebe takovou radost... oblíkla to a řeknu vám - lemování na třetiny na COL mi fakt nejde 😀 takže jsem to celý dělala znovu a potupně na rovnostehu 😀
kamarádka mě poprosila o ušití @caramillích odklápěček, tak jsem po dlouuuhý době šila plenky. A nebylo to tak strašný, jak jsem se do toho nechtěla pouštět! No a Kristý si dala delší šlofí, tak jsem dneska zvládla i jednoduché šatičky. Radost z nich máme obě, jen to torpédo se moc nedalo fotit!
jo a dělala jsem si inventuru ve svojí syslírně ve skříni a zjistila jsem, že nemám ŽÁDNOU látku na trika pro kluky 😀 Zato softu mám tři pr..le 😎 Já snad budu muset něco nakoupit 😀
zato jsem vyřadila nějaké super společenské látky, které jsem kdysi dávno chtěla na něco společenského, ale uplynulo 7 let a nic, tak je pošlu dál - večer hodím foto....
a jdu pro radu, potřebovala bych nějakou tenkou teplákovinu nebo silnější jednolíc na takové domácí tepláčky, nebo na lítačku na písek, když je venku teplo, ale ještě to není na kraťasy. z čeho šijete vy?
@crawler díky moc, no já byla nadšená z tý látky, je fakt tenká a příjemná, na léto ideální. Taky barevnost bude flekuvzdorná a střih je můj první by očko. Takže z nich mam radost. Obtížnost veškerá žádná, rychlost ušití veliká. Dneska cítím, že jsem se krapet posunula (zvláštní napsat to po ušití něčeho tak primitivního, ale je to tak 😉
oproti těm ostatním výtvorům co sem naházely @koki-melo, @bordino @laeela ....nesrovnatelný 😉
idem sa Vám pochváliť, dnes som bola Dora.... čo v noci šije a cez den pára..... čo som tri dni strávila s tým tričkom, čo sa mi nijak nepáčilo... dnes som rozpárala.... a bude z neho dalšie FANO tričko... čo už? asi sa veľmi nudím
@koki_melo 😀 další srdce http://www.makeit-loveit.com/2012/01/ruffled-he... 😀
tak hážu mojí rychlovku, není za půl hoďky 😀 😀 😀. Kraťasy z kolekce mum and me 😀 😀 😀 , samozřejmě neplánovaně. Střihla jsem pro dceru a zjistila, že se do nich vejdu, tak jsem si je došila pro sebe a jí střihla menší a trochu kratší. Jedny střihnuté včera a sešité a druhé střihnuté dneska a zároveň i došité, takže pro mě je to opravdu výkon ( je to na úkor obrovského koše s prádlem 😀). Svoje možná dozdobím nějakou nažehlovačkou......Je to teplákovina z batani, šila jsem z ní poprvé a jsem opravdu nadšená.
ještě jsem rychle stihla triko pro sebe, to se povedlo podle představ, ale při šití blbýho pytle na zip z bambusu (to byl zas nápad! zákaznici uškrtím 😀) se mi zlomila jehla a kousek vlítl do oka. A navíc je celej pytel děsnej 😠 😠 vůbec mám poslední dobou pocit, že bych měla kazit něco jinýho....

@zuzkasim taky jsem měla kyblík s víkem a přišlo mi, že to moc nesmrdí... Ale už je to dlouho 😀