icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
21. máj 2014

@kuna jo je to ono a nepřidávala jsem na švy a nařasila ve více řadát žabičkováním. Akorát ten výstřih je pořád nějakej vytlemenej.. no madam je spokojená, tak už to neřeším 😀

kuna
21. máj 2014

a pridavam neco do DD, i kdyz je streda. Na prvni pohled hezky komplet (vcerejsi pocin), ovsem dnes rano do polo tricka majitel nenarval hlavu 😠 😠 😠 . Takze vyparat zapinani, udelat vetsi, u limce uz se mi to nepodarilo tak hezky sesit, ale vrazila jsem tam patentky a zblizka to snad nikdo zkoumat nebude. Me to stve, protoze napoprve se mi to celkem hezky povedlo a mela jsem radost. Prvni fotka je puvodni, druhe dve uz opraveny vystrih.

terezita
21. máj 2014

a ja prihazuju kostlivce, co jsem tu mela pres 2 mesice.. 😝 vubec se mi to nejak nechtelo dosit, ale dneska jsem se uz donutila 😅 pro orlika na leto
@bordino to jasovo tricko je uplne paradni! 😵 a moc mu sekne!

bordino
21. máj 2014

@terezita on je takovej námořnickej typ, jednou bude mít holku v každým přístavu 😀
super obrázky, to jsi kreslila, nebo se to dá koupit (ta velryba)?

terezita
21. máj 2014

@bordino jsou to razitka. to bych fakt nenamalovala.. 😅

petkasv
21. máj 2014

@kuna to je ale fakt krásný 😵
@terezita úžasný,ty barvy 🙂

bordino
21. máj 2014

@terezita už jsem tě chtěla obdivovat 😀

terezita
21. máj 2014

@bordino ja to zkousela nekolikrat, ale desne se mi to vzdycky patlalo.. 😝 ted jsem ta razitka obtiskla docela blbe a musela jsem to premalovavat rucofuco a je to z blizka dooost hrbolaty..

bury
21. máj 2014

@kuna http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=74853169&tab=4 zn. Loap dělá tyhle boty - je to asi nepodobenina Keenů. Jsou ale užší - takže na drobnější nohu. Ve Sportisimu je mají za 350 Kč. Je to asi jako Crocsy a pak všechny ty možný napodobeniny.

bury
21. máj 2014

Já dneska taky dám DD modely 😀 😀 to žlutý pyžamo je recyklace a totální DD 😀 , ty 3/4 jsou střih z posledního Ottobre. Ale ta barva teplákoviny mě asi zabije - má to být modro-šedý a pořád mi to přijde vyloženě holčičí barva.
To krátký pýžo jsem blbě olemovala kolem krku.

alenf
21. máj 2014

@kuna ako si robila ten vystrih? 🙂 Ja sa už toľko nan chystám,ale vzdy dáko cúvnem 😠

kuna
21. máj 2014

@bury aha, diky, taky se na to mrknu.

alenf
21. máj 2014

@kuna dakujem,preštudujem si to a vyskúsam🙂Ale asi pevne nervy treba k tomu 😀

kuna
21. máj 2014

@alenf ani ne, neni to tak tezke. Zkus ti to ale na kousku, ja jich takto udelala asi 6 (podle ruznych navodu) a tento byl nejlepsi. Kdyz vis jak, tak je to za 15 min i se zehlenim (teda nepocitam ten limec 😀 )

kuna
21. máj 2014

@terezita krasny, ja jsem si tipovala, ze to budou razitka. Kde jsi koupila takove hezke, velke?

alenf
21. máj 2014

@kuna chcem to robiť na tricka-take polo tricko,mam ich velmi rada,tak snad sa to naucim🙂,tebe to uz ide vyborne🙂

macin73
21. máj 2014

@kuna bohužel nevím, já jsem je kupovala vždy přes net...

terezita
21. máj 2014

@kuna my to braly nekde pres net - jsou to tampominos od aladine.

barcav
21. máj 2014

@koki_melo tríčo je super 😵
@crawler ty tvoje mimivěcičky jsou boží 😵 ňuňavý, jsem byla o víkendu za kamarádkou v porodnici a asi jsem se nakazila 😀 ale manžel nechce zatím slyšet 😵
@zuzimia trička pěkný a ten pedig je úžasný 😵 😵 😵
@bordino nádhera 😵
@alenf bundička je krásná 😵
@petkasv nádhera jako vždy 😵
@kuna ten košilový výstřih je super 😵

elixia
21. máj 2014

@alenf mikina krasna, k takej cistej a preciznej praci by som sa aj ja rada niekedy dopracovala....snad tak o sto rokov 😀 😀

bordino
21. máj 2014

už nevím, kdo sháněl ten materiál na nákupní pytlíky. Dneska mi dorazil z Rozalie (mimochodem, mají skvělou a levnou biobavlnu), nějak nevím - je to taková hustá záclonovina, ale třeba mák to udrž, průhlednost taky není úplně ideální, no jdeme zkoušet, co na to prodavačky 😀

elixia
21. máj 2014

@kuna ked toto je DD, tak kedy mam potom prispievat ja???? 😝

a_lexa
21. máj 2014

@alenf nádherná mikča 😵 😵 na tvoje výtvory koukám hrozně ráda - máš takový čistý a precizní šití 🙂 .
@kuna kásný komplet. 🙂 Límeček jsem jednou zkoušela a leží někde na dně skříně 😝
@terezita Líbí se mi jak je komplet barevně sladěný a ty kalhoty jsou super. 😵

mikulka45
21. máj 2014

@alenf krasna bundicka, tiez som sila podla tohto strihu, musela som znacne predlzit rukavy...

ucitelka70
21. máj 2014

@elixia len prispievaj kludne..... neboj nič, radi sa pozrieme, aj pochválime a povzbudíme....

ucitelka70
21. máj 2014

@alenf aj toto som mala uložené http://www.shwinandshwin.blogspot.sk/2012/06/bo..., aj caramilla na na blogu, aj tafana.... tak sa inšpiruj

kuna
21. máj 2014

@elixia nene, ja jsem myslela DD proto, protoze jsem debilni a vykojena a nenapadne me zmerit si predtim otvor, jestli mi vubec proleze hlava 😀 . Takze DD za mozek na vylete 😎
Vypracovani na DD neni, to zase vim. Nechci tu delat demotivujici nanu typu "ta moje hezka vec je ale hrozna, chvalte me, chvalte me" 😀 😀 😀 😀 .

kuna
21. máj 2014

@bordino je to prakticke, ale napada me, jak v tom budou treba hledat, o ktery typ napr. jablek se jedna, atd.... Nebo je to videt zkrz?

kuna
21. máj 2014

@macin73 skoda, ale vypadaji fakt hezky. Zkusim jeste mrknout na ty ze sportisima, co davala odkaz @bury, kdyz budou jako ty keeny, tak zkusim objednat ty pedipedy pres net.